Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 107

2005
‎Programa hau eskoletatik eta Mendikoitik bultzatzen da eta kontuan hartzeko moduko erronka da, gure katearen azken begia da eta. Gure jarduera prestakuntzari loturik dago baina gure helburua biharko profesionalak ziurtatzea da, eta Gaztenek programak helburua betetzen lagunduko digu. Gure ikasleei eta nekazari gazteei, oro har, aholkularitza zerbitzu bat eskaintzen diegu, kudeaketa antolatzen laguntzen dieguâ? ¦
‎Gure jarduera prestakuntzari loturik dago baina gure helburua biharko profesionalak ziurtatzea da, eta Gaztenek programak helburua betetzen lagunduko digu. Gure ikasleei eta nekazari gazteei, oro har, aholkularitza zerbitzu bat eskaintzen diegu, kudeaketa antolatzen laguntzen dieguâ? ¦
Gure asmoa ez da, esaterako, haragiaren kontsumoa igotzea. Gehiago interesatzen zaigu haragiaren kalitatea ziurtatzea.
Gure lurretara egokitzeko ahalmen handia da ganadu honen abantailarik nagusietako bat.
Gure lagun bertsolariak dioen bezala: lanean gogor aritu arren, umorea ez da galdu behar.
Gure herrian hegazti gripea (1) saihesteko Europako Batasunak gomendatu dituen neurriak izango ditugu mintzagai gure albistegiaren hasieran, neurri horiek indartu egin baitira. Abereen osasunari dagozkion gai guztiak koordinatzeko, batzorde bat sortu da.
‎aurkeztu zuten. Gure herrian 275 turismo baserri daude eta horiei buruzko informazio zabala aurki dezakegu aipatutako gidan.
Gure herriko agintariek ere ez zuten egun handi hau galdu nahi izan. â? ¦â? ¦â? ¦â? ¦â? ¦â? ¦â? ¦ azokan ibili ziren eta batek baino gehiagok ezin izan zion eutsi zerbait erosteko tentazioari.
‎Artzainek pairatu behar zuten bakardadea ere antigoaleko kontua da. Gure egunotan, euren ardien esnearekin gazta egiten duten artzainak, lau probintziatakoak, Artzain Gazta Kooperatiban elkartuta daude. Elkarteak aspaldian hasi zuen bere ibilbidea, duela hamar urte baino gehiago, sektorea egituratzeko asmoz.
Gure herriko Limousin arrazako behien maila izugarri altua da. Beste lurralde batzuekin alderatuta, Euskadik estatu osoko limousinik onenak ditu.
Gure eskaintza nahiko berria da. Ahuntz produktuak eskaintzea ba gauza berria da.
‎Guk, ordea, gauzak beste modu batez ulertzen ditugu. Gure ustez, nekazaritza ekologikoa egiteko, ingurune ekologiko bat sortu behar da, landareentzat eta gizakientzat onuragarria izango den ingurune ekologiko bat.
‎Horrek ez du esan nahi gure herriko ezer galduko dugunik, ezta gutxiagorik ere. Gure sektoreak daukan nortasunari eutsiko diogu. Gure sektorea garrantzitsua da, bai, baina gizarteak gure sektorea garrantzitsutzat jotzea ere nahi dugu.
‎Gure sektoreak daukan nortasunari eutsiko diogu. Gure sektorea garrantzitsua da, bai, baina gizarteak gure sektorea garrantzitsutzat jotzea ere nahi dugu. Gauza asko egin ditugu, eta badakigu gauzak nola egin, eta esperientzia ugari ditugu arlo horretan.
Gure saridun guztiek ezaugarri bera dute: saria merezi ez dutela uste baitute denek.
‎2007 urtetik 2015 urtera bitartean iraungo du. Gure erkidegoan boilurra lantzeko 450 hektarea prestatu nahi ditugu; poliki poliki egin nahi dugu.
2006
Gure herriko emakumeek landa inguruetan egindako lanak baserriko bizitza markatu du. Gaur, beste modu batez bada ere, emakumeek landa inguruetako enpresa eta ustiategi askoren kargu jarraitzen dute.
‎Euskal Herriko ardoak eta beste leku batzuetako ardoak. Gure herrian egiten diren ardoek kalitate maila handia dute eta ardo azokaren antolatzaileek hori azpimarratu zuten.
Gure herrialdean, gero eta emakume gehiago sartzen dira landako lan merkatuan. Hori aurrerapen seinale garbia da.
‎Dena den, batez ere hona etorri ginen gure lurraldean berrikuntza askoren premia dugulako. Gure herrian abeltzaintza da jarduera nagusia. Baina lehia handia dago.
Gure asmoa nobedadeak zertan diren azaltzea da. Hau da, aurten kirol arrantzak zer eskaintzen duen azaldu nahi dugu:
‎(Ascacibar) Produktu hau Urkoikok garatu du, Azti zentro teknologikoaren laguntzarekin. Gure Sailak ere horren alde egin du: Elikadura Sailburuordetzak, Berrikuntza eta Garapen Teknologikorako atalaren bitartez, bat egin baitu proiektuarekin.
‎3.A Euskadiko eskualde honetan ekonomia bultzatzeko daukagun baliabiderik onena ardoa da. Gure eskualdeko barne produktu gordina eta bizitza kalitatea beste eskualde batzuena baino askoz handiagoa da. Eta hori ardogintzari esker lortu da.
Gure lurra noizbait landuko duten nekazarien prestakuntza nolakoa den jakin nahian, Arteaga Fundaziora jo genuen. Han, Mendikoik bultzatuta, Baratzezaintzari buruzko ikastaroa martxan da.
Gure babarruna sustatzeko egiten dugu azoka hau. Hamabigarrenez antolatu dugu.
‎Poliki poliki, helburuak ari gara lortzen. Gure babarrunak onarpen zabala dauka eta merkatuan aurrera egin du. Ekoizpen alternatiboa da; beste produktu batzuekin batera ekoizten dugu.
‎Argentinara etorri dira eta horretaz asko pozten gara. Gure herria ezagutzera etorri dira. Gure herriko kideak ezagutuko dituzte eta hemengo jendearekin jarriko dira harremanetan.
‎Gure herria ezagutzera etorri dira. Gure herriko kideak ezagutuko dituzte eta hemengo jendearekin jarriko dira harremanetan. Gainera, euskaldunen ondorengo asko ere ezagutuko dituzte, ziur; gauza jakina baita Argentina euskaldun askoren aterpe izan dela:
‎Izan ere, aitak eman baitzidan hangoaren berri. Gure lurretan uzta bakarra daukagu, hau da, urtean behingo uztak baino ez daude. Normalean, azaro aldean biltzen da uzta.
Gure itxaropenak, gure familia eta gure tradizioak zeintzuk diren kontatuko dizuet. Gu lau neba arreba gara eta denok bizi gara landetan, gure amarekin.
‎Gaur egun Euskadin aurki ditzakegun zuhaitz espezie mota guztiak biltzen ditu. Gure herriko zuhaitzei buruzko ezaugarriak ikasteko leku aproposagorik... Zuhaitzen azalak, zuhaitzen hazkuntza azaltzen duten eraztunak, kolorea, hostoak, fruitua, erretxina eta beste hamaika alderdi ikas daitezke Zegamako Zuraren Museoan.
Gure esker ona helarazi nahi diogu Toniri, tradizio hau bizirik iraunarazteagatik. Harengatik ez balitz, aspaldian galduta egongo bailitzateke.
2007
‎Eta gogoan dut liburu bat prestatu genuela, bisuguaren erorikoa islatzeko, zeren ordura arte oso espezie arrunta baitzen, 80ko hamarkadan desagertu zen arte; baina lehen, ia Gabon guztietan harrapatzen zuten, eta oso espezie preziatua zen Euskal Herriko txoko guztietan, baita gaur egun ere. Gure lan egiteko modua laginketa sistema batean oinarriturik dago; Euskal Herriko postu guztietan jasotzen ditugu laginak, deskargak ikertzeko, e.a. Euskal Herriko portuetan egiten diren deskarga guztietatik laginak atera behar dira; horrez gain, Euskal Herriko ontzi flotarik garrantzitsuenetan behatzaileak ere jartzen ditugu. Eusko Jaurlaritzako nekazarizta, arrantza eta elikagai saileko arrantza zuzendaritzaren enkarguz egiten ditugu horrelako ikerketak.
‎haragi sektorean, esne sektorean, zuku eta snack sektoreetan, baita ardo sektorean ere, batez ere bezero horiei sortzen zaizkien zenbait arazo eta premia konpontzeko, eta hor barruan denetik dagoela esan behar dugu, elikagaien enpresak, herri erakundeak eta administrazioak... Gure lana premiei erantzutea da, gure sorreran eta hasierako urteetan horixe izan baitzen helburu nagusia: alor horretan dauden premiei erantzutea.
‎Eta Euskadin nekazaritza ekologikoa lantzeko bide berri bat zabalduko du. Gure herrian gero eta indar handiagoa hartuz doan sektorea sendotzeari begira, legeak eta bere Kontseilu Arautzaileak planifikazio estrategikoa hobetzeko aukera emango dute.
Gure lehen boilur arteko larunbata Santa Kurutze Kanpezun hasi zen, goizeko hamarretan, Ekoizle Teknikari batek egindako hitzaldi didaktiko batekin; kontu asko argitu zizkigun onddo honi buruz. Boilurrak, gure sukaldaritzan eta munduko gastronomia guztietan arras estimaturiko produktua izan arren, oraindik ere ezezagunak izaten segitzen dute jende askorentzat.
‎Hark I.K.T delakoarekin egiten du lan. Gure bulegoan lan egin ohi du eta hortik halako laguntza bat eskaintzen diogu ideia garatzeko. Gabonetako gure urteko bazkaria aprobetxaturik, eta arabar biltzaile talde hau eurek sortu zutenez eta produktuak zuzen merkaturatzen eta sustatzen eurak ere hasi zirenez, denok pentsatu genuen oso abagune ona zela gure urteko bilera egiteko, haiek bisitatzea eta boilurraren mundua ezagutzea, eta bide batez, boilurra dastatzeko ere aprobetxatzea.
‎Gaztea izan arren, ordezkapen ugari egin izan ditu. Gure bisitaldian, Erlantz normaltasun osoz aritu zen ohiko eginbeharrak egiten.
‎Egia esan, nire aitak aldaketa guzti horiek oso hurbiletik ezagutu ditu. Gure upategian zenbat eta langile gehiago sartu, nire aitaren kezka orduan eta handiagoa zen. Izan ere, hark pentsatzen zuen errekara joko genuela.
‎Azken finean, gure lurraren espresio bat da. Gure lurraren nortasuna adierazten dugu ardoaren bidez.
‎Egia esan, nire aitak aldaketa guzti horiek oso hurbiletik ezagutu ditu. Gure upategian zenbat eta langile gehiago sartu, nire aitaren kezka orduan eta handiagoa zen. Izan ere, hark pentsatzen zuen errekara joko genuela.
‎Azken finean, gure lurraren espresio bat da. Gure lurraren nortasuna adierazten dugu ardoaren bidez.
‎Baina eguneko ekitaldi nagusienetako bat latxa arrazako ahari erakusketa eta lehiaketa izan zen. Gure herriko erakusleihorik garrantzitsuenetako batean, ehunda berrogeita hamar ahari baino gehiago erakutsi ziren, jendearen gozamenerako.
‎Olibondo asko eta asko desagertuz joan dira. Gure herriko errota horregatik ez dabil. Gaur egun, olibak Oion eta Moredara bidaltzen dira zapaltzera.
‎Herri pilo batean. Gure herriko merkatua, ordea, gehiago landu behar dugu. Ardo zuriak egiten ditugu.
‎da. Gure modura egindako ardoak dira. Ardo onduen mahatsik onena erabiltzen dugu horretarako.
Gure lanarengatik eta Euskadiren izena hortik zehar ezagutzera emateagatik jendearen esker ona jasotzea, beti dago ongi. Oraingoan txakolina izan da.
Gure gurutzada berezi honetan, askotan lotzen dugu geure burua desagertzeko arriskuan dauden ganadu arrazekin. Ondoren datorren erreportajean, Burguete zaldi arrazaren munduan sartuko gara bete betean.
‎Ondoren datorren erreportajean, Burguete zaldi arrazaren munduan sartuko gara bete betean. Gure kameraren aurretik igaro diren zaldi hauek ziur aski inoiz erretratatu ditugun ikusgarrien eta handientsuenak dira.
Gure geografiako beste hainbat tokitan ehiztariaren egunaren antzeko zerbait antolatzen saiatu izan dira, baina arrakasta handirik gabe. Urtez urte, Diman baino ez da biltzen halako ehiztari eta arrantzale kopuru handia.
Gure atunen kalitatea; Eusko Labela nola agertzen den; kalitate bermea zer den; gure arrantzaleek â?, euskal arrantzaleekâ?, harrapatu dutela...
‎Euskadin, prebentzio prestakuntza ez da sortu lan arriskuak prebenitzeko ekimen plan integralarekin batera, urte batzuk lehenago baizik. Gure herrian, Itsasmendikoi arduratzen da nekazaritza eta arrantza prestakuntza eskaintzeaz. 2002 urteaz geroztik lankidetza hitzarmen bat sinatuta dauka Osalan ekin, eta lan bilerak egiten ditu Osalan ek Araban duen zentroarekin, Idea fundazioarekin, lan arriskuak prebenitzeko lan ikuskaritzarekin.
2008
‎Idiazabal gazta ere oso produktu ezaguna da Euskaditik kanpo eta batez ere Katalunian. Gure herriko landa inguruen alderdi guztiak elkarri lotuta daude nolabait; turismo baserriak, esaterako, oso baliagarriak dira gure produktuak ezagutzera emateko.
‎Alde batetik, Kataluniako bisitariak daude. Gure produktuak oso gogoko dituzte eta oro har ezagutzen dituzte. Bisitari hauek askotan etortzen dira Euskal Autonomia Erkidegora eta Nafarroara turismoa egitera, eta orduan bereziki gustatzen zaie gure produktuak bilatzea, batez ere bertoko produktuak eta kalitatedunak.
‎Omenka ezagutzea ez da nahikoa; produktuari loturik dauden balioak ere ezagutu behar ditu jendeak, ez soilik zentzumenaz jasotzen direnak. Gure herriko kultura ondarea ere bada eta. Jendeak berez estimatzen duen produktuetako bat da.
‎Aita amaren laguntza ez ezik, bestelako laguntzak ere jaso ditu. Gure herriko erakundeen laguntza eta Itsasmendikoin jasotako prestakuntza oso garrantzitsuak gertatu zaizkio.
Gure herrian sakon sustraiturik dagoen produktuaren kalitatea aldarrikatu zuten Gipuzkoako nahiz Bizkaiko sagardogileek, nork bere erara.
Gure saioak Gonzalo Saenz de Samaniego nekazaritza, arrantza eta elikadura sailburuaren eskuetatik jaso zuen aipatu galardoia, Arabako Errioxako ardoak â?. Abra elkartearen esanetanâ?, banderatzat hartu izateagatik.
‎Eta eskualde bakoitzari lekua egin nahi diogu turismo naturazale horren barruan. Gure herriak ederki kokatuta daude; paisaia ederrak daude, eta mendi bikainak.
‎Lehenik, turismoa garatzeko anbarra hartu nahi dugu ardatz; gero, hemen, erakusketa eder bat daukagula ikusten duzue. Gure eskualdeko herriak batez ere nekazari eta abeltzain herriak dira, eta gainbehera doaz. Lehen sektorea gainbehera doa.
‎Iñakik beti egin du lan gurekin, elkartean. Gure taldearen ardo instituzionalaren etiketak diseinatzen ditu eta etengabe harremanetan gaude. Oso pertsona adeitsua da, eta pintore aparta.
‎Merkatuan agertu ziren lehen motokultoreak 50eko hamarkadaren bukaerakoak dira; orduz geroztik, zentzu guztietan bilakatu dira, baina batez ere segurtasunaren ikuspegitik. Gure makina parkeak oraindik motokultore zahar ugari ditu; tresna zaharkitu horien babes eta segurtasun neurriak eskasak dira, edota ez dute bat ere. Motokultoreak eta motoaitzurrak antzeko arriskuak dituzte.
Gure harategiari dagokionez, ni laugarren belaunaldia naiz. Aitonarengandik eta aitarengandik ikasi dut, eta gaur egun biengandik ikasten jarraitzen dut.
‎Guk duela pare bat urte baso txerriak hazten hasi ginen. Gure ustiategiari beste puntu bat eman eta balio erantsi bat gehitzeko asmoarekin egin genuen.
Gure nekazaritzako elikagaiak ezagutzeko Txinatik heldu den ordezkaritza baten berri emango dizuegu. Gaur labur kontatuko dizuegu bisitaldiaren nondik norakoa, eta datorren asteanzabalduko dizuegu berria.
‎Baina dasta ona egiten ari gara, benazkoa. Gure mahaiak hiru gazta aukeratu ditu, bai barrutik bai kanpotik bikainak iruditu zaizkigu eta. Hirurek oreka bikain gordetzen dute.
‎Nekazaritzako produktuen kalitatea saritu da. Gure nekazari, abeltzain eta arrantzaleek badakite gauzak nola egin behar diren, eta jakintza hori saritu da hain zuzen, hemen sektore guztiak daude ordezkatuta eta. Baina batez ere gauzak egiteko era jakin bat saritu da (euskal produktuak, kalitatea eta ingurumena aintzat hartzen dituen era, hain zuzen).
‎Nire mintzaldianesan dudan bezala, lehen sektorean zaila da jende guztiarengana iristea kalitateko prozesu bat bideratzeko. Gure ustiategiak, batez beste, txikiak dira, familia ustiategiak dira, tradizionalak, ez dago berrikuntzarako hainbesteko baliabiderik. Konbentzitu behar izan ditugu, haiekin lan egin behar izan dugu, eta egin duten ahaleginagatik izan dira sarituak.
‎Paula Waldron naiz eta Ingalaterrako elikagaien segurtasunerako bulegoan egiten dut lan, Londresen. Gure bulegoak kontsumitzaileak babesten ditu, elikagai seguruak eta bermedunak ziurtatuz. Sortzen diren gorabeherak kudeatzen ditut eta lanean ari gara ezbeharrik gerta ez dadin.
‎Kontsumitzaileei ere informazioa eman behar diegu; kontsumitzaileak kontzientziatu behar ditugu. Gure ezaupideak eta esperientziak partekatzea ere beharrezkoa da. Gertaerarik gehienak maila baxuan gertatzen dira eta berehala erantzuten zaie.
‎Beraz, gai hori Tolosara ekartzea ere erabaki genuen. Gure iritziz, babarrun pintxoak egitea ez da horren erraza: babarruna azarekin, odolkiarekin, piperrekin...
‎Azken egunetan, Durango Euskadiko kulturaren hiriburua izan da. Gure herriko eskulangileak kultura gune horren erdian egon dira idazle, musikari, argazkilari, eta abarrekin batera. Izan ere, Arbaso eskulangileen elkarteak antolatuta, abenduaren 5etik 8ra bitartean, Euskal Dendak ateak zabaldu zituen hamahirugarrenik.
‎Joan den larunbatean, Orozkon Santan Luzia jai-eguneko azoka tradizionala antolatu zuten. Gure herriko elikagaigintzak ekoizten dituen betiko produktuak barra barra azaltzen ziren postu ugarietan, baina Orozko inguruek artzaintzarekin daukaten lotura handia zela-eta, ardi gazta bereziki nabarmendu zen produktu guztien artetik. Orozko nahiko udalerri zabala da, Gorbeiaren oinean dago eta duela zenbait urte bertoko behi arraza bat berreskuratzeko azoka monografikoa antolatzeko erabakia hartu zuten orozkoarrek.
Gure herrian betidanik bizi izan den arraza hau berreskuratzeko abeltzainek egindako ahaleginarekin bat egin du Orozkoko udalak. Gaur egun, zorionez, arrazaren egoerak hobera egin du; areago, sektorean sartzen hasiak diren abeltzain gazteetako askok terreña ganadua aukeratzen dute euren aziendetako oinarri modura.
‎aurkeztu zuten, Donostian. Gure erkidegoa aipatutako planaren exekuzioa aurkezten duen lehena da. Europar kontseiluak onetsi duen araudiari jarraiki, ibai aingirak berreskuratzen saiatzeko oinarriak finkatzen ditu eta.
Gure herriko landa inguruetan bizi kalitatea areagotzearen aldeko jarrera argia da. Hainbat modutara jartzen da agerian eta horretarako izadiak, historiak, kulturak edota baserriko bizimoduak eskaintzen dituzten mota guztietako baliabideak aprobetxatzen dira.
2009
Gure lehen sektorea babestea eta defendatzea oinarrizkoa da kalitate ezin handiagoko elikagaiak lortzeko, natur ingurunea zaintzeko eta inoiz galdu ez genukeen kultura ondarea gordetzeko.
‎1998 urtean, upelgintzan aritzeko lantegi bat eraikitzen hasi ginen. Gure lantegiari atxikita dago.
‎Ebro ibaiaren ondoan gaudenez, zura lehortzeko bikaina den mikroklima sortzen da. Gure zurak ematen duen kalitate enologikoaz poz pozik gaude. Emaitzak benetan onak dira.
Gure herriko lehen sektoreak egin duen erronkaren adibide bikaina da Aroa enpresa. Lurrari eta tradizioei atxikita, ekoizleen lanaren bilakaerak ez du etenik, lehiakorrak izaten jarraitzeko aukera emango dien kalitaterik handiena helburu hartuta.
‎Hori bai, Arabako Errioxako ardoa, olioa eta baliabideak ditugu ekimen guztien ardatz. Gure ondare baliabideak eta gure esperientziak arte eta kultura mailara jasoko dira. Berdin berdin egingo dugu inguruetako herrietan ditugun ohiturekin.
‎Prentsaurreko bat egin dugu, mundu guztiak etiketa hauek ezagut ditzan eta merkatuan horiek ikusten ohituz joan dadin. Gure produktuak merkaturatzen dituzten profesionalekin antolatu nahi genuen ekitaldi hau: saltoki handiekin, supermerkatuekin, dendari txikiekin, harategiekin... haiek ere kontrol sistema honen berri izan zezaten.
Gure familian gazten munduan gaude murgilduta. Hori baita gure lana.
Gure kasuan zebra muskuilua iritsi berria da, gutxi gorabehera; baina munduan denbora luzea darama, eta egia esan, beste leku batzuetan (bai Europan bai Amerikan) izan dituzten esperientziak kontuan hartuta, orain arte inork ez du lortu zebra muskuilua erabat desagerraraztea. Beraz, badirudi espezie horrekin bizitzen ikasi dugula.
Gure herriko lan inguruneak berpiztearen aldeko apustua ez da atzo goizekoa. Landa garapenerako elkarte ugariek urteak daramatzate landa garapenerako programak kudeatzen.
‎Azoka eta lehiaketetan onirizpen zabala lortzen ari gara. Gure oiloak gero eta homogeneoagoak dira, eta arrazaren ezaugarriak erraz nabarmentzen zaizkie. Epaimahaikide batek gauza asko begiratzen ditu, eta hori ere lan zaila da; azken finean, nork bere gustuak ditu, gauza guztietan bezala.
Gure espezialitatea eraldakuntza da. Iristen zaizkigun urdaiazpiko eta beso guztiei kentzen diegu hezurra.
‎Hala ere, beti egiten dira iberikoaren eta Duroc en arteko gurutzaketak. Gure iritziz, txerriaren odolak %75ean izan behar du iberikoa, benetako urdaiazpiko iberikoa izan dadin. Eta hankan oso ongi nabarmentzen da hori.
‎Gainera, dasta osatzeko, pintxoak ere ekarri ditugu. Gure ardoek gastronomiari uztartuta daude; kasu honetan, Lumagorri oilasko pintxoak dira, eta bakailaoa baratxuri piperrekin, eta txistorra ere badago... Tabernek pintxo bereziekin hartzen dute parte, txakolinaren osagarri ezin hobeak dira eta.
Gure produktuak kalera ateratzeaz gain, ahalik eta gehien zabaldu eta ahalik eta propagandarik handiena izan behar dutela ulertzeko nahikoa da kale hauetan osteratxo bat egitea, nik uste. Kalitateko produktuak dira.
‎handiak, ertainak, txikiak... Gure nahia gauzak ondo egitea da, aurrerantz begiratu nahi dugu, eta gugandik eta besteengandik ikasi.
‎Guretzat festa jantziak janztea bezalakoa izan da. Gure lana ordu gutxitan laburbiltzea zaila da (akats bat eginez gero ez da erraza zuzentzea...). Zorionez, egiten dugunaz zalantza izpirik ez daukagu eta poza, mirespena eta txera nagusitu dira.
‎Elika nekazaritza elikagaien segurtasuna zaintzen duen euskal fundazioa da. Gure segurtasunerako funtsezkoa den fundazio horren zeregina hamar urteko lanak bermatzen du. Isil gordeka egiten du lan ordea.
‎Euskadiko piriniar ganadutegirik onena bisitatu dugu. Gure ikustaldian Rosa izan dugu gidari. Etxaldea eta bertoko abelburu ederrak erakutsi dizkigu.
2011
‎Gabonetarako ateratako ardo gaztea da, urteko ardoa alegia, eta baratze karbonikoz landu da. Gure ardoak aurkeztu eta gero, lursailera joango gara, inausketa nola egiten dugun ikus dezazuen. Monje Amestoy familian, Luberrin alegia, gauzak nola egiten ditugun erakutsiko dizuegu.
‎lau lagunek bat egitearen emaitza da, egun batean esan baikenuen: â?? Gure herrian barraskilo piloa jaten da, bai, baina inork ez du barraskilorik saltzenâ?. Orduan, mugitzen hasi ginen, bai interneten bidez bai erreportajeen bidez, eta barraskilo ustiategi bat abian jartzea erabaki genuen.
‎Orduan, mugitzen hasi ginen, bai interneten bidez bai erreportajeen bidez, eta barraskilo ustiategi bat abian jartzea erabaki genuen. Gure bigarren kanpaina da hau eta oso pozik gaude emaitzekin. Guk barraskiloak bizirik merkaturatzen ditugu.
‎Nafarreten bizitzen jarri ginen eta 1999 urtean lursaila erosi eta ukuiluak egin genituen; igeltsero baten eta familiaren laguntzaz, etxea eraiki genuen. Gure aitona amonak bai, baserritarrak izan ziren. Eta gure gurasoek bide hori ez hartzea aholkatzen baziguten ere â?, lana oso gogorra zelakoâ??, gure filosofia izadiaren erdian bizitzea zen.
‎Euskadin askotako produktuak dauzkagu, kalitate handikoak, baserritarrek arreta handiz ekoitziak edota euskal arrantzaleek zuzenean itsasotik ekarriak. Gure sukaldaritzak beste batzuei ateratzen dien aldearen arrazoia hor bilatu behar da.
‎Antolatu den lehen ekitaldia da, txakolina dagoeneko merkatuan badago ere. Gure txakolina jendearen esku dagoela esan ahal izatea da. Egun honetan saltzaileak ere etortzen dira, begiratzera, produktua dastatzeraâ? ¦ Gure txakolina erakusteko beste modu bat da.
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...
Aldaerak
Lehen forma
Argitaratzailea
Konbinazioak (2 lema)
gu herri 27 (0,18)
gu lur 5 (0,03)
gu lan 4 (0,03)
gu produktu 3 (0,02)
gu aita 2 (0,01)
gu aitona 2 (0,01)
gu ardo 2 (0,01)
gu asmo 2 (0,01)
gu babarrun 2 (0,01)
gu bulego 2 (0,01)
gu erkidego 2 (0,01)
gu eskualde 2 (0,01)
gu iritzi 2 (0,01)
gu lehen 2 (0,01)
gu sektore 2 (0,01)
gu txakolin 2 (0,01)
gu upategi 2 (0,01)
gu ustiategi 2 (0,01)
gu atun 1 (0,01)
gu bigarren 1 (0,01)
gu bisitaldi 1 (0,01)
gu egun 1 (0,01)
gu elikagai 1 (0,01)
gu eskaintza 1 (0,01)
gu esker 1 (0,01)
gu espezialitate 1 (0,01)
gu ezaupide 1 (0,01)
gu familia 1 (0,01)
gu geografia 1 (0,01)
gu gurutzada 1 (0,01)
gu harategi 1 (0,01)
gu herrialde 1 (0,01)
gu ikasle 1 (0,01)
gu ikustaldi 1 (0,01)
gu itxaropen 1 (0,01)
gu jarduera 1 (0,01)
gu kamera 1 (0,01)
gu kasu 1 (0,01)
gu lagun 1 (0,01)
gu lantegi 1 (0,01)
gu mahai 1 (0,01)
gu makina 1 (0,01)
gu marka 1 (0,01)
gu modu 1 (0,01)
gu nahi 1 (0,01)
gu nekazari 1 (0,01)
gu nekazaritza 1 (0,01)
gu oilo 1 (0,01)
gu ondare 1 (0,01)
gu sail 1 (0,01)
gu saio 1 (0,01)
gu salmenta 1 (0,01)
gu saridun 1 (0,01)
gu segurtasun 1 (0,01)
gu sukaldaritza 1 (0,01)
gu talde 1 (0,01)
gu uste 1 (0,01)
gu zur 1 (0,01)
Konbinazioak (3 lema)
gu herri landa 2 (0,01)
gu lur nortasun 2 (0,01)
gu upategi zenbat 2 (0,01)
gu aita ardo 1 (0,01)
gu aita grina 1 (0,01)
gu aitona aita 1 (0,01)
gu aitona amona 1 (0,01)
gu ardo aurkeztu 1 (0,01)
gu ardo gastronomia 1 (0,01)
gu asmo ez 1 (0,01)
gu asmo nobedade 1 (0,01)
gu atun kalitate 1 (0,01)
gu babarrun onarpen 1 (0,01)
gu babarrun sustatu 1 (0,01)
gu bigarren kanpaina 1 (0,01)
gu bulego kontsumitzaile 1 (0,01)
gu bulego lan 1 (0,01)
gu elikagai sorta 1 (0,01)
gu erkidego aipatu 1 (0,01)
gu erkidego boilur 1 (0,01)
gu eskaintza nahiko 1 (0,01)
gu esker on 1 (0,01)
gu eskualde barne 1 (0,01)
gu eskualde herri 1 (0,01)
gu espezialitate eraldaketa 1 (0,01)
gu familia gazta 1 (0,01)
gu geografia beste 1 (0,01)
gu gurutzada berezi 1 (0,01)
gu harategi egon 1 (0,01)
gu herri abeltzaintza 1 (0,01)
gu herri agintari 1 (0,01)
gu herri barraskilo 1 (0,01)
gu herri betidanik 1 (0,01)
gu herri ederki 1 (0,01)
gu herri egin 1 (0,01)
gu herri elikagaigintza 1 (0,01)
gu herri emakume 1 (0,01)
gu herri erakunde 1 (0,01)
gu herri erakusleiho 1 (0,01)
gu herri errota 1 (0,01)
gu herri eskulangile 1 (0,01)
gu herri ezagutu 1 (0,01)
gu herri gero 1 (0,01)
gu herri hegazti 1 (0,01)
gu herri kide 1 (0,01)
gu herri kultu 1 (0,01)
gu herri lan 1 (0,01)
gu herri lehen 1 (0,01)
gu herri Limousin 1 (0,01)
gu herri merkatu 1 (0,01)
gu herri sakon 1 (0,01)
gu herri zuhaitz 1 (0,01)
gu ikustaldi Rosa 1 (0,01)
gu jarduera prestakuntza 1 (0,01)
gu kamera igaro 1 (0,01)
gu kasu zebra 1 (0,01)
gu lagun bertsolari 1 (0,01)
gu lan egin 1 (0,01)
gu lan ordu 1 (0,01)
gu lan premia 1 (0,01)
gu lantegi atxiki 1 (0,01)
gu lehen boilur 1 (0,01)
gu lehen sektore 1 (0,01)
gu lur egokitu 1 (0,01)
gu lur noizbait 1 (0,01)
gu lur uzta 1 (0,01)
gu mahai hiru 1 (0,01)
gu makina parke 1 (0,01)
gu marka izen 1 (0,01)
gu modu egin 1 (0,01)
gu nahi gauza 1 (0,01)
gu nekazaritza elikagai 1 (0,01)
gu oilo gero 1 (0,01)
gu ondare baliabide 1 (0,01)
gu produktu kale 1 (0,01)
gu produktu merkaturatu 1 (0,01)
gu produktu oso 1 (0,01)
gu sail ere 1 (0,01)
gu saio Gonzalo 1 (0,01)
gu salmenta ez 1 (0,01)
gu saridun guzti 1 (0,01)
gu segurtasun funtsezko 1 (0,01)
gu sektore eduki 1 (0,01)
gu sektore garrantzitsu 1 (0,01)
gu sukaldaritza beste 1 (0,01)
gu talde ardo 1 (0,01)
gu txakolin erakutsi 1 (0,01)
gu txakolin jende 1 (0,01)
gu ustiategi beste 1 (0,01)
gu zur eman 1 (0,01)
Urtea

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia