Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 66

2011
‎Maskara eskuaren ahurrean jarri, alde metalikoa hatzetara begira dela. Utzi zinta elastikoak zintzilik.
‎Esan pazienteari txiza egiteko. Utzi zurrustaren lehenengo eta azkeneko parteak, eta erdikoa jaso ontzian.
Utzi garbirik dagoen arropa zuria oheko mahaian edo ohearen ondoko aulkian, erabili behar dugun ordenaren arabera, eta lehenengo erabili behar duguna goian jarri; bigarrena, azpian, etab.
Utzi garbirik dagoen arropa zuria oheko mahaian edo ohearen ondoan dagoen aulkian, erabili behar dugun ordenaren arabera: jarri goian lehenengo erabili behar duguna; azpian, bigarrena, etab.
‎Kendu burkoa buruaren azpitik, kendu estalkia eta sartu arropa zikinaren poltsan sartu. Utzi burkoa aulkiaren gainean.
Utzi arropa zuria aulkiaren gainean edo ohearen mahaiaren gainean, ordena honetan (behetik gora):
2012
Utzi pazientea eroso.
2013
‎Jar itzazu ibiltarte amaierako eten­gailuak proba panelean, beheko kana­leta horizontalaren azpian. Utzi tarte bat haien artean, orga motordunaren ibil­bidea simulatzeko. Aginte eskema 6.44 irudikoa da.
Utzi irakin egiten guztiari, bigundu arte.
Utzi irakiten utziko diogu minutu batez edo, eta sutatik atera gero.
Utzi masari epeltzen eta gehitu arrautzak banan banan (bat xurgatu arte ez bota hurrengoa).
‎Pasatu irinak bahetik, eta gehitu gatza, ur hotza eta 100 gramo hostoretarako margarina; oratu ore uniforme eta malgu bat lortu arte. Utzi oreari jalkitzen trapu heze batez estaliz, glutena hidratatu dadin eta gero hobeto tenkatu dadin.
‎Jarri sutan, eta eman irakin bat. Utzi albo batean.
Utzi jalkitzen, eta sartu izozki makinan.
‎Irakin egin duenean, atera sutatik, eta gehitu amarena orea (fruituak txikitu eta bahetuta egindakoa) eta koloratzaile gorri pixka bat, beharrezkoa izanez gero. Utzi hozten.
‎Bero bero dagoenean, gehitu arrautzei, pasteurizatzeko. Utzi nahastea hozten, eta sartu izozki makinan.
‎Segidan, gehitu laranja zukua. Utzi nahastea hozten, eta sartu izozki makinan. Izozkia ia izoztuta dagoenean, gehitu elur punturaino harrotutako zuringoa, eta utzi izozte prozesua bukatzen.
‎Zuritu udareak, eta egosi uretan, bigundu arte. Utzi udareak albo batean, eta, sobratutako ura (litro laurden bat) eta azukrea erabiliz, egin almibarra. Xehatu udareak eta nahasi almibarrarekin.
‎Xehatu udareak eta nahasi almibarrarekin. Utzi hozten, eta sartu izozki makinan. Izozte prozesua amaitu baino lehen, nahasi zuringoa (elur puntuan).
‎Jarri anana zukua lima zukuarekin eta azukrearekin batera irakiten. Utzi hozten, eta eman behar duen kolore berdea, koloratzaile berdea gehituta, behar izanez gero.
Utzi ontzen (hurrengo egunera arte bada, hobe).
Utzi pasteurizatzen eta ontzen.
Utzi pasteurizatzen eta ontzen.
‎Bota almibarra gorringoetara pasteurizatzeko, eta, irabiatzeari utzi gabe (eta beroan), gehitu gazta, likorea eta brandya. Utzi hozten, eta nahasi erdi harrotuta duzun esne gainarekin. Puntu honetan, txokolate txirbil xehatu pixka bat gehitu diezaiokezu nahasteari, barruan nahasita gera dadin.
‎Behin sutatik ateratakoan, gehitu gelatina hidratatua eta koloratzaile tanta batzuk, lortu nahi den kolore hori hartzen duen arte. Utzi hozten.
‎Berotu krema ingelesa Maria bainuan, eta gehitu gelatina hidratatua. Utzi pixka batean epeltzen, eta gehitu esne gain erdi harrotua. Jarri uztai molde batean, azpian bizkotxo diskoa jarrita.
‎gehitu gorringoak bananei, irabiatu ondo eta gehitu almibar gelatinaduna. Utzi hozten, eta epela dagonean, gehitu eztiki esne gain erdi harrotua eta gainerako azukrea (100 gramo).
‎Orea labean egiten ari den bitartean, prestatu gazta krema, esne gaina eta esnea nahasiz. Utzi nahasteari epeltzen eta gehitu gelatina orriak, ur hotzetan bigundu ondoren. Kontu handiz, eman beroa gelatina orriak urtzen diren arte.
‎Emultsionatu gorringoak eta azukrea. Utzi albo batean.
‎Dena ondo urtuta dagoenean, gehitu gelatina ere, urtzeko. Utzi epeltzen, esne gaina botatzeko, gazurtu egingo baita bestela. Gehitu esne gain erdi harrotua, eta bete moldea.
‎Hartu almibarreko udare erdiak banan banan, eta ebaki, abaniko itxura emateko. Utzi albo batean.
‎Eduki gurina sutan, urtu eta hur kolorea hartzen duen arte. Utzi albo batean, hozten.
‎Oratu, ore homogeneo bat lortu arte. Utzi ordu erdiz jalkitzen.
Utzi hozten, eta landu mahaian.
‎Maria bainutik aterata, irabiatu ondo nahastea, azukre hautsa eta cognaca edo brandya gehituta. Utzi orea hozkailuan, jalki dadin eta trinkotu dadin, gero forma eman ahal izateko.
Utzi hozten, eta isuri almendraren gainera.
Utzi ondo bustitzen minutu batzuk, eta iragazi almendra, gehiegizko almibarra kentzeko.
‎Jarri 125 gramo esne gain eta 125 gramo azukre eltze elektriko batean, berotu irakin egin arte, gehitu gorringoak eta egosi, ondo eragin bitartean. Utzi albo batean.
‎Jarri irakiten 125 gramo esne gain, 125 gramo azukrerekin batera. Utzi albo batean.
‎Atera irabiagailutik, eta eman forma. Utzi jalkitzen egun batez, gutxienez. Atera moldetik, eta jantzi estaldura txokolate zuriz.
‎Ertzak gorritzen zaizkienean, askatu eta, beroan, eman teila forma. Utzi hozten xafla ildaskatu batean (ogia egiteko horietakoa). Urrats hori bizkor bizkor egin behar da, hoztu eta gogortzen badira ezinezkoa izango baita forma ematea.
Utzi orea irinez hautseztatutako zurezko azpil batean ordu eta erdiz, bolumena bikoiztu arte.
Utzi 30 min hartzitzen.
‎Zabaldu, altzairuzko espatula batez, mahai batean. Utzi hozten. Hoztutakoan, atera txirbilak" aihotz" baten bidez.
‎Atera Maria bainutik, eta pasatu nahastea iragazki txinatarretik, pikorrak kentzeko. Utzi epeltzen, eta hasi elaborazioa bainatzen.
‎Ondo eragin, eta gehitu gelatina errehidratatua. Utzi epeltzen, eta, gero, bainatu mousse tarta.
‎Gero, gehitu kontuz laranja zukua, eta itzali sua. Utzi hozten. Hoztutakoan, oso lodia geratzen bada, bizkotxoak bainatzeko almibarraz mehetu daiteke.
Utzi nahastea hozkailuan pausatzen, gutxienez ordu erdiz.
Utzi loditzen.
Utzi hozten, eta gehitu esne gain erdi harrotua.
Utzi albo batean.
Utzi albo batean.
‎Nahasi esnea, azukrea eta kokoa, eta jarri irakiten. Utzi epeltzen, eta gehitu nahastea lehendik pixka bat irabiatuta ditugun arrautzei.
‎Behin irakin egindakoan, kendu sutatik, eta gehitu esne hautsa. Utzi hozten, 32 º ko tenperatura izan arte, gutxi gorabehera (hatza sartuta hartu tenperatura).
‎Esnea irakiten hastean, kendu kanela zotza eta limoi azala, eta gehitu arroza. Utzi irakiten eta eragin sarri sarri, harik eta arroza puntuan jartzen den arte. Orduan, bota azukrea kolpetik, eta itxaron berriro ere irakiten hasi arte, baina eragiteari utzi gabe, esnea lapikoaren ipurdian itsatsita geldi baitaiteke bestela.
Utzi hozten, isuri banakako katiluetara, eta bota kanela ehoa gainetik.
Utzi erabat hozten, gehitu zukua eta izoztu.
‎Arnasa hartuz, prestatu ariketa egiteko, eta, arnasa botaz, artikulatu bizkarrezurra sekuentzialki kokzixetik flexiorantz. Utzi eskapulak bana daitezen, abdominalak uzkurtuta mantenduz. Arnasa hartuz, zabaldu saihetsak, uzkurdura abdominalari eutsiz, eta, arnasa botaz, artikulatu bizkarrezurra pixka bat luzatu arte, kokzixetik burura.
2015
‎6 Utzi dekantatzen, eta jaso fase organikoa 100 ml-ko ontzi batean.
Utzi besteari hitz egiten.
Utzi besteari hitz egiten, txandak errespetatuz eta solasa eten gabe.
2016
Utzi umeari gauzak esperimentatzen.
Utzi Suntsitu
Utzi
Utzi
2017
Utzi emozionalki hustutzen eta adi egon nahasmendu emozional edo psikikoak antzemateko.
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...
Aldaerak
Lehen forma
Argitaratzailea
Konbinazioak (2 lema)
utzi hoztu 14 (0,09)
utzi albo 8 (0,05)
utzi epeldu 4 (0,03)
utzi nahasi 4 (0,03)
utzi irakin 3 (0,02)
utzi ore 3 (0,02)
utzi beste 2 (0,01)
utzi garbirik 2 (0,01)
utzi jalki 2 (0,01)
utzi pasteurizatu 2 (0,01)
utzi arropa 1 (0,01)
utzi burko 1 (0,01)
utzi dekantatu 1 (0,01)
utzi emozionalki 1 (0,01)
utzi erabat 1 (0,01)
utzi eskapula 1 (0,01)
utzi loditu 1 (0,01)
utzi masa 1 (0,01)
utzi ondo 1 (0,01)
utzi ondu 1 (0,01)
utzi ordu 1 (0,01)
utzi paziente 1 (0,01)
utzi pixka 1 (0,01)
utzi suntsitu 1 (0,01)
utzi tarte 1 (0,01)
utzi udare 1 (0,01)
utzi ume 1 (0,01)
utzi zinta 1 (0,01)
utzi zurrusta 1 (0,01)
Konbinazioak (3 lema)
Urtea

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia