Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 161

2005
‎Gaur, atalaren hasieran, Artzainen III. Mundu Biltzarrari buruz hitz egingo dizuegu, Arantzazun izan baitzen aurreko astean. Biltzarrak erabateko arrakasta izan zuen.
‎Irailaren 21etik 24ra bitartean, Artzainen III. Mundu Biltzarra antolatu zuten Arantzazun. Aurreko biltzarretan bezala, artzaintzari zuzenean eta zeharka lotutako pertsonak batu ziren, jarduera zaharrenetariko bati buruz hitz egiteko eta esperientziak trukatzeko. Baina batez ere, artzain asko izan ziren, munduko bazter guztietatik etorriak.
‎Amerika mendebaldea ezagutzea. Arizonako basamortuaz lagun batzuek hitz egin bazioten ere, erabat miretsita gelditu zen euren begiez ikusi zuenean.
‎Abere hauek jendeaurrean jartzea eta ezagutzera ematea funtsezkoa da, abereok zaindu eta berreskuratzea denon ardura da eta. Miguel Angel Garcia Diegok euskal oiloak hazten ditu; Oñatiko erakusketaren garrantziari buruz hitz egin digu.
‎Peio Urdapilletak honetaz hitz egin digu Bidaniako bere etxaldean.
‎Aste honetan, Sustraia hasteko, Getariako Txakolinari buruz hitz egingo dizuegu. Mahats bilketa laster amaituko da.
‎Gero Bidaniara joko dugu, Gipuzkoako udalerri horretan euskal txerriari buruz hitz egingo dugu eta. Duela gutxi, euskal txerriaren elkarteak sari sonatua irabazi zuen Italian.
‎Hegazti gripea saihesteko gure Erkidegoan hartutako neurriei buruz hitz egingo dizuegu albistegian. Garapenaren Mundu Foroa egiten ari den bisitaldiaren berri ere emango dizuegu.
‎Gero, Arabara joko dugu, bertako txakolin ekoizpenari buruz hitz egiteko. Arabako Txakolina jatorri izenaren emaitzak oraindik behin behinekoak badira ere, badirudi uzta bikaina izango dela.
‎Batzuetan, kalitate hitzaren atzean nahiko kontzeptu hutsala topatzen dugu. Guretzat kalitatea den dena da, marketingean beste erreferentziarik ez baitaukagu.
‎Beste gai bat jorratuko dugu orain. Hegazti gripea kontrolatzeko, Euskadin hartutako neurriei buruz hitz egingo dugu eta. Egoera aztertzeko batzorde bat sortu da eta batzorde horretako kideak honako hauek dira:
‎Aste honetan, Sustraia zabaltzeko, turismo baserriei buruz hitz egingo dugu. Turismoa egiteko era hau ezin hobea da Euskal Herriko bazter txokoak ezagutzeko.
‎Albistegian, Idiazabal gaztak irabazi berri duen sariari buruz hitz egingo dugu. Horrez gain, hegazti gripea kontrolpean izateko, orain arte hartutako neurrei buruz ere hitz egingo dizuegu.
‎Albistegian, Idiazabal gaztak irabazi berri duen sariari buruz hitz egingo dugu. Horrez gain, hegazti gripea kontrolpean izateko, orain arte hartutako neurrei buruz ere hitz egingo dizuegu.
Hitzak berak dio: gazta bikaina da.
‎Beste gai bati buruz hitz egingo dugu. Bizkaiko mendiei buruz argitaratu berri duten liburua aurkeztuko dizuegu eta.
‎Aste honetan, Sustraia saioa hasteko, nekazaritza ekologikoaren alor bati buruz hitz egingo dugu. Edari ekologikoak zertan diren ikusiko dugu.
‎Gaur, albistegia hasteko, antxoari buruz hitz egingo dizuegu. Eusko Jaurlaritzako nekazaritza eta arrantza sailaren esku den Azti erakundeak ikerketa bat abiatu du udazken honetan, Bizkaiko Golkoan antxoaren egoera zein den jakiteko.
‎Eta balantzea ixten dugunean, azkeneko emaitzak aurreko urteetakoak bezalakoak izango dira, nire ustez. Egia esan, bezero zintzoak baditugu, nolabait esateko, hau da, bisitari multzo bat lortu dugu, urtero urtero etortzen dira eskulangileak ikustera, nobedadeak ezagutzera, hitz egitera, ondo pasatzera eta atarian talo bat edo beste jatera.
‎komunikabideak, esaterako; eta horien artean zuen saioa, izugarri eskertzen baitizuegu 10 urteotan eman diguzuen babesa. Ez dago hitzik hau azaltzeko. Hamar urteotan beti bilatu diozue leku bat gure herriko eskulangintzari, antolatu ditugun ekimen guztien berri eman duzue, gure lana goraipatu egin duzue.
‎Aste honetan, Lumagorri baserriko oilaskoari buruz hitz egingo dugu Sustraia saioaren hasieran. Aske hazitako oilasko horiei kontrol asko egiten zaizkie.
‎Ondoren, Bizkaiko landa giroa sustatzeko proiektuari buruz hitz egingo digu Koldo Saratxagak. Proiektua arestian aurkeztu dute.
‎Beste gai bati buruz hitz egingo dugu oraingoan, Gabonetan azoka eta merkatu ugari antolatzen baitira Euskal Herriko herri eta hiriguneetan. Postu kopuruagatik, jendetzagatik eta duen esangura tradizionalagatik, San Tomas eguneko azoka dugu garrantzitsuenetako bat.
‎Aurtengo azken saioa hasteko, boilur beltzari buruz hitz egingo dugu. Boilurra Arabako lurralde historikoan biltzen da gehien bat.
‎Han, Arriaga familiarekin bilduko gara. Zura lantzen duten eskulangile hauek lanbideari buruz hitz egingo digute. Erreportaje honekin agur esango dizuegu urtarrilera arte.
2006
‎Aurtengo lehendabiziko saioan, txitxardinei buruz hitz egingo dizuegu. Horrez gain, ibaietako txitxardinen egoera ezagutzeko Aztik egindako ikerketak zertan diren ere azalduko dizuegu.
‎azienda ekologikoak dira. Horietan oinarriturik, Euskadiko abeltzaintza ekologikoaz hitz egingo dugu.
‎Ehun urtetik gorako ibilbidea eginik, Zallako Frutazaintza Estazioak zerbitzu ordainezina eskaintzen jarraitzen du, lehen mailako sektorearen zerbitzuan beti. Azkeneko bi hamarkadetan instalazio hauetan prestatutako ehunka nekazari hitz horien froga ukaezina dira.
‎Ondoren, Zallako frutazaintza estazioak antolatutako jardunaldiari buruz hitz egingo dugu. Bizkaiko frutazainek eta ardogileek lortutako emaitzak eman zituzten ezagutzera Zallako jardunaldian.
‎Albistegian, Bartzelonako Alimentaria azokari buruz hitz egingo dizuegu.
‎Albistegian Guenesko San Jose eguneko feriari buruz hitz egingo dizuegu. Bertoko arrazak izan ziren eguneko protagonista handiak.
‎Amaitzeko, Nardiz sariketako hiru saridunekin hitz egingo dugu. Luis Mari Viterik, Jose Ignazio Espelek eta Jose Etxebarriak euren esperientziak kontatuko dizkigute; nork bere arloan, lehen sektorearekin izan duten harremana azalduko digute hirurek.
‎Berak prestatutako profesionalei buruz hitz egiterakoan, pozak hartzen dio aurpegia.
‎Hain zuzen, martxoaren 13an bilera bat egin zuten gai horretaz hitz egiteko, enoturismoari buruz hitz egiteko. Genevieve McCarthy enoturismoko bidai agentzia profesional baten zuzendaria da eta aukera berriei buruz hitz egin zien bileran parte hartutakoei.
‎Hain zuzen, martxoaren 13an bilera bat egin zuten gai horretaz hitz egiteko, enoturismoari buruz hitz egiteko. Genevieve McCarthy enoturismoko bidai agentzia profesional baten zuzendaria da eta aukera berriei buruz hitz egin zien bileran parte hartutakoei.
‎Hain zuzen, martxoaren 13an bilera bat egin zuten gai horretaz hitz egiteko, enoturismoari buruz hitz egiteko. Genevieve McCarthy enoturismoko bidai agentzia profesional baten zuzendaria da eta aukera berriei buruz hitz egin zien bileran parte hartutakoei.
‎arauak, arrantza motak... Tunidoei buruz ere hitz egingo dugu, noski. Arrantza txapelketetan parte hartu nahi duten arratzaleei guztiorren berri emango diegu, gure helburuak zeintzuk diren jakin dezaten.
‎Sustraia hasteko, Bizkaiko txakolinari buruz hitz egingo dizuegu. Orain dela gutxi, azkeneko uzta aurkeztu zuten.
‎Ondoren, Arantzazuko Artzain Eskolako ikasle batekin eta eskola arduradun batekin elkartuko gara. Biek artzain ikastaroei buruz hitz egingo digute.
‎Lasterketa hasi baino lehen, garaikur batzuk banatu zituzten eta zenbait omenaldi ere egin zituzten eszenategian. Juan Antonio Sarasketak unetxo bat aprobetxatu zuen, ehizaren gaur egungo egoerari buruz hitz batzuk esateko.
‎Arkautera jo dugu, Mendikoiren egoitza bertan baitago, eta Lander Arregirekin bildu gara Gaztenek planari buruz hitz egiteko. Urtebete igaro baita Gaztenek martxan jarri zenetik.
‎Amaitzeko, Gaztenek planari buruz hitz egingo dizuegu. Gaztenek planaren bitartez, gazteak nekazaritzara bultzatu nahi dituzte.
‎Pilotariaren hitzak entzun eta gero, mahatsa zapaltzeari ekin zioten. Aspaldiko partez ohitura denez, udalerri bakoitzeko bi haur agertokira hurbildu eta mahatsak bertan utzi zituzten.
‎Kalean dago. Jendeak ikusten du, ukitzen du, ekoizlearekin hitz egiten du... Horrek guztiakekoizpenerako funtsezkoak diren hainbat balio helarazten ditu eta garrantzi handikoa da artzainentzat ere.
‎Aste honetan Sustraia zabaltzeko, Euskadiko V. Baso Topaketei buruz hitz egingo dizuegu. Amurrion izan ziren eta Euskadiko baso sektorearen orainari eta etorkizunari lotutako hainbat alderdi aztertu zituzten.
‎Albistegian, urrutiegi joan gabe, zurari buruz hitz egiten jarraituko dugu, Orozkon hartu duten erabakiaren berri izan dezazuen.
‎Mendikoiren Baratzezaintza Ikastaroaren hasiera dela eta, Hernanira jo dugu instalazioak bisitatzeko eta bertakoekin hitz egiteko.
‎Aurten, Juan Carlos Argiñano Baserriko Oilasko Labeldunaren Adiskide izendatu dute. Argiñanok esker oneko hitzak baino ez zituen izan. Ekitaldian, gainera, makila eder bat eman zioten, ohorezko izendapenaren oroitgarri.
‎Kalitateari buruz hitz egiten jarraituko dugu, baina oraingoan Markinako azoka ospetsuan ikusi genuen ganaduari buruz ariko gara. Blonde arrazako ganadu lehiaketaren lekuko ere izan ginen.
‎Albistegian antxoa harrapaketari buruz hitz egiten hasiko gara... Edo, hobeto esanda, antxoa harrapaketarik ezari buruz hitz egin dugu.
‎Albistegian antxoa harrapaketari buruz hitz egiten hasiko gara... Edo, hobeto esanda, antxoa harrapaketarik ezari buruz hitz egin dugu. Europako Batasuneko arrantza ministroek lehenengo bilera egin dute 2007 urteko arrantza kuotei buruz hitz egiteko, eta badirudi Bizkaiko Golkoan antxoaren arrantzak etenda jarraituko duela, azken orduko ustekaberik ez badago, behintzat.
‎Edo, hobeto esanda, antxoa harrapaketarik ezari buruz hitz egin dugu. Europako Batasuneko arrantza ministroek lehenengo bilera egin dute 2007 urteko arrantza kuotei buruz hitz egiteko, eta badirudi Bizkaiko Golkoan antxoaren arrantzak etenda jarraituko duela, azken orduko ustekaberik ez badago, behintzat.
‎Gaur, Sustraia saioa zabaltzeko, bertoko arraza ongi errotu bati buruz hitz egingo dugu: Pottokari buruz.
‎Pedro Lanak etxean hartu gintuen, Turtziosen, zaldi eder hauei buruz hitz egiteko. Enkarterrian, garai batean, zaldi taldeak ikus zitezkeen, ehunen bat zaldiz osatuak.
2007
‎(1) Hitz hori recrear esateko erabiltzen dugu: Â Egiptoren betiereko misterioaâ? ¦ zeure etxean orain.
‎azokak, merkatuak... Hor jendeak ikusten zaitu, jendearekin hitz egiteko aukera daukazu, zure produktuak zertan diren azaltzen diezu... Jende askok ez baitaki oraindik gure produktuen berri.
‎Albistegian, nekazaritza ekologikoaren lege berriari buruz hitz egingo dizuegu; sektorea berez indartsu badator ere, bide hori sendotzen lagunduko du.
‎Bi mila eta zazpigarren urtea zabaltzeko, Azti Tecnalia Fundazioaren hogeitabosgarren urteurrenari buruz hitz egiten hasiko gara. Lehenik, irabazteko asmorik gabeko erakunde horren bilakaera aztertuko dugu; eta bigarrenik, gauza bera egingo dugu 25 urte hauetan jarraitu duen bidearekin.
‎Zaldi hezieraren munduan guztiz ezaguna den pertsona ezagutzeko aukera ezin zuen galdu Sustraiak. Bi bider pentsatu gabe, Usurbilgo Zubieta auzora jo dugu, Lucy Rees ekin hitz aspertu bat izateko. Hezle ospetsu hau behin baino gehiagotan izan da Euskadin, berezko hezieraren sekretuak Euskal Herriko abeltzainei irakasteko.
‎Azkenmahaiko ikusgarri hauek dira, hain zuzen, gehien hazten ari den gozogintzako euskal enpresa baten goi ikurra, gure herriko pastelgintzan aurren aurreneko lekua erdiesteraino iritsia: Eceiza Etxeari buruz ari gara hitz egiten.
‎Garai batean, gatzak balio handia zeukan, truke txanpon edo diru gisa. Hortik dator erdal hitza : â?, salarioâ?, hau da, â?, gatz sariaâ?.
‎Gaiez erabat aldatuko gara antxoari buruz eta antxoaren arrantzari buruz hitz egiteko. Eusko Jaurlaritzak Estatu mailako hitzarmen politiko bat sustatuko du, Europako Batasuneko arrantza batzordeak abenduan erabakitako arrantza esperimentaletik datorren antxoarik merkatura ez dadin.
‎Sustraia saioaren atal berri hau zabaltzeko, baserritarrengaixotasunengatiko edo oporrengatiko ordezkapen zerbitzuari buruz hitz egingo dizuegu. Duela zenbait urte jarri zen martxan Bizkai aldean eta Lorrak kudeaturik dago.
‎Jatorria eta datuak hor daude. Mundu guztiak hitz egiten du Erromatar garaiari buruz, dela ordenantzak eurek sortu zituztelako, dela urak bideratzeko modua eurek egituratu zutelako. Agiri bakarra daukagu, IX. mendekoa.
‎Aste honetako atala amaitze aldera, Bizkaiko lurralde historikoan izango gara. Bizkaiko Txakolinaren uzta berriaz eta jatorri izenaz hitz egingo dugu
‎Aste honetako atala amaitze aldera, Bizkaiko lurralde historikoan izango gara. Bizkaiko Txakolinaren uzta berriaz eta jatorri izenaz hitz egingo dugu.
‎Osasun alorreko ikerketa proiektuak bultzatzeko, BTI Biotechnology Institutek eta Neiker Tecnaliak erdietsi duten akordioaz hitz egingo dugu albistegian.
‎Osasun alorreko ikerketa proiektuak bultzatzeko, BTI Biotechnology Institutek eta Neiker Tecnaliak erdietsi duten akordioaz hitz egingo dugu albistegian.
‎Jakina, guk arreta berezia jarri genuen euskal produktuetan. Beraz, horretaz hitz egingo dizuegu datozen minutuetan.
‎Lehen, gauza horietaz ez genuen ideiarik txikiena ere. Hitzaren zentzurik onenean esanda, burua ederki garbitu digute, nolabait esateko. â?. Txipâ?
‎Ipar Euskal Herrian duela hogeita hamar urte sortu zen lehenbiziko artzain eskola. Eta duela hamar urte, Batiz eta bere taldea etorri ziren gurekin hitz egitera, Maulera alegia, eta beraien proiektuan parte hartzea proposatu ziguten. Beraz, orain parte hartzen hasi gara eta prestakuntza horrekin bat egin dugu.
‎Albistegian, Eusko Labelaren irudi berriari buruz hitz egingo dizuegu. Eta piriniar eta montxina arrazetako abere talde bikain bat erakutsiko dizuegu.
‎Ondoren, Fraisorora joko dugu, Itsasmendikoi nekazaritza eskolako ikasleekin hitz egiteko. Laster, atzerrira abiatuko dira, praktikak egitera.
‎Sustraia saioa bukatzeko, Arantzazun izango gara. Han, artzain eskolako hamargarren ikastaroaren amaiera ekitaldia ikusiko dugu eta ikastaroaz hitz egingo dugu irakasle eta ikasleekin.
‎Artzain Eskolan ohikoa denez, ikastaroaren arduradunek hitz batzuk esan eta, horren ostean, makila eta diploma bana eman zizkieten artzainei.
‎Gernikako piperrari buruz hitz egiten amaituko dugu aste honetan. Orain dela gutxi, â?. Jatorri Izen Babestuaâ?
‎Aste honetan, Enkarterrira joko dugu saioa hasteko. Han, Pedro Lana abeltzainarekin elkartuko gara, Montxina arrazari buruz hitz egiteko.
‎Albistegian, Bizkaiko Txakolinaren uzta berriari buruz hitz egingo dizuegu. Aurreko egunean, lehen botilari kortxoa kendu eta Bizkaiko enbaxadore berriak izendatu baitzituzten.
‎Gaiez aldatuko gara, Errumaniatik etorri berria den artzain eta teknikari talde bati buruz hitz egiteko. Artzain Munduak gonbidatuta, errumaniar artzainak Euskadiko bazterrak ezagutzen ari dira.
‎Hemen, artez eta nekez landutako zurkiez inguraturik, Zuriñek eskulangile gisa egiten duen lanaz hitz egin digu. Eta hark berak aitortu digun legez, denbora osoa eskaintzen dio bere lanbideari.
‎Aste honetan Sustraia saioa zabaltzeko, Astigarraga bisitatuko dugu sagardo sagarren bilketari buruz hitz egiteko eta aurtengo uzta nola datorren komentatzeko.
‎Joan den astean, etxaldeetako lanen segurtasunari buruz hitz egin genuen. Gaur, berriz, ganadua gobernatzeko teknikei egingo diegu kontu.
2008
‎Pestizidek izan ditzaketen ondorioak horiek dira. Hurrengo ataletan gai kimikoei buruz hitz egiten jarraituko dugu. Gai kimikoak nekazaritzarako ezinbestekoak badira ere, ez dugu ahaztu behar aldi berean arriskutsuak direla.
‎Datorren astean, bi ospakizun horiei buruzko informazioa zabalduko dizuegu, eta â?. Getariako Txakolinaâ? jatorri izena Gipuzkoako lurralde osorako zabaltzea onartu dutenez, horri buruz ere hitz egingo dizuegu.
‎Joan den astean iragarri genuen bezala, gaur berriro hitz egin behar dugu eguralditik datozen arriskuei buruz, baina oraingoan beroan eta eguzki erradiazioan jarriko dugu arreta.
‎Albistegian, Gueñesko San Jose azokaren berri emango dizuegu; Enkarterriko udalerri horretan garrantzi handia ematen diete bertoko arrazei. Lan arriskuak prebenitzeko atalean, berriz, eguralditik datozen arriskuei buruz hitz egiten jarraituko dugu.
‎Oro har, jende askok lagundu dit. Ez dut hitzik denei eskerrak emateko. Asko zor diet. Bai, alde guztietatik lagundu didate.
