Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 417

2005
‎Ardoa, neurriz hartuz gero , kirolaren etsai ez dela azpimarratu zuen.
‎2) Fuerteventurako gaztak ezaugarri bereziak ditu. Ongi prestatzeko, gramoak hartu eta 15 edo 20 egunen bueltan, ongi kontserba daitezen, piperrautsarekin eta olioba olioarekin nahastuko ditugu. Horrela, zeharo lehortu beharrean, kanpotik baino ez da lehortzen.
‎Ez nuen uste hain lagun onak topatuko nituenik. Primeran hartu gaituzte.
‎3 Artzaintzaren alde egiten den ahalegina ikustea eta besteek gure lana aintzat hartzea zinez pozgarria da.
‎Gaztenek programa. Programa hau eskoletatik eta Mendikoitik bultzatzen da eta kontuan hartzeko moduko erronka da, gure katearen azken begia da eta. Gure jarduera prestakuntzari loturik dago baina gure helburua biharko profesionalak ziurtatzea da, eta Gaztenek programak helburua betetzen lagunduko digu.
‎5) Ardoa ura baino gehiago gustatzen zait, garagardoa eta beste edozein edari baino askoz gehiago gustatzen zait. Egunero, bazkaltzeko edota afaltzeko, baso bat ardo hartzen dut beti.
‎betiko modura egindako hestebeteak, e.a. Izan ere, produktu horietako asko galduta zeuden. Orduan, azterketa zehatz bat egin genuen, eta han hemengo adituekin kontsultatu eta ohartu ginen kalitateko produktuak gero eta indar handiagoa hartzen ari zirela Europan. Beraz, jardunaldi honetan gai hori sartu behar genuela erabaki genuen.
‎Eusko Jaurlaritzako Nekazaritza, Arrantza eta Elikagaigintza sailak, hiru Foru Aldundiekin batera, aztertu ditu pentsuak egiteko lehengaien bilakaera eta merkatuak. Bestalde, hainbat neurri hartu ditu, lehorteak bazkalekuetan eta beraz abeltzaintzan izan duen eragin txarra arintzeko.
‎Zazpi urteren buruan, Martin Euskal Herrira itzuli eta ezkondu egin zen. Gero, berriz ere Estatu Batuetarako bidea hartu zuen. Orduan Kaliforniara joan zen.
‎Artzainek aintzat hartzen dituzte tradizioa, kultura eta aspaldiko ezagutza. Arbasoengandik jasotakoa hartzen dute aintzat eta ezagutza hori datozen belaunaldiei transmititu behar diete.
‎Zumitz klubaren sorrera dela eta, aurreko astean bazkari bat antolatu zuten Madrileko Euskal Etxean eta zinemako, telebistako eta kiroletako pertsona ospetsu ugarik hartu zuten parte. Bazkaria Zumitz elkarteak antolatu zuen.
‎Hegazti gripea saihesteko gure Erkidegoan hartutako neurriei buruz hitz egingo dizuegu albistegian. Garapenaren Mundu Foroa egiten ari den bisitaldiaren berri ere emango dizuegu.
‎Baserri turismoa gero eta indar handiagoa hartzen ari da. Beste aukera batzuen aurrean, baserri turismoaren alde egiteko hainbat arrazoi daude.
‎Beste aukera batzuen aurrean, baserri turismoaren alde egiteko hainbat arrazoi daude. Baina turistek batez ere bi arrazoi hartzen dituzte kontuan: lekuaren erakargarritasuna eta lasaitasuna.
‎lekuaren erakargarritasuna eta lasaitasuna. Horrez gain, turistei gustatzen zaie baserrikoen aldetik tratu jatorra hartzea .
‎Nazioarteko erakundeetako hainbat adituren eskutik, landa ingurunearen garapenerako arazoak eta tokian tokiko erronkak ezagutzeko aukera izan zuten biltzarrean parte hartu zutenek.
‎Ekoizleentzat beti da interesagarria horrelako azoketan parte hartzea , eta ez soilik euren produktuen salmenta bultzatzeko, baizik kontsumitzaileengana hurbiltzeko eta jendearekin harremanetan egoteko.
‎Beste gai bat jorratuko dugu orain. Hegazti gripea kontrolatzeko, Euskadin hartutako neurriei buruz hitz egingo dugu eta. Egoera aztertzeko batzorde bat sortu da eta batzorde horretako kideak honako hauek dira:
‎Albistegian, Idiazabal gaztak irabazi berri duen sariari buruz hitz egingo dugu. Horrez gain, hegazti gripea kontrolpean izateko, orain arte hartutako neurrei buruz ere hitz egingo dizuegu.
‎Duela pare bat urte hasi ginen. Baserri turismoari buruzko informazioa bildu eta horren aldeko erabakia hartu genuen. Hau zen baserri aurrean jarri ohi den teilatupe arrunta.
‎Lehiaketa honek tradizio handia du. Oro har, lehiakideek urtero hartzen dute parte. Izena ematen dute, besterik gabe.
‎Nekazaritza ekologikoa ekoizpen mota bat da eta, ingurumena errespetatuz, elikagai osasungarriak eta kalitate handikoak lortzea du helburu. Horretarako, natur baliabideak ahalik eta hobekien erabiltzen saiatzen da, gai kimikoak baztertuta eta garapen iraunkorra kontuan hartuta .
‎Nekazaritza Ekologikoa hartzen ari den indarraren lekukoa da gure herria. Zortzi urtean, 49 langile izatetik 154 izatera igaro da.
‎Lehiaketa mota honetan ganadutegi guztiak aurkezten dira; norberaren abererik onenak dira. Ni abereak sailkatzeaz arduratzen naiz, abereen ezaugarriak kontuan hartuta . Gero, aberearen aurkezpena dator.
‎Ez dakit ohartu zareten baina abere hauek badakite â?, ibiltzenâ?, hau da, â?, ringâ, ean animaliak dotoreziaz paseatzen dira, mantso mantso. Gero, abereen genetika hobetzeko, abeltzainek proiektu askotan hartzen dute parte. Hori da helburu nagusia:
‎Landa garapenean ere ari gara lanean, batez ere baserri turismoa interesatzen zaigu; izan ere, Txilen mota horretako proiektu bat jarri baitzen martxan, sektore hori dinamitzatzeko, batez ere Chiloe uhartean. Nekazaritza eta Arrantza sailak hartu zuen parte proiektu horretan. Eta orain Txile osora zabaldu nahi dugu ekimena.
‎Santiagon (Txilen) Exporural azokak ateak zabaldu ditu. Eta horri esker, Euskadiko nekazarita eskoletan ikasten ari diren 15 ikasle txiletarrek bideokonferentzia batean parte hartzeko aukera izan zuten aurreko ostiralean. Miren Azkarate kultura sailburuak Euskadiko stana inauguratu zuen.
‎Ikusten dugunez, emuaren hazkuntza nahiko erraza daâ? ¦ Emu batek urtean 40 arrautza erruten ditu; helduaren tamaina hartzeko , hamabost hilabete baino ez ditu behar; eta haragi eta koipe ekoizpena benetan handia da ale bakoitzeko.
‎Ez da soilik herriaren alde lan egitea, artzainen alde ere lan egiten baitut. Ordizian azoka eta feria asko egiten dira, eta herriak eta artzainek hartzen dute parte. Beste herri batzuetako erakundeekin ere harremanetan nago.
‎2002 urtean, Garaiak instalazio berriak zabaldu zituen. Aurrekoak baino modernoagoak eta hiru bider handiagoak dira; guztira 10.000 metro karratuko azalera hartzen dute eta proiektu berriak garatzen jarraitzen dute bertan.
‎Garaiak eta Bizkaiko ekoizleek bideak urratu dituzte gaurko denboretan eta ekoizpen metodo berrietan; eta ingurunea aintzat harturik , kalitate handiko produktuak ekoizten jarraitzen dute.
‎Beraz, urtea oraindik amaitu ez bada ere, Gipuzkoak dagoeneko iazko datuak bikoiztu ditu, bai ezbehar kopurutan bai erretako hektarea kopurutan. Datuak kezkagarriak dira, zalantzarik gabe; batez ere kontuan harturik suteak gertatzeko arriskurik handieneko garaia oraindik ez dela iritsi.
‎Beraz, arkumearen mahaia osatzea proposatu ziguten. Mahaiaren egoitza Ordizian egongo zen eta hiltegiek, artzainek eta Ordiziako udalak hartu zuten parte proiektuan. Udalak egoitza bertan jartzea proposatu zigun eta guk pozik onartu genuen proposamena.
‎Beraz, antxoaren arrantza ziurtatu nahi badugu, behar beharrezkoa da antxoa harrapaketak eta arrantza ahalegina zorrotz zehaztu eta neurriak hartzea .
‎Esaterako, alderdirik azpimagarriena bisitari kopuruaren gorakada da. Lehendabiziko urtean ezin izan genuen bisitari gehiago hartu . Hartaz ez daukagu daturik, ezin izan baikenuen alderdi hura kontrolatu.
‎Biomasan oinarriturik energia ekoizteko sortzen ari diren aukera berriak aztertu zituzten. Jardunaldian eskainitako informazioa oso baliagarria izango zaie landa inguruetako enpresariei eta nekazariei, energia berrien gainean jarrera bat edo beste hartzen lagunduko baitie.
‎Gaztandegia zen baina itxita zegoen. Dena egokitu, legeria kontuan hartu eta lehendabiziko probak egin genituen. Egia esan, 1995 urtearen erdialdean hasi ginen produktuak merkaturatzen.
‎250 eta 270 euro artean kiloa. Katuluniako merkatu bat, Vic-eko merkatua, hartzen dugu erreferentziatzat. Hileko prezioak hortik ateratzen ditugu.
‎Lehenik, zuhaitz inguruko belar guztia kentzen du; eta guk badakigu hor boilurra dagoela. Horrez gain, txakurra hartu eta boilurretara ere joaten gara. Txakurrak esaten digu non dagoen eta guk boilurra lurretik ateratzen dugu.
‎Euskal Autonomia Erkidegoan, Eusko Jaurlaritzako Nekazaritza eta Arrantza Sailak antolatu du boilurzaintzaren aldeko plana. Arabako Foru Aldundiko Ingurumen eta Hirigintza Departamentuek eta Gipuzkoako Foru Aldundiko Landa Garapenerako Departamentuak parte hartu dute. Egitasmo garrantzitsua da.
2006
‎Urtarrilaren 11z geroztik, gure herriko sagardotegiak zabalik daude eta sagardozaleak beso zabalik hartuko dituzte.
‎Sukaldari profesionalek bakar bakarrik har dezakete parte. Hasteko, 23 urte baino gehiago izan behar dituzte, eta jatetxe baten izenean etorri behar dute.
‎Hasteko, 23 urte baino gehiago izan behar dituzte, eta jatetxe baten izenean etorri behar dute. Amateurrek, eskoletako ikasleek eta horrelakoek ezin dute parte hartu ; profesionalek soil soilik. Eta 23 urte baino gutxiago dituen laguntzaile batekin etorri behar dute.
‎Hamazazpi abeltzain dira kooperatiba hau martxan jarri dutenak. Muskildin dago, Zuberoan, eta Mendikoik ere parte hartu du proiektuan, Ipar eta Hego Euskal Herriko ardi sektoreen artean dagoen lotura areago estutzeko asmoz.
‎Saioa amaitzeko, Gipuzkoako sukaldari gazteen lehiaketaz arituko gara. Goi mailako sukaldaritza bidea prestatzen hasi da, egunen batean sukaldari gazteek errelebua har dezaten.
‎Laster Madrilen eta Lyonen izango diren lehiaketetan parte hartu ahal izango du Txapelketako irabazleak. Bata Estatutuko Sukaldaririk Onenaren Lehiaketa da eta bestea Europako Sukaldaririk Onenarena.
‎Gregorio Almendiz elkarte bateko sukaldaria izan zen, Itxaropena Elkartekoa hain zuzen. Elkarteek bultzatutako ekintzetan, Kilometroan eta herri ekimenetan, oro har, beti egoten zen parte hartzeko prest: txistorra lehiaketak, odolki lehiaketak, arkume lehiaketak, Artzain Egunaâ? ¦ Beti egoten zen prest parte hartzeko.
‎Elkarteek bultzatutako ekintzetan, Kilometroan eta herri ekimenetan, oro har, beti egoten zen parte hartzeko prest: txistorra lehiaketak, odolki lehiaketak, arkume lehiaketak, Artzain Egunaâ? ¦ Beti egoten zen prest parte hartzeko . Baina, zoritxarrez, iaz hil zitzaigun.
‎Ordiziako, Donostiako eta Beasaingo 15 elkartek parte hartu zuten Arkume Errearen Lehiaketan. Lehiaketa herriko eta kanpoko elkarte gastronomikoei zuzenduta zegoen.
‎Emakumeek lan merkatuan parte hartzea ezinbestekoa da landa inguruetako lanak garatu eta orekatzeko.
‎Premiak teknologia berrietara egokituz eta horiek euren zerbitzuan jarriz, piriniar arrazaren abeltzainak onik atera dira zailtasunetatik eta urrats irmoz heldu diote XXI. mendeari. Hala bada, eurak izango dira arrazaren odol garbitasuna eta hautapena begiratzen jarraituko dutenak, eta eurak ere arduratuko dira arraza zabaldu eta ezagutzera emateazâ? ¦ oraingoan Interneten bidea hartuta .
‎Hori dela eta, â?, produktu ekologikoekâ? gero eta balio handiagoa hartu dute merkatuan.
‎Donejakueko erromesei aterpe ematen zien, informazioa ematen zien bideei buruz eta inguruei buruz. Eta hori da guk geuretzat hartu nahi izan dugun filosofia. Bisitatzen gaituenari aterpea ematea, berotasuna eskaintzeaâ? ¦.
‎Aurten, gainera, euskal enpresek lehengo marka gainditu dute: metro karratu gehiago hartu dituzte eta enpresa gehiagok hartu dute parte.
‎Aurten, gainera, euskal enpresek lehengo marka gainditu dute: metro karratu gehiago hartu dituzte eta enpresa gehiagok hartu dute parte.
‎Eusko Jaurlaritzako Nekazaritza, Arrantza eta Elikadura Sailak sustatzen dituen pabilioietan 100 enpresatik gora bildu ziren; guztira, 3.000 metro karratuko azalera hartu zuten.
‎Joan den larunbatean, San Jose eguneko feria antolatu zuten hamabigarrenik Guenesen. Bizkaiko eskualde honetan XVIII. mendeaz geroztik antolatzen diren azokei hartu die errelebua. Edizio bakoitzean, Guenesko â?, sanjosetanâ?, bertoko arrazek gero eta protagonismo handiagoa hartzen dute.
‎Bizkaiko eskualde honetan XVIII. mendeaz geroztik antolatzen diren azokei hartu die errelebua. Edizio bakoitzean, Guenesko â?, sanjosetanâ?, bertoko arrazek gero eta protagonismo handiagoa hartzen dute. Bertoko arrazak â?. Euskal Abereakâ?
‎Bazkideekin batera, Luis Mari 170 abelbururen jabe da, instalazioak zabaltze bidean ditu eta behiak jezteko ukuilu berriak ari da eraikitzen. Laster, erretiroa hartzeko asmoa du halere.
‎Berak prestatutako profesionalei buruz hitz egiterakoan, pozak hartzen dio aurpegia.
‎Lan gaitza zen eta erantzukizuna ere itzela. Arrantza sektorearen berregituraketa eta Europan sartzea hark eginiko kudeaketa zuzenaren adierazgarri bilakatu ziren, elkarrizketa eta ardura oinarri bakartzat harturik .
‎Pasaiara. Oraingoan, portuko agintaritza bere gain hartzera . Hemen, lan-gela honetan, esker oneko agertzen da, bere lan-taldeen arteko lankidetza estua dela eta.
‎Elkar lanean arituz gero, nahiko ondo bizi gaitezke. Ez dago bulego ordutegirik, noski, baina jai-egun batzuk har daitezke. Garai hartan, berriz, ezinezkoa zen.
‎Ardoaren mundua ardatz hartuta , turismo mota berri bat sortu da: enoturismoa.
‎Upategirik ospetsuenak ezagutzera joateko txangoak antolatzen dituzten bidai agentziak nabarmen ugaritu dira azken urteotan. Ibilbide enologiko askotan Bilbo hartzen da abiapuntutzat, Errioxa bisitatzera joateko. Beraz, hori horrela bada, pentsatzekoa da Bizkaiko txakolina ere ibilbide enologiko horietan noizbait sartuko dela.
‎Hain zuzen, martxoaren 13an bilera bat egin zuten gai horretaz hitz egiteko, enoturismoari buruz hitz egiteko. Genevieve McCarthy enoturismoko bidai agentzia profesional baten zuzendaria da eta aukera berriei buruz hitz egin zien bileran parte hartutakoei .
‎Eskarmentu handiko gizona da. Artzain ikastaroen lehendabiziko edizioan hartu zuen parte, 1997 uretan.
‎Eguna aprobetxatu nahi izan dugu Aitor Unamunorengana jotzeko. Hogeita bost urte ditu, Aramaiokoa da eta â?. Artzai Eskolaâ, ko azken ikastaroan parte hartu duten ikasleetako bat da.
‎Nire izugarri garrantzitsua iruditzen zait, lehenik, norbaitek gure produktuak eta gure sukaldaritzako platerak ikertzea. Bigarrenik, izugarri garrantzitsua iruditzen zait Unibertsitatearen barruan horrelako historia bat aintzat ere hartzea . Beraz, guztiau biltzea, datu base batean gordetzea eta mundu guztiaren eskura jartzea izugarri garrantzitsua dela iruditzen zait.
‎Euskal artzain txakurra batez ere asko maite dut. Nire doktoretza tesian hura hartu nuen oinarritzat eta. Horiek izan ziren nire hasierak.
‎Guri geure nekazaritza eskolatik deitu ziguten. Edo hobeto esan, gu biok eta beste lagun bat aukeratu gintuzten ekimen honetan parte hartzeko . Euskal Herrian ikastera joateko aukeratu gintuzten beraz.
‎Tunidoei buruz ere hitz egingo dugu, noski. Arrantza txapelketetan parte hartu nahi duten arratzaleei guztiorren berri emango diegu, gure helburuak zeintzuk diren jakin dezaten.
‎Eusko Jaurlaritzak, Aztik eta Fasnaper rek antolatu zuten eta gai oso interesgarriak jorratu zituzten. Kostaldeko herrietan kirol arrantza gero eta indar handiagoa hartzen ari da.
‎Egia esan, gauza benetan pozgarria izan behar du halako produktu baten prestaketan parte hartzeak , urrats guztietan esku hartuz eta urrats horietako bakoitza kontrolatuz.
‎Egia esan, gauza benetan pozgarria izan behar du halako produktu baten prestaketan parte hartzeak, urrats guztietan esku hartuz eta urrats horietako bakoitza kontrolatuz.
‎Salmenta eta erakusketa postuak ugari baino ugariagoak izan ziren. Eguzkiak eta beroak estu hartu zituen bisitariak, baina inork ez zuen horrengatik atzera egin eta ikuskizun guztiek aurrera segitu zuten, aldez aurretik iragarrita zegoen bezala.
‎Esaterako, galgo edo erbi txakur erakusketa mundiala izan zen. Hara, nolako abiadura hartzeko gai diren txakur horiek! Jendeak sorginduta bezala jarraitu zion ikuskizunari.
‎Ekainaren 16an, ostiralean, jai bat antolatu zuten Arabako Errioxako Upategien Elkartean, ABRA izeneko elkartean alegia. Agintariak, upategi eta erakundeen ordezkariak eta telekomunikabideak Elorriaga Jauregia izeneko Hotelean bildu ziren, izen bereko herrian, Elorriagan, ekaineko hirugarren ostiralean urtero antolatzen den ekitaldian parte hartzeko .
‎Guk ehiztariak bide moderatu batean zehar gidatu nahi ditugu; errespetuz jokatu behar dute beti. Mendiak, landa inguruak aintzat hartu behar dira, eta administrazioek dagokien kudeaketa lana egin behar dute. Politikariak nahi ditugu.
‎Bada ardo hobeak lortzeko. Ardoak lehen oxidatu egiten ziren; ardo onduek tonu horiak eta laranjak hartu ohi zituzten. Gaur egun ahal den guztia egiten dugu ardoak gehiago oxida ez da daitezen.
‎Urkaiko kooperatibak berrikuntza alorrean bultzatutako proiektu baten emaitza da; eta â?. Euskal Okelaâ? labelarekin lan egiten duten Euskal Herriko abeltzainek hartzen dute parte proiektuan. Beraz, saltxitxa horiek egiteko erabiliko den haragiaren kalitatea guztiz bermatuta dago.
‎Gipuzkoako kostaldeko ilarrak nekazaritza ekologikoaren printzipioei jarraiki ekoizten dira. Beraz, lurzoruaren emankortasunari eustea, produktu kimikorik ez erabiltzea, ekoitzitako produktuen dibertsitatea aintzat hartzea eta ingurunea zaintzea dira bete beharreko baldintzak.
‎Legegintzaldi honetan, Eusko Jaurlaritzako Nekazaritza eta Arrantza Sailaren ildo nagusienetako bat gazteak nekazaritza sektorera bultzatzea da. Departamentuak beti eman dio lehentasuna politika horri, baina gaur egungo egoera ikusita, ezinbestekoa da premiazko neurriak hartzea , nekazari belaunaldien arteko errelebua ziurtatzeko.
‎Gipuzkoako Piriniar Arrazako Ganadu Lehiaketa. Behi arraza horretako abelburu bikainek plaza hartuta zeukaten; bien bitartean, epaimahaikideek abereen ezaugarri morfologikoak aztertzen ziharduten. Ez zen batere erraza izan abererik onenak aukeratzea, aurtengo lehiaketak maila benetan ona izan baitu.
‎Juan Mari Arzakek ekimenean parte hartu zuen. Eta beste hainbat sukaldarik, gastronomok, kazetarik eta gazta munduko adituek osatu zuten epaimahaia..
‎Eta beste hainbat sukaldarik, gastronomok, kazetarik eta gazta munduko adituek osatu zuten epaimahaia.. Lehiaketan parte hartutako berrogeita hamazortzi artzainen artetik irabazlea aukeratzeko erantzukizuna, hortaz, haiena guztiena izan zen.
‎Mendiaren kudeaketa iraunkorra mendia ustiatzeko teknika iraunkorrei loturik dago, hau da, ingurunearen ikuspegitik teknika iraunkorrak erabiltzen direla esan nahi du. Sektoreak bere gain hartu duen erronka handienetako bat da; baso produktu guztiak berriztagarriak edo iraunkorrak direla esateko modu bat da. Beraz, abantaila handiak ditu beste produktu batzuekin alderatuta:
‎Gainera, epe laburrera ez zaio etekinik ateratzen: prezioak oso baxuak direla kontuan hartuta , egiten duzun inbertsioak ez du mendiaren balioa askoz gehiago igoarazten. Dena den, etorkizunari begira, funtsezko urratsa izango da.
‎Enkantean salduko diren abereek baldintza batzuk bete behar dituzte, batez ere ezaugarri genetiko jakinak izan behar dituzte. Ustiategietan egunero egiten diren probak egiaztatu behar dira; balorazio genetiko batzuk egiten dira, eta parte hartu ahal izateko oinarrizko ezaugarri batzuk betetzea behar beharrezkoa da. Gainera, gutxieneko sailkapen mailara iritsi eta adin jakinekoak izan dute abelburu guztiek.
‎OROZKOK INTSINIS PINUAREN EGUR EGIAZTATUA EROSTEKO KONPROMISOA HARTU DU.
‎Orozkon egingo diren herri lanetan eta hornidura kontratazioetan intsinis pinuaren zura erabiltzeko konpromisoa hartu du udalbatzak. Hori egin duen Euskadiko lehen udala izan da.
‎Baso sektoreak euskal ekonomian eta batez ere Orozkon daukan garrantzia kontuan hartu dute euskal zur egiaztatua sustatzeko orduan.
‎Albistegian, urrutiegi joan gabe, zurari buruz hitz egiten jarraituko dugu, Orozkon hartu duten erabakiaren berri izan dezazuen.
‎Irrika handia zegoen enkanterako. Parte hartu behar zutenek oso garbi zeukaten zeren bila joan ziren.
‎Pinus radiata, intsinis pinua ere deitua, Euskadin gehien zabalduta dagoen zuhaitz espeziea da. Gaur egun, ehun eta berrogeita hamar mila hektarea hartzen ditu. Jatorriz Kaliforniakoa den espezie horri esker, Euskadin milioi eta erdi metro kubiko zur ekoizten da urtero.
‎Joan den igandean, Pobesek itxura apain apaina hartu zuen bisitari ugariei ongi etorria egiteko. Izan ere, Arabako Babarrun Pikartaren Azokak erakarrita, kanpotarrez bete baitziren herriko kaleak.
‎Arabako Babarrun Pikarta tradizio handiko produktua da Araban; horren hazkuntzan erabiltzen diren teknikek ingurunea hartzen dute aintzat.
‎Joan den larunbatean, Tolosan, probintzia mailako XXXVII. Lehiaketa egin zen. Hainbat abeltzainek hartu zuten parte, hainbat behi arrazarekin. Sei multzotan banatu zuten ganadua.
‎Urriaren 7an, Zarautzen, Lumagorri Baserriko Oilaskoaren Jaia antolatu zuten. Aurten, herriko sukaldaririk ospetsuenak hartu du parte: Karlos Arguiñanok.
‎Bakoitzak bere mahastiak eta bere ardo izenak ditu. Mikroklima batzuk daude; Ebro ingurutik mendikatearaino, esaterako, irail aldean edo abuztu amaieran hasten gara laginak hartzen , mahatsa noraino dagoen heldurik jakiteko. Mahatsaren egoera, oro har, ona da eta mahats bilketan emaitza onak lortzea espero dugu.
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...
Aldaerak
Lehen forma
hartu 174 (1,15)
hartzen 72 (0,47)
hartzea 40 (0,26)
hartuta 39 (0,26)
hartzeko 26 (0,17)
harturik 16 (0,11)
har 11 (0,07)
hartutako 11 (0,07)
hartuko 7 (0,05)
hartzera 6 (0,04)
hartuz 4 (0,03)
hartuz gero 2 (0,01)
hartzeagatik 2 (0,01)
HARTU 1 (0,01)
hartu gabe 1 (0,01)
hartutakoei 1 (0,01)
hartzeak 1 (0,01)
hartzearekin 1 (0,01)
hartzeari 1 (0,01)
hartzekotan 1 (0,01)
Argitaratzailea
Konbinazioak (2 lema)
Konbinazioak (3 lema)
hartu beharreko neurri 4 (0,03)
hartu behar ukan 3 (0,02)
hartu eman ukan 2 (0,01)
hartu garrantzi handi 2 (0,01)
hartu nahi ukan 2 (0,01)
hartu neurri hitz 2 (0,01)
hartu prest egon 2 (0,01)
hartu abere on 1 (0,01)
hartu arrisku handi 1 (0,01)
hartu artzain berri 1 (0,01)
hartu asmo ukan 1 (0,01)
hartu baino lehenagoko 1 (0,01)
hartu balio ukan 1 (0,01)
hartu behar adin 1 (0,01)
hartu beharreko lehen 1 (0,01)
hartu beharreko parametro 1 (0,01)
hartu beste helburu 1 (0,01)
hartu besterik ez 1 (0,01)
hartu bultzatu behar 1 (0,01)
hartu buruz egin 1 (0,01)
hartu doan sektore 1 (0,01)
hartu eduki konpromiso 1 (0,01)
hartu egon bi 1 (0,01)
hartu eman joan 1 (0,01)
hartu erakunde eskudun 1 (0,01)
hartu ere bultzatu 1 (0,01)
hartu ere garrantzitsu 1 (0,01)
hartu ez ukan 1 (0,01)
hartu ezan beti 1 (0,01)
hartu ezan ere 1 (0,01)
hartu ezan kolore 1 (0,01)
hartu ezan kontuan 1 (0,01)
hartu ezan neurri 1 (0,01)
hartu ezan parte 1 (0,01)
hartu joan bera 1 (0,01)
hartu kontsumitzaile gero 1 (0,01)
hartu moduko erronka 1 (0,01)
hartu neurri nagusi 1 (0,01)
hartu neurri zuzendu 1 (0,01)
hartu ohi ukan 1 (0,01)
hartu ohitura bat 1 (0,01)
hartu Oiartzun aldeko 1 (0,01)
hartu ondo baino 1 (0,01)
hartu ondo egon 1 (0,01)
hartu ordu heldu 1 (0,01)
hartu penintsula aldendu 1 (0,01)
hartu sustapen kanpaina 1 (0,01)
hartu sute gertatu 1 (0,01)
hartu une arriskutsu 1 (0,01)
hartu une ez 1 (0,01)
hartu urte urte 1 (0,01)
hartu zinez pozgarri 1 (0,01)
Urtea

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia