Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 245

2005
‎Familiakoekin, lagunekin, Arabako Errioxako jendearekin egun honetaz gozatzeko aukera izan dut eta horrek sekulako poza ematen dit. Ardo ona dastatzen eta igande honetako eguraldi bikainak lagun, primera pasatzen ari naiz Nabaridasen.
‎Gainera, oso ona da gure mahastietarako. Bestalde, jende asko etorri da, aurreko urteetan bezala, gutxi gora behera. Ez da ezbeharrik izan eta oso pozik gaude.
‎Ez da ezbeharrik izan eta oso pozik gaude. Jendea pozik doa, eta hori da guk behar duguna, berriz ere itzul daitezen mahats bilketaren jaia hamairugarrenik antolatuko dugunean. Hurrengo urtean Moretan izango da eta.
‎Larunbatean, Oñatiko unibertsitatearen ondoan, bertoko arraza guztiak erakutsi zituzten. Goizean goiz jendea hurbiltzen hasi zen abereak ikusteko. Orain dela urte gutxi, guztiz arrunta zen abere guzti hauek gure herrietan ikustea.
‎ganaduari eskainitako lehen astelehena ospaturik, hain zuzen. Ekitaldiak ugari eta gero eta jende gehiago etortzen denez, igandean hasten dira jaia ospatzen, astelehenean amaitzeko.
‎Peiok abeltzain, elkarte eta jende askoren espiritua sinbolizatzen du. Peio eredu da gure abereen ondarea berreskuratu eta sustatzearen alde lanean ari direnentzat.
‎Guretzat, produktuaren kalitate organoleptikoa da garrantzizkoena. Jendeari izugarri gustatzen zaio gure gazta, bai, baina kalitateari loturik hainbat xehetasun daude. Xehetasun horietako batzuk oso generikoak dira.
Jendea zahartzea eta herriak hutsik gelditzea dira gure bi arazo nagusiak. Jarduera edo proiektu batean hasteko orduan, landetako emakumeek aukera gutxi dituzte.
‎Gernikak, eta hedaduraz euskal lehen sektore osoak, urteko egunik handienetako bat bizi izan zuten aurreko astelehenean, urriko azken astelehena ospatu baitzuten. Urtero, herriko kaleak jendez josita egoten badira, aurten pentsa nolako jendetza etorri den, Santu guztien eguneko jaizubiarekin bat eginda.
‎Ekoizleentzat beti da interesagarria horrelako azoketan parte hartzea, eta ez soilik euren produktuen salmenta bultzatzeko, baizik kontsumitzaileengana hurbiltzeko eta jendearekin harremanetan egoteko.
‎Eguna aparteko giroan igarotzeaz gain, jendeak aukera ezin hobea du euskal elikagairik onenak etxera eramateko.
‎Balantzea ona da. Hamar urteotan oso jende jatorra igaro da hemendik. Astean zehar, batez ere lan munduko jendea etortzen da; gero, asteburuan, batez ere bikoteak; eta Aste Santuan eta abuztuan famili giroa nagusitzen da.
‎Hamar urteotan oso jende jatorra igaro da hemendik. Astean zehar, batez ere lan munduko jendea etortzen da; gero, asteburuan, batez ere bikoteak; eta Aste Santuan eta abuztuan famili giroa nagusitzen da. Oro har, oso ongi doa.
‎Bai, nahiko ondo saltzen ari gara. Goizean goiz jende asko etorri da. Aldi batez, gainezka ibili gara, jendetza handia baitzegoen.
‎Lan honek ardura handia eskatzen du. Baina gauzarik garrantzitsuena jendearen kontzientziazioa da, kontsumitzaileari ekoizpen ekologikoaren garrantzia azaldu behar zaio eta.
‎Hori da helburu nagusia: egiten duten lana jendeari erakustea. Noski, beste helburu batzuk ere badira, merkataritza mailakoak.
‎Azoka ekologikoetan parte hartzen dut, ez soilik ahuntz produktuak eskaintzeko. Mota guztietako produktu ekologikoak eskaintzen dira gaur egungo azoketan, eta nire ustez etorkizuna hortik doa, jendea horren garrantziaz jabetzen hasi da. Ea ba, nekazari ekologikoak ugaritzen diren eta ea piska bat laguntzen digutenâ? ¦
‎Gu inguruko merkatuetara joaten gara, Gernikara, Bermeora, azoketaraâ? ¦ Eta denetik eskaintzen saiatzen gara. Zeren, pare bat landare ekoiztera mugatzen bazara, zaila baita jendearen eskariari erantzutea, beste produktu ekologiko batzuk topatzea zaila da gainera. Beraz, hainbat barietate lantzen ditugu:
‎Goiza amaitzeko, herri dastaketa egon zen. Lehiaketara aurkeztutako 22 gaztak dastatzeko aukera izan zuen jendeak . San Martineko azokara huts egin zutenek sekulako aukera galdu zuten beraz.
‎Desagertzeko arriskuan dauden bi barietate horietako bat da. Hemengo hau bezalakoak oso jende gutxik hazten ditu.
‎Herrian egiten ari naizen lana ondo baloratzen du jendeak , nik uste. Ez da soilik herriaren alde lan egitea, artzainen alde ere lan egiten baitut.
‎Hori dela eta, ia ezinezkoa zen letxuak ekoiztea, prezioak gehiegi jaisten zirelako. Horregatik utzi zion jende askok letxua ekoizteari. Baina laugarren gamako lantegi honi esker, prezioak aldez aurretik finkatuta daude.
‎Beraz, hiru letxua barietate landuko ditugu, horietxetik lortuko ditugu produkturik itxurosoenak. Lantzen errazak izan behar dira, hau da, kanpoko jendea ez dugu erabili behar uzta biltzeko edoâ? ¦ Horrela, prozesua azkarragoa da eta.
‎Esaterako, Euskal Herriko arkumearen kalitatea zaindu dugu, labela lortu dugu. Eta jende gehiena animatu dugu bertoko arkumeak kontsumitzera. Azken batean, hori da garrantzitsuena.
‎Gauza guztiekin gertatzen den bezala, ilusio handiz hasi ginen. Baina produktu berriak zirenez, lehenik jendeak ezagutu behar zituen. Ongi saltzen direla egiaztatu behar duzu.
2006
‎Euskadin sukaldaritza berriaren mugimendua sortu zenean, jendea beldurrez zegoen, ziur jakiterik ez baitzegoen aurrerago zer nolako mugimendua iritsiko zen. Baina orduko emaitzak ikusten hasiak gara.
‎Baina orduko emaitzak ikusten hasiak gara. Hor dago Elena, Andoni, Martinâ? ¦ Gero, sartzen hasi den jende gazte guztiau dago. Baina ez soilik Gipuzkoan â?. Gipuzkoa guztiorren sehaska izan baita, neurri bateanâ??; Bizkaian eta Araban ere berdin ari da gertatzen.
‎Esango dizut nortzuk garen. Emakume talde bat gara, eta gogo handiz eta seriotasun handiz lan egiteaz gain, telemarketing hurbila egiten dugu, hau da, plataforma handietan, dei zentro erraldoietan, ba 300 edo 400 mahai daude bakoitza bere sistema informatikoarekin, eta hor jende pilo bat dago mezuak hona eta hara bidaltzen, modu bereizgabean. Guk, ordea, telemarketing mota zuzenagoa egiten dugu; gutako bat harremanetan jartzen da balizko bezeroarekin eta bien arteko harreman pertsonala sortzen da.
‎Beste alderdi pozgarri bat hemen lanean aritzen den jendea da. Postu egonkorrak dira, hemetxe gelditzen dira.
‎Postu egonkorrak dira, hemetxe gelditzen dira. Enpresa honetan aspaldiko nominak daude, jendeak oso ongi egiten du lan bere konbenioarekin, lan duina dute eta ongi ordaindua daude. Beraz, nomina egonkor eta sendo horiek areagotu nahi genituzke, orain arte izan dugunaren antzeko proportzioan.
‎Enpresa sustatzeko eta gure egonkortasunari eusteko, poz iturri bilakatu zaigun web orri bat daukagu aspalditik. Web orri horren bitartez, jendea harramentan jartzen da gurekin, inguruetako emakumeak batez ere. Baina, bueno, gu prest gaude Euskadi osoarekin lan egiteko.
‎Hor eskari asko egin daitezke: kanpaina baterako aurrekontuak, balizko bezeroak, e.a. Beraz, jendeak Euskaditik deitzea espero dugu. Esan bezala, web orriak orain arte poz ugari eman dizkigu.
‎Guk produktu labelduna eman nahi dugu ezagutzera; eta batez ere, arkumea. Bestalde, jendeak arkume labelduna eta arkume arrunta bereizten jakitea ere nahi genuke. Orduan, gure asmoa hori da, gero eta arkume labeldun gehiago saltzea.
‎Gaur egun, gure salmentak %30ekoak badira, datorren urterako ea lortzen dugun %50 edo %60koak izatea. Jendeak kalitateko arkumea kontsumitzea nahi dugu. Hau egiten dugun bigarren urtea da.
‎Plazan erretako 15 arkumeak dastatzeko aukera izan zuen jendeak ; horrekin ateratako dirua Alzheimer gaixoei laguntzeko erabiliko da.
‎Zergatik Laudion? Nire senarra Laudiokoa da, 10 urte daramat hemen, izugarri gustatzen zait Laudio eta jendeak oso harrera ona egin dit. Gogo handia nuen zerbait egiteko hemen.
‎Aurkezpenean, Arabako txolinaren ekoizpenari eta mahats bilketari buruzko hainbat argazki ikusi ahal izan zituen jendeak , Txemi Llano argazkilariak eginak. Irudi hauek lan zabalago baten zati dira:
‎Ardo azoka hau jende askori zuzenduta dago, baina batez ere ostalaritzako profesionalei, ardo elkarteei, denda espezializatuei eta ardo onak preziatzen dituztenei.
‎Egun jostagarri bezain irakasgarria izan zen. Jendeak , adituen eskutik, mota guztietako gaiak ikasi ahal izan zituen ardoen munduari buruz. Esaterako, dasta bat behar bezala nola egin.
‎Batzuk eguna pasatzera etortzen dira eta beste batzuk egun gehiago egiten dituzte hemen edo inguruko ostatuetan. Turista batzuek 5 edo 6 urte dituzte, eta beste batzuek 90 Jende guztiarentzat da.
Jendeak ezagutzen zaituen arte.
‎Baina berehala ohartu ginen jendeak oso ongi erantzuten zuela. Eskaria zinez handia zen.
‎Eskaria zinez handia zen. Jendea azkar hasi zen telefonoz deitzen, mezu elektronikoak bidaltzenâ? ¦ Gaur egun, egoera sendotzea lortu dugu. Oro har, jendearen erantzuna ona izan da.
‎Jendea azkar hasi zen telefonoz deitzen, mezu elektronikoak bidaltzenâ? ¦ Gaur egun, egoera sendotzea lortu dugu. Oro har, jendearen erantzuna ona izan da. Enpresa handitzea espero dugu, baina oraingoz ezin gara kexatu.
‎Eta oraindik ere gustatzen zait. Itsasoko jendea , itsasoko profesionalak ikusten dituzu, kultura gutxikoak baina aldi berean nortasun handikoak. Eta bi urtean patroi edo mekanikari bikainak eginak ateratzen dira eskolatik, munduko itsaso guztietan arrantzatu eta nabigatzeko prest.
‎Eta datu bibliografikoen bidez genekiena egiaztatu ahal izan genuen: garai batean euskal txerriaren produktuak arrakasta handikoak izan zirela, eta euskal jendeak biziki estimatzen zituela.
‎Hara, nolako abiadura hartzeko gai diren txakur horiek! Jendeak sorginduta bezala jarraitu zion ikuskizunari.
‎Basurdearen arrastoari segitzeko hainbat txakur arraza ekarri zituzten. Arrastoari jarraitzeko eta ehizan aritzeko zein trebeak ziren ikusita, jendea ahozabalik geratu zen.
‎Gero, zenbait hegazti harrapari, ehizarako oso trebeak eta oso ederrak, erakutsi zituzten. Jendea harriturik eta liluraturik geratu zen, hegazti harraparien trebeziak ikusirik. Noski, harrapakinetako zenbaitzuek ihes egitea lortu zuten, merezimendu osoz gainera.
‎Gaztelako galdoa, penintsulakoa, Errusiakoak... Munduko lautada guztietan jendeak galgoak maite ditu, eta ez da beharrezkoa galgoak bere maitasuna erakustea, ezta jabeak galgoari ere. Galgoa familiaren zati da, kulturaren zati da.
‎Aldatu direnak ardoak izan dira. Lehen jendeak ardo mota bat ezagutzen zuen eta ardo mota hori gustatzen zitzaion. Baina lehen ez genekien beste ardo mota batzuk ere bazeudela.
‎Gaur egun, Arabako Errioxan ardoei loturik dauden lanpostuak 5.000 inguru dira. Arabako Errioxan ez ezik, Arabako beste eskualde batzuetan eta beste erkidego batzuetan ere hortik bizi da jende asko. Errealitate hori zaindu eta aurera bultzatu behar dugu.
‎Bazirudien Alemanian geundela, dena antolatuta baitzegoen alemaniarren erara. Afaria laguntzeko, jendeak mota guztietako garagardoak zituen eskura. Ukondoak, Lumagorri oilaskoak, Frankfurt saltxitxak eta, nola ez, Txahaltxitxak barra barra zerbitzatu zituzten azokak iraundako denbora osoan.
‎Funtsean, politika horrekin lortu nahi dutena hori da: nekazarien bizi baldintzak hobetzea eta hiriko eta herriko jendearen arteko aldeak desagertzea.
‎Egia esan, nobedade handia izan da. Jendea ustekabean harrapatu du. Baina sekulako arrakasta ari da lortzen.
Jendea uda garaiko egun batez gozatu zen, eta primeran pasatu zuen.
‎Arabako Errioxako ardoen eta Lumagorri baserriko oilaskoaren artean berriki egindako anaitzea dela eta, jendeak hiru mila eta bostehun oilasko mokadu dastatu ahal izan zituen. Ikusi zuek zeuok oilaskohauen itxura.
Jendez gainezka zegoen azoka esparrua; zelaiak, berriz, standez josita ageriziren eta mota guztietako produktuak eros zitezkeen: baserriko elikagaiak, txakolina, eskulanak...
‎Dena den, jendearen arreta gehien erakarri zuen ekimena ardi txakurren erakusketa izan zen. Izan ere, ardiekin egin beharrean, antzarak gobernatu behar ziren.
‎Baina oso antzara talde esanekoa suertatu zen. Jendeak liluraz jarraitu zion ikuskizunari; artzainek eta txakurrek eztitan utzi zuten mundu guztia. Txakur eder horiek lanean ikustea zoragarria izan zen; txakur bat nola izan daiteke horren adimentsua?
‎Guk, geure aldetik, dastatzaileen lana ikusita, zer besterik esan dezakegu, geure miresmena adierazteaz aparte? Oso jende aditua dela ez dago dudarik, ez horixe.
‎Kalean dago. Jendeak ikusten du, ukitzen du, ekoizlearekin hitz egiten du... Horrek guztiakekoizpenerako funtsezkoak diren hainbat balio helarazten ditu eta garrantzi handikoa da artzainentzat ere.
‎Euskal gizartea horrelako azoketara nola hurbiltzen den ikustea hunkigarria da. Jendeak baserri giroa ezagutu nahi du, batez ere gaztaren mundua ezagutu nahi du. Eta herriaren ezagutza hori funtsezkoa da ekoizleentzat.
‎Aurten oso ondo egon dela uste dugu; oso arrakastatsua izan da. Arrak garesti saldu ditugu; jendeak eskaintza handiak egin ditu elkarteko arrak eskuratzeko. Beraz, elkartean egiten den lanari esker, jendearen konfiantza irabazi dugula esan nahi du horrek; gure zezenak beste batzuk baino hobeak direla uste dute.
‎Arrak garesti saldu ditugu; jendeak eskaintza handiak egin ditu elkarteko arrak eskuratzeko. Beraz, elkartean egiten den lanari esker, jendearen konfiantza irabazi dugula esan nahi du horrek; gure zezenak beste batzuk baino hobeak direla uste dute. Hori ere arrakasta handitzat jo behar da, eta kontuan hartzekoa da.
‎Aurten, kalitatea izan da nagusi. Guztira 370 abelburu ekarri ditugu eta jendea miretsita geratu da ganaduaren kalitatea ikusita, ezetz????
‎(Eta ederra izan zen baita ezustean gertatu zen ikuskizuna ere). Halako batean, ganadua begiztatzen ari ginela, behi bat erditzen hasi zen, jendearen harridurarako. Albaitari baten laguntzaz, txahala arazorik gabe jaio zen.
‎Lehen erakustaldia goi inausketarekin eta behe inausketarekin hasi zen. Berehala ohartu ginen jendeak Amurrioko mendietarantz begiratzen zuela.
‎Bidaiak luze jo du harrituta utzi gaituen herrialde batean zehar, beso zabalik hartu gintuen jende eta anai artean beti.
‎Gure herria ezagutzera etorri dira. Gure herriko kideak ezagutuko dituzte eta hemengo jendearekin jarriko dira harremanetan. Gainera, euskaldunen ondorengo asko ere ezagutuko dituzte, ziur; gauza jakina baita Argentina euskaldun askoren aterpe izan dela:
‎Gainera, euskaldunen ondorengo asko ere ezagutuko dituzte, ziur; gauza jakina baita Argentina euskaldun askoren aterpe izan dela: Ipar eta Hego Euskal Herriko jende asko etorri zen garai batean; leku guztietatik etortzen ziren. Oso talde atsegina da.
‎Honako hau, kasu. Jendea asteburua pasatzera etortzen da. Horrez gainera, abeltzaintza eta nekazaritza ere oso garrantzitsuak dira.
‎Gaztaren inguruko kultura zabaltzeko eta lantzeko asmoz, asteartean, Uri Zaharreko Etxekoandre Elkartean, Monika Ojedak gazta dasta bat eskaini zuen azalpen ugarirekin. Jendeak gauza asko ikasi zituen, besteak beste, produktua baloratzen eta identifikatzen ikasi zuen, baina batez ere egunero kontsumitzen ditugun produktuetan zehaztasun txikiei erreparatzen ikasi zuen.
‎goiz osoa igaro zuten plazako stanetan, euren gaztak erakusten eta saltzen. Horrez gain, ardiak mozteko eta gazta egiteko erakustaldiek ere jende asko erakarri zuten.
‎Gernikak bere festa jantzirik onenekin hartu zituen merkatura etorritako ehun mila bisitariak. Espero izatekoa zenez, kaleak jendez gainezka egon ziren goizean goizetik.
‎Gernikako urriko azken astelehenak erdietsitako arrakastak itxaropen guztiak gainditu ditu. Euskal Herriko txoko guztietatik etortzen da jendea . Eta eguraldi onak laguntzen badu, aurten lagundu duen bezala, arrakasta eta giro ona ziurtaturik daude.
‎Eta Bilboko Uri Zaharra baino leku hoberik... Azken finean, produktua jendeari hurbildu behar zaio; gazta hau estimu handitan dago eta ekoizleei zuzenean erosteko aukera ematen zaio jendeari.
‎Eta Bilboko Uri Zaharra baino leku hoberik... Azken finean, produktua jendeari hurbildu behar zaio; gazta hau estimu handitan dago eta ekoizleei zuzenean erosteko aukera ematen zaio jendeari .
‎Hegazkinean ea nola fakturatu behar dudan hau... Pentsa, hegazkineko jendea ... Igorriko didatela uste dut.
‎Epaimahaikideek gogoeta egin eta gero, sariak banatzeko unea heldu zen. Lehen mailako euskal sektoreko jende ospetsuak arduratu ziren sariak emateaz. Juan Ugartemendiak irabazi zuen txapelketa.
‎Helburua garbi dago: jendeak Zegama aukeratzea bizileku.
‎Nire aitak trenbidean egiten zuen lan. Eta horregatik bururatu zitzaidan ideia hau, jendeak eltzekariekin ikusten nuelako.
2007
‎azokak, merkatuak... Hor jendeak ikusten zaitu, jendearekin hitz egiteko aukera daukazu, zure produktuak zertan diren azaltzen diezu... Jende askok ez baitaki oraindik gure produktuen berri.
‎azokak, merkatuak... Hor jendeak ikusten zaitu, jendearekin hitz egiteko aukera daukazu, zure produktuak zertan diren azaltzen diezu... Jende askok ez baitaki oraindik gure produktuen berri.
‎Hor jendeak ikusten zaitu, jendearekin hitz egiteko aukera daukazu, zure produktuak zertan diren azaltzen diezu... Jende askok ez baitaki oraindik gure produktuen berri. Beraz, azoketan eta merkatuetan hori egiten dugu.
‎Beraz, azoketan eta merkatuetan hori egiten dugu. Eta bigarren urratsa jendea zure bila etortzea da, hau da, jendeak etxera datorkigu gure produktuak erostera. Bilatzen gaituzte gustatzen zaielako saltzen dieguna, edo gogoko dute saltzeko daukagun modua eta gauzak egiteko daukagun estiloa.
‎Beraz, azoketan eta merkatuetan hori egiten dugu. Eta bigarren urratsa jendea zure bila etortzea da, hau da, jendeak etxera datorkigu gure produktuak erostera. Bilatzen gaituzte gustatzen zaielako saltzen dieguna, edo gogoko dute saltzeko daukagun modua eta gauzak egiteko daukagun estiloa.
‎Bilatzen gaituzte gustatzen zaielako saltzen dieguna, edo gogoko dute saltzeko daukagun modua eta gauzak egiteko daukagun estiloa. Azkenean, halako lotura bat sortzen da ekoizlearen eta kontsumitzailearen artean, lotura estua da, eta hori ere baloratzen du jendeak . Hona etortzen dira saski batekin eta saskia bete zerba, espinaka, gazta, e.a. itzultzen dira etxera.
‎Gure lehen boilur arteko larunbata Santa Kurutze Kanpezun hasi zen, goizeko hamarretan, Ekoizle Teknikari batek egindako hitzaldi didaktiko batekin; kontu asko argitu zizkigun onddo honi buruz. Boilurrak, gure sukaldaritzan eta munduko gastronomia guztietan arras estimaturiko produktua izan arren, oraindik ere ezezagunak izaten segitzen dute jende askorentzat.
‎Berrogeita hamarreko eta hirurogeiko urteetan jende asko etortzen zen Frantzia aldetik eta boilurra ezagutzen zuten leku guztietatik. Hona etortzen ziren egun batzuk igarotzeko asmoz eta ahalik eta boilur gehien biltzeko asmoz.
‎Hona etortzen ziren egun batzuk igarotzeko asmoz eta ahalik eta boilur gehien biltzeko asmoz. Bertako jendeak ez zekien oso ongi zertara zetozen. Baina deigarri gertatzen zitzaien biltzen zutena, oso usain berezia baitzerion.
‎Gabonetako gure urteko bazkaria aprobetxaturik, eta arabar biltzaile talde hau eurek sortu zutenez eta produktuak zuzen merkaturatzen eta sustatzen eurak ere hasi zirenez, denok pentsatu genuen oso abagune ona zela gure urteko bilera egiteko, haiek bisitatzea eta boilurraren mundua ezagutzea, eta bide batez, boilurra dastatzeko ere aprobetxatzea. Jendea oso ongi pasatzen ari da; denok jakingura handia daukagu ikusteko boilurraren mundua nolakoa den, txakurrak lanean nola aritzen diren, eta produktuaren kalitate gastronomikoa zein den. Egia esan, lana eta josteta tartekatzen ditugu, eta oso ondo ari gara pasatzen.
‎Kontua ez da nork agintzen duen, zaldiak nola otzandu baizik. Hori garrantzi handikoa da, zaldiak jendearengan fida daitezen eta jendeak zaldi hauek erostea nahi dezan.
‎Kontua ez da nork agintzen duen, zaldiak nola otzandu baizik. Hori garrantzi handikoa da, zaldiak jendearengan fida daitezen eta jendeak zaldi hauek erostea nahi dezan.
‎Ibar honetan egoteko aukera daukadanean, begiak ixten ditut eta haurtzaroko eta gaztaroko egunak datozkit gogora; jendea nola ibiltzen zen batetik bestera, nolako mugimendua zegoen... Ibar honetan izan dudan bizimodua aurrera atera behar izan dut, nire familiaren diru oinarria izan da, ogia irabazteko hauxe izan baita gure lanbidea.
‎produktu historikoa da, ekologikoa, eskuz egina... Jakiak maneiatzerakoan, platerak dastatzerakoan, jendea konturatuko da zapore berezia ematen duela. Eta horrekin prozesua bukatutzat eman eta aurrera jarraituko dugu.
‎turismoa erakartzea, produktu labeldun bat ekoiztea... Izan ere, horrelako gauzak modan daude gaur egun. Batez ere, merkatuan lehiatzeko moduko produktu bat ekoitzi nahi dugu, jendeari lan egiteko aukera emango diona. Gatz kiloa ezin da bi pezetan saldu; horretarako jendeak ez du lanik egingo.
‎Izan ere, horrelako gauzak modan daude gaur egun. Batez ere, merkatuan lehiatzeko moduko produktu bat ekoitzi nahi dugu, jendeari lan egiteko aukera emango diona. Gatz kiloa ezin da bi pezetan saldu; horretarako jendeak ez du lanik egingo. Baina, gatz kiloa 50 edo 100 pezetan salduz gero, orduan bai, jendea lan egiteko prest egongo da.
‎Gatz kiloa ezin da bi pezetan saldu; horretarako jendeak ez du lanik egingo. Baina, gatz kiloa 50 edo 100 pezetan salduz gero, orduan bai, jendea lan egiteko prest egongo da. Bisitaldi gidatuen kanpaina hasi zenetik, zenbat jende etorri den ikusitaharrituta geratu naiz.
‎Baina, gatz kiloa 50 edo 100 pezetan salduz gero, orduan bai, jendea lan egiteko prest egongo da. Bisitaldi gidatuen kanpaina hasi zenetik, zenbat jende etorri den ikusitaharrituta geratu naiz. Euskal Herritik ez ezik, leku guztietatik etorri da jendea:
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...
Aldaerak
Lehen forma
jendeak 68 (0,45)
jende 47 (0,31)
jendea 38 (0,25)
Jendeak 15 (0,10)
jendearen 15 (0,10)
jendeari 15 (0,10)
Jendea 11 (0,07)
Jendeari 7 (0,05)
jendearekin 7 (0,05)
jendez 7 (0,05)
Jende 6 (0,04)
jendearentzat 3 (0,02)
Jendearen 2 (0,01)
Jendez 1 (0,01)
jendearen esku 1 (0,01)
jendearengan 1 (0,01)
jendeei 1 (0,01)
Argitaratzailea
Konbinazioak (2 lema)
jende asko 19 (0,13)
jende gehiago 10 (0,07)
jende oso 8 (0,05)
jende ez 6 (0,04)
jende bera 5 (0,03)
jende guzti 5 (0,03)
jende gu 4 (0,03)
jende ardo 3 (0,02)
jende erakutsi 3 (0,02)
jende gainezka 3 (0,02)
jende gauza 3 (0,02)
jende gustatu 3 (0,02)
jende ikusi 3 (0,02)
jende lan 3 (0,02)
jende nola 3 (0,02)
jende pila 3 (0,02)
jende aditu 2 (0,01)
jende alde 2 (0,01)
jende animatu 2 (0,01)
jende arreta 2 (0,01)
jende bete 2 (0,01)
jende ere 2 (0,01)
jende esker 2 (0,01)
jende etorri 2 (0,01)
jende ezagutu 2 (0,01)
jende gehien 2 (0,01)
jende gutxi 2 (0,01)
jende harreman 2 (0,01)
jende harridura 2 (0,01)
jende horra 2 (0,01)
jende hurbildu 2 (0,01)
jende izugarri 2 (0,01)
jende ongi 2 (0,01)
jende pozik 2 (0,01)
jende Amurrio 1 (0,01)
jende Euskadi 1 (0,01)
jende UAGA 1 (0,01)
jende Zegama 1 (0,01)
jende adierazi 1 (0,01)
jende ahozabal 1 (0,01)
jende andana 1 (0,01)
jende arduratu 1 (0,01)
jende arkume 1 (0,01)
jende arraro 1 (0,01)
jende arteko 1 (0,01)
jende asteburu 1 (0,01)
jende aukera 1 (0,01)
jende azaldu 1 (0,01)
jende azkar 1 (0,01)
jende baserri 1 (0,01)
jende begira 1 (0,01)
jende behar 1 (0,01)
jende beldurrez 1 (0,01)
jende berak 1 (0,01)
jende berezko 1 (0,01)
jende bertoko 1 (0,01)
jende biziki 1 (0,01)
jende bizitza 1 (0,01)
jende eduki 1 (0,01)
jende egin 1 (0,01)
jende egon 1 (0,01)
jende egun 1 (0,01)
jende eltzekari 1 (0,01)
jende erakarri 1 (0,01)
jende erantzun 1 (0,01)
jende eserleku 1 (0,01)
jende eskaintza 1 (0,01)
jende eskari 1 (0,01)
jende eskatu 1 (0,01)
jende eskualde 1 (0,01)
jende estimatu 1 (0,01)
jende etxe 1 (0,01)
jende eusko 1 (0,01)
jende fidatu 1 (0,01)
jende galdera 1 (0,01)
jende galgo 1 (0,01)
jende gazte 1 (0,01)
jende gehiegi 1 (0,01)
jende gero 1 (0,01)
jende giro 1 (0,01)
jende gozamen 1 (0,01)
jende gustu 1 (0,01)
jende hainbat 1 (0,01)
jende haragi 1 (0,01)
jende harritu 1 (0,01)
jende hiri 1 (0,01)
jende hiru 1 (0,01)
jende hitz 1 (0,01)
jende hori 1 (0,01)
jende horrelako 1 (0,01)
jende hotel 1 (0,01)
jende huste 1 (0,01)
jende ikasi 1 (0,01)
Konbinazioak (3 lema)
jende asko etorri 7 (0,05)
jende oso ongi 4 (0,03)
jende gainezka egon 3 (0,02)
jende gehiago etorri 3 (0,02)
jende asko erakarri 2 (0,01)
jende asko lagundu 2 (0,01)
jende bera ezagutu 2 (0,01)
jende esker on 2 (0,01)
jende ez jakin 2 (0,01)
jende gehiago egon 2 (0,01)
jende gehiago iritsi 2 (0,01)
jende gu lan 2 (0,01)
jende harreman egon 2 (0,01)
jende horra jo 2 (0,01)
jende izugarri gustatu 2 (0,01)
jende lan egin 2 (0,01)
jende ongi prestatu 2 (0,01)
jende pila bat 2 (0,01)
jende adierazi zeratu 1 (0,01)
jende aditu eman 1 (0,01)
jende ahozabal geratu 1 (0,01)
jende alde arrakasta 1 (0,01)
jende alde erabateko 1 (0,01)
jende Amurrio mendi 1 (0,01)
jende andana bildu 1 (0,01)
jende ardo dastatu 1 (0,01)
jende ardo mota 1 (0,01)
jende ardo nola 1 (0,01)
jende arkume labeldun 1 (0,01)
jende arraro irudiko 1 (0,01)
jende arreta ari 1 (0,01)
jende arreta gehien 1 (0,01)
jende arteko alde 1 (0,01)
jende asko egin 1 (0,01)
jende asko erantzun 1 (0,01)
jende asko espiritu 1 (0,01)
jende asko ez 1 (0,01)
jende asko letxu 1 (0,01)
jende asko zuzendu 1 (0,01)
jende asteburu pasatu 1 (0,01)
jende aukera ezin 1 (0,01)
jende azkar hasi 1 (0,01)
jende baserri giro 1 (0,01)
jende beldurrez egon 1 (0,01)
jende bera kontratatu 1 (0,01)
jende bera lan 1 (0,01)
jende berak estimatu 1 (0,01)
jende berezko xarma 1 (0,01)
jende bertoko arraza 1 (0,01)
jende bete egon 1 (0,01)
jende biziki estimatu 1 (0,01)
jende bizitza eroso 1 (0,01)
jende eduki izaera 1 (0,01)
jende egon esan 1 (0,01)
jende egun hau 1 (0,01)
jende eltzekari ikusi 1 (0,01)
jende erakutsi muga 1 (0,01)
jende erantzun on 1 (0,01)
jende ere erakarri 1 (0,01)
jende ere trumilka 1 (0,01)
jende eserleku luze 1 (0,01)
jende eskaintza handi 1 (0,01)
jende eskari erantzun 1 (0,01)
jende eskualde upategi 1 (0,01)
jende etxe etorri 1 (0,01)
jende Euskadi deitu 1 (0,01)
jende eusko labeldun 1 (0,01)
jende ez ez 1 (0,01)
jende ez ukan 1 (0,01)
jende ezagutu behar 1 (0,01)
jende galdera egin 1 (0,01)
jende galgo maite 1 (0,01)
jende gauza asko 1 (0,01)
jende gauza bat 1 (0,01)
jende gauza bera 1 (0,01)
jende gazte guztiau 1 (0,01)
jende gehiago aho 1 (0,01)
jende gehiago eman 1 (0,01)
jende gehiago gozatu 1 (0,01)
jende gehiegi egon 1 (0,01)
jende gehien animatu 1 (0,01)
jende gehien etorri 1 (0,01)
jende giro ezin 1 (0,01)
jende gu espero 1 (0,01)
jende gu produktu 1 (0,01)
jende gustatu egin 1 (0,01)
jende gustu zein 1 (0,01)
jende gutxi atera 1 (0,01)
jende gutxi hazi 1 (0,01)
jende guzti iritsi 1 (0,01)
jende guzti lagundu 1 (0,01)
jende guzti prestatu 1 (0,01)
jende hainbat toki 1 (0,01)
jende haragi ahogozo 1 (0,01)
jende harridura eragin 1 (0,01)
jende hiri alde 1 (0,01)
jende hiru mila 1 (0,01)
jende hitz egin 1 (0,01)
jende hori garrantzi 1 (0,01)
jende horrelako apeta 1 (0,01)
jende hotel ez 1 (0,01)
jende hurbildu behar 1 (0,01)
jende hurbildu hasi 1 (0,01)
jende huste dinamika 1 (0,01)
jende ikasi ezan 1 (0,01)
jende ikusi ezan 1 (0,01)
jende lan gutxiago 1 (0,01)
jende nola bizi 1 (0,01)
jende nola erantzun 1 (0,01)
jende nola ibili 1 (0,01)
jende oso balorazio 1 (0,01)
jende oso egoki 1 (0,01)
jende oso gogoko 1 (0,01)
jende oso harrera 1 (0,01)
jende pila etorri 1 (0,01)
jende pozik egon 1 (0,01)
jende pozik joan 1 (0,01)
jende UAGA sindikatu 1 (0,01)
jende Zegama aukeratu 1 (0,01)
Urtea

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia