Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 26

2005
‎Tximinia moduko zulo bat egin enpanadaren tapan, eta 180 °C tan laberatu 45 minutuz. Laberatu ondoren, utzi epeltzen zerbitzatu aurretik. Hotza edo epela zerbitza daiteke.
2009
‎Utzi egosten, su motelean, ordu erdiz, gutxi gorabehera. Denbora hori igaro ondoren, kendu sutatik, utzi epeltzen pixka bat, eta irabiagailutik pasatu, ahalik eta finena geratu arte. Geratzen den harizpi bat kentzeko eta oraindik krematsuagoa izan dadin, iragazle txinatar batetik pasa gaitezke.
‎Zapoaren gibela: paderan gorritu (ikaztu gabe, alegia) eta arma, ak ttantta batez lurrinduta, eta gurinetan igurtzitako ogi xerra xigortuaren gainean, gatz larriz gorendurik (lau ale); edo, japoniarrek ohi dutenez, gatz pittin bat eman, filmetan bildu eta ur irakinetan sartu irten bat egin ondoren, atera eta utzi epeltzen, ebaki koadrotxotan eta lagundu porru, wasabi, limoi zuku eta soja saltsaz.
‎Ziri horrekin zabalduko dugu, amaren behatzaren lodiera hartu arte. Utzi epeltzen presarik gabe. Hautsi pusketan eta gorde hauek ondo ondo itxita.
2010
‎Aurretik, zartagin usaindu batetik pasatu, baratxuri ale eta oliba olio batekin, eta su txikian prestatu. Olio aromatizatuan utzi epeltzen, xukatu eta potoetan ontziratzen dira, elkarrekin egon daitezen. Potoan daudela, konfitatzeko olioarekin estali.
2011
‎Horretarako, olioa eta baratxuria bota buztinezko kazola batera. Baratxuriak gorritzen hasi aurretik, bereizi lapikoa sutatik eta utzi epeltzen. Jarri kokotxak oliotan, azala gorantz dutela, eta berotu berriro kazola, irakinaldi leun batekin.
‎Errezeta hau egiteko, azpizunaren azala zartaginean pixka bat erre, gatza eta piperbeltza bota eta gorde. Bestalde, salteatu tipulinarekin, baratxuriarekin eta txanpinoiekin, dena brunoise fin batean moztua (laukitxo txiki txikietan moztua), eta utzi epeltzen. Hostopil geruza mehe baten gainean foie geruza bat eta txanpinoi sofritoaren zati bat jartzen dira.
2013
‎Jarri esnea irakiten, kanela zotzarekin eta limoi azalarekin batera. Atera sutatik, eta utzi epeltzen. Epeldutakoan, busti ogitartekoak bertan eta utzi likidoa xurgatzen, urtsuak geratzen diren arte.
‎Egin almibarra, eta utzi epeltzen, beroan botaz gero gurina zartatu egiten baita.
‎Kendu sutatik, eta utzi epeltzen zenbait minutuz.
‎Aran pure bero horretan, jarri gelatina, eta, urtutakoan, utzi epeltzen. Erdi harrotu esne gaina azukrearekin batera.
‎Dena ondo urtuta dagoenean, gehitu gelatina ere, urtzeko. Utzi epeltzen, esne gaina botatzeko, gazurtu egingo baita bestela. Gehitu esne gain erdi harrotua, eta bete moldea.
‎Egina dagoenean, utzi epeltzen, eta eman distira sagar gelatinaren bidez.
‎Elkartu arrautzak eta azukrea, eta emultsionatu. Beste ontzi batean, nahasi esne gaina eta esnea, jarri sutan, eta, behin irakin egiten duenean, utzi epeltzen, gero erabiltzeko.
‎Atera Maria bainutik, eta pasatu nahastea iragazki txinatarretik, pikorrak kentzeko. Utzi epeltzen, eta hasi elaborazioa bainatzen.
‎Ondo eragin, eta gehitu gelatina errehidratatua. Utzi epeltzen, eta, gero, bainatu mousse tarta.
‎Nahasi esnea, azukrea eta kokoa, eta jarri irakiten. Utzi epeltzen, eta gehitu nahastea lehendik pixka bat irabiatuta ditugun arrautzei.
2014
‎Gainetik gazta birrindua botako dugu eta guztia laberatuko dugu azala gorritu arte, 200 ºC tan 10 bat minutuz. Atera labetik, utzi epeltzen eta sartu hozkailuan. Hurrengo egunera arte gordeko dugu, hondartzara eramaten dugunean.
‎Lapiko batean suarekin kontaktuan jarriz gero, segur aski txokolatea erre egingo litzateke eta zapore desatsegina emango lioke nahasteari. Urtzean, gehitu hur txigortuak eta oso zatituak, atera sutatik eta utzi epeltzen. Estaldurak tenperatura galdu eta epeldu egiten duenean, arrautzaren gorringoa gehitzen dugu.
2015
‎Erretilua labearen erdiko aldean jarri behar da. Labean sartu ondoren, atera erretilutik eta utzi epeltzen. Dagoeneko prest daude baratxuri aroma duten ogitxo horiek, modu horretan irekitzeko eta aurkezteko egokiak, edo gustukoen duzuna ireki eta betetzeko.
2016
‎Denbora hori igaro ondoren, krabarroka osoa bota eta egosten utzi 15 minutuz. Krabarroka saldatik atera, egosi ondoren, utzi epeltzen eta kendu hezurrak eta azala. Xehatu kontu handiz eta gorde.
2017
‎Txirikorda egin ondoren, hostore guztia arrautza irabiatuarekin margotu, eta 20 minutuz sartu 200 minutuz tenperatura horretan berotzen den labean. Kurruskatu eta urreztatu ondoren, atera labetik, utzi epeltzen eta zerbitzatu barrutik beroa eta kurruskaria izateko. –
2019
‎Hartu eltze bat eta egosi espinaka ultraizoztuak 50 ml urekin 5 minutuz. Gorde egosketako urarekin eta utzi epeltzen. Gainerako osagaiekin txikitu, ore fin eta koipetsua lortu arte.
‎Bota dezagun prestaketa moldeetan edo saihetsetan, aldez aurretik gurinez koipeztatuta, eta egosi 25 bat minutuz Maria bainuan labean (170 °C an berotuta). Kendu eta utzi epeltzen, desmoldatu eta pasteltxo apainduak haziz eta oliba olio birjinaren zorrotadatxo batez zerbitzatu ahal izateko. Azalore krema hurrekin eta shiitakearekin Fruitu lehorrak eta perretxikoak beti funtzionatzen duten zerbait dira, eta neguak badirudiela eskatu.
2022
‎...022 izozturiko elikagaien lehortzea galarazten du, • egospen denbora laburtzeko aukera ematen du, • izozki eta sorbeteen kristalizazioa galaraztea, testura malgu, leun eta krematsua erdietsiz, • izozte puntua beheratzea, • jakiak hezetasunari eustea. suk Azukre hau egiteko, 1 kg azukre, 5 g limoi zuku eta 300 g ur nahasi eta su ertainean berotu; irakiten hastean, sua itzali eta utzi epeltzen, 50° C tara arte; gehitu horri 5 gramo bikarbonato sodiko eta irabiatu. Likidoa zurixka bihurtuko da baina epeltzean horituko da ostera.
2023
‎Zartagin itsasgaitzean, berotu gurin koilarakadatxo bat oliba olio tanta batzuekin, eta gorritu bi aldeetatik (bi minutu inguru alde bakoitzeko). Kanpoaldea urre kolorekoa eta kurruskaria denean, atera xerrak erretilu batera, eta utzi epeltzen. Azkenik, hautseztatu pixka bat kanela hautsarekin, glas azukrearekin nahastuta.
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia