2005
|
|
Ikasturtea hasita, Sustraia eskoletara itzuli da bertan ohikoak diren irudiak jasotzeko. Ikasleek ikasteari ekiten diote
|
egunen
baten lehen sektorean lan egiteko ilusioarekin. Aurten, gainera, bi nobedade handi daude.
|
|
AMURRIOKO ARTZAIN
|
EGUNA
|
|
Igandean Artzain
|
Eguna
antolatu zuten Amurrion. Orain arte hamalau bider antolatu dute.
|
|
Lur honetan artzaintza oso errotuta dago. Beraz, Artzain
|
Egunak
edizio bakoitzean lortzen duen arrakastaz ez dago zertaz harritu.
|
|
Amurrioko Artzain
|
Egunaren
edizio guztietan beti aprobetxatzen da zenbait artzainen ibilibidea eta lana omentzeko. Aurten, emakume artzain bat gutxienez omendu dute.
|
|
Arantzazun, artzainen III. mundu biltzarra egiten ari dira
|
egunotan
. Hori baino lehen, Amurrion ekitaldi bat antolatu zuten biltzar honekin loturik.
|
|
2) Fuerteventurako gaztak ezaugarri bereziak ditu. Ongi prestatzeko, gramoak hartu eta 15 edo 20
|
egunen
bueltan, ongi kontserba daitezen, piperrautsarekin eta olioba olioarekin nahastuko ditugu. Horrela, zeharo lehortu beharrean, kanpotik baino ez da lehortzen.
|
|
Arkauti, Derio eta Fraisoroko eskolak elkarrekin konektaturik egon gara eta hainbat agintari izan dira gurekin, besteak beste, Gonzalo Saenz de Samaniego nekazaritza eta arrantza sailburua, Lander Arregi Mendikoiko gerentea, eta Eli Gorospe lanerako eta gizarteratzeko prestakuntza arduraduna. Ekitaldian ikasle berriek duten garrantzia azpimarratu da; azken batean, sektorearen etorkizuna haien esku egongo da
|
egunen
batean.
|
|
Familiakoekin, lagunekin, Arabako Errioxako jendearekin
|
egun
honetaz gozatzeko aukera izan dut eta horrek sekulako poza ematen dit. Ardo ona dastatzen eta igande honetako eguraldi bikainak lagun, primera pasatzen ari naiz Nabaridasen.
|
|
|
Eguna
igaro den bezala oso pozik eta zoriontsu gaude. Lehenik eta behin, aurten ere eguraldia lagun izan dugulako.
|
|
Hainbat erakustaldi ere prestatu zituzten haurrentzat; artzaintzari dagozkion lan batzuk aurreneko aldiz ezagutu zituzten haur haietako askok. Artzaintzara hurbiltzeko bide polita da;
|
egunen
batean baliteke haur horiek artzainen munduan sartzea. Nork jakin.
|
|
Mahats bilketa hasi baino lehentxeago, txakolingileak kezkaturik zeuden mahats mordoen egoeraz. Baina azken
|
egunetan
mahatsak eta mahats mordoak hobera egin zuen.
|
|
Aste honetako atala bukatzeko, joan den larunbateko ekitaldia ekarriko dugu gogora: Nazioarteko Emakume Baserritarraren
|
Eguna
. Arantzazun antolatu zuten, hain zuzen.
|
|
Arantzazun antolatu zuten, hain zuzen. Eta erreportaje honetan,
|
egunaren
laburpena eskainiko dizuegu.
|
|
Bi
|
egunetan
, landa inguruneak garatzeko egiten ari den lanaren lekuko izan zen Auritz. Izan ere, landa garapenak lan gogorra eskatzen baitu.
|
|
Gernikak, eta hedaduraz euskal lehen sektore osoak, urteko
|
egunik
handienetako bat bizi izan zuten aurreko astelehenean, urriko azken astelehena ospatu baitzuten. Urtero, herriko kaleak jendez josita egoten badira, aurten pentsa nolako jendetza etorri den, Santu guztien eguneko jaizubiarekin bat eginda.
|
|
postuak eta produktuak, jendetza handia, jai giro ezin hobea, taloak, bokatak, sagardoa, txakolina eta Arabako Errioxako ardoak. Baina guztiorrek ez die itzalik egiten
|
egun
horretan egiten diren lehiaketa ugariei; baserritarrak hainbat arlotan sarituak dira eta.
|
|
|
Eguna
aparteko giroan igarotzeaz gain, jendeak aukera ezin hobea du euskal elikagairik onenak etxera eramateko.
|
|
Kontrol bat jartzen da hasieran, benetan nekazariak direla ziurtatzeko. Gero, gaurko
|
egunean
, ibilalditxo bat egiten dugu eta baserritarrek kontatu behar digute zein produktu dituzten, eurek ekoitzi dituzten edo kanpotik ekarri dituzten, e.a. Eurek ekoitzitako produktuak izateak asko puntuatzen du. Gero, stanaren itxura ederra ere kontuan hartzen dugu, baita barietate kopurua ere.
|
|
Artzainek pairatu behar zuten bakardadea ere antigoaleko kontua da. Gure
|
egunotan
, euren ardien esnearekin gazta egiten duten artzainak, lau probintziatakoak, Artzain Gazta Kooperatiban elkartuta daude. Elkarteak aspaldian hasi zuen bere ibilbidea, duela hamar urte baino gehiago, sektorea egituratzeko asmoz.
|
|
Gaua heltzean erruten dute. Hiru
|
egunean
behin arrautza bat jartzen dute. Berde koloreko arrautzak dira eta 52 egun igarota gertatzen da arrautzaren eklosioa.
|
|
Lantegi berri honen ekoizpena hotz kate batean oinarriturik dago; produktuaren freskotasuna eta kalitatea zazpi
|
egunez
bermatzen du, inongo kontserbagarririk erabili gabe.
|
|
Kezka hori eduki beharra dago. Izan ere, batzuetan,
|
egunez
eguneko lanak ikuspegi globala ezabatzen digu.
|
2006
|
|
Aurreko asteartean, San Anton
|
egunean
, txakolin berriaren aurkezpena izan zen Getarian. Datorren astean zabalduko dizuegu informazio hau.
|
|
Albistegian, Getariako San Anton
|
eguna
eta 2005 urteko txakolina izango ditugu albiste. Horrez gain, Zuberoan zabaldu berri duten gaztandegia ere aurkeztuko dizuegu.
|
|
Saioa amaitzeko, Gipuzkoako sukaldari gazteen lehiaketaz arituko gara. Goi mailako sukaldaritza bidea prestatzen hasi da,
|
egunen
batean sukaldari gazteek errelebua har dezaten.
|
|
XIII. SAGARGO BERRIAREN
|
EGUNA
ASTIGARRAGAN
|
|
Aste honetan, Sustraia saioa hasteko, Gipuzkoako kostaldera joko dugu, Getariara hain zuzen. Han, urtero bezala, San Anton
|
eguna
ospatu zuten. Eta Getariako txakolin berria aurkeztu zuten ofizialki.
|
|
Ea non aurkitu ditugunâ? ¦? Ba Mungian San Anton
|
egunean
antolatutako txapelketan.
|
|
ORDIZIAKO ARKUME
|
EGUNA
|
|
Aurreko igandean, urtarrilak 29, Ordiziak Esne Arkume Labeldunaren
|
Eguna
ospatu zuen. Arkumearen Mahaiak, Goimen ek eta Ordiziako Udalak antolatuta, sukaldaritza onaren zale asko erakarri zituen.
|
|
Udala eta hainbat elkarte
|
egun
beraz baliatu ziren Gregorio Auzmendi omentzeko. Ordiziako ekimen gastronomikoen prestu hau iaz hil baitzen.
|
|
|
Egun
honi esker eta urtero antolatzen diren antzeko beste ekimen batzuei esker, Ordiziak Euskal Herriko kulturaren eta gastronomiaren erreferentzia nagusietako bat izaten jarraitzen du. Eta hori horrela dela berresteko, euskal sukaldaritzaren harribitxi hau herriko plazan dastatatzeko aukera izan zuten ordiziarrek:
|
|
Ongi pasatu eta dibertitzeko asmoa daukaten guztiei zuzenduta dago hau. Batzuk
|
eguna
pasatzera etortzen dira eta beste batzuk egun gehiago egiten dituzte hemen edo inguruko ostatuetan. Turista batzuek 5 edo 6 urte dituzte, eta beste batzuek 90 Jende guztiarentzat da.
|
|
Ongi pasatu eta dibertitzeko asmoa daukaten guztiei zuzenduta dago hau. Batzuk eguna pasatzera etortzen dira eta beste batzuk
|
egun
gehiago egiten dituzte hemen edo inguruko ostatuetan. Turista batzuek 5 edo 6 urte dituzte, eta beste batzuek 90 Jende guztiarentzat da.
|
|
|
Eguna
aprobetxatu nahi izan dugu Aitor Unamunorengana jotzeko. Hogeita bost urte ditu, Aramaiokoa da eta â?. Artzai Eskolaâ, ko azken ikastaroan parte hartu duten ikasleetako bat da.
|
|
EHIZTARI
|
EGUNA
|
|
Ehiztari
|
egunean
Dimara hurbildu behar ziren milaka lagunei harrera egiteko, den dena zegoen prest goizean goizetik. Paisaia zoragarriz inguraturik, ehizaren eta arrantzaren zaleak leku guztietatik iristen hasi ziren; batzuk Euskal Herritik zetozen eta beste batzuk kanpotik.
|
|
|
Egun
berean hainbat kide omentzeko ere aprobetxatu zuten. Batzuk egin duten ibilbideagatik edo irabazi duten izen onagatik omendu zituzten; eta beste batzuk eskarmentu handikoak izateagatik, edo alderantziz, gazteak eta etorkizun onekoak izateagatik.
|
|
Gero, Dimara joko dugu. Joan den igandean ospatutako Ehiztari
|
Egunaren
laburpena eskainiko dizuegu. Urtero bezala, Ehiztari Egunean jendetza ikaragarria bildu zen.
|
|
Joan den igandean ospatutako Ehiztari Egunaren laburpena eskainiko dizuegu. Urtero bezala, Ehiztari
|
Egunean
jendetza ikaragarria bildu zen.
|
|
Azkenean denek irrikaz espero zuten
|
eguna
heldu zen, irailaren hamazazpia; Moredansekulako jaia antolatu zuten mahats bilketa ospatzeko. Jai hau urtero antolatzen dute, Arabako Errioxako udalerri ezberdin batean.
|
|
Sustraian gauza batez ziur baino ziurrago gaude: datorren urtean berriz ere mahats bilketaren jaian izango garela, ardoa eta mahatsa bizibide dituztenentzat hain garrantzitsua den
|
egun
horren lekuko berriro ere izateko.
|
|
Zaldiketa erakustaldiak amaiera ezin ederragoa eman zion
|
egunari
. Azkenean, guztiek esaldi bera zerabilten buruan:
|
|
Baserriko oilaskoa aske hazitakoa da. Gene aldetik berezia da, eta laurogeita hamar
|
egun
bete arte jaten duen guztia ona da. Beraz, oilasko osasuntsuak dira eta, esan bezala, askatasun osoan haziak dira, baserri inguruko zelaietan.
|
|
homogeneizatze lanak egin, muztioa freskatu, hartzidurak kontrolatu... Hori
|
egunean
bi aldiz egin behar da tanga bakoitzarekin, hogei bat minutuz edo. Hau da, interesatzen zaizkigun ezaugarriak lortzeko, irakiten hasitako mahatsekin hasten gara lan egiten.
|
|
Babarrun
|
egunean
gaude eta begira begira: 100 kiloko pertzada ari gara prestatzen.
|
|
Argentinan igarotako 17
|
egunen ostean
, Artzain Munduak eta Mendikoiren Artzain Eskolak oso balorazio ona egin dute bidaiari buruz.
|
|
Izan ere, laboreen hazkuntzak balio handia du mundu osoan, eta batez ere soja hazkuntzak. Gaur
|
egunean
, soja sailak dira nagusi. Panpa emankor eta hezean soja sailak nonahi ikusiko dituzu.
|
|
Larunbatean
|
eguna
urratu zuenean, Plaza Barrian dena zegoen prest Euskal Herriko Artzain Gazta Txapelketari harrera egiteko. Goizeko hamarretatik aurrera, lurralde bakoitzeko hamar gaztagilerik onenek euren gaztak aurkeztu zituzten lehiaketara.
|
|
Horren karismatikoa eta ospetsua izanik, Gernikako urriko azken astelehena garrantzi ezin handiagokoa da Sustraia saioaren egutegian, dudarik gabe. Aurten, beti bezala, jendetzaren erdian ibili gara,
|
egun
horretan zelako giroa zegoen ikus dezazuen.
|
|
Gero, Zegamara joko dugu. Gipuzkoako udalerri txiki horretan, San Martin
|
eguna
ospatu zuten joan den larunbatean.
|
|
Oraingoan, udalerriaren 750 urteurrena ospatzeko, Tolosako Udalak oso ekimen aitzindari eta originala jarri du martxan: Txuletoi
|
Eguna
. Abenduaren 6tik 10era bitartean egingo da eta oraingoan inguruotako erretegiak omenduko dituzte.
|
|
Ez zen erraza. Neguan, hainbat
|
egunez
, trenak gelditu behar ziren, Arijan edo Soncillon. Hogei zentimetroko elurra baitzegoen trenbidean.
|
|
Moxal hauek duela hiruzpalau
|
egun
utzi zioten errapetik elikatzeari. Eta orain kortako hezibidean hasiko dira.
|
|
Hainbat datu dauzka: zeinen kumea den, jaiotza
|
eguna
... Eta horrelaxe, 3 urte bete arte.
|
|
|
Egunen
batean, Amets Leku baserria bikote ausart honen jarduera nagusia bilakatuko da, eta gu hortxe izango gara, albiste pozgarriaren berri emateko. Sandra eta Ernestori zorterik onena opa diegu.
|
|
Berriz ere baso sektorean murgilduko gara. Oraingoan, Europa Hegoaldeko Basojabeen Elkartearen egoitzara jo dugu eta Iñaki Isasi lehendakariarekin aritu gara solasean, zura lantzetik bizi direnen egoera gaurko
|
egunean
zein den jakiteko.
|
|
sei puntu ditu, automatikoa da, neurgailuak eta kengailuak ditu...
|
Egunean
bi aldiz jezten ditugu, goizeko 7: 30etan eta arratsaldeko 19:00etan.
|
|
Dena den, lana ez da gogorregia, gorputzari ez dio ahalegin handiegierik eskatzen. Baina batzuetan
|
egunak
pittin bat nekezak dira. Fraysoron bi urtez ibili nintzen, ikasten, eta han hasi nintzen abeltzaintzan.
|
2007
|
|
Sifoi modukoa da eta iturburu nagusia da. Gaurko
|
eguna
grisa eta hotza da, baina ura bero dago. Gatz maila oso altua dela ohartuko zarete.
|
|
Ibar honetan egoteko aukera daukadanean, begiak ixten ditut eta haurtzaroko eta gaztaroko
|
egunak
datozkit gogora; jendea nola ibiltzen zen batetik bestera, nolako mugimendua zegoen... Ibar honetan izan dudan bizimodua aurrera atera behar izan dut, nire familiaren diru oinarria izan da, ogia irabazteko hauxe izan baita gure lanbidea.
|
|
Eta zaharkiturik zeuden moduluak kendu eta beste batzuk jartzea ere eskatu zuten, esaterako, aitatasunagatiko bajak (zeren horiek oraindik ez baitzeuden jasota); amatasunagatiko baja bai, bi urte lehenago onartu baitzen, baina aitarena jasotzeke zegoen oraindik. Gero, oporren kontuan batez ere epeak nabarmen zabaldu dira, batez ere esne behiak dituzten abeltzainen kasuan, ordezkapen
|
egunak
14tik 18ra zabaldu dira eta. Beste berritasun bat ekoizleen eskari bati zegoen lotuta:
|
|
Beste berritasun bat ekoizleen eskari bati zegoen lotuta: lehen baja eskaera bakarra egin zitekeen, nahiz eta bajaren 21
|
egunak
agortu ez; orain berriz, behar beste baja eskaera egin daitezke, 21 eguneko epea agortu arte.
|
|
ERLEZAIN
|
EGUNA
|
|
Astebetez herri osoak egin zuen bat ekimenarekin, urte guztietan bezala. Larunbatean,
|
egun
seinalatuan, goiz erdian, pintxoak doanik eskaini zituzten herriko tabernetan. Berdelaz eginiko mokauak ziren, noski.
|
|
Une hauetan, Jatorri Izenaren esku dauden upategietako instalazio eta mahastietan lasaitasuna da nagusi, itxuraz behintzat.
|
Egunotan
mantentze lanak baino ez baitira egin behar. Funtsezko lanei esker, hau da, mahastiak inausi eta garbitzeari esker, lehengaien kalitate handia ziurtaturik egongo da etorkizunean.
|
|
Une hauetan, Jatorri Izenaren esku dauden upategietako instalazio eta mahastietan lasaitasuna da nagusi, itxuraz behintzat.
|
Egunotan
mantentze lanak baino ez baitira egin behar. Funtsezko lanei esker, hau da, mahastiak inausi eta garbitzeari esker, lehengaien kalitatea ziurtaturik egongo da etorkizunean.
|
|
BASOEN INBENTARIOA ETA ZUHAITZ
|
EGUNA
|
|
Berriro ere zuhaitzak eta basoak izango ditugu ardatz ondoko erreportajean. Inork espero ez zuen arren, eta aste guztian euria egin ondoren, sekulako
|
eguna
atera zen joan den larunbatean Orion. Eguraldi onari eta jendetzari esker, kostaldeko zuhaitz egunak arrakasta ezin handiagoa izan zuen.
|
|
Inork espero ez zuen arren, eta aste guztian euria egin ondoren, sekulako eguna atera zen joan den larunbatean Orion. Eguraldi onari eta jendetzari esker, kostaldeko zuhaitz
|
egunak
arrakasta ezin handiagoa izan zuen.
|
|
Zuhaitz
|
eguna
toki ezberdin batean ospatzen da urtero, eta batez ere, ekosistema bereziak leheneratzearen garrantzia azpimarratu nahi du herritarren artean, garrantzi horretaz jabe daitezen. Oraingoan, Orioko ekosistemaren txanda izan da.
|
|
Hori dela eta, Orioko biotopoak zaintzea beste xederik ez duten ekimenak jarri ditu martxan. Zuhaitz
|
egunean
, esaterako, 2.000 harenondoko landatu ziren. Erro oparoko landareak izanik, oso onak dira dunak mugitzea edo desagertzea eragozteko.
|
|
Ez alferrik, upategi hau benetako erreferentzia da nazioarteko ardogintzan eta mahastizaintzan. Urionatik alde egin dugu,
|
egunen
batean berriz itzultzeko esperantzarekin.
|
|
Ez alferrik, upategi hau benetako erreferentzia da nazioarteko ardogintzan eta mahastizaintzan. Urionatik alde egin dugu,
|
egunen
batean berriz itzultzeko esperantzarekin.
|
|
BASOEN INBENTARIOA ETA ZUHAITZ
|
EGUNA
|
|
Berriro ere zuhaitzak eta basoak izango ditugu ardatz ondoko erreportajean. Inork espero ez zuen arren, eta aste guztian euria egin ondoren, sekulako
|
eguna
atera zen joan den larunbatean Orion. Eguraldi onari eta jendetzari esker, kostaldeko zuhaitz egunak arrakasta handia izan zuen.
|
|
Inork espero ez zuen arren, eta aste guztian euria egin ondoren, sekulako eguna atera zen joan den larunbatean Orion. Eguraldi onari eta jendetzari esker, kostaldeko zuhaitz
|
egunak
arrakasta handia izan zuen.
|
|
Zuhaitz
|
eguna
toki ezberdinetan ospatzen da urtero, eta batez ere, ekosistema bereziak leheneratzearen garrantzia azpimarratu nahi du herritarren artean, garrantzi horretaz jabetu daitezen. Oraingoan, Orioko ekosistemaren txanda izan da.
|
|
Hori dela eta, Orioko biotopoak zaintzea beste xederik ez duten ekimenak jarri ditu martxan. Zuhaitz
|
egunean
, esaterako, 2.000 harenondoko landatu zituzten. Erro oparoko landareak izanik, oso onak dira dunak mugitzea edo desagertzea eragozteko.
|
|
ORDIZIAKO ARTZAIN
|
EGUNA
|
|
Artzain egun ospetsua dela eta, milaka eta milaka bisitarik Ordiziako kaleak hartu zituzten, artzainei eta Idiazabal gaztari eskainitako
|
egun
horretaz gozatzeko prest.
|
|
Aste honetan Gipuzkoan amaituko dugu, Ordiziako artzain
|
egunari buruzko
informazioa zabalduko dizuegu eta. Joan den asteazkenean izan zen, apirilaren 11n.
|
|
Izan ere, herriak bere izena ema dio gure herriko gaztarik ospetsuenari. Aurtengo Gazta
|
Eguna
orain arte egin diren azokarik bizien eta gustagarrienetako bat izan zen. Jendeak primeran pasatu zuen.
|
|
|
Eguna
Idiazabalen igarotzera etorri ziren bisitariei euriak bake pixka bat eman zien, zinez eskertzekoa izan zena. Artzain Gazta Elkartearen gaztak dastatzeko aukera izan zuen mundu guztiak; gaztagileak hiru lurraldeetatik ziren etorriak:
|
|
Jarraian, gaiez aldatu eta Berastegira joko dugu, Itsasmendik Gipuzkoako herri hori aukeratu baitzuen Europa
|
eguna
ospatzeko.
|
|
Albistegian, Euskadiko abere ustiategien VII. lehiaketa izango dugu mintzagai, joan den asteazkenean izan zen eta sariak Morgan banatu ziren. Bestalde, Berastiko Europa
|
Egunaren
berri ere emango dizuegu.
|
|
Maiatzaren 1ean, Aralarko bazkalekuak ofizialki zabaldu zituzten ganaduzaleentzat. Urtero bezala, abeltzainak Larraitzen bildu ziren,
|
eguna
jai giroan ospatzeko.
|
|
Gazta
|
Eguna
zela eta, Idiazabal herriak eta bere izena daraman gaztak bat egin zuten berriz ere. Erreportaje honetan, egunaren laburpena eskainiko dizuegu.
|
|
Gazta Eguna zela eta, Idiazabal herriak eta bere izena daraman gaztak bat egin zuten berriz ere. Erreportaje honetan,
|
egunaren
laburpena eskainiko dizuegu.
|
|
IDIAZABALGO GAZTA
|
EGUNA
|
|
Joan den igandean, maiatzak 6, Idiazabalen izan ginen, hamargarren Gazta
|
Eguna
ospatzen. Goierriko udalerri txiki honetan nekazaritza eta abeltzaintza dira nagusi, baina batez ere Idiazabal jatorri izenarengatik da ezaguna.
|
|
Ardo onduen mahatsik onena erabiltzen dugu horretarako. Barrikatik atera ondoren, hau da, lehen hartzidura amaitu ondoren, eta 30
|
egunen buruan
(uzta eta mazerazio bakoitzaren arabera), arratsaldez barrikatik ateratzen ditugu, eta biharamunean patsa bere pisuaren eraginez prentsatuta ateratzen da, eta hortik 2 edo 3 barrika lortzen ditugu. Bigarren hartzidura malolaktikoa da eta barrika berri batean egiten da.
|
|
Zorionez edo zoritxarrez, Enrique mendira igotzeko eta hilabete luzeak bertan igarotzeko prest dauden artzain bakanetako bat da, larre garaietako belar gozo eta elikagarria aprobetxatuz. Artaldeko 300 ardiak
|
egunean
bi aldiz jetzi ditu, gazta egun berean egin eta den dena garbi eta txukun utzi hurrengo saiorako. Bordan aspertzeko astirik ez dago.
|
|
Zorionez edo zoritxarrez, Enrique mendira igotzeko eta hilabete luzeak bertan igarotzeko prest dauden artzain bakanetako bat da, larre garaietako belar gozo eta elikagarria aprobetxatuz. Artaldeko 300 ardiak egunean bi aldiz jetzi ditu, gazta
|
egun
berean egin eta den dena garbi eta txukun utzi hurrengo saiorako. Bordan aspertzeko astirik ez dago.
|
|
Aspaldi ez duela berotegi bat zabaldu du Mungian, eta hura ezagutzera joango gara Sustraia saio honetan. Punta puntako instalazio batzuk dira, gure
|
egunotako
teknologiarik aurreratuenaz hornituak.
|
|
Albistegian, Bizkaiko Txakolinaren uzta berriari buruz hitz egingo dizuegu. Aurreko
|
egunean
, lehen botilari kortxoa kendu eta Bizkaiko enbaxadore berriak izendatu baitzituzten.
|
|
EHIZTARIAREN
|
EGUNA
|
|
Joan den igandean, Dimako Hegazkin Zelaian (Bizkaia), Ehiztari eta Arrantzalearen
|
Eguna
antolatu zuten hamabosgarrenez. Euskal Autonomia Erkidegoko ehiztari eta arrantzaleentzat ez ezik, ingurukoentzat ere hitzordu huts egin ezina da.
|
|
ADECAP arduratu zen
|
eguna
antolatzeaz eta Euskal Lurraldeetako Ehiza eta Arrantza Elkarteek, Eusko Jaurlaritzak eta hiru Foru Aldundiek hartu zuten parte egunaren antolakuntzan.
|