2004
|
|
Tira,
|
utzidazu
pixka batean!
|
|
Mesedez,
|
utzidazue
pixka bat egurtzen.
|
|
|
Utzidazu
pixka batean probatzen.
|
2005
|
|
Bereizi berriro sutatik eta hautseztatu perrexilarekin. Epeltzen
|
utzi
pixka bat, eta kontuz mugitu kazolan, emultsioa gerta dadin. Emultsioa gehiegi gizentzen du, eta fumet batekin arintzen dugu.
|
2008
|
|
Patatak eta porruak egosita daudenean, lapikoa sutatik atera, gatz puntuan jarri eta estali.
|
Utzi
pixka bat porrusalda pausatzen. Horrela zerbitza daiteke, edo porrusalda puregailutik pasatuz, oso aberatsa baita krema edo purea eginez.
|
2009
|
|
Gainetik gazta birrindua botako dugu eta guztia laberatu egingo dugu, labearen azala 200 ºC tan gorritu arte. Betegarria gatzatu ondoren zerbitzatu, eta
|
utzi
pixka bat epeltzen.
|
|
...tuko zaitut, ez duzu txortan egin nahi Dolomitetan bezala, nire aitak elurra urtzeraino egiten zituen arnasa ariketa haiek bezalakoak eginez, ez duzu bion gorputzen arteko surik sortu nahi, ezin duzu, ia arnasarik hartu ezin duzu, baina nik salbatuko zaitut, zatoz, besarka nazazu, belarri gingilak ahoaz berotuko dizkizut; gingilak oso gune garrantzitsua dira, horiek berotuz gorputz osoa pizten da,
|
utzidazu
pixka bat hozkatzen, bortxarik gabe, inoiz gehiago ez dizut eskurik erantsiko, nahiago moztu, Jainko maitea, nolatan orbandu dut zure garbitasuna, urdanga deitu zuri, emakume leialenari, maiterreak jota nengoen, hau eta hura susmatzen nuen, jostailu bat ukatu zaion umea bezain zapuzturik nengoen, zu zeu izan nahi zenuelako, zu zeu baino ez, urruntzen ikusten zintudan, baina beste modu batera hurb... denok batera energiak aktibatu behar genituen, denok biluztu, Xabier eta Lidia ere bai, eta triangelu bat osatu, hiru erregeen hirukia, erpinetan zuek, hiru emakumeok, eta hiru gizonok txandakatuz jo behar genizuen larrua, hazia isuri gabe; nik soilik isuriko nuen errituaren amaieran zure sabelean, une egokian, eguzkia eta ilargia angelu egokian zeudela, aro berriko lehen umearen hazia ernal zedin; eta erritua hiru bider errepikatuko genuen, hiru erregeak jaio zitezen.
|
2010
|
|
Onddoak ere gordinik jan daitezke, oso xerratan eta oliba olio pixka batekin, gatz apur batekin eta fruta ozpin tanta batzuekin, hala nola mugurdiekin.
|
Utzi
pixka bat giro tenperaturan eta kontsumitu horrela edo entsaladan. Baina onddoak kontsumitzeko modurik ohikoena nahaskia edo tortilla da.
|
2011
|
|
Oraintxe bertan, ez dut asmatzen ezer ganoraz josten. Laster aterako dut, baina
|
utzidazu
pixka batean burua urpean mantentzen. Haurrak entzuten ditut jolasean, eta ezein katastrofek ezin geldi dezakeen bizitzaren indarra miresten dut, goiz berria, zeru urdina, dirurik gabe egin daitezkeen gauzak.
|
|
–Mesedez...
|
utzi
pixka batean eserita egoten. Leher eginda nago...
|
2013
|
|
–Ondo da, ondo da. Baina orain
|
utzi
pixka batean bakarrik, mesedez, nekatuta nago eta lo pixka bat egin nahiko nuke.
|
|
Esneak irakiten duenean, sutatik kendu,
|
utzi
pixka bat epeltzen, eta beste gehitu nahasteari (arto irina, arrautzak eta azukrea) pixkanaka.
|
|
Berotu krema ingelesa Maria bainuan, eta gehitu gelatina hidratatua.
|
Utzi
pixka batean epeltzen, eta gehitu esne gain erdi harrotua. Jarri uztai molde batean, azpian bizkotxo diskoa jarrita.
|
|
Ondoren, gehitu gurina pixkanaka pixkanaka, hagaxkekin irabiatzeari utzi gabe. Gurin guztia hartutakoan,
|
utzi
pixka bat hozten; bestela, tarta bainatzean baliteke geruza oso mehea izatea eta bizkotxoaren gainazala ikustea. Nahi duzun testura lortutakoan, bainatu tarta.
|
|
Gainetik gazta birrindua botako dugu eta 200 ºC tan erreko dugu 10 minutuz, gainazala gorritu arte. Betegarria gatzatu ondoren zerbitzatu, eta
|
utzi
pixka bat epeltzen.
|
2014
|
|
– Denbora batez erabileraz kanpo (oporrak, asteburua, gonbidatuen komuna...) egon diren iturrietan ura 70 ºC tan jariatzen
|
uztea
pixka batean zipriztinak ekidinez.
|
|
10 minutu labean 200 °C an, nahikoa izaten dira. Betegarria gatzatu ondoren zerbitzatu, eta
|
utzi
pixka bat epeltzen.
|
|
Ongi,
|
utzi
pixka bat.
|
2015
|
|
Zeinek ez zituen eguberriko izeian zintzilikatzen azal arrasto laranjak? Apaintzeko baino, arratseko zimeldu zuten lurralde beroetako azal usaintsuek beren baitaratua zuten urrinaren zabaltzen
|
uzteko
pixka bat gehiago. Helduaroan berdintsu, neguko arratsaldeko askarietan segitzen du oasia sortzen, lurralde tropikal idorretako berotasuna ekarriz sukalde xokoraino.
|
|
|
Utzi
pixka batean.
|
|
|
Utzi
pixka bat irakiten.
|
2016
|
|
Hori egin ezean, multzo osoa gatz puntuan jarriko da.
|
Utzi
pixka bat atseden hartzen. Ondoren, puretik edo irabiagailutik pasatu, krema leun eta uniformea lortu arte.
|
|
Matthew,
|
utzi
pixka bat.
|
|
|
Utzi
pixka bat.
|
|
|
Utzi
pixka bat, ea.
|
2017
|
|
Fronyk ez daki ezer horretaz. Zure ipurtargiak nahi ditu, T.P.
|
Utziozu
pixka batean edukitzen».
|
2018
|
|
|
Utzi
pixka bat lokartzen. Esnatu dadila eta esango diogu egin dugula.
|
2019
|
|
–Dagoeneko jakin nahi zenuen guztia erantzun duelakoan nago, eta orain
|
uztazu
pixka batean atseden hartzen. Oraindik ahulegi dago horrelako galdeketak jasateko.
|
|
Erostean, aukeratu ale berde horixkak, oraindik erabat helduak ez direnak baina tinkotasuna galtzen hasi direnak. Utzi giro tenperaturan heltzen, kolore horia hartu arte, eta
|
utzi
pixka bat presioari hatzarekin. 6 Papaia Gozoa, freskagarria eta bigun eta mamitsua, papaya sukaldean oso esker ona duen fruta da.
|
|
Poliki poliki esnatzen ari da Lale, aurpegira irribarrea ekarri dion ametsari besarkatua. " Utzi bertan gelditzen, utzi,
|
utzi
pixka bat gehiago egoten, faborez. ..".
|
|
Dena den,
|
utzidazu
pixka bat desleiala izaten,
|
|
|
Utzi
pixka bat freskatzen.
|
2020
|
|
–Aurrena
|
utzi
pixka bat lasaitzen.
|
2021
|
|
|
Utzidazu
pixka bat erretzen.
|
|
|
Utzi
pixka bat hartzen.
|
|
Yann, laztana,
|
utzi
pixka bat lasai.
|
|
|
Utzi
pixka bat jotzen. Trikimailu batzuk erakutsiko dizkizut hemen.
|
2022
|
|
Itxaron, mina dut...
|
Utzi
pixka batean errekuperatzen... Bale, badoa mina...
|
2023
|
|
Zenbat liskar ote daude egungo etxeetan horren kontura? "
|
Utzidazu
pixka bat gehiago!". Pantailari begira segitzea eskatzen dute, superni hipermodermoaren mende, etengabe begiratzea eskatzen digun inertziaren agindupean.
|