Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 174

2005
‎Albistegian, Idiazabal gaztak irabazi berri duen sariari buruz hitz egingo dugu. Horrez gain, hegazti gripea kontrolpean izateko, orain arte hartutako neurrei buruz ere hitz egingo dizuegu.
‎Gure eskaintza nahiko berria da. Ahuntz produktuak eskaintzea ba gauza berria da.
‎Gure eskaintza nahiko berria da. Ahuntz produktuak eskaintzea ba gauza berria da. Azken urteetan, garapen iraunkorraren alorrean egindako lana garrantzitsua izan da, nire ustez.
‎Albistegian, euskal esnearen kontsumoa bultzatzeko abian jarri berri duten kanpainaren berri emango dizuegu. Horrez gain, kontsumitzeko prest dauden barazkiak ekoitziko dituen lantegiaren berri ere emango dizuegu.
‎Lantegi berri honen ekoizpena hotz kate batean oinarriturik dago; produktuaren freskotasuna eta kalitatea zazpi egunez bermatzen du, inongo kontserbagarririk erabili gabe.
‎Hala ere, gure mendietako eta basoetako sasitza kentzeko, beste metodo batzuen bila dabil Gipuzkoako Aldundia. Esaterako, basogintza eta artzaintza batzen dituen teknika berria txit interesgarria da suteak prebenitzeari begira.
‎Horrez gain, â?. Bizkaiko Basoakâ? liburuaren berri ere emango dizuegu, plazaratu berria da eta.
‎Beste gai bati buruz hitz egingo dugu. Bizkaiko mendiei buruz argitaratu berri duten liburua aurkeztuko dizuegu eta. Javier Loidik zuzendu du liburua.
‎Baina hirugarren urteaz geroztik, eraikin honetan jarri ginen. Durangoko liburu eta disko azoka hementxe antolatu zuten hogeita hamar urtez, eta azoka esparru berrira eraman zutenean, lekua guri pasatu ziguten. Hortik aurrera izan ditugun kopuruak finkatzen joan dira.
‎250 edo 270 euro. Kanpaina hasi berria da; abenduaren 1ean hasten da. Zenbateraino ordaintzen den?
2006
‎Hementxe dago sagardo berria , iaz bildutako sagarrekin egina. Sagardoari ongi etorria egiteko ohorea, aurten, Jose Luis Korta arraunlari oriotarrak izan du.
‎Uzta berriaren aurkezpen ekitaldia egiten den 13 aldia izan da, eta Sagardun elkarteak antolatu du hirugarrenik. Sagardun ekimen kolektiboa da eta Astigarrako udala, herriko kultur elkarteak eta udalerriko sagardogileak elkartzen ditu.
‎Datorren astean informazio zabala eskainiko dizuegu jai giroan ospatutako ekimen honi buruz. Halaber, uzta berriari buruzko zehaztasunak ere eskainiko dizkizuegu. Guztira 12 milioi litro sagardo ekoitzi da aurtengo denboraldian.
‎Albistegian Astigarragara joko dugu, eta sagardo berriaren aurkezpen ekitaldia partekatuko dugu ekoizleekin. Datorren astean zabalduko dizuegu albiste hau.
‎Euskadin sukaldaritza berriaren mugimendua sortu zenean, jendea beldurrez zegoen, ziur jakiterik ez baitzegoen aurrerago zer nolako mugimendua iritsiko zen. Baina orduko emaitzak ikusten hasiak gara.
‎Aurreko asteartean, San Anton egunean, txakolin berriaren aurkezpena izan zen Getarian. Datorren astean zabalduko dizuegu informazio hau.
‎Bestalde, eta informazio hau ere datorren astean zabalduko dizuegu, â?. Akorriaâ? ardi gaztaren kooperatiba berria aurkeztuko dizuegu. Hamazazpi abeltzain dira kooperatiba hau martxan jarri dutenak.
‎Aste honetan, Sustraia hasteko, sagardo berriaren aurkezpenari buruzko erreportaje bat eskainiko dizuegu. Egun horretan sekulako giroa egon zen Astigarragan.
‎Albistegian, Getariako San Anton eguna eta 2005 urteko txakolina izango ditugu albiste. Horrez gain, Zuberoan zabaldu berri duten gaztandegia ere aurkeztuko dizuegu.
‎Aurreko asteazkenean, urtarrilak 11, â?. Sagardo berriaren egunaâ, antolatu zuten berriro.
‎Aurten, Jose Luis Korta arduratu da sagardoaren sasoi berria aurkezteaz. Izen handiko arraunlaria da, eta Castroko traineruaren entrenatzailea gaur egun. Hortaz, txotxaren tradizioa bultzatu duten pertsonaia ospetsuen zerrendara igaro da bera ere.
‎Han, urtero bezala, San Anton eguna ospatu zuten. Eta Getariako txakolin berria aurkeztu zuten ofizialki.
‎Albistegian, baserriko hegaztiei eta basa hegaztiei egindako azterketen berri emango dizuegu. Horrez gain, Bizkaiko Aldundiak baso sektorea dinamizatzeko atera duen programa berria ere izango dugu albiste.
‎Elvira Carrasco emakume bipilaren irudia da; bere patuaren jabe izatea erabaki duen landa inguruetako enpresari berria . Hemendik aurrera, beste emakume ekintzaile batzuk ezagutzeko aukera izango dugu Sustraia saioaren barruan.
‎Otsailaren 4an, Arabako Kantaurialdean, Artziniegan, Arabako Txakolinaren uzta berria aurkeztu zuten: 2005 urteko uzta, alegia.
‎Ardoaren mundua ardatz hartuta, turismo mota berri bat sortu da: enoturismoa.
‎Azti Tecnaliak euskal kostaldeko itsaspeari buruz argitaratu berri duen liburuaz ariko gara gaurko albistegian. â?. Itsaspeko ibilaldia euskal kostaldean zeharâ?
‎Ondoren, lehen mailako behi haragiarekin egindako produktu berri bat aurkeztuko dizuegu: Txahaltxitxa.
‎Mendikoi nekazaritzako eskolako ikasleen antzera, Sustraia saioa egiten dugunok ere ikasturte berriari heldu diogu. ikasturtearen hasieraofiziala irailaren 15ean izan zen, Arkauteko nekazaritza eskolan.
‎Sustraia saioaren denboraldi berriari hasiera emateko, Ordiziara jo dugu. Irail hasieran egindako azoka izango da erreportaje honen gai nagusia.
‎Tanga hau bete berri dugu. Orain, dauzkan usainak egiaztatu behar ditugu.
‎Gero, koloreari ere erreparatzen diogu.... Tanga hau bete berri dugula kontuan hartuta, nahiko kolore polita dauka. Ziur aski graduazio altuxea izango du, hor sartu dugun mahatsa ondo aukeratu baitugu.
‎Euskaldun askok, bizimodu hobe baten bila, Euskal Herritik Argentinara alde egin zuten. Gorputz eta arima besarkatu zituen lur berrian erroak bota zituzten. Gaur egun, euskal herritar haien ondorengoek harro erakusten dituzte euren argentinar eta euskal izaera.
‎Aste honetan Astigarragara jo dugu; zabaldu berri duten Sagardoetxea geure begiekin ezagutu nahi genuen. Sagarraren eta sagardoaren historia bultzatu, sustatu eta ezagutzera emateko asmoz, baliabiderik aurreratuenak dituen museo gune bat sortu dute.
‎Aste honetan saioa hasteko, Astigarragara joko dugu. Sagardo ekoizpenaren sorterrian zabaldu berri duten museoa joango gara ezagutzera: Sagardoetxea.
‎Iritsi ginenean, Mirenek oso ondo hartu gintuen; esne ustiategiko zoko guztiak erakutsi zizkigun. Horrez gain, egin berri duten inbertsioaz ere interesatu ginen: Britainia Handitik ekarritako bigantxa zoragarri bat!
‎Mota guztietako zerbitzuak eskaintzen dizkie: hazkuntzari buruzko aholkularitza teknikoa, ereiteko tresnak eta zurkaitzak jartzeko erak, aletzeko makineria berria , hautaketa, e.a.
‎â?. Miren Ardeo eta Besteâ? Ondasun Elkarteak eskuratu berri duen txekor emea.
‎Tolosara, hain zuzen. Babarrun Astea ospatu berri dute eta.
‎Sandra eta Ernesto abeltzaintzan hasi berriak dira; esnetarako behi azienda bat Karrantzan jartzea erabaki du bikoteak. Gaur egungo egoeran, badirudi abeltzaintzatik bizitzea zaila dela, behintzat ekoizle handia ez bazara.
2007
‎merkatuko azterketak egiten ditugu, kontsumitzaileen joeren nondik norakoa aztertzen dugu, e.. a. Hortik aurrera, elikagai jakin bat nola bideratu behar den azaltzen diegu, hau da, elikagai horren ekoizpen ziklo guztiak nola garatu eta nola ikertu esaten diegu, laborategian probak egiten ditugu, proba pilotuak ere egiten ditugu eskala txkian, hau da, elikagaiaren industri prozesu osoa sorberritzen (1) dugu eskala txikian, eta azkenik, prestaketa faseetara igarotzen gara, produktua baliozkotzeko azken urratsa horixe izanik. Batzuetan, kontsumitzaileek eurek deitzen digute, produkturen baten kalitateaz duda egin dutelako, edota nolabaiteko zalantza sortu zaielako, eta orduan dei egiten digute, eta guk pixka bat lasaitzen ditugu, gaur egungo sukaldaritzan nagusitu den kontzeptu berria zertan den azaltzen diegu, jaki aurrez prestatuei buruzko informazioa ematen diegu, zeren alde horretatik ez baitago dudarik elikagai guztiak noizbait iraungitzekoak direla, e.a., e.a. Orduan, guk haiek lasaitzen ditugu, berme eta espezifikazio guztiak betetzen dituzten produktuak direla berresten diegu.
‎Nekazaritza, Arrantza eta Elikagai Sailak sektore osoarekin adostu duen lege berria (nekazaritza ekologikoaren lege berria) onetsi du Eusko Legebiltzarrak. Eta Euskadin nekazaritza ekologikoa lantzeko bide berri bat zabalduko du. Gure herrian gero eta indar handiagoa hartuz doan sektorea sendotzeari begira, legeak eta bere Kontseilu Arautzaileak planifikazio estrategikoa hobetzeko aukera emango dute.
‎Urte berriko lehen atala zabaltzeko, Azti bisitatuko dugu eta errepaso txiki bat egingo diogu Aztiren historiari. Arrantza zentroak eta zentro teknologikoak 25 urte darama gizartearen zerbitzuan.
‎Barne egitura zabaldu nahian, Pasaiako eta Sukarrietako egoitzei beste egoitza bat gehituko zaie laster, oraingoan Bizkaiko Parke Teknologikoan. Egoitza berria eraikitzeko bederatzi milioi euro erabiliko dituzte; gaur egun, eraikitze bidean dago. Elikagaiei buruzko azterketa guztiak bideratuko dira Bizkaiko egoitzatik.
‎Urte berrian bizimodu berria izaten dugu amets. Urte berrirako xedetzat hartu badugu geure burua zaintzea, zer kontsumitzen dugun begiratzen hasi dugu.
‎Urte berrian bizimodu berria izaten dugu amets. Urte berrirako xedetzat hartu badugu geure burua zaintzea, zer kontsumitzen dugun begiratzen hasi dugu.
‎Urte berrian bizimodu berria izaten dugu amets. Urte berrirako xedetzat hartu badugu geure burua zaintzea, zer kontsumitzen dugun begiratzen hasi dugu. Erreportaje honetan, nekazaritza ekologikoa sakon aztertzera goaz.
‎Hurrenik, Arabara joko dugu eta han martxan jarri duten proposamen berria zertan den jakingo dugu. Aukera ezin ederragoa izango da egun bat igarotzeko izadiaz gozatzen eta aldi berean gastronomian perziatuenetakoak diren produktuetako bat ezagutzeko:
‎â?. Boilur arteko larunbatakâ? izena jarri diote ekimen berriari . Arabako Mendialdean neguko boilurra ekoizten dutenek abiarazi dute ideia; kultur egitarau batean oinarriturik, onddo horren inguruko kultura ezagutzera eman nahi dute eta.
‎Merkatuko premia gero eta handiagoei erantzun nahian, Lizartzan lantegi berria eraiki du, 3.300 metro karratukoa. Erronka handia izan da, urrats berrian 6.000 euro erabili dira eta.
‎Merkatuko premia gero eta handiagoei erantzun nahian, Lizartzan lantegi berria eraiki du, 3.300 metro karratukoa. Erronka handia izan da, urrats berrian 6.000 euro erabili dira eta.
‎Joan den igandean, eta Gaubeako patata azokaren ospakizuna aprobetxaturik, Neiker Tecnaliak bi patata barietate berri aurkeztu zituen: â?. Leireâ?
‎Sustraia saioaren atal berri hau zabaltzeko, baserritarrengaixotasunengatiko edo oporrengatiko ordezkapen zerbitzuari buruz hitz egingo dizuegu. Duela zenbait urte jarri zen martxan Bizkai aldean eta Lorrak kudeaturik dago.
‎Gaur, Iturrarango lorategi bonikatikoan ekingo diogu Sustraia saio berriari , joan den asteburuan Bilduma Landareen V. azoka antolatu baitzuten.
‎Txakolin berria gizartearen aurrean aurkezten denean, gogoeta egin eta egoera aztertzeko unea izaten da, ohikoa denez. Aurten, Kontseiluan izena emandako mahastizainen kopuruak bere horretan iraun du; upategi kopuruak, berriz, behera egin du.
‎Aste honetako atala amaitze aldera, Bizkaiko lurralde historikoan izango gara. Bizkaiko Txakolinaren uzta berriaz eta jatorri izenaz hitz egingo dugu
‎Txakolin berria gizartearen aurrean aurkezten denean, gogoeta egin eta egoera aztertzeko unea izaten da, ohikoa denez. Aurten, Kontseiluan izena emandako mahastizainen kopuruak bere horretan iraun du; upategi kopuruak, berriz, behera egin du.
‎Aste honetako atala amaitze aldera, Bizkaiko lurralde historikoan izango gara. Bizkaiko Txakolinaren uzta berriaz eta jatorri izenaz hitz egingo dugu.
‎Saioa bukatzeko, Euskal Autonomia Erkidegoko baso inbentario berrian jasotako daturik azpimarragarrienak errepasatuko ditugu, euskal basoen inbentarioa duela gutxi aurkeztu zuten eta. Inbentarioari esker, errazagoa izango da gure basoen etorkizuna planifikatzea.
‎Saioa bukatzeko, Euskal Autonomia Erkidegoko baso inbentario berrian jasotako daturik azpimarragarrienak errepasatuko ditugu, euskal basoen inbentarioa duela gutxi aurkeztu zuten eta. Inbentarioari esker, errazagoa izango da gure basoen etorkizuna planifikatzea.
‎Hurrenez hurreneko hamairugarren Artzain Egun honetan, Idiazabal gazta berria mozteari ekin zioten. Ekitaldi horrekin zabaldu zen aurtengo kanpaina, Idiazabal gazta gure sukaldaritzako produkturik onenetako bat da eta.
‎Ekitaldi horrekin zabaldu zen aurtengo kanpaina, Idiazabal gazta gure sukaldaritzako produkturik onenetako bat da eta. Fernando Canales Etxanobek Euskalduna Jauregiko chef ak izan zuen gazta berria mozteko ohorea.
‎Sustraia saioaren atal berri hau hasteko, Pablo Alonsorekin bilduko gara. Neiker Tecnaliako ikertzailea da eta berrikitan Unibertsitateko Enpresa Proiekturik onenaren saria jaso du.
‎Gero, eta inaugurazioekin jarraituz, Bizkaiko Txakolina jatorri izenaren egoitza berria aurkeztuko dizuegu. Leioan dago, Bizkaian.
‎Albistegia zabaltzeko, Eusko Labelaren irudi berria erakutsiko dizuegu. Eusko Labela irudikatzen duen â?. Kâ?
‎Albistegian, Eusko Labelaren irudi berriari buruz hitz egingo dizuegu. Eta piriniar eta montxina arrazetako abere talde bikain bat erakutsiko dizuegu.
‎Barrikatik atera ondoren, hau da, lehen hartzidura amaitu ondoren, eta 30 egunen buruan (uzta eta mazerazio bakoitzaren arabera), arratsaldez barrikatik ateratzen ditugu, eta biharamunean patsa bere pisuaren eraginez prentsatuta ateratzen da, eta hortik 2 edo 3 barrika lortzen ditugu. Bigarren hartzidura malolaktikoa da eta barrika berri batean egiten da. Eta holaxe, 10 edo 12 barrika bete arte (urtea nolakoa den).
‎Ardo oso berezia da, ardo hau egiteko mahatsik eta ardorik onena aukeratzen baitugu. Gero, hamalau hilabetez igaroko da barrika berri batean beti, eta beste bi urtez botilan sartuta. Horren baliokidea erreserbako ardoa da.
‎Joan den astelehenean, Bizkaiko Txakolinaren Kontseilu Arautzaileak txakolinaren uzta berria aurkeztu zuen aski ezaguna den ekitaldi ofizial batean, lehen botilari kortxoa kendu eta Bizkaiko txakolinaren enbaxadore berriak izendatu zituen. Horrenbestez, Bilboko Abesbatza eta Unai Basurko nabigatzailea izango dira aurtengo enbaxadoreak.
‎Albistegian, Bizkaiko Txakolinaren uzta berriari buruz hitz egingo dizuegu. Aurreko egunean, lehen botilari kortxoa kendu eta Bizkaiko enbaxadore berriak izendatu baitzituzten.
‎Aurtengo â?. Arabako Errioxako Sariaâ? Baskonia Fundazioaren eskuetan suertatu da, jatorri izenaren ardoak banderatzat hartzeagatik eta eskualdeko saskibaloi taldeen selekzio berriaren sorrera bultzatzeagatik.
‎Indautxun zegoen. Eta handik, Rekalde Berrin egin genuen Alondegi Berrira aldatu ginen. Eta botilaratzeko lantegi bat jarri nuen martxan, baita beste zenbait gauza ere.
‎Indart anaietako bati lagunduz hasiko dugu Sustraia saio berri hau. Nafar abeltzain honek bere zaldi behorrak erakutsi dizkigu; eta piriniar arrazako behien kasuan bezala, zaldiak ere apartak dira.
‎Euskal Autonomia Erkidegoan, lurzoruei eta lurzoruen kalitateari buruzko ikerketak garrantzia hartuz joan dira denboraren poderioz. Lurzoruarekiko interes gero eta handiago horren atzean lurzoruaz daukagun kontzientziazio berria dago. Azken finean, lurra biosferaren funtsezko zatia dela ez dago dudarik, eta horrenbestez lurra eta gure espeziearen biziraupena halabeharrez loturik daude.
‎Sustraia saio berriaren hasieran, Aralar aldera joko dugu eta â?. Zaldibi Aralar Pottoka Elkarteaâ, euskal zaldia berreskuratzeko egiten ari den lana zertan den jakingo dugu.
‎txitxardina edo angula. Joan den ostegunean, hilaren 4an, txitxardinak harrapatzeko sasoi berria zabaldu zen Euskadin. Historikoki, gure herria izan da txitxardinaren arrantza eta kontsumoaren sehaska.
‎Ikasturte honetan oinarrizko ikastaroak eta ikastaro espezifikoak antolatzen jarraituko du eta ekimen plan integrala ezagutzera emateko prozesuan ere parte hartuko du. Sustraia saioan, gaurtik aurrera, atal berri bat zabalduko da lan ezbeharren prebentzioari buruzko alderdi zehatzak jorratzeko eta lehen sektorean lan arriskuak prebenitzen laguntzeko.
‎Gaur atal berria estreinatuko dugu. Nekazaritza sektorean lan arriskuak prebenitzeko eta laneko segurtasuna bermatzeko hainbat aholku eskaniko dizkizuegu.
2008
‎Egitasmo berrian guztira 28 ekimen bildu dira eta 280 milioi euroko gastu publikoa dago aurreikusita. Beraz, Europako fondoen ekarpena %35 murriztu bada ere, aurreko egitasmoarekin alderatuta %14ko gorakada izan du.
‎Beraz, udalerri txikietatik alde egiteko joera bertan behera geratu da, eta badirudi kontrako joera nagusitzen hasia dela, biztanleria berreskuratzen hasi gara eta. Landa Garapenerako Egitasmo berri honetan hartzen diren neurriei esker, ziur gaude joera horrek gorantz egingo duela eta batez ere udalerri txikiak gaztetzea lortuko dugula.
‎Gaiez aldatuko gara eta Astigarragara joko dugu. Han, joan den asteazkenean, sagardo berriaren aurkezpena egin baitzuten. Martinez de Irujo pilotariaren lekukoa jasoz, Andoni Luis Aduriz sukaldariak edalontzia altxatu eta, duela hamabost urtetik ohitura den bezala, ozenki esan zuen:
‎Euskadiko Landa Garapenerako Egitasmo berria dagoeneko onetsita dago eta laster indarrean jarriko da. Egitasmoak lau ardatz ditu eta gure landa inguruen etorkizuna diseinatzeko eskura dugun lan tresna da.
‎Albistegian berri hauek jorratuko ditugu: euskal nekazaritza errenta, Astigarragan joan den asteazkenean aurkeztutako sagardo berria eta Getarian San Anton egunean egindako txakolin eguna.
‎Albistegian berri hauek jorratuko ditugu: euskal nekazaritza errenta, Astigarragan joan den asteazkenean aurkeztutako sagardo berria eta Getarian San Anton egunean egindako txakolin eguna. Lan ezbeharrak prebenitzeko atalean, nekazaritzan erabiliak diren gai fitosanitarioak izango ditugu aztergai.
‎Orain, garai berri bat hastear da gure herriko nekazaritza ekologikoarentzat. Horri esker, euskal ekoizpen ekologikoa poliki poliki garatuko da, Europako beste herrialde batzuetako ekoizpen ekologikoekin parekatu arte.
‎Izan ere, gure produktuen kalitatea mundu osoan da ezaguna. Eusko Jaurlaritzako Nekazaritza, Arrantza eta Elikadura Sailak urte asko darama merkatu berriak zabaldu nahian, eta oso ohikoa da halako azoketan parte hartzea. Euskadiko 11 enpresak baino gehiagok hartu zuten parte Eusko Jaurlaritzaren pabiloietan.
‎Baina hemen daude. Bat erditu berria da eta horiek ere noiz helduko zain nago. Hona hemen indioilarra, nire Fenix hegaztia.
‎Aire berriak dabiltza landa inguruetan eta Eunate Solak ezin hobeto erakusten du garai berriotako espiritua zein den. Gazte ekintzaile honek nekazaritzaren alde egin du arrazoi pertsonalengatik eta, zentzuzkoa denez, diru etekinak atera nahi ditu nekazaritzatik.
‎Guk ere zorionak eman nahi dizkiogu Eunateri, egin duen aukeragatik. Eta hasi berri duen ibilbidean munduko zorterik handiena opa diogu.
‎Eta antxoa arrantzaldiaren kudeaketa eredua aldatu behar genuela ondorioztatu zen. Beraz, kanpaina berriaren helburua Bizkaiko Golkoan antxoaren biomasa zein egoeratan dagoen jakitea izango da; hortik ondorioztatuko diren emaitzak oinarritzat hartuta, antxoaren gaur egungo egoera zein den jakin ahal izango dugu eta arrantzaldiari gehien komeni zaion kudeaketa aholkatu ahal izango digute zientzialariek.
‎Sustraia saio berri bat hastera goaz eta horretarako Pasaiako Itsasmendikoi itsas eskolara joko dugu. Han eskolako ikasleetako batzuek eskolan izan dituzten esperientziei buruz hitz egingo digute.
‎Albistegia amaitzeko, Bizkaiko Txakolina jatorri izenaren web orri berriari buruz hitz egingo dizuegu. www.bizkaikotxakolina.orghelbide elektronikoan, Bizkaiko txakolinari buruzko informazio zehatza aurkitzeaz gain, ekoturismoaren gida bat eta denda birtual bat ere kausituko ditugu. Horrez gain, txakolinarekin bateko nahiz besteko lotura duten gaiak ere eskura izango ditugu web orriaren era askotariko menuak medio.
‎Albistegian berri hauek jorratuko ditugu: Urizaharreko anbar meatokia, igandean Zornotzan egindako pottoka lehiaketa morfologikoa, Ficoba ko Bioterra azoka eta Bizkaiko Txakolinaren web orria.
‎Albistegia zabaltzeko, Iturrarango lorategi botanikora jo dugu. Iberiar Penintsulako, KanariaIrletako, Azoreetako eta Madeirako lorategi botanikoen elkartearen barruan sartu berria da eta. Elkarteak guztira 34 kide ditu eta kide berriaren aurkezpen ofiziala uztailean izango da, Valentziako unibertsitateko lorategi botanikoan.
‎Iberiar Penintsulako, KanariaIrletako, Azoreetako eta Madeirako lorategi botanikoen elkartearen barruan sartu berria da eta. Elkarteak guztira 34 kide ditu eta kide berriaren aurkezpen ofiziala uztailean izango da, Valentziako unibertsitateko lorategi botanikoan.
‎Lehen sektorea gainbehera doa. Beraz, turismo hasi berria bultzatu nahian gabiltza, paisaia eta natura aldetik ditugun edertasunez baliaturik. Horrela, Arabako Errioxako turismo enologikoa ez ezik, gure eskualdeko natur turismoa ere eskainiko diegu bisitariek.
‎Orain askoz hobeto sentitzen naiz, Abra elkartearen ardoak dastatu berri ditudalako. Beraz, orain askoz hobeto nago.
‎Beti kide zenbaitzuk omentzen ditugu, eta kasu honetan 3 emakume dira aurten gure elkarteak omendu nahi izan dituenak, haien lanaren ordainetan. Gero, ohorezko kide berri bat egin dugu: Iñaki Cerrajeria (elkartean daukagun ohorezko kategoria bat da).
‎Ohiko lanak behin amaituta, zizarra izeneko muztioa eman zuten dastatzen, dagozkion prozesuen ostean sagardo bilakatuko dena. Eta, jakina, uzta berria nolakoa izango den jakiteko zer hoberik aditu baten iritzia baino?
‎Izadiak bere bideari jarraitzen dio, eta ardo adituen kontrolpean, Arabako Errioxak laster bere altxorrik preziatuena eskainiko digu: uzta berria .
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...
Aldaerak
Lehen forma
berria 60 (0,39)
berri 55 (0,36)
berriaren 17 (0,11)
berrian 9 (0,06)
berriari 8 (0,05)
berriak 4 (0,03)
berriarekin 3 (0,02)
berriari buruz 3 (0,02)
berriko 3 (0,02)
berriaz 2 (0,01)
berrira 2 (0,01)
berrirako 2 (0,01)
Berrira 1 (0,01)
berriaren alde 1 (0,01)
berriari buruzko 1 (0,01)
berriok 1 (0,01)
berriotako 1 (0,01)
berririk 1 (0,01)
Argitaratzailea
Konbinazioak (2 lema)
Konbinazioak (3 lema)
berri hitz egin 3 (0,02)
berri ardo aurkeztu 2 (0,01)
berri aurkezpen ekitaldi 2 (0,01)
berri bat aurkeztu 2 (0,01)
berri bat egin 2 (0,01)
berri bat hasi 2 (0,01)
berri bat zabaldu 2 (0,01)
berri gizarte aurkeztu 2 (0,01)
berri hauek jorratu 2 (0,01)
berri jaso datu 2 (0,01)
berri abian egon 1 (0,01)
berri ala zahar 1 (0,01)
berri aurkezpen egin 1 (0,01)
berri aurkezpen erreportaje 1 (0,01)
berri aurkezpen ofizial 1 (0,01)
berri aurkeztu jarri 1 (0,01)
berri bakoitz iruditu 1 (0,01)
berri bat atera 1 (0,01)
berri bat aurkezpen 1 (0,01)
berri bat beti 1 (0,01)
berri bat errolda 1 (0,01)
berri bat ez 1 (0,01)
berri bat jaso 1 (0,01)
berri bat prestatu 1 (0,01)
berri bat sortu 1 (0,01)
berri batzuk ere 1 (0,01)
berri bizimodu berri 1 (0,01)
berri bultzatu nahian 1 (0,01)
berri dagoeneko onetsi 1 (0,01)
berri eman nahi 1 (0,01)
berri eraiki bederatzi 1 (0,01)
berri erro bot 1 (0,01)
berri espiritu zein 1 (0,01)
berri hasiera eman 1 (0,01)
berri hau ekoizpen 1 (0,01)
berri hau hasi 1 (0,01)
berri hau kultura 1 (0,01)
berri hau zabaldu 1 (0,01)
berri helburu Bizkaia 1 (0,01)
berri honetan hartu 1 (0,01)
berri hori areago 1 (0,01)
berri jaso proiektu 1 (0,01)
berri laguntza handi 1 (0,01)
berri lehen atal 1 (0,01)
berri mozketa ofizial 1 (0,01)
berri moztu ekin 1 (0,01)
berri moztu ohore 1 (0,01)
berri mugimendu gertu 1 (0,01)
berri mugimendu sortu 1 (0,01)
berri ongi etorri 1 (0,01)
berri prest egon 1 (0,01)
berri prestakuntza eskaintza 1 (0,01)
berri sorrera bultzatu 1 (0,01)
berri top egin 1 (0,01)
berri txit interesgarri 1 (0,01)
berri xede hartu 1 (0,01)
berri zabaldu nahi 1 (0,01)
berri zati on 1 (0,01)
berri zehaztasun ere 1 (0,01)
Urtea

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia