2005
|
|
Ardi esne gordinez
|
eginiko
gaztei osasun kontrol zorrotzak egiten zaizkie; prestaketan, berriz, teknika zaharrei jarraitzen zaie. Gaur egun, Idiazabal gaztak mundu osoan jarraitzen du sariak eta aintzatespenak irabazten.
|
2006
|
|
Foie terrina piska bat sartuko diogu barruan. Modenako gozoki batez
|
eginiko
saltsa batekin joango da hori. Gero, patatazko hostopila gaztarekin; arretaz egingo dugu, apain apain gera dadin.
|
|
Luis Mariren ostean, Jose Ignazio Espel saritu zuten arrantza sektorean
|
eginiko
bideagatik, euskal arrantza flotaren balioak eta interesak etengabe defendatzeagatik eta haren ibilbide profesionala eskertzeagatik.
|
|
Lan gaitza zen eta erantzukizuna ere itzela. Arrantza sektorearen berregituraketa eta Europan sartzea hark
|
eginiko
kudeaketa zuzenaren adierazgarri bilakatu ziren, elkarrizketa eta ardura oinarri bakartzat harturik.
|
|
Ziur ziur gaude Txahaltxitxak harrera ezin hobea izango duela euskal merkatuan. Izan ere, ardura handiz
|
eginiko
produktua da, gure baserrietako abereekin egina dago eta daukan kalitatea soberan ezaguna da.
|
|
Euskal Jaiek sortzen duten giro ezin hobearen barruan, herritarren interes handia piztu zuten hainbat ekimen topatu genituen, besteak beste, Aparteko Azoka eta ardi latxaren esneaz
|
eginiko
Gazta Lehiaketa ospetsua.
|
|
Joan den asteburuan San Martinen omenez
|
eginiko
azokak ugariak izan ziren gure geografia osoan. Horietako bat Zegaman egin zuten eta gu ere bertan izan ginen.
|
|
Eztia erleek
|
eginiko
produktua dela esaten den arren, berez prozesu luze baten emaitza da: landareek nektarra ekoizten dute, eta erleek bildu; nektarrean dagoen uraren zati bat erlauntzan kendu eta digeritzen dute erleek; erlezainak erleak zaintzen ditu eta loraldi batetik bestera eramaten ditu; gero, eztia bildu, garraiatu eta ontziratzen du.
|
2007
|
|
Gaur egun, neurri handi batean, gatz ekoizpena berreskuratzera eta berriz bideratzera zuzenduta daude ahaleginak, eskuz
|
eginiko
produktu baten berezko balioak azpimarraturik. Hala eginez gero, ondare honen kontserbazioa berez ziurtatzeko bezain errentagarria izango den jarduera lortu ahal izango da.
|
|
Larunbatean, egun seinalatuan, goiz erdian, pintxoak doanik eskaini zituzten herriko tabernetan. Berdelaz
|
eginiko
mokauak ziren, noski. Lehen zatiaren amaiera gisa, ordubatean, herriko hiru abesbatzak parte hartzeko ordua heldu zen; Maddalen, Kantuz Bizi eta Anaiarte.
|
|
Sunbilla eta Lesakako topaketen arrakasta ikusirik, Artzain Mundua elkarteak beste bi topaketa antolatu zituen, Alduden bata eta Gernikan bestea. Amerikara joandako euskal artzain guztiei
|
eginiko
omenaldi bat da, baina batez ere artzain haietako bakoitzari egina.
|
|
Horrela, Europako hainbat tokitan kontsumitua den edariari buruzko informazio gero eta zabalagoa biltzea lortu zuten. Lurralde bakoitzak produktua bere erara prestatzen zuen; nork bere nortasuna ematen zion sagarrez
|
eginiko
edariari, baita Euskadik ere. Zorionez.
|
|
Motozerraz
|
eginiko
zauriak eta urraketak saihesteko, eduki itzazu gogoan honako arau hauek:
|
|
Beste gai bati helduko diogu, joan den larunbatean Ondarroako saregile eta kai neskatilei
|
eginiko
omenaldiaren berri emateko. Jarduera nahiko gogorra da.
|
|
Gaubeara
|
eginiko
gure bisitaldian aurrera eginez, Tuestako Andre Mariaren Jasokunde elizan geldituko gara. Tenplu bikaina da.
|
|
Izadia aintzat harturik, kalitate handiko produktuekin
|
eginiko
elikagaiak: BEC erakustazokan munduko produkturik gozoenak â?, lehorreratu (heldu) zirenâ?.
|
|
Tolosako babarruna, bertoko txerria, Mungiako taloa, Karrantzako ardi esneaz
|
eginiko
gazta eta Euskadiko beste hainbat eta hainbat produktu Slow Food en eremuaren barruan daude. Kostaldeko ilar malkoak, Zallako tipula morea, Plentziako txirlak... inguruotan sustraituriko produktuak dira denak.
|
2011
|
|
Normalean Madril nahiko leku garrantzitsua da Arabako Errioxako ardoentzat. Mahastizain txikiek
|
eginiko
ardoak aurkezten ditugu. Baina ekimena ez dago Madrilera mugatuta; banatzaile guztiak ditugu gogoan, estatukoak zein nazioartekoak.
|
|
Gazta guztiaetxeko ardien gatzagiarekin egiten dut. Ikusten denez, geure eskuekin
|
eginiko
gaztak dira.
|
|
izeneko ardoari esker. Beratze karbonikoaren teknikaz
|
eginiko
ardoa da.
|