‎Albistegia, Bizkaiko txakolina aurkezteko laster egingo duten ekitaldia iragarriko dizuegu eta hitz batzuk ere aipatuko ditugu Egurtek azokari buruz. Arriskuak prebenitzeko atalean, berriz, berotegietako arriskuak izango ditugu aztergai.
‎Upategiko beste arrisku batzuk gehiegizko ahaleginak, zaratak eta suteak dira. Horiei buruz hitz egiten jarraituko dugu atal honetako hurrengo kapituluetan.
‎izeneko kanpaina, Bihoel en urteurrena eta Bizkaiko Txakolin Eguna jorratuko ditugu albistegian. Arriskuak prebenitzeko atalean, berriz, upategietako lan arriskuei buruz hitz egingo dugu.
‎Erleek onura handia dakarkigute, konnotazio txar bat edo beste kenduta. Aste honetan, erlezain elkartekoekin bildu gara eta hitz aspertu bat egin dugu elkarteko lehendakariordearekin. Erleetatik lortzen ditugun produktuen bertute gastronomiko eta terapeutikoez harantzago, erleen zeregin nagusia zein den azaldu digu.
‎Lan arriskuen atalean upategiei buruz hitz egiten jarraituko dugu. Nekazaritzako beste jarduera batzuetan gertatzen den bezala, gehiegizko ahaleginek lesioak eragin ditzakete.
‎Horrez gain, â?. Experimentaldiaâ, ren berri ere emango dizuegu. Gero, lan arriskuen atalean, upategiei buruz hitz egiten jarraituko dugu.
‎Gaur upategian eta mahastietan gorde beharreko neurriei buruz hitz egiten jarraituko dugu, arriskuei eskaintzen diegun atalean. Mahatsa upategian sartzen denetik, hainbat arrisku fase daude:
‎Albistegian, Bizkaiko Golkoan antxoaren egoera aztertzeko abian jarri duten kanpainari buruz hitz egingo dizuegu. Arriskuak prebenitzeko atalean, berriz, upategiekin jarraituko dugu.
‎Sustraia saio berri bat hastera goaz eta horretarako Pasaiako Itsasmendikoi itsas eskolara joko dugu. Han eskolako ikasleetako batzuek eskolan izan dituzten esperientziei buruz hitz egingo digute.
‎Albistegian Nafarroako gaztandegi batek Erromako lehiaketa batean irabazi duen sariaren berri emango dizuegu. Horrez gain, patataren nazioarteko urteaz ere hitz egingo dizuegu. Gero, arriskuak prebenitzeko atalean, zamak jaso eta garraiatzeaz arduratuko gara.
‎Gaiez aldatu eta Bioterrari buruz hitz egingo dizuegu. Produktu ekologikoak, bioeraikuntza, energia berriztagarriak eta ardurazko kontsumoa ditu xede Bioterra azokak.
‎Albistegia amaitzeko, Bizkaiko Txakolina jatorri izenaren web orri berriari buruz hitz egingo dizuegu. www.bizkaikotxakolina.orghelbide elektronikoan, Bizkaiko txakolinari buruzko informazio zehatza aurkitzeaz gain, ekoturismoaren gida bat eta denda birtual bat ere kausituko ditugu. Horrez gain, txakolinarekin bateko nahiz besteko lotura duten gaiak ere eskura izango ditugu web orriaren era askotariko menuak medio.
‎Gaur, zamak jaso eta garraiatzeari buruz hitz egiten jarraituko dugu. Izan ere, askotan egiten den lan jarduera da, eta lesio ugari eragiten ditu.
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...
Aldaerak
Lehen forma
hitz 145 (0,95)
hitzak 3 (0,02)
Hitzak 2 (0,01)
hitza 2 (0,01)
hitzaren 2 (0,01)
hitzik 2 (0,01)
Hitz 1 (0,01)
Hitzaren 1 (0,01)
hitzaren atzean 1 (0,01)
hitzetan 1 (0,01)
hitzok 1 (0,01)
Argitaratzailea
Konbinazioak (2 lema)
Konbinazioak (3 lema)
Urtea

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia