2011
|
|
Maskara eskuaren ahurrean jarri, alde metalikoa hatzetara begira dela.
|
Utzi
zinta elastikoak zintzilik.
|
|
Esan pazienteari txiza egiteko.
|
Utzi
zurrustaren lehenengo eta azkeneko parteak, eta erdikoa jaso ontzian.
|
|
|
Utzi
garbirik dagoen arropa zuria oheko mahaian edo ohearen ondoko aulkian, erabili behar dugun ordenaren arabera, eta lehenengo erabili behar duguna goian jarri; bigarrena, azpian, etab.
|
|
|
Utzi
garbirik dagoen arropa zuria oheko mahaian edo ohearen ondoan dagoen aulkian, erabili behar dugun ordenaren arabera: jarri goian lehenengo erabili behar duguna; azpian, bigarrena, etab.
|
|
Kendu burkoa buruaren azpitik, kendu estalkia eta sartu arropa zikinaren poltsan sartu.
|
Utzi
burkoa aulkiaren gainean.
|
|
|
Utzi
arropa zuria aulkiaren gainean edo ohearen mahaiaren gainean, ordena honetan (behetik gora):
|
2012
|
|
|
Utzi
pazientea eroso.
|
2013
|
|
Jar itzazu ibiltarte amaierako etengailuak proba panelean, beheko kanaleta horizontalaren azpian.
|
Utzi
tarte bat haien artean, orga motordunaren ibilbidea simulatzeko. Aginte eskema 6.44 irudikoa da.
|
|
|
Utzi
irakin egiten guztiari, bigundu arte.
|
|
|
Utzi
irakiten utziko diogu minutu batez edo, eta sutatik atera gero.
|
|
|
Utzi
masari epeltzen eta gehitu arrautzak banan banan (bat xurgatu arte ez bota hurrengoa).
|
|
Pasatu irinak bahetik, eta gehitu gatza, ur hotza eta 100 gramo hostoretarako margarina; oratu ore uniforme eta malgu bat lortu arte.
|
Utzi
oreari jalkitzen trapu heze batez estaliz, glutena hidratatu dadin eta gero hobeto tenkatu dadin.
|
|
Jarri sutan, eta eman irakin bat.
|
Utzi
albo batean.
|
|
|
Utzi
jalkitzen, eta sartu izozki makinan.
|
|
Irakin egin duenean, atera sutatik, eta gehitu amarena orea (fruituak txikitu eta bahetuta egindakoa) eta koloratzaile gorri pixka bat, beharrezkoa izanez gero.
|
Utzi
hozten.
|
|
Bero bero dagoenean, gehitu arrautzei, pasteurizatzeko.
|
Utzi
nahastea hozten, eta sartu izozki makinan.
|
|
Segidan, gehitu laranja zukua.
|
Utzi
nahastea hozten, eta sartu izozki makinan. Izozkia ia izoztuta dagoenean, gehitu elur punturaino harrotutako zuringoa, eta utzi izozte prozesua bukatzen.
|
|
Zuritu udareak, eta egosi uretan, bigundu arte.
|
Utzi
udareak albo batean, eta, sobratutako ura (litro laurden bat) eta azukrea erabiliz, egin almibarra. Xehatu udareak eta nahasi almibarrarekin.
|
|
Xehatu udareak eta nahasi almibarrarekin.
|
Utzi
hozten, eta sartu izozki makinan. Izozte prozesua amaitu baino lehen, nahasi zuringoa (elur puntuan).
|
|
Jarri anana zukua lima zukuarekin eta azukrearekin batera irakiten.
|
Utzi
hozten, eta eman behar duen kolore berdea, koloratzaile berdea gehituta, behar izanez gero.
|
|
|
Utzi
ontzen (hurrengo egunera arte bada, hobe).
|
|
|
Utzi
pasteurizatzen eta ontzen.
|
|
|
Utzi
pasteurizatzen eta ontzen.
|
|
Bota almibarra gorringoetara pasteurizatzeko, eta, irabiatzeari utzi gabe (eta beroan), gehitu gazta, likorea eta brandya.
|
Utzi
hozten, eta nahasi erdi harrotuta duzun esne gainarekin. Puntu honetan, txokolate txirbil xehatu pixka bat gehitu diezaiokezu nahasteari, barruan nahasita gera dadin.
|
|
Behin sutatik ateratakoan, gehitu gelatina hidratatua eta koloratzaile tanta batzuk, lortu nahi den kolore hori hartzen duen arte.
|
Utzi
hozten.
|
|
Berotu krema ingelesa Maria bainuan, eta gehitu gelatina hidratatua.
|
Utzi
pixka batean epeltzen, eta gehitu esne gain erdi harrotua. Jarri uztai molde batean, azpian bizkotxo diskoa jarrita.
|
|
gehitu gorringoak bananei, irabiatu ondo eta gehitu almibar gelatinaduna.
|
Utzi
hozten, eta epela dagonean, gehitu eztiki esne gain erdi harrotua eta gainerako azukrea (100 gramo).
|
|
Orea labean egiten ari den bitartean, prestatu gazta krema, esne gaina eta esnea nahasiz.
|
Utzi
nahasteari epeltzen eta gehitu gelatina orriak, ur hotzetan bigundu ondoren. Kontu handiz, eman beroa gelatina orriak urtzen diren arte.
|
|
Emultsionatu gorringoak eta azukrea.
|
Utzi
albo batean.
|
|
Dena ondo urtuta dagoenean, gehitu gelatina ere, urtzeko.
|
Utzi
epeltzen, esne gaina botatzeko, gazurtu egingo baita bestela. Gehitu esne gain erdi harrotua, eta bete moldea.
|
|
Hartu almibarreko udare erdiak banan banan, eta ebaki, abaniko itxura emateko.
|
Utzi
albo batean.
|
|
Eduki gurina sutan, urtu eta hur kolorea hartzen duen arte.
|
Utzi
albo batean, hozten.
|
|
Oratu, ore homogeneo bat lortu arte.
|
Utzi
ordu erdiz jalkitzen.
|
|
|
Utzi
hozten, eta landu mahaian.
|
|
Maria bainutik aterata, irabiatu ondo nahastea, azukre hautsa eta cognaca edo brandya gehituta.
|
Utzi
orea hozkailuan, jalki dadin eta trinkotu dadin, gero forma eman ahal izateko.
|
|
|
Utzi
hozten, eta isuri almendraren gainera.
|
|
|
Utzi
ondo bustitzen minutu batzuk, eta iragazi almendra, gehiegizko almibarra kentzeko.
|
|
Jarri 125 gramo esne gain eta 125 gramo azukre eltze elektriko batean, berotu irakin egin arte, gehitu gorringoak eta egosi, ondo eragin bitartean.
|
Utzi
albo batean.
|
|
Jarri irakiten 125 gramo esne gain, 125 gramo azukrerekin batera.
|
Utzi
albo batean.
|
|
Atera irabiagailutik, eta eman forma.
|
Utzi
jalkitzen egun batez, gutxienez. Atera moldetik, eta jantzi estaldura txokolate zuriz.
|
|
Ertzak gorritzen zaizkienean, askatu eta, beroan, eman teila forma.
|
Utzi
hozten xafla ildaskatu batean (ogia egiteko horietakoa). Urrats hori bizkor bizkor egin behar da, hoztu eta gogortzen badira ezinezkoa izango baita forma ematea.
|
|
|
Utzi
orea irinez hautseztatutako zurezko azpil batean ordu eta erdiz, bolumena bikoiztu arte.
|
|
|
Utzi
30 min hartzitzen.
|
|
Zabaldu, altzairuzko espatula batez, mahai batean.
|
Utzi
hozten. Hoztutakoan, atera txirbilak" aihotz" baten bidez.
|
|
Atera Maria bainutik, eta pasatu nahastea iragazki txinatarretik, pikorrak kentzeko.
|
Utzi
epeltzen, eta hasi elaborazioa bainatzen.
|
|
Ondo eragin, eta gehitu gelatina errehidratatua.
|
Utzi
epeltzen, eta, gero, bainatu mousse tarta.
|
|
Gero, gehitu kontuz laranja zukua, eta itzali sua.
|
Utzi
hozten. Hoztutakoan, oso lodia geratzen bada, bizkotxoak bainatzeko almibarraz mehetu daiteke.
|
|
|
Utzi
nahastea hozkailuan pausatzen, gutxienez ordu erdiz.
|
|
|
Utzi
loditzen.
|
|
|
Utzi
hozten, eta gehitu esne gain erdi harrotua.
|
|
|
Utzi
albo batean.
|
|
|
Utzi
albo batean.
|
|
Nahasi esnea, azukrea eta kokoa, eta jarri irakiten.
|
Utzi
epeltzen, eta gehitu nahastea lehendik pixka bat irabiatuta ditugun arrautzei.
|
|
Behin irakin egindakoan, kendu sutatik, eta gehitu esne hautsa.
|
Utzi
hozten, 32 º ko tenperatura izan arte, gutxi gorabehera (hatza sartuta hartu tenperatura).
|
|
Esnea irakiten hastean, kendu kanela zotza eta limoi azala, eta gehitu arroza.
|
Utzi
irakiten eta eragin sarri sarri, harik eta arroza puntuan jartzen den arte. Orduan, bota azukrea kolpetik, eta itxaron berriro ere irakiten hasi arte, baina eragiteari utzi gabe, esnea lapikoaren ipurdian itsatsita geldi baitaiteke bestela.
|
|
|
Utzi
hozten, isuri banakako katiluetara, eta bota kanela ehoa gainetik.
|
|
|
Utzi
erabat hozten, gehitu zukua eta izoztu.
|
|
Arnasa hartuz, prestatu ariketa egiteko, eta, arnasa botaz, artikulatu bizkarrezurra sekuentzialki kokzixetik flexiorantz.
|
Utzi
eskapulak bana daitezen, abdominalak uzkurtuta mantenduz. Arnasa hartuz, zabaldu saihetsak, uzkurdura abdominalari eutsiz, eta, arnasa botaz, artikulatu bizkarrezurra pixka bat luzatu arte, kokzixetik burura.
|
2015
|
|
6
|
Utzi
dekantatzen, eta jaso fase organikoa 100 ml-ko ontzi batean.
|
|
|
Utzi
besteari hitz egiten.
|
|
|
Utzi
besteari hitz egiten, txandak errespetatuz eta solasa eten gabe.
|
2016
|
|
|
Utzi
umeari gauzak esperimentatzen.
|
|
|
Utzi
Suntsitu
|
|
|
Utzi
|
|
|
Utzi
|
2017
|
|
|
Utzi
emozionalki hustutzen eta adi egon nahasmendu emozional edo psikikoak antzemateko.
|