Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 75

2001
‎Atal honetan kontuan hartzen dira Hirigintzako Ordenamendu Planean hondakin urei buruz egiten diren aipamen bereziak, ibaira botatzen den uraren kalitatea hobetzeko udalak duen politika, ibaiko urak hiriko ibilbidean zehar duen kalitatearen jarraipena egiteko politikak eta ura arazteko sistemen funtzionaltasuna.
‎Dove bera dugu kalitatea eta prezioaren arteko erlazio egokiena, garestienetako bat den arren.
‎Mendebaldeko herrialde gehienetan osagarri dietetiko gisa saltzen da. Kontuan hartu behar da mota horretako produktuek ez dituztela gainerako botikek pasatu behar dituzten kalitate eta eraginkortasun kontrol berberak. Horregatik, aldaketa handiak egon daitezke Ginseng gisa merkaturatzen diren produktuen purutasunean eta eraginkortasunean.
‎Perretxikoek eta bestelako onddoek ez dute berezko Osasun Araudi Teknikorik. Jateko perretxikoek, hazitako txanpinoiek eta trufa freskoek bakarrik dituzte kalitate arau erregulatzaileak. Aipatu arauen xedea da aipatu produktuen kalitate, ontziratze eta aurkezpen ezaugarriak definitzea, baina produktuaren segurtasunarekin zerikusia duten alderdiak hein batean arautzen dituzte.
‎Era berean, basa perretxikoak bildu, manipulatu, tratatu, egokitu, ontziratu, etiketatu eta merkaturatzeari buruzko baldintza zehatz eta berariazkoak, sektoreak bete beharreko betebeharrak argi zehazten dituztenak. Kalitate arauak perretxiko jangarrientzat 1984ko martxoaren 12ko Aginduaren bidez onetsi zen perretxiko jangarriek, basatiek nahiz landatuek (boilurrek eta txanpinoiek izan ezik, berezko erregulazioa baitute) izan behar dituzten kalitate, ontziratze eta aurkezpen ezaugarriak arautzen dituen araua. Arau horrek 1984ko irailaren 17an hartu zuen indarra, urte horretan bertan aplikatu ahal izateko haren xedapenak.
‎Balio ekologiko handia dute eta milioi eta erdi hektarea baino gehiago arte eta artelatz larreetan. Iberiar produktu nobleak Iberiar urdaiazpikoak izan behar dituen kalitate eta markatze ezaugarriak definitzea da arauaren helburua (iberikoa, purua), Espainiako lurraldean egindako beso iberikoa eta solomo iberikoaren kanabera. Produktu bakoitzerako ezartzen diren baldintzak “gutxienekoak” dira.
2002
‎Herritarren joan etorri horrek garraio publikoen eskaera gehitzea sustatuko du datozen urteetan. Etxe barruan, Espainiako kontsumitzaile berriak arreta handia jartzen du dekorazioan eta altzarien erosketan, eta, gainera, nahiago du kalitatezkoa izan. Espainiako kontsumitzaileak nahiago du altzari tradizionalak eta zur naturalezko altzariak erosi, Europako" kit" altzarien eta kalitate apalagoko altzarien joeren aldean.
‎Irudia: Pablo Rodríguez Espainian egindako iberiar urdaiazpiko, paleta eta solomo kanabera izeneko produktuak arautu behar dituen kalitate araua 2002an hasi zen. Horren bidez, Administrazioak mugak jarri nahi dizkie merkatuan dagoen nahasmenari eta “iruzur alegalari”, txerri iberikoaren noble diren produktuei dagokienez.
‎Zehazki, eskualdeko azafraiak 1.100 edo 1.200 euro balio dezake kilogramo bakoitzeko, eta iranak, berriz, 360 euro kiloko. La Mancha Jatorrizko Deituraren sorrerak azafraiarentzat izan duen garrantzia nabarmendu du Nekazaritzako ordezkariak; izan ere, «munduko gainerako azafreek ez dituzten kalitate parametroak indartzen ditu, eta produktu hori egiteko lekua eta parametroak adierazten ditu». Bestalde, Jatorri Deituraren Kontseilu Arautzaileko lehendakaria, Antonio Garcíak azaldu duenez, Mantxako azafrai ekoizpenaren% 90 Alemaniara edo Estatu Batuetara esportatzen da, «gure azafraiaren kalitate gorena aitortzen dute».
2003
‎Polemika zahar bat du aurretik, 2002ko ekainean arautegiaren bidez konpondua, lehen" esne postre termizatua" deitzen zena jogurttzat onartu zenean. Onartutako arauaren helburua da jogurtek barne merkatuan egoki merkaturatzeko izan behar dituzten kalitate, ontziratze eta aurkezpen ezaugarriak definitzea.
‎Espainiako gobernuak, gai horri buruzko aurreko arauketa inpugnatzeko arazorik egon ez dadin, ez du galdu aukera hori Estatuko oinarrizko arautzat jotzeko onartu behar zuen arau motari buruzko arazo formal bat konpontzeko, Konstituzio Auzitegiaren azken gomendioei jarraiki, eta, horregatik, Errege Dekretu baten bidez (Ministroen Kontseiluak du eskumena), eta ez Ministroen Kontseiluaren bidez. Jogurt tradizionalaren ekoizleek uste dute araudi berriak ez duela kontsumitzailea behar bezala babesten, bakterio bideragarririk gabeko produktu bat izen berarekin merkaturatzeko aukera ematen baitu. Onartutako arauaren helburua da jogurtek barne merkatuan egoki merkaturatzeko izan behar dituzten kalitate, ontziratze eta aurkezpen ezaugarriak definitzea. Horiek onartzeak ez die eragiten EBko gainerako estatuetan legez fabrikatutako eta merkaturatutako produktuei, ez eta Europako Truke Askeko Elkarteko (EFTA) herrialdeetako jatorrizko produktuei ere, Europako Esparru Ekonomikoari buruzko Akordioan alderdi kontratatzaileak izan baitira.
‎Proteinak: elikagai horien urritasunak ile lazio, despigmentatua, erauzteko erraza eta distirarik gabea eragiten du.Ohiko dietan ez da falta behar elikagai proteikorik, hala nola haragia, arraina, arrautzak, esnekiak eta zerealen eta lekaleen edo fruitu lehorren konbinazioak; horiek animalia jatorriko elikagaiek duten kalitate elikagarriko proteina ematen dute. Zinka:
‎Pentsuen kalitatea, ongarri mota, uraren kalitatea eta mota kontrolatzea, gaixotasunak tratatu ondorengo itxaronaldiak ezagutu eta errespetatzea, eta animaliak eta landareak hobeto manipulatzea edo maneiatzea berme onena da arrazoizko segurtasun maila duten kalitatezko produktuetarako.
‎Telefonia finkoko zerbitzuen balorazioa mugikorrarena baino txikiagoa da. Hala, galdetutako etxeen% 65,6k “ontzat” jotzen du zerbitzu hori, eta% 24k uste du kalitatea “normala” dela, erregulatzaileak egindako inkestaren arabera.
2004
‎Reach kalitate orokorrean oso ongi lortu duten bietako bat da bestea Licor del Polo da eta, gainerakoak baino merkeagoa denez (1,90 euro), berak du kalitate prezio erlaziorik onena.
‎Sunsilk da merkeena, eta berak du kalitate/ prezio erlaziorik onena, osaera egokia duelako eta erabilera proban oso balorazio egokia izan zuelako.
‎Link.), heldutasun puntu egokian bildua denean; oliba horrek duen kalitatea bikaina izaki, behar bezalako elaborazioak nozitu ostean, kontsumitzeko prest eta kontserbatzeko egokia den produktua emango du.
‎Bere barietate ezberdinak, bakoitzak zapore eta itxura desberdinekoak, gero eta gehiago estimatzen dira gure mugetatik kanpo. Kalitate zorrotza, tolerantziaren batekin Orain indarrean sartzen den arauaren helburua gereziek egokitu eta ontziratu ondoren bete behar dituzten kalitate baldintzak ezartzea da. Gereziak, hau da, Estra, I. kategoria eta II. kategoria sailkatzen diren kategoria guztietan, gereziak kategoria hauen arabera aurkeztu dira:
‎OCUren arabera, bisitatutako etxebizitzen erdiak ez ziren entregatu salerosketa kontratuan aurreikusitako datan, eta “inoiz, atzerapen horrek urte eta erdi gainditu zuen”. Gainera, esan du 82 etxebizitzetako zazpi sustatzailek ez zutela kalitateen memoria ekarri, eta eman zituztenak “oso zehatzak ez zirela”, erabili behar ziren material moten zerrenda generiko batera mugatzen baitziren, eta horrek “atea irekita uzten du edozein aldaketatarako”. OCUko teknikariek irisgarritasun arazoak ere hauteman zituzten:
‎Gainera, Koordinakundearen ustez, “ez dira onartu behar Espainiako merkatuan kontsumitzaileari engainuz etiketatutako eztiaren ordezko produktuak sartzen dituzten sektoreko zenbait operadoreren jarduerak, eta horrek barne sektore ekoizlearen irudia kaltetzen du, eta iruzurra da eroslearentzat”. COAGek azpimarratu du beharrezkoa dela mugako kontrol kopurua handitzea eta laginketa analitikoak egitea, “gure merkatura iristen diren eztiek elikagaien segurtasunari eta kontsumitzaileek merezi dituzten kalitateari buruzko baldintza guztiak betetzen dituztela bermatzeko”. Era berean, “modu engainagarrian” etiketatutako ordezkoen aurka “indarrez jokatzearen”, trazabilitate planak ezartzearen eta kalitateko eztia sustatzeko kanpainak egitearen alde dago.
‎Trazabilitatea oso sistema interesgarria da elikagai baten historiari buruzko informazio guztia eskuratzeko. Historia horrek ondorio garrantzitsuak ditu kalitateari, segurtasunari eta prebentzioari dagokienez. Trazabilitatea aplikatzeko, teknologia bat behar da, kodeak hizkuntza atseginago eta ulergarriago batean interpretatzeko.
‎Azkenean lortu den adostasunak erakusten du garrantzitsua dela sistema hori egoki aplikatzea elikadura krisiei aurrea hartzeko. Trazabilitate sistemek ondorio garrantzitsuak dituzte kalitateari, segurtasunari eta prebentzioari dagokienez. Trazabilitatea aldez aurretik kalitate integraleko kudeaketa sistemek definitu zuten, bereziki ISO arauek.
‎Deigarriena da Sierra Máginako Jatorrizko Deituran kalifikatutako eta babestutako oliotik 2 milioi kg inguru besterik ez direla ontziratu bere bereizgarriarekin. Horrek esan nahi du kalitate goreneko olio horren zati handi bat soltean saltzen dela, eta almazarak bere marka du bere komertzializazioan bere prezio ezin hobean saltzeko aukera galdu duela, bere olio erregulatzailea ere saritu duelako. DO baten eskakizunak Sierra Mágina Nekazaritza Sailaren 1995eko azaroaren 29ko Aginduaren bidez onartu zen Andaluziako Juntako Nekazaritza eta Arrantza Sailaren Erregelamendua, eta Nekazaritza, Arrantza eta Elikadura Ministerioak berretsi zuen, 1997ko otsailaren 25eko Aginduaren arabera.
2005
‎Belgikako sukaldaritzak leku garrantzitsua lortu du onenen artean nazioarteko sukaldeak; izan ere, Belgika da gehien duen herrialdea Michelin gida gastronomiko ezaguneko izarrak. Ohiko zenbait plater Belgikako sukaldaritza frantsesaren antzekoa da, baina platerak ditu kalitate handiko tipikoak. Horien artean “waterzooi” nabarmendu behar da.
‎Aragoiko herritar gehienek ez dakite itzulitako botikak ezin direla herrialde pobreetara bidali, kalitate urriagatik (eraginkortasunik eza, intoxikazioak) eta horiek garraiatzeak eta behar bezala ezabatzeak dakarren kostu handiagatik”, adierazi dute antolatzaileek. Gaur egun, OMEren datuen arabera, 2.000 milioi pertsonak ez dute kalitatezko sendagairik, biztanleen %20k kontsumitzen dute sendagaien %80, eta HIESaren tratamendua ez da oraindik irisgarria pertsona gehienentzat. Gainera, ahaztutako gaixotasunak (tropikalak) ikertzeko eta garatzeko gastua guztizkoaren %1 baino gutxiago da.
2006
‎EBk onartu zuen, halaber, 2009az geroztik kalitatezko produktuetarako Europako etiketa bat sar daitekeela, eta hori aukerakoa izango dela Deitura, IGP edo ETG duten elikagaien ekoizleentzat. EBk, gaur egun, 727 elikagai ditu kalitate aipamen horiekin. Horietatik 96 Espainiako nekazaritzako elikagaietakoak dira.
2007
‎Arazoa, batez ere, populazio horiekin lotuta dago, eta EBn elikagai" segurutzat" hartzen da; hala ere, eremu batzuetan, ur kutsatuak eragindako gaixotasunak orain arte antzemandako patologiak baino gehiago izan daitezke. Mikroorganismoek, substantzia kimikoek edo erradioaktiboek eragina dute kalitate mailan, eta, beraz, arlo horretako ezagutzak areagotzeak hura hobetzeko jarraibide berriak garatzen lagundu behar du. Horri buruzko azken zifrak kontuan hartuta, ahaleginak emaitza onak ematen hasi dira, munduko biztanleen %87k edateko ura duela adierazten baitute.
‎Ordainketa ez da abestiagatik, deskargatutako datuen bolumenaren arabera. Horrek esan nahi du kalitate gutxiagoko abestiak, gutxiago okupatzen dutenak, gehiago dira merkeak. Gunean doako abestiak daude, baja dutenak kalitatea, telefonokoaren antzekoa.
‎Horrek esan nahi du kalitate gutxiagoko abestiak, gutxiago okupatzen dutenak, gehiago dira merkeak. Gunean doako abestiak daude, baja dutenak kalitatea, telefonokoaren antzekoa. Joan den abenduan, RIAAk Mediaservices auzitara eraman zuen 165.000 milioi dolar, hau da, Errusiako barne produktu gordina Jakina, RIAAn elkartutako diskoetxeak (erakunde kudeatzailea) egile eskubideak Estatu Batuetan):
‎Guztira, emaitzak sareko 14.000 kilometro baino gehiagori dagozkio (7.000 kilometro norabide bakoitzean), baina oraindik 5.000 kilometro daude aztertu ez diren autonomia erkidegoetakoak. Luis Puerto RACCko Bide Segurtasuneko arduradunarentzat, datu horiek erakusten dute" hobetzeko tarte argia" dagoela, eta are gehiago kontuan hartzen bada aztertutako errepideak" Espainian dugun kalitate handieneko sarea" direla. Horiek aztertzeko erabiltzen den sistema EuroNCAPren antzekoa da, eta ibilgailuen kalitatea neurtzen du, izar bat eta bost arteko kontzesioarekin.
‎Ezinbesteko elikagaiak Esnea eta haren eratorriak Kaltzio, fosforo eta bitamina iturri nagusia dira. Elikagai horiek garrantzi handia dute kalitatezko proteinen ekarpen dietetikoan. Dietan elikagai horien ekarpena handitzeko, hainbat plateri esne likidoa, osoa edo hauts gaingabetua gehi dakioke.
2008
‎Erabat zeramikazkoak izateak edo zeramikazko estaldura bakarrik izateak ez du kalitatearen baitan eraginik, baina Braun eta Philips laginek ez dute proba gainditu, zeramikazkoa estaldura bakarrik dela behar bezain argi ez ohartaraztearren.
‎lehenetsiko bagenitu, eta besteak baino naturalago izateari ere garrantzia emango bagenio, Don Simónek lituzke kalitate prezio onenak (1,56 euro litroko), eta horixe bereiziko genuke laranja zukutuz egindako hiruren artetik.
‎Haragiaren kalitatea: eredutzat erabili dugun paparraren antzeko elikadura ezaugarriak ditu (gantz pixkatxo bat gehiago du, hori da alde bakarra), eta horrek esan nahi du kalitate onekoa dela.
‎Haragiaren kalitatea: eredutzat erabili dugun paparraren antzeko elikadura ezaugarriak ditu (hark baino proteina gehiago eta gantz pixkatxo bat gutxiago), eta horrek esan nahi du kalitate onekoa dela.
‎Bestalde, irregulartasun posibleak erregistratu behar dira. Oso erabilgarria izango da zaintza erregistroko orri bat, jaki bakoitzak establezimendura iristean dituen kalitate parametro espezifikoak egiaztatzeko, hala nola itxura, ontziaren osotasuna, iraungitze datak, harrera tenperatura edo interesgarria izan daitekeen beste edozein datu. Era berean, ezinbestekoa da elikagaiak jasotzen direnean kontrolatzea.
‎Kasu honetan, Espainiako webguneek 47 puntu lortu zituzten, 50 amerikarrek eta 54 britainiarrek. Puntuaziorik lortu ez zuten kalitate irizpideen portzentajea %6koa izan zen Espainian, %11koa Erresuma Batuan eta %12koa Estatu Batuetan. Irakurgarritasunari dagokionez, Espainiako ospitaleetako orrietako testuek irakurtzeko erraztasun “ertaina” dute, eta puntuazio hori ez da iristen zentro amerikar bakar batera ere, eta britainiarretako hirura bakarrik.
‎Horrek ere erantzukizun handia eskatzen du. Ikastetxea da hezkuntza sistemaren bizkarrezurra, eta erantzukizun handia du kalitatean. Kontuan hartu behar da ikastetxea dela hezkuntza sistemaren bizkarrezurra, eta oso erantzukizun garrantzitsua duela bere kalitatean, gizarte konplexu batean elkarrekin bizitzeko gaitasuna duten herritarrak" eraikitzeko" konpromisoa hartzen baitu.
2009
‎etxebizitzak atezain automatikoa duen ala ez, telefonoa, ur beroa, berokuntza, aire girotua edo patioa duen eta zein neurritakoak diren. Etxebizitza baten balioan ere eragina dute kalitate eta hornidura komunek eta ingurukoek. Barne eta kanpo arotzeria, alikatatuak, zoladura, komunikazioak edo zerbitzuak (merkataritza zentroak) beste faktore garrantzitsu batzuk dira.
‎irakasleek, Atzerriko Gaietako ministerioetako ordezkariek eta arte eta garapen arloetako adituek. Proiektuen sormena eta originaltasuna, mezuaren argitasuna eta maketazioan, konposizioan, estiloan edo kolorean duten kalitatea baloratuko dira.
‎Horrek esan nahi du UHPH teknologia erabil daitekeela ezaugarri sentsorial onak dituzten jogurtak egiteko, esnean gantzik gabeko solidorik (hala nola esne hautsa) sartu gabe. Horregatik guztiagatik, UHPH teknologia aukera bikaina da esnea eta haren deribatuak higienizatzeko ohiko tratamenduen aurrean, eta elikagaien segurtasun maila ezin hobea eskaintzen du, baina abantaila gehigarriak ditu kalitate organoleptikoari dagokionez, kontsumitzaileak asko baloratzen baitu, eta, beraz, oso interesgarriak dira sektoreko industriarako. E.coliren aurka UHPHren tratamenduen aplikazioari buruz CERPTAn ere egindako ikerketa baten arabera, teknologia horri esker nabarmen murrizten da escherichia coli ren presentzia esnean, fruta zukuetan edo bestelako elikagai likidoