2005
|
|
Albistegian, Idiazabal gaztak irabazi
|
berri
duen sariari buruz hitz egingo dugu. Horrez gain, hegazti gripea kontrolpean izateko, orain arte hartutako neurrei buruz ere hitz egingo dizuegu.
|
|
Gure eskaintza nahiko
|
berria
da. Ahuntz produktuak eskaintzea ba gauza berria da.
|
|
Gure eskaintza nahiko berria da. Ahuntz produktuak eskaintzea ba gauza
|
berria
da. Azken urteetan, garapen iraunkorraren alorrean egindako lana garrantzitsua izan da, nire ustez.
|
|
Albistegian, euskal esnearen kontsumoa bultzatzeko abian jarri
|
berri
duten kanpainaren berri emango dizuegu. Horrez gain, kontsumitzeko prest dauden barazkiak ekoitziko dituen lantegiaren berri ere emango dizuegu.
|
|
Lantegi
|
berri
honen ekoizpena hotz kate batean oinarriturik dago; produktuaren freskotasuna eta kalitatea zazpi egunez bermatzen du, inongo kontserbagarririk erabili gabe.
|
|
Hala ere, gure mendietako eta basoetako sasitza kentzeko, beste metodo batzuen bila dabil Gipuzkoako Aldundia. Esaterako, basogintza eta artzaintza batzen dituen teknika
|
berria
txit interesgarria da suteak prebenitzeari begira.
|
|
Horrez gain, â?. Bizkaiko Basoakâ? liburuaren berri ere emango dizuegu, plazaratu
|
berria
da eta.
|
|
Beste gai bati buruz hitz egingo dugu. Bizkaiko mendiei buruz argitaratu
|
berri
duten liburua aurkeztuko dizuegu eta. Javier Loidik zuzendu du liburua.
|
|
Baina hirugarren urteaz geroztik, eraikin honetan jarri ginen. Durangoko liburu eta disko azoka hementxe antolatu zuten hogeita hamar urtez, eta azoka esparru
|
berrira
eraman zutenean, lekua guri pasatu ziguten. Hortik aurrera izan ditugun kopuruak finkatzen joan dira.
|
|
250 edo 270 euro. Kanpaina hasi
|
berria
da; abenduaren 1ean hasten da. Zenbateraino ordaintzen den?
|
2006
|
|
Hementxe dago sagardo
|
berria
, iaz bildutako sagarrekin egina. Sagardoari ongi etorria egiteko ohorea, aurten, Jose Luis Korta arraunlari oriotarrak izan du.
|
|
Uzta
|
berriaren
aurkezpen ekitaldia egiten den 13 aldia izan da, eta Sagardun elkarteak antolatu du hirugarrenik. Sagardun ekimen kolektiboa da eta Astigarrako udala, herriko kultur elkarteak eta udalerriko sagardogileak elkartzen ditu.
|
|
Datorren astean informazio zabala eskainiko dizuegu jai giroan ospatutako ekimen honi buruz. Halaber, uzta
|
berriari buruzko
zehaztasunak ere eskainiko dizkizuegu. Guztira 12 milioi litro sagardo ekoitzi da aurtengo denboraldian.
|
|
Albistegian Astigarragara joko dugu, eta sagardo
|
berriaren
aurkezpen ekitaldia partekatuko dugu ekoizleekin. Datorren astean zabalduko dizuegu albiste hau.
|
|
Euskadin sukaldaritza
|
berriaren
mugimendua sortu zenean, jendea beldurrez zegoen, ziur jakiterik ez baitzegoen aurrerago zer nolako mugimendua iritsiko zen. Baina orduko emaitzak ikusten hasiak gara.
|
|
Aurreko asteartean, San Anton egunean, txakolin
|
berriaren
aurkezpena izan zen Getarian. Datorren astean zabalduko dizuegu informazio hau.
|
|
Bestalde, eta informazio hau ere datorren astean zabalduko dizuegu, â?. Akorriaâ? ardi gaztaren kooperatiba
|
berria
aurkeztuko dizuegu. Hamazazpi abeltzain dira kooperatiba hau martxan jarri dutenak.
|
|
Aste honetan, Sustraia hasteko, sagardo
|
berriaren
aurkezpenari buruzko erreportaje bat eskainiko dizuegu. Egun horretan sekulako giroa egon zen Astigarragan.
|
|
Albistegian, Getariako San Anton eguna eta 2005 urteko txakolina izango ditugu albiste. Horrez gain, Zuberoan zabaldu
|
berri
duten gaztandegia ere aurkeztuko dizuegu.
|
|
Aurreko asteazkenean, urtarrilak 11, â?. Sagardo
|
berriaren
egunaâ, antolatu zuten berriro.
|
|
Aurten, Jose Luis Korta arduratu da sagardoaren sasoi
|
berria
aurkezteaz. Izen handiko arraunlaria da, eta Castroko traineruaren entrenatzailea gaur egun. Hortaz, txotxaren tradizioa bultzatu duten pertsonaia ospetsuen zerrendara igaro da bera ere.
|
|
Han, urtero bezala, San Anton eguna ospatu zuten. Eta Getariako txakolin
|
berria
aurkeztu zuten ofizialki.
|
|
Albistegian, baserriko hegaztiei eta basa hegaztiei egindako azterketen berri emango dizuegu. Horrez gain, Bizkaiko Aldundiak baso sektorea dinamizatzeko atera duen programa
|
berria
ere izango dugu albiste.
|
|
Elvira Carrasco emakume bipilaren irudia da; bere patuaren jabe izatea erabaki duen landa inguruetako enpresari
|
berria
. Hemendik aurrera, beste emakume ekintzaile batzuk ezagutzeko aukera izango dugu Sustraia saioaren barruan.
|
|
Otsailaren 4an, Arabako Kantaurialdean, Artziniegan, Arabako Txakolinaren uzta
|
berria
aurkeztu zuten: 2005 urteko uzta, alegia.
|
|
Ardoaren mundua ardatz hartuta, turismo mota
|
berri
bat sortu da: enoturismoa.
|
|
Azti Tecnaliak euskal kostaldeko itsaspeari buruz argitaratu
|
berri
duen liburuaz ariko gara gaurko albistegian. â?. Itsaspeko ibilaldia euskal kostaldean zeharâ?
|
|
Ondoren, lehen mailako behi haragiarekin egindako produktu
|
berri
bat aurkeztuko dizuegu: Txahaltxitxa.
|
|
Mendikoi nekazaritzako eskolako ikasleen antzera, Sustraia saioa egiten dugunok ere ikasturte
|
berriari
heldu diogu. ikasturtearen hasieraofiziala irailaren 15ean izan zen, Arkauteko nekazaritza eskolan.
|
|
Sustraia saioaren denboraldi
|
berriari
hasiera emateko, Ordiziara jo dugu. Irail hasieran egindako azoka izango da erreportaje honen gai nagusia.
|
|
Tanga hau bete
|
berri
dugu. Orain, dauzkan usainak egiaztatu behar ditugu.
|
|
Gero, koloreari ere erreparatzen diogu.... Tanga hau bete
|
berri
dugula kontuan hartuta, nahiko kolore polita dauka. Ziur aski graduazio altuxea izango du, hor sartu dugun mahatsa ondo aukeratu baitugu.
|
|
Euskaldun askok, bizimodu hobe baten bila, Euskal Herritik Argentinara alde egin zuten. Gorputz eta arima besarkatu zituen lur
|
berrian
erroak bota zituzten. Gaur egun, euskal herritar haien ondorengoek harro erakusten dituzte euren argentinar eta euskal izaera.
|
|
Aste honetan Astigarragara jo dugu; zabaldu
|
berri
duten Sagardoetxea geure begiekin ezagutu nahi genuen. Sagarraren eta sagardoaren historia bultzatu, sustatu eta ezagutzera emateko asmoz, baliabiderik aurreratuenak dituen museo gune bat sortu dute.
|
|
Aste honetan saioa hasteko, Astigarragara joko dugu. Sagardo ekoizpenaren sorterrian zabaldu
|
berri
duten museoa joango gara ezagutzera: Sagardoetxea.
|
|
Iritsi ginenean, Mirenek oso ondo hartu gintuen; esne ustiategiko zoko guztiak erakutsi zizkigun. Horrez gain, egin
|
berri
duten inbertsioaz ere interesatu ginen: Britainia Handitik ekarritako bigantxa zoragarri bat!
|
|
Mota guztietako zerbitzuak eskaintzen dizkie: hazkuntzari buruzko aholkularitza teknikoa, ereiteko tresnak eta zurkaitzak jartzeko erak, aletzeko makineria
|
berria
, hautaketa, e.a.
|
|
â?. Miren Ardeo eta Besteâ? Ondasun Elkarteak eskuratu
|
berri
duen txekor emea.
|
|
Tolosara, hain zuzen. Babarrun Astea ospatu
|
berri
dute eta.
|
|
Sandra eta Ernesto abeltzaintzan hasi
|
berriak
dira; esnetarako behi azienda bat Karrantzan jartzea erabaki du bikoteak. Gaur egungo egoeran, badirudi abeltzaintzatik bizitzea zaila dela, behintzat ekoizle handia ez bazara.
|
2007
|
|
merkatuko azterketak egiten ditugu, kontsumitzaileen joeren nondik norakoa aztertzen dugu, e.. a. Hortik aurrera, elikagai jakin bat nola bideratu behar den azaltzen diegu, hau da, elikagai horren ekoizpen ziklo guztiak nola garatu eta nola ikertu esaten diegu, laborategian probak egiten ditugu, proba pilotuak ere egiten ditugu eskala txkian, hau da, elikagaiaren industri prozesu osoa sorberritzen (1) dugu eskala txikian, eta azkenik, prestaketa faseetara igarotzen gara, produktua baliozkotzeko azken urratsa horixe izanik. Batzuetan, kontsumitzaileek eurek deitzen digute, produkturen baten kalitateaz duda egin dutelako, edota nolabaiteko zalantza sortu zaielako, eta orduan dei egiten digute, eta guk pixka bat lasaitzen ditugu, gaur egungo sukaldaritzan nagusitu den kontzeptu
|
berria
zertan den azaltzen diegu, jaki aurrez prestatuei buruzko informazioa ematen diegu, zeren alde horretatik ez baitago dudarik elikagai guztiak noizbait iraungitzekoak direla, e.a., e.a. Orduan, guk haiek lasaitzen ditugu, berme eta espezifikazio guztiak betetzen dituzten produktuak direla berresten diegu.
|
|
Nekazaritza, Arrantza eta Elikagai Sailak sektore osoarekin adostu duen lege berria (nekazaritza ekologikoaren lege berria) onetsi du Eusko Legebiltzarrak. Eta Euskadin nekazaritza ekologikoa lantzeko bide
|
berri
bat zabalduko du. Gure herrian gero eta indar handiagoa hartuz doan sektorea sendotzeari begira, legeak eta bere Kontseilu Arautzaileak planifikazio estrategikoa hobetzeko aukera emango dute.
|
|
Urte
|
berriko
lehen atala zabaltzeko, Azti bisitatuko dugu eta errepaso txiki bat egingo diogu Aztiren historiari. Arrantza zentroak eta zentro teknologikoak 25 urte darama gizartearen zerbitzuan.
|
|
Barne egitura zabaldu nahian, Pasaiako eta Sukarrietako egoitzei beste egoitza bat gehituko zaie laster, oraingoan Bizkaiko Parke Teknologikoan. Egoitza
|
berria
eraikitzeko bederatzi milioi euro erabiliko dituzte; gaur egun, eraikitze bidean dago. Elikagaiei buruzko azterketa guztiak bideratuko dira Bizkaiko egoitzatik.
|
|
Urte
|
berrian
bizimodu berria izaten dugu amets. Urte berrirako xedetzat hartu badugu geure burua zaintzea, zer kontsumitzen dugun begiratzen hasi dugu.
|
|
Urte berrian bizimodu
|
berria
izaten dugu amets. Urte berrirako xedetzat hartu badugu geure burua zaintzea, zer kontsumitzen dugun begiratzen hasi dugu.
|
|
Urte berrian bizimodu berria izaten dugu amets. Urte
|
berrirako
xedetzat hartu badugu geure burua zaintzea, zer kontsumitzen dugun begiratzen hasi dugu. Erreportaje honetan, nekazaritza ekologikoa sakon aztertzera goaz.
|
|
Hurrenik, Arabara joko dugu eta han martxan jarri duten proposamen
|
berria
zertan den jakingo dugu. Aukera ezin ederragoa izango da egun bat igarotzeko izadiaz gozatzen eta aldi berean gastronomian perziatuenetakoak diren produktuetako bat ezagutzeko:
|
|
â?. Boilur arteko larunbatakâ? izena jarri diote ekimen
|
berriari
. Arabako Mendialdean neguko boilurra ekoizten dutenek abiarazi dute ideia; kultur egitarau batean oinarriturik, onddo horren inguruko kultura ezagutzera eman nahi dute eta.
|
|
Merkatuko premia gero eta handiagoei erantzun nahian, Lizartzan lantegi
|
berria
eraiki du, 3.300 metro karratukoa. Erronka handia izan da, urrats berrian 6.000 euro erabili dira eta.
|
|
Merkatuko premia gero eta handiagoei erantzun nahian, Lizartzan lantegi berria eraiki du, 3.300 metro karratukoa. Erronka handia izan da, urrats
|
berrian
6.000 euro erabili dira eta.
|
|
Joan den igandean, eta Gaubeako patata azokaren ospakizuna aprobetxaturik, Neiker Tecnaliak bi patata barietate
|
berri
aurkeztu zituen: â?. Leireâ?
|
|
Sustraia saioaren atal
|
berri
hau zabaltzeko, baserritarrengaixotasunengatiko edo oporrengatiko ordezkapen zerbitzuari buruz hitz egingo dizuegu. Duela zenbait urte jarri zen martxan Bizkai aldean eta Lorrak kudeaturik dago.
|
|
Gaur, Iturrarango lorategi bonikatikoan ekingo diogu Sustraia saio
|
berriari
, joan den asteburuan Bilduma Landareen V. azoka antolatu baitzuten.
|
|
Txakolin
|
berria
gizartearen aurrean aurkezten denean, gogoeta egin eta egoera aztertzeko unea izaten da, ohikoa denez. Aurten, Kontseiluan izena emandako mahastizainen kopuruak bere horretan iraun du; upategi kopuruak, berriz, behera egin du.
|
|
Aste honetako atala amaitze aldera, Bizkaiko lurralde historikoan izango gara. Bizkaiko Txakolinaren uzta
|
berriaz
eta jatorri izenaz hitz egingo dugu
|
|
Txakolin
|
berria
gizartearen aurrean aurkezten denean, gogoeta egin eta egoera aztertzeko unea izaten da, ohikoa denez. Aurten, Kontseiluan izena emandako mahastizainen kopuruak bere horretan iraun du; upategi kopuruak, berriz, behera egin du.
|
|
Aste honetako atala amaitze aldera, Bizkaiko lurralde historikoan izango gara. Bizkaiko Txakolinaren uzta
|
berriaz
eta jatorri izenaz hitz egingo dugu.
|
|
Saioa bukatzeko, Euskal Autonomia Erkidegoko baso inbentario
|
berrian
jasotako daturik azpimarragarrienak errepasatuko ditugu, euskal basoen inbentarioa duela gutxi aurkeztu zuten eta. Inbentarioari esker, errazagoa izango da gure basoen etorkizuna planifikatzea.
|
|
Saioa bukatzeko, Euskal Autonomia Erkidegoko baso inbentario
|
berrian
jasotako daturik azpimarragarrienak errepasatuko ditugu, euskal basoen inbentarioa duela gutxi aurkeztu zuten eta. Inbentarioari esker, errazagoa izango da gure basoen etorkizuna planifikatzea.
|
|
Hurrenez hurreneko hamairugarren Artzain Egun honetan, Idiazabal gazta
|
berria
mozteari ekin zioten. Ekitaldi horrekin zabaldu zen aurtengo kanpaina, Idiazabal gazta gure sukaldaritzako produkturik onenetako bat da eta.
|
|
Ekitaldi horrekin zabaldu zen aurtengo kanpaina, Idiazabal gazta gure sukaldaritzako produkturik onenetako bat da eta. Fernando Canales Etxanobek Euskalduna Jauregiko chef ak izan zuen gazta
|
berria
mozteko ohorea.
|
|
Sustraia saioaren atal
|
berri
hau hasteko, Pablo Alonsorekin bilduko gara. Neiker Tecnaliako ikertzailea da eta berrikitan Unibertsitateko Enpresa Proiekturik onenaren saria jaso du.
|
|
Gero, eta inaugurazioekin jarraituz, Bizkaiko Txakolina jatorri izenaren egoitza
|
berria
aurkeztuko dizuegu. Leioan dago, Bizkaian.
|
|
Albistegia zabaltzeko, Eusko Labelaren irudi
|
berria
erakutsiko dizuegu. Eusko Labela irudikatzen duen â?. Kâ?
|
|
Albistegian, Eusko Labelaren irudi
|
berriari buruz
hitz egingo dizuegu. Eta piriniar eta montxina arrazetako abere talde bikain bat erakutsiko dizuegu.
|
|
Barrikatik atera ondoren, hau da, lehen hartzidura amaitu ondoren, eta 30 egunen buruan (uzta eta mazerazio bakoitzaren arabera), arratsaldez barrikatik ateratzen ditugu, eta biharamunean patsa bere pisuaren eraginez prentsatuta ateratzen da, eta hortik 2 edo 3 barrika lortzen ditugu. Bigarren hartzidura malolaktikoa da eta barrika
|
berri
batean egiten da. Eta holaxe, 10 edo 12 barrika bete arte (urtea nolakoa den).
|
|
Ardo oso berezia da, ardo hau egiteko mahatsik eta ardorik onena aukeratzen baitugu. Gero, hamalau hilabetez igaroko da barrika
|
berri
batean beti, eta beste bi urtez botilan sartuta. Horren baliokidea erreserbako ardoa da.
|
|
Joan den astelehenean, Bizkaiko Txakolinaren Kontseilu Arautzaileak txakolinaren uzta
|
berria
aurkeztu zuen aski ezaguna den ekitaldi ofizial batean, lehen botilari kortxoa kendu eta Bizkaiko txakolinaren enbaxadore berriak izendatu zituen. Horrenbestez, Bilboko Abesbatza eta Unai Basurko nabigatzailea izango dira aurtengo enbaxadoreak.
|
|
Albistegian, Bizkaiko Txakolinaren uzta
|
berriari buruz
hitz egingo dizuegu. Aurreko egunean, lehen botilari kortxoa kendu eta Bizkaiko enbaxadore berriak izendatu baitzituzten.
|
|
Aurtengo â?. Arabako Errioxako Sariaâ? Baskonia Fundazioaren eskuetan suertatu da, jatorri izenaren ardoak banderatzat hartzeagatik eta eskualdeko saskibaloi taldeen selekzio
|
berriaren
sorrera bultzatzeagatik.
|
|
Indautxun zegoen. Eta handik, Rekalde Berrin egin genuen Alondegi
|
Berrira
aldatu ginen. Eta botilaratzeko lantegi bat jarri nuen martxan, baita beste zenbait gauza ere.
|
|
Indart anaietako bati lagunduz hasiko dugu Sustraia saio
|
berri
hau. Nafar abeltzain honek bere zaldi behorrak erakutsi dizkigu; eta piriniar arrazako behien kasuan bezala, zaldiak ere apartak dira.
|
|
Euskal Autonomia Erkidegoan, lurzoruei eta lurzoruen kalitateari buruzko ikerketak garrantzia hartuz joan dira denboraren poderioz. Lurzoruarekiko interes gero eta handiago horren atzean lurzoruaz daukagun kontzientziazio
|
berria
dago. Azken finean, lurra biosferaren funtsezko zatia dela ez dago dudarik, eta horrenbestez lurra eta gure espeziearen biziraupena halabeharrez loturik daude.
|
|
Sustraia saio
|
berriaren
hasieran, Aralar aldera joko dugu eta â?. Zaldibi Aralar Pottoka Elkarteaâ, euskal zaldia berreskuratzeko egiten ari den lana zertan den jakingo dugu.
|
|
txitxardina edo angula. Joan den ostegunean, hilaren 4an, txitxardinak harrapatzeko sasoi
|
berria
zabaldu zen Euskadin. Historikoki, gure herria izan da txitxardinaren arrantza eta kontsumoaren sehaska.
|
|
Ikasturte honetan oinarrizko ikastaroak eta ikastaro espezifikoak antolatzen jarraituko du eta ekimen plan integrala ezagutzera emateko prozesuan ere parte hartuko du. Sustraia saioan, gaurtik aurrera, atal
|
berri
bat zabalduko da lan ezbeharren prebentzioari buruzko alderdi zehatzak jorratzeko eta lehen sektorean lan arriskuak prebenitzen laguntzeko.
|
|
Gaur atal
|
berria
estreinatuko dugu. Nekazaritza sektorean lan arriskuak prebenitzeko eta laneko segurtasuna bermatzeko hainbat aholku eskaniko dizkizuegu.
|
2008
|
|
Egitasmo
|
berrian
guztira 28 ekimen bildu dira eta 280 milioi euroko gastu publikoa dago aurreikusita. Beraz, Europako fondoen ekarpena %35 murriztu bada ere, aurreko egitasmoarekin alderatuta %14ko gorakada izan du.
|
|
Beraz, udalerri txikietatik alde egiteko joera bertan behera geratu da, eta badirudi kontrako joera nagusitzen hasia dela, biztanleria berreskuratzen hasi gara eta. Landa Garapenerako Egitasmo
|
berri
honetan hartzen diren neurriei esker, ziur gaude joera horrek gorantz egingo duela eta batez ere udalerri txikiak gaztetzea lortuko dugula.
|
|
Gaiez aldatuko gara eta Astigarragara joko dugu. Han, joan den asteazkenean, sagardo
|
berriaren
aurkezpena egin baitzuten. Martinez de Irujo pilotariaren lekukoa jasoz, Andoni Luis Aduriz sukaldariak edalontzia altxatu eta, duela hamabost urtetik ohitura den bezala, ozenki esan zuen:
|
|
Euskadiko Landa Garapenerako Egitasmo
|
berria
dagoeneko onetsita dago eta laster indarrean jarriko da. Egitasmoak lau ardatz ditu eta gure landa inguruen etorkizuna diseinatzeko eskura dugun lan tresna da.
|
|
Albistegian
|
berri
hauek jorratuko ditugu: euskal nekazaritza errenta, Astigarragan joan den asteazkenean aurkeztutako sagardo berria eta Getarian San Anton egunean egindako txakolin eguna.
|
|
Albistegian berri hauek jorratuko ditugu: euskal nekazaritza errenta, Astigarragan joan den asteazkenean aurkeztutako sagardo
|
berria
eta Getarian San Anton egunean egindako txakolin eguna. Lan ezbeharrak prebenitzeko atalean, nekazaritzan erabiliak diren gai fitosanitarioak izango ditugu aztergai.
|
|
Orain, garai
|
berri
bat hastear da gure herriko nekazaritza ekologikoarentzat. Horri esker, euskal ekoizpen ekologikoa poliki poliki garatuko da, Europako beste herrialde batzuetako ekoizpen ekologikoekin parekatu arte.
|
|
Izan ere, gure produktuen kalitatea mundu osoan da ezaguna. Eusko Jaurlaritzako Nekazaritza, Arrantza eta Elikadura Sailak urte asko darama merkatu
|
berriak
zabaldu nahian, eta oso ohikoa da halako azoketan parte hartzea. Euskadiko 11 enpresak baino gehiagok hartu zuten parte Eusko Jaurlaritzaren pabiloietan.
|
|
Baina hemen daude. Bat erditu
|
berria
da eta horiek ere noiz helduko zain nago. Hona hemen indioilarra, nire Fenix hegaztia.
|
|
Aire berriak dabiltza landa inguruetan eta Eunate Solak ezin hobeto erakusten du garai
|
berriotako
espiritua zein den. Gazte ekintzaile honek nekazaritzaren alde egin du arrazoi pertsonalengatik eta, zentzuzkoa denez, diru etekinak atera nahi ditu nekazaritzatik.
|
|
Guk ere zorionak eman nahi dizkiogu Eunateri, egin duen aukeragatik. Eta hasi
|
berri
duen ibilbidean munduko zorterik handiena opa diogu.
|
|
Eta antxoa arrantzaldiaren kudeaketa eredua aldatu behar genuela ondorioztatu zen. Beraz, kanpaina
|
berriaren
helburua Bizkaiko Golkoan antxoaren biomasa zein egoeratan dagoen jakitea izango da; hortik ondorioztatuko diren emaitzak oinarritzat hartuta, antxoaren gaur egungo egoera zein den jakin ahal izango dugu eta arrantzaldiari gehien komeni zaion kudeaketa aholkatu ahal izango digute zientzialariek.
|
|
Sustraia saio
|
berri
bat hastera goaz eta horretarako Pasaiako Itsasmendikoi itsas eskolara joko dugu. Han eskolako ikasleetako batzuek eskolan izan dituzten esperientziei buruz hitz egingo digute.
|
|
Albistegia amaitzeko, Bizkaiko Txakolina jatorri izenaren web orri
|
berriari buruz
hitz egingo dizuegu. www.bizkaikotxakolina.orghelbide elektronikoan, Bizkaiko txakolinari buruzko informazio zehatza aurkitzeaz gain, ekoturismoaren gida bat eta denda birtual bat ere kausituko ditugu. Horrez gain, txakolinarekin bateko nahiz besteko lotura duten gaiak ere eskura izango ditugu web orriaren era askotariko menuak medio.
|
|
Albistegian
|
berri
hauek jorratuko ditugu: Urizaharreko anbar meatokia, igandean Zornotzan egindako pottoka lehiaketa morfologikoa, Ficoba ko Bioterra azoka eta Bizkaiko Txakolinaren web orria.
|
|
Albistegia zabaltzeko, Iturrarango lorategi botanikora jo dugu. Iberiar Penintsulako, KanariaIrletako, Azoreetako eta Madeirako lorategi botanikoen elkartearen barruan sartu
|
berria
da eta. Elkarteak guztira 34 kide ditu eta kide berriaren aurkezpen ofiziala uztailean izango da, Valentziako unibertsitateko lorategi botanikoan.
|
|
Iberiar Penintsulako, KanariaIrletako, Azoreetako eta Madeirako lorategi botanikoen elkartearen barruan sartu berria da eta. Elkarteak guztira 34 kide ditu eta kide
|
berriaren
aurkezpen ofiziala uztailean izango da, Valentziako unibertsitateko lorategi botanikoan.
|
|
Lehen sektorea gainbehera doa. Beraz, turismo hasi
|
berria
bultzatu nahian gabiltza, paisaia eta natura aldetik ditugun edertasunez baliaturik. Horrela, Arabako Errioxako turismo enologikoa ez ezik, gure eskualdeko natur turismoa ere eskainiko diegu bisitariek.
|
|
Orain askoz hobeto sentitzen naiz, Abra elkartearen ardoak dastatu
|
berri
ditudalako. Beraz, orain askoz hobeto nago.
|
|
Beti kide zenbaitzuk omentzen ditugu, eta kasu honetan 3 emakume dira aurten gure elkarteak omendu nahi izan dituenak, haien lanaren ordainetan. Gero, ohorezko kide
|
berri
bat egin dugu: Iñaki Cerrajeria (elkartean daukagun ohorezko kategoria bat da).
|
|
Ohiko lanak behin amaituta, zizarra izeneko muztioa eman zuten dastatzen, dagozkion prozesuen ostean sagardo bilakatuko dena. Eta, jakina, uzta
|
berria
nolakoa izango den jakiteko zer hoberik aditu baten iritzia baino?
|
|
Izadiak bere bideari jarraitzen dio, eta ardo adituen kontrolpean, Arabako Errioxak laster bere altxorrik preziatuena eskainiko digu: uzta
|
berria
.
|