2001
|
|
Iragazi, gorde ura, birrindu oloa eta gehitu berriro egoste urari, eta osatu litrora iritsi arte. Egosi beste bi minutu,
|
utzi
hozten eta iragazi. Arroz edaria:
|
|
Aleak botatzen hasten direnean, sutatik kendu.
|
Utzi
hozten eta iragazi. Oso gomendagarria da beherakoa izanez gero.
|
2002
|
|
Prestatu labe indartsuan 30 minutuz.
|
Utzi
hozten eta moztu zati karratuetan.
|
|
Gurinaren eta irinaren proportzioak berdinak dira, eta aldatu egingo dira egin nahi dugun bexamel motaren arabera. Bexamel saltsa egitea Jarri esnea ontzi batean berotzen; bestalde, bota gurina kazola batean eta, deseginda dagoenean, bota irina eta
|
utzi
hozten, baina ez hartu kolorerik. Gurinarekin eta irinarekin orea osatu ondoren (roux a egin dugu), bota esne beroa pixkanaka pixkanaka, eta eragin, pikorrik sor ez dadin.
|
2004
|
|
Oilasko xehatua bota, eta gatz puntuan eta intxaur muskatua jarri (aukerakoa). Bota dezagun kroketen orea iturri batean, eta
|
utzi
hozten bi orduz hozkailuan. Orea hoztutakoan, koilara batekin zatiak hartu eta bola obalatuak egingo ditugu.
|
|
Labeko tenperatura 150 °C ra jaitsiko dugu, eta 45 bat minutuz egosten jarraituko dugu. Kendu haragia labetik eta
|
utzi
hozten labeko plakan bertan. Haragia hoztutakoan, xerratan moztu eta erretilu batean jarri.
|
|
Noizean behin, bere zukua bota. 35 minutuz egosi ondoren, itzali labea eta
|
utzi
hozten. Zuritu ganbak eta gorde.
|
|
enpanadaren nagusia. Multzoa sueztitu eta gero
|
utzi
hoztu eta enpanadan erabili. Muntaketa Enpanada muntatzeko, masaren erdia luzatu eta oinarria jarri.
|
|
Enpanadaren goiko aldea arrautza irabiatuarekin pintatzen da, eta ondoren su hartu 200ºC tan, gorritu arte. Enpanada lehendik dagoenean egina, atera labetik eta
|
utzi
hozten pixka bat epeltzeko.
|
|
Kontuz ibili ez irakiteko, krema ebaki baitaiteke.
|
Utzi
hozten. Hezurren muntaketa:
|
|
150 g azukre, 150 g txerri gantza, 100 g almendra ogi txigortu ehoa, 25 g glass azukre, kanela koilarakada erdi hautsean. Irina erretilu batean eta labean sartu gorritzeko, eta
|
utzi
hoztu ondoren. Ondoren, irin txigortua gainazal leun batean dugu eta hotza, sumendi bat eratuz, erdian almendrak botatzeko.
|
2005
|
|
Kremak irakin ez dezan saiatu behar dugu. Lodi dagoenean, kendu sutatik eta
|
utzi
hozten. Hoztu baino lehen, kendu kanela makila eta limoi azala.
|
|
Moztu frutak zati erregularretan. Bete tartaletak pastel krema epelarekin,
|
utzi
hozten eta, ondoren, jarri gainean frutak apaingarri gisa. Azkenik, almibar arineko koilarakada gelatinarekin distira egin, hozten utzi eta kontsumitzeko prest.
|
2006
|
|
Nahasketa labe iturrian irauliko dugu, 30 x 25 zentimetroko eta 5 zentimetroko altueran, barruan gurina eta irina dituela. Prestatu 30 minutuz aurrez berotutako labean 150 °C tan, eta gatzatu ondoren,
|
utzi
hozten pixka bat. Ondoren, moldetik atera, zatitu eta hautseztatu glass azukrearekin, eta gorde banilla kremarekin zerbitzatu arte.
|
|
Jarri ontzi batean laranja zukua azukrearekin banilla usaina, eta jarri sutan. Irakiten duenean, bota baso erdi bat ur hotz eta utzi su motelean 10 bat minutuz, eta, ondoren,
|
utzi
hozten. Irabiatu almibarra eta arrautzak, aparrik gabeko krema bat geratu arte, eta jarri flanera ontzian.
|
2009
|
|
Roux a egiteko, gurina desegin, irina bota eta gurinean prestatzen utzi, berorik hartu gabe. Kozinatuta dagoenean, kendu sutatik eta
|
utzi
hozten edo epeltzen. Aldi berean, esnea dezente berotzen dugu, batez ere kopuru handietarako bada.
|
|
Denbora hori igarotakoan, busti labearen azala spray batekin, eta utzi beste bost edo hamar minutuz labetik, labea itzalita dagoela. Azkenik, atera ogia labetik,
|
utzi
hozten gainazal bateko sareta goratuaren gainean, alde guztietatik aireztatzeko. Ogi barietatea Hainbat ogi mota egiteko, labekatzeak deskribatutakoaren prozedura bera du, baina kontuan hartu behar da gantz elementuak erabiltzen baditugu, hala nola esnea, gurina edo fruitu lehorrak, pixka bat gehiago zaindu behar dugula egostearen amaiera, gainazala erre ez dadin.
|
|
Irakiten hasten denean, su motelean eduki ordubete. Ondoren, jarri arroza ontzi batean eta
|
utzi
hozten 10 minutuz. Ondoren, bost minutuz indarrez eragin, egurrezko koilara batekin.
|
|
Azkenik, egosi bularkiak saldan hamar minutuan. Atera uretatik eta
|
utzi
hozten. Erditik moztu.
|
2010
|
|
Kremak irakin ez dezan saiatu behar dugu. Lodi dagoenean, kendu sutatik eta
|
utzi
hozten. Hoztu baino lehen, kendu kanela makila eta limoi azala.
|
|
Denbora hori igarotakoan, labeko paper batean irin pixka bat bota, eta ez itsasteko moduan bildu.
|
Utzi
hozten biribilkatuta 20 bat minutuz. Hoztutakoan, kontu handiz askatzen da eta nahi diren osagaiekin betetzen da.
|
2012
|
|
Oso ondo jasaten dute izoztua hiru hilabete arte, baina izoztu aurretik galdarraztatzea komeni da. Galdarraztatzean, berotu babak ur irakinetan bi minutuz,
|
utzi
hozten eta izoztu haziak hotz daudenean. Horrela, desizoztu ondoren, babak prest daude mota guztietako platerei gehitzeko.
|
|
Urdaiazpikoa gehitzean, masak gatz zaporea hartuko du (batez ere, jaten denean), eta, beraz, kontuan hartuko dugu gatz puntua jartzean, bexamel masa ohi baino pixka bat sosatuagoa utziz. Bota dezagun kroketen orea film paperez estalitako eta zulatutako iturri batean, azala gogortu ez dadin, eta
|
utzi
hozten bi orduz hozkailuan. Orea hoztu ondoren, koilara batekin zatiak hartu eta bola obalatuak egingo ditugu.
|
|
Bestela, 5 minutu gehiago eman ditzakegu labetik. Kontsumitu aurretik,
|
utzi
hozten.
|
2013
|
|
Arrautzeztatu eta frijitu olio ugaritan. Paper xurgatzailetan jarri, eta
|
utzi
hozten.
|
|
Eginda dagoenean, banatu katilutan, eta
|
utzi
hozten.
|
|
Pasatu iragazki txinatarretik, eta
|
utzi
hozten.
|
|
lehen 10 minutuak, tenperatura baxuan, eta, bizkotxoa altxatu ahala, tenperatura gero eta altuagoan. 50 bat minutu igarotakoan, egiaztatu eginda dagoela, eta
|
utzi
hozten.
|
|
Atera labetik,
|
utzi
hozten, atera moldetik eta ebaki laukitxotan.
|
|
Egin krema ingeles bat esnea eta gorringoak erabiliz.Eginda eta artean bero dagoela, gehitu eztia, urtu ondo eta
|
utzi
hozten, gero izozki makinan sartzeko.
|
|
Irakin egin duenean, atera sutatik, eta gehitu amarena orea (fruituak txikitu eta bahetuta egindakoa) eta koloratzaile gorri pixka bat, beharrezkoa izanez gero.
|
Utzi
hozten.
|
|
Eltze batean, jarri irakiten esnea, 150 gramo azukrerekin eta kanela zotz erdiarekin batera. Borborka hasten denean, kendu sutatik eta
|
utzi
hozten. Hoztutakoan, pasatu iragazki txinatarretik eta sartu izozki makinan.
|
|
Xehatu udareak eta nahasi almibarrarekin.
|
Utzi
hozten, eta sartu izozki makinan. Izozte prozesua amaitu baino lehen, nahasi zuringoa (elur puntuan).
|
|
Jarri anana zukua lima zukuarekin eta azukrearekin batera irakiten.
|
Utzi
hozten, eta eman behar duen kolore berdea, koloratzaile berdea gehituta, behar izanez gero.
|
|
Bota almibarra gorringoetara pasteurizatzeko, eta, irabiatzeari utzi gabe (eta beroan), gehitu gazta, likorea eta brandya.
|
Utzi
hozten, eta nahasi erdi harrotuta duzun esne gainarekin. Puntu honetan, txokolate txirbil xehatu pixka bat gehitu diezaiokezu nahasteari, barruan nahasita gera dadin.
|
|
Behin sutatik ateratakoan, gehitu gelatina hidratatua eta koloratzaile tanta batzuk, lortu nahi den kolore hori hartzen duen arte.
|
Utzi
hozten.
|
|
gehitu gorringoak bananei, irabiatu ondo eta gehitu almibar gelatinaduna.
|
Utzi
hozten, eta epela dagonean, gehitu eztiki esne gain erdi harrotua eta gainerako azukrea (100 gramo).
|
|
Orea moldean ondo ipini ondoren, ziztatu sardexka batekin eta sartu labean, 225 ºC an (15 bat minutu ditu). Ateratakoan,
|
utzi
hozten.
|
|
Hostorea eginda dagoenean, atera eta
|
utzi
hozten. Amaitzeko, eman distira sagar gelatinaren bitartez.
|
|
|
Utzi
hozten, eta landu mahaian.
|
|
|
Utzi
hozten, eta isuri almendraren gainera.
|
|
Ertzak gorritzen zaizkienean, askatu eta, beroan, eman teila forma.
|
Utzi
hozten xafla ildaskatu batean (ogia egiteko horietakoa). Urrats hori bizkor bizkor egin behar da, hoztu eta gogortzen badira ezinezkoa izango baita forma ematea.
|
|
Eginda daudenean, askatu eta
|
utzi
hozten azpil ildaskatu baten gainean, gogortu eta teila forma har dezaten.
|
|
Almibarra egindakoan, zabaldu mahai batean, eta
|
utzi
hozten, atzamarrarekin erdian ukitutakoan itsasten ez den arte.
|
|
Zabaldu, altzairuzko espatula batez, mahai batean.
|
Utzi
hozten. Hoztutakoan, atera txirbilak" aihotz" baten bidez.
|
|
Berotu dena urtu arte, eta gorritu arte. Itzali,
|
utzi
hozten pare bat minutuz, eta gehitu, arreta handiz, ur bero pixka bat. Entxufatu ontzia berriro, eta eragin nahastea homogeneizatu arte.
|
|
Gero, gehitu kontuz laranja zukua, eta itzali sua.
|
Utzi
hozten. Hoztutakoan, oso lodia geratzen bada, bizkotxoak bainatzeko almibarraz mehetu daiteke.
|
|
Nahasi osagai guztiak, eta jarri irakiten. Gero, iragazi txinatarretik, eta
|
utzi
hozten. Hoztutakoan, gehitu likore bat (adibidez, rona) usaingozatzeko.
|
|
|
Utzi
hozten, eta gehitu esne gain erdi harrotua.
|
|
Behin irakin egindakoan, kendu sutatik, eta gehitu esne hautsa.
|
Utzi
hozten, 32 º ko tenperatura izan arte, gutxi gorabehera (hatza sartuta hartu tenperatura).
|
|
|
Utzi
hozten, isuri banakako katiluetara, eta bota kanela ehoa gainetik.
|
|
Hori kontuan hartu dugu gatz puntua jarri eta bexamel orea ohi baino sosa pixka bat gehiago uzteko orduan. Bota dezagun kroketen orea film paperez estalitako iturri batean (zulatuta, azala ez gogortzeko), eta
|
utzi
hozten bi orduz hozkailuan. Orea hoztu ondoren, koilara batekin zatiak hartu eta bola obalatuak egingo ditugu.
|
|
Kremak irakin ez dezan saiatu behar dugu. Lodi dagoenean, kendu sutatik eta
|
utzi
hozten. Hoztu baino lehen, kendu kanela makila eta limoi azala.
|
|
Masa pastelontzia masa hautsia duen molde labean bota, eta beste 10 minutu sartu labean. Atera labetik eta
|
utzi
hozten pastela moldetik kanpo. Zatitu fresak, igurtzi azukrea eta igurtzi limoi tanta batzuk.
|
|
Txitxi burruntzia gatzatu gabeko zatitxoekin aterako balitz, 5 minutu gehiago labekatuko genituzke, labe motaren arabera. Atera moldetik eta
|
utzi
hozten sareta baten gainean kontsumitu aurretik.
|
|
Txitxi burruntzia gatzatu gabeko zatitxoekin aterako balitz, 5 minutu gehiago labekatuko genituzke, labe motaren arabera. Atera moldetik eta
|
utzi
hozten sareta baten gainean, txokolatea estali aurretik. Txokolate estaldura:
|
|
Bestela, 5 minutu gehiago egin. Atera moldea eta
|
utzi
hozten sareta baten gainean. Hoztutakoan, ebaketa horizontal bat egingo dugu erditik, marrubi marmeladaz bete ahal izateko; pixka bat arindua, ur tanta batzuekin, arinagoa izan dadin eta bizkotxoa pixka bat busti dezan.
|
2014
|
|
Labean egin, 200 °C an, maria bainuan (hau da, terrina beste molde zabalago batean sartzen da, ura oinarrian duela, giroa ez dadin lehorregia izan, terrina ez dadin azkarregi erre eta ez dadin lehortu), ordubetez. Kozinatu ondoren, atera terrina labetik eta
|
utzi
hozten giro tenperaturan, hozkailuan 24 orduz sartu baino lehen. Moldetik atera eta zerbitzatu, berreskuratu dugun gisatuaren saltsaren zati batekin eta barazki fresko eta onduen zati batzuekin.
|
2015
|
|
Txigortu denean,
|
utzi
hozten eta egin sumendi bat irin horrekin.
|
|
Eduki polboroiak labean tenperatura ertainean gorritzen diren arte (25 minutu inguru behar izaten dute), eta
|
utzi
hoztera erretiluan bertan.
|
|
3 Pisatu 30 minutuz behin, pisua iraunkor bihurtzen den arte. Lagina berogailutik ateratakoan,
|
utzi
hozten lehortegian, pisatu aurretik. Erabili pintzak prozesu osoan.
|
2018
|
|
Edo itzelezko gogoak pilatzen egon da gure gizona... Tira, zeren zain?, zuretzat dira hauek, zure zain daude, ez
|
utzi
hozten.
|
2019
|
|
Ez da saltsa kalorikoena, ezta astunena ere, baina gatz kantitatea zaindu behar da, batez ere haragi salda egina erosten badugu. Berehala kontsumitzen ez baduzu,
|
utzi
hozten eta gorde hozkailuan, estalkia duen kristalezko poto batean. Gehiago prestatzen baduzu, izoztu egin dezakezu.
|
|
Salda komertziala erabiltzen baduzu, begiratu gatz kopurua. Egin ondoren,
|
utzi
hozten eta gorde hozkailuan tapa duen poto batean. Bi edo hiru egunez behar bezala mantenduko da.
|
|
Ondoren, ondo bereizitako labe erretiluan jarri eta 20 bat minutuz laberatu, egosita egon arte, baina kurruskaria.
|
Utzi
hozten, eta jarri irabiagailuan katilu erdi batekin eta tahiniarekin. Txikitu, pure krematsu trinkoa lortu arte.
|
2020
|
|
Auzo onak bazkarian diren janari beroak ez
|
utz
hoztera. Eki sapa horrekin ekarritako ura ere edan dezakezue.
|
2021
|
|
Hau egin behar duzu:
|
Utzi
hozten prestatutako jakiak izoztu aurretik Izan ere, bestela, denbora gehiegi dute izozteko, eta, gainera, kontaktuan jartzen diren produktu izoztuak desizoztuko lituzkete. Prestatu ondoren, ordubetez hozten utzi behar duzu, gehienez, eta, ondoren, ontzi estalietan izoztu beti.
|
2022
|
|
Osagaiak glizerina likidoa ura olioa (edo olio esentziala, koloratzailea…) silikona moldeak Glizerina xaboia egiteko urratsak Glizerina urarekin nahastu Eragin poliki poliki egurrezko koilara batekin eta minutu batzuez glizerina gelatinakara egon arte. Gehitu oliba olio, olio esentzial edo koloratzaile tanta batzuk Bota nahasketa silikonazko moldeetan eta
|
utzi
hozten (hobe giro tenperaturan) Desmoldatu Xaboia olio erabiliarekin egiteko errezeta El etxeko artisau xaboia sukaldeko olio erabiliarekin ere egin daiteke, aurrez iragazita. Osagaiak 3 litro olio 3 litro ur kilo erdi soda Xaboia egiteko urratsak 3 litro ur bota ondoren ontzi batean (ez du metalikoa izan behar) soda kaustikoa kontu handiz gehitu eta diluitzen da. Garrantzitsua da ordena hori errespetatzea.
|
|
Errezeta ezagunenetako batek koko olioa, almendra olioa eta erromero olioa ditu: Osagaiak bikarbonatoa (4 koilarakada) koko olioa (6 koilarakada) almendra olioa (4 tanta) erromero olioa (4 tanta) Xaboia egiteko urratsak Koko olioa ontzi batean jarri eta bikarbonatoa gehitu Nahastu eta eragin egurrezko pala batekin, nahasketa krematsua lortu arte Bota almendra olioa eta erromero olioa, eta eragin berriro Jarri nahasketa molde batean eta
|
utzi
hozten Desmoldatzea eta erabiltzea
|
|
Jarri estalkia eta utzi 15 minutuz.
|
Utzi
hozten eta nahastu xaboi neutroarekin. Lainoztagailuan sartu eta ihinztatu landarea.
|
|
Utzi egosten hamar minutuan, eta gero atera ur hotzez betetako erretilu batera.
|
Utzi
hozten.
|
2023
|
|
Nahastu azukrea edalontzi batekin eta egosi 5 minutuz almibar arin bat osatu arte. Kendu almibarra sutatik, gehitu limoi zukua eta
|
utzi
hozten. Ondoren, nahastu almibarra gerezi purearekin eta gorde ontzi zabal batean, lehenbailehen izozteko.
|
|
Kontserbazioa Egin ondoren, iragazi eta xukatu gehiegizko koipea.
|
Utzi
hozten eta jarri ontzi batean (zopa koilarakada bat zulo bakoitzean). Horrela, izoztu ondoren, behar diren kubotxoak atera eta gainerakoak izoztu egiten dira beste errezeta batzuetarako.
|
|
Gehitu piper txorizeroaren haragia, sueztitu eta gatz puntuan jarri.
|
Utzi
hozten eta izozten. Egokia da lekale gisatuetarako, haragi gisatuetarako, muskuilu egosietarako eta arrain eta eltzekari zopen zaporea indartzeko.
|
|
Barazkiak gorrituta daudenean, bota azukre beltzezko koilarakada pare bat eta eztizko koilarakada bat, laranja zukua eta ozpin koilarakada pare bat, eta utzi olio frijitua bi minutuz prestatzen, homogeneizatzen hasi arte. Azkenik, bota tomate saltsa, jarri gatz puntuan,
|
utzi
hozten eta izoztu. Barbakoa frijitua ezin hobea da hegaztiak erretzeko edo saihets hezur gisatu edo erreak egiteko.
|
|
Behar adina ur irakin eta hozten utzi minutu batzuetan. Kontuz ibili erredurak saihesteko, bota ur kantitate egokia esterilizatutako ontzira eta
|
utzi
hozten pixka bat, baina 70 °C tik gora beti. Formula berregin, etiketan adierazitako hautsa 70 °C an egon behar duen urari erantsiz.
|
|
Saltsa prestatu ondoren, kendu sutatik eta gatza eta piperbeltza bota. Nahastu dena gainerako olioarekin eta
|
utzi
hozten. Bitartean, entsalada plateretan muntatuko dugu, errukularekin eta cherry tomateekin.
|
|
belchonock Txakako entsaladillaz betetako adar tomateak Plater hau entsaladilla eginez egin nahi bada, hauxe da errezeta. Egosi bi patata azal eta guzti,
|
utzi
hozten, zuritu eta txikitu txiki txikiak. Bi azenario ere egosi behar dira, kubo txikitan zurituak, 40 gramo ilar eta 40 gramo leka zerrendatan.
|
|
f370 Aurrez berotutako labean sartzen da, 150 ºC tan, 40 minutuz, eta, laberatu ondoren, tarta mamituta dagoela egiaztatzen da, erdian sakatuz. f370 Kendu tarta labetik eta
|
utzi
hozten giro tenperaturan, hozkailuan sartu baino bi ordu lehenago. f370Ondoren, desmoldatu egiten da.
|
|
Utzi su motelean kozinatzen dena oso samur geratu arte eta pasta testura lortu arte (ordu erdi inguru). Jarri gatz puntuan eta
|
utzi
hozten. Tabasko tanta batzuekin ukitu mina eman dakioke.
|
|
Ez
|
utzi
hozten.
|