Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 81

2001
‎Iragazi, gorde ura, birrindu oloa eta gehitu berriro egoste urari, eta osatu litrora iritsi arte. Egosi beste bi minutu, utzi hozten eta iragazi. Arroz edaria:
‎Aleak botatzen hasten direnean, sutatik kendu. Utzi hozten eta iragazi. Oso gomendagarria da beherakoa izanez gero.
2002
‎Prestatu labe indartsuan 30 minutuz. Utzi hozten eta moztu zati karratuetan.
‎Gurinaren eta irinaren proportzioak berdinak dira, eta aldatu egingo dira egin nahi dugun bexamel motaren arabera. Bexamel saltsa egitea Jarri esnea ontzi batean berotzen; bestalde, bota gurina kazola batean eta, deseginda dagoenean, bota irina eta utzi hozten, baina ez hartu kolorerik. Gurinarekin eta irinarekin orea osatu ondoren (roux a egin dugu), bota esne beroa pixkanaka pixkanaka, eta eragin, pikorrik sor ez dadin.
2004
‎Oilasko xehatua bota, eta gatz puntuan eta intxaur muskatua jarri (aukerakoa). Bota dezagun kroketen orea iturri batean, eta utzi hozten bi orduz hozkailuan. Orea hoztutakoan, koilara batekin zatiak hartu eta bola obalatuak egingo ditugu.
‎Labeko tenperatura 150 °C ra jaitsiko dugu, eta 45 bat minutuz egosten jarraituko dugu. Kendu haragia labetik eta utzi hozten labeko plakan bertan. Haragia hoztutakoan, xerratan moztu eta erretilu batean jarri.
‎Noizean behin, bere zukua bota. 35 minutuz egosi ondoren, itzali labea eta utzi hozten. Zuritu ganbak eta gorde.
‎enpanadaren nagusia. Multzoa sueztitu eta gero utzi hoztu eta enpanadan erabili. Muntaketa Enpanada muntatzeko, masaren erdia luzatu eta oinarria jarri.
‎Enpanadaren goiko aldea arrautza irabiatuarekin pintatzen da, eta ondoren su hartu 200ºC tan, gorritu arte. Enpanada lehendik dagoenean egina, atera labetik eta utzi hozten pixka bat epeltzeko.
‎Kontuz ibili ez irakiteko, krema ebaki baitaiteke. Utzi hozten. Hezurren muntaketa:
‎150 g azukre, 150 g txerri gantza, 100 g almendra ogi txigortu ehoa, 25 g glass azukre, kanela koilarakada erdi hautsean. Irina erretilu batean eta labean sartu gorritzeko, eta utzi hoztu ondoren. Ondoren, irin txigortua gainazal leun batean dugu eta hotza, sumendi bat eratuz, erdian almendrak botatzeko.
2005
‎Kremak irakin ez dezan saiatu behar dugu. Lodi dagoenean, kendu sutatik eta utzi hozten. Hoztu baino lehen, kendu kanela makila eta limoi azala.
‎Moztu frutak zati erregularretan. Bete tartaletak pastel krema epelarekin, utzi hozten eta, ondoren, jarri gainean frutak apaingarri gisa. Azkenik, almibar arineko koilarakada gelatinarekin distira egin, hozten utzi eta kontsumitzeko prest.
2006
‎Nahasketa labe iturrian irauliko dugu, 30 x 25 zentimetroko eta 5 zentimetroko altueran, barruan gurina eta irina dituela. Prestatu 30 minutuz aurrez berotutako labean 150 °C tan, eta gatzatu ondoren, utzi hozten pixka bat. Ondoren, moldetik atera, zatitu eta hautseztatu glass azukrearekin, eta gorde banilla kremarekin zerbitzatu arte.
‎Jarri ontzi batean laranja zukua azukrearekin banilla usaina, eta jarri sutan. Irakiten duenean, bota baso erdi bat ur hotz eta utzi su motelean 10 bat minutuz, eta, ondoren, utzi hozten. Irabiatu almibarra eta arrautzak, aparrik gabeko krema bat geratu arte, eta jarri flanera ontzian.
2009
‎Roux a egiteko, gurina desegin, irina bota eta gurinean prestatzen utzi, berorik hartu gabe. Kozinatuta dagoenean, kendu sutatik eta utzi hozten edo epeltzen. Aldi berean, esnea dezente berotzen dugu, batez ere kopuru handietarako bada.
‎Denbora hori igarotakoan, busti labearen azala spray batekin, eta utzi beste bost edo hamar minutuz labetik, labea itzalita dagoela. Azkenik, atera ogia labetik, utzi hozten gainazal bateko sareta goratuaren gainean, alde guztietatik aireztatzeko. Ogi barietatea Hainbat ogi mota egiteko, labekatzeak deskribatutakoaren prozedura bera du, baina kontuan hartu behar da gantz elementuak erabiltzen baditugu, hala nola esnea, gurina edo fruitu lehorrak, pixka bat gehiago zaindu behar dugula egostearen amaiera, gainazala erre ez dadin.
‎Irakiten hasten denean, su motelean eduki ordubete. Ondoren, jarri arroza ontzi batean eta utzi hozten 10 minutuz. Ondoren, bost minutuz indarrez eragin, egurrezko koilara batekin.
‎Azkenik, egosi bularkiak saldan hamar minutuan. Atera uretatik eta utzi hozten. Erditik moztu.
2010
‎Kremak irakin ez dezan saiatu behar dugu. Lodi dagoenean, kendu sutatik eta utzi hozten. Hoztu baino lehen, kendu kanela makila eta limoi azala.
‎Denbora hori igarotakoan, labeko paper batean irin pixka bat bota, eta ez itsasteko moduan bildu. Utzi hozten biribilkatuta 20 bat minutuz. Hoztutakoan, kontu handiz askatzen da eta nahi diren osagaiekin betetzen da.
2012
‎Oso ondo jasaten dute izoztua hiru hilabete arte, baina izoztu aurretik galdarraztatzea komeni da. Galdarraztatzean, berotu babak ur irakinetan bi minutuz, utzi hozten eta izoztu haziak hotz daudenean. Horrela, desizoztu ondoren, babak prest daude mota guztietako platerei gehitzeko.
‎Urdaiazpikoa gehitzean, masak gatz zaporea hartuko du (batez ere, jaten denean), eta, beraz, kontuan hartuko dugu gatz puntua jartzean, bexamel masa ohi baino pixka bat sosatuagoa utziz. Bota dezagun kroketen orea film paperez estalitako eta zulatutako iturri batean, azala gogortu ez dadin, eta utzi hozten bi orduz hozkailuan. Orea hoztu ondoren, koilara batekin zatiak hartu eta bola obalatuak egingo ditugu.
‎Bestela, 5 minutu gehiago eman ditzakegu labetik. Kontsumitu aurretik, utzi hozten.
2013
‎Arrautzeztatu eta frijitu olio ugaritan. Paper xurgatzailetan jarri, eta utzi hozten.
‎Eginda dagoenean, banatu katilutan, eta utzi hozten.
‎Pasatu iragazki txinatarretik, eta utzi hozten.
‎lehen 10 minutuak, tenperatura baxuan, eta, bizkotxoa altxatu ahala, tenperatura gero eta altuagoan. 50 bat minutu igarotakoan, egiaztatu eginda dagoela, eta utzi hozten.
‎Atera labetik, utzi hozten, atera moldetik eta ebaki laukitxotan.
‎Egin krema ingeles bat esnea eta gorringoak erabiliz.Eginda eta artean bero dagoela, gehitu eztia, urtu ondo eta utzi hozten, gero izozki makinan sartzeko.
‎Irakin egin duenean, atera sutatik, eta gehitu amarena orea (fruituak txikitu eta bahetuta egindakoa) eta koloratzaile gorri pixka bat, beharrezkoa izanez gero. Utzi hozten.
‎Eltze batean, jarri irakiten esnea, 150 gramo azukrerekin eta kanela zotz erdiarekin batera. Borborka hasten denean, kendu sutatik eta utzi hozten. Hoztutakoan, pasatu iragazki txinatarretik eta sartu izozki makinan.
‎Xehatu udareak eta nahasi almibarrarekin. Utzi hozten, eta sartu izozki makinan. Izozte prozesua amaitu baino lehen, nahasi zuringoa (elur puntuan).
‎Jarri anana zukua lima zukuarekin eta azukrearekin batera irakiten. Utzi hozten, eta eman behar duen kolore berdea, koloratzaile berdea gehituta, behar izanez gero.
‎Bota almibarra gorringoetara pasteurizatzeko, eta, irabiatzeari utzi gabe (eta beroan), gehitu gazta, likorea eta brandya. Utzi hozten, eta nahasi erdi harrotuta duzun esne gainarekin. Puntu honetan, txokolate txirbil xehatu pixka bat gehitu diezaiokezu nahasteari, barruan nahasita gera dadin.
‎Behin sutatik ateratakoan, gehitu gelatina hidratatua eta koloratzaile tanta batzuk, lortu nahi den kolore hori hartzen duen arte. Utzi hozten.
‎gehitu gorringoak bananei, irabiatu ondo eta gehitu almibar gelatinaduna. Utzi hozten, eta epela dagonean, gehitu eztiki esne gain erdi harrotua eta gainerako azukrea (100 gramo).
‎Orea moldean ondo ipini ondoren, ziztatu sardexka batekin eta sartu labean, 225 ºC an (15 bat minutu ditu). Ateratakoan, utzi hozten.
‎Hostorea eginda dagoenean, atera eta utzi hozten. Amaitzeko, eman distira sagar gelatinaren bitartez.
Utzi hozten, eta landu mahaian.
Utzi hozten, eta isuri almendraren gainera.
‎Ertzak gorritzen zaizkienean, askatu eta, beroan, eman teila forma. Utzi hozten xafla ildaskatu batean (ogia egiteko horietakoa). Urrats hori bizkor bizkor egin behar da, hoztu eta gogortzen badira ezinezkoa izango baita forma ematea.
‎Eginda daudenean, askatu eta utzi hozten azpil ildaskatu baten gainean, gogortu eta teila forma har dezaten.
‎Almibarra egindakoan, zabaldu mahai batean, eta utzi hozten, atzamarrarekin erdian ukitutakoan itsasten ez den arte.
‎Zabaldu, altzairuzko espatula batez, mahai batean. Utzi hozten. Hoztutakoan, atera txirbilak" aihotz" baten bidez.
‎Berotu dena urtu arte, eta gorritu arte. Itzali, utzi hozten pare bat minutuz, eta gehitu, arreta handiz, ur bero pixka bat. Entxufatu ontzia berriro, eta eragin nahastea homogeneizatu arte.
‎Gero, gehitu kontuz laranja zukua, eta itzali sua. Utzi hozten. Hoztutakoan, oso lodia geratzen bada, bizkotxoak bainatzeko almibarraz mehetu daiteke.
‎Nahasi osagai guztiak, eta jarri irakiten. Gero, iragazi txinatarretik, eta utzi hozten. Hoztutakoan, gehitu likore bat (adibidez, rona) usaingozatzeko.
Utzi hozten, eta gehitu esne gain erdi harrotua.
‎Behin irakin egindakoan, kendu sutatik, eta gehitu esne hautsa. Utzi hozten, 32 º ko tenperatura izan arte, gutxi gorabehera (hatza sartuta hartu tenperatura).
Utzi hozten, isuri banakako katiluetara, eta bota kanela ehoa gainetik.
‎Hori kontuan hartu dugu gatz puntua jarri eta bexamel orea ohi baino sosa pixka bat gehiago uzteko orduan. Bota dezagun kroketen orea film paperez estalitako iturri batean (zulatuta, azala ez gogortzeko), eta utzi hozten bi orduz hozkailuan. Orea hoztu ondoren, koilara batekin zatiak hartu eta bola obalatuak egingo ditugu.
‎Kremak irakin ez dezan saiatu behar dugu. Lodi dagoenean, kendu sutatik eta utzi hozten. Hoztu baino lehen, kendu kanela makila eta limoi azala.
‎Masa pastelontzia masa hautsia duen molde labean bota, eta beste 10 minutu sartu labean. Atera labetik eta utzi hozten pastela moldetik kanpo. Zatitu fresak, igurtzi azukrea eta igurtzi limoi tanta batzuk.
‎Txitxi burruntzia gatzatu gabeko zatitxoekin aterako balitz, 5 minutu gehiago labekatuko genituzke, labe motaren arabera. Atera moldetik eta utzi hozten sareta baten gainean kontsumitu aurretik.
‎Txitxi burruntzia gatzatu gabeko zatitxoekin aterako balitz, 5 minutu gehiago labekatuko genituzke, labe motaren arabera. Atera moldetik eta utzi hozten sareta baten gainean, txokolatea estali aurretik. Txokolate estaldura:
‎Bestela, 5 minutu gehiago egin. Atera moldea eta utzi hozten sareta baten gainean. Hoztutakoan, ebaketa horizontal bat egingo dugu erditik, marrubi marmeladaz bete ahal izateko; pixka bat arindua, ur tanta batzuekin, arinagoa izan dadin eta bizkotxoa pixka bat busti dezan.
2014
‎Labean egin, 200 °C an, maria bainuan (hau da, terrina beste molde zabalago batean sartzen da, ura oinarrian duela, giroa ez dadin lehorregia izan, terrina ez dadin azkarregi erre eta ez dadin lehortu), ordubetez. Kozinatu ondoren, atera terrina labetik eta utzi hozten giro tenperaturan, hozkailuan 24 orduz sartu baino lehen. Moldetik atera eta zerbitzatu, berreskuratu dugun gisatuaren saltsaren zati batekin eta barazki fresko eta onduen zati batzuekin.
2015
‎Txigortu denean, utzi hozten eta egin sumendi bat irin horrekin.
‎Eduki polboroiak labean tenperatura ertainean gorritzen diren arte (25 minutu inguru behar izaten dute), eta utzi hoztera erretiluan bertan.
‎3 Pisatu 30 minutuz behin, pisua iraunkor bihurtzen den arte. Lagina berogailutik ateratakoan, utzi hozten lehortegian, pisatu aurretik. Erabili pintzak prozesu osoan.
2018
‎Edo itzelezko gogoak pilatzen egon da gure gizona... Tira, zeren zain?, zuretzat dira hauek, zure zain daude, ez utzi hozten.
2019
‎Ez da saltsa kalorikoena, ezta astunena ere, baina gatz kantitatea zaindu behar da, batez ere haragi salda egina erosten badugu. Berehala kontsumitzen ez baduzu, utzi hozten eta gorde hozkailuan, estalkia duen kristalezko poto batean. Gehiago prestatzen baduzu, izoztu egin dezakezu.
‎Salda komertziala erabiltzen baduzu, begiratu gatz kopurua. Egin ondoren, utzi hozten eta gorde hozkailuan tapa duen poto batean. Bi edo hiru egunez behar bezala mantenduko da.
‎Ondoren, ondo bereizitako labe erretiluan jarri eta 20 bat minutuz laberatu, egosita egon arte, baina kurruskaria. Utzi hozten, eta jarri irabiagailuan katilu erdi batekin eta tahiniarekin. Txikitu, pure krematsu trinkoa lortu arte.
2020
‎Auzo onak bazkarian diren janari beroak ez utz hoztera. Eki sapa horrekin ekarritako ura ere edan dezakezue.
2021
‎Hau egin behar duzu: Utzi hozten prestatutako jakiak izoztu aurretik Izan ere, bestela, denbora gehiegi dute izozteko, eta, gainera, kontaktuan jartzen diren produktu izoztuak desizoztuko lituzkete. Prestatu ondoren, ordubetez hozten utzi behar duzu, gehienez, eta, ondoren, ontzi estalietan izoztu beti.
2022
‎Osagaiak glizerina likidoa ura olioa (edo olio esentziala, koloratzailea…) silikona moldeak Glizerina xaboia egiteko urratsak Glizerina urarekin nahastu Eragin poliki poliki egurrezko koilara batekin eta minutu batzuez glizerina gelatinakara egon arte. Gehitu oliba olio, olio esentzial edo koloratzaile tanta batzuk Bota nahasketa silikonazko moldeetan eta utzi hozten (hobe giro tenperaturan) Desmoldatu Xaboia olio erabiliarekin egiteko errezeta El etxeko artisau xaboia sukaldeko olio erabiliarekin ere egin daiteke, aurrez iragazita. Osagaiak 3 litro olio 3 litro ur kilo erdi soda Xaboia egiteko urratsak 3 litro ur bota ondoren ontzi batean (ez du metalikoa izan behar) soda kaustikoa kontu handiz gehitu eta diluitzen da. Garrantzitsua da ordena hori errespetatzea.
‎Errezeta ezagunenetako batek koko olioa, almendra olioa eta erromero olioa ditu: Osagaiak bikarbonatoa (4 koilarakada) koko olioa (6 koilarakada) almendra olioa (4 tanta) erromero olioa (4 tanta) Xaboia egiteko urratsak Koko olioa ontzi batean jarri eta bikarbonatoa gehitu Nahastu eta eragin egurrezko pala batekin, nahasketa krematsua lortu arte Bota almendra olioa eta erromero olioa, eta eragin berriro Jarri nahasketa molde batean eta utzi hozten Desmoldatzea eta erabiltzea
‎Jarri estalkia eta utzi 15 minutuz. Utzi hozten eta nahastu xaboi neutroarekin. Lainoztagailuan sartu eta ihinztatu landarea.
‎Utzi egosten hamar minutuan, eta gero atera ur hotzez betetako erretilu batera. Utzi hozten.
2023
‎Nahastu azukrea edalontzi batekin eta egosi 5 minutuz almibar arin bat osatu arte. Kendu almibarra sutatik, gehitu limoi zukua eta utzi hozten. Ondoren, nahastu almibarra gerezi purearekin eta gorde ontzi zabal batean, lehenbailehen izozteko.
‎Kontserbazioa Egin ondoren, iragazi eta xukatu gehiegizko koipea. Utzi hozten eta jarri ontzi batean (zopa koilarakada bat zulo bakoitzean). Horrela, izoztu ondoren, behar diren kubotxoak atera eta gainerakoak izoztu egiten dira beste errezeta batzuetarako.
‎Gehitu piper txorizeroaren haragia, sueztitu eta gatz puntuan jarri. Utzi hozten eta izozten. Egokia da lekale gisatuetarako, haragi gisatuetarako, muskuilu egosietarako eta arrain eta eltzekari zopen zaporea indartzeko.
‎Barazkiak gorrituta daudenean, bota azukre beltzezko koilarakada pare bat eta eztizko koilarakada bat, laranja zukua eta ozpin koilarakada pare bat, eta utzi olio frijitua bi minutuz prestatzen, homogeneizatzen hasi arte. Azkenik, bota tomate saltsa, jarri gatz puntuan, utzi hozten eta izoztu. Barbakoa frijitua ezin hobea da hegaztiak erretzeko edo saihets hezur gisatu edo erreak egiteko.
‎Behar adina ur irakin eta hozten utzi minutu batzuetan. Kontuz ibili erredurak saihesteko, bota ur kantitate egokia esterilizatutako ontzira eta utzi hozten pixka bat, baina 70 °C tik gora beti. Formula berregin, etiketan adierazitako hautsa 70 °C an egon behar duen urari erantsiz.
‎Saltsa prestatu ondoren, kendu sutatik eta gatza eta piperbeltza bota. Nahastu dena gainerako olioarekin eta utzi hozten. Bitartean, entsalada plateretan muntatuko dugu, errukularekin eta cherry tomateekin.
‎belchonock Txakako entsaladillaz betetako adar tomateak Plater hau entsaladilla eginez egin nahi bada, hauxe da errezeta. Egosi bi patata azal eta guzti, utzi hozten, zuritu eta txikitu txiki txikiak. Bi azenario ere egosi behar dira, kubo txikitan zurituak, 40 gramo ilar eta 40 gramo leka zerrendatan.
‎f370 Aurrez berotutako labean sartzen da, 150 ºC tan, 40 minutuz, eta, laberatu ondoren, tarta mamituta dagoela egiaztatzen da, erdian sakatuz. f370 Kendu tarta labetik eta utzi hozten giro tenperaturan, hozkailuan sartu baino bi ordu lehenago. f370Ondoren, desmoldatu egiten da.
‎Utzi su motelean kozinatzen dena oso samur geratu arte eta pasta testura lortu arte (ordu erdi inguru). Jarri gatz puntuan eta utzi hozten. Tabasko tanta batzuekin ukitu mina eman dakioke.
‎Ez utzi hozten.
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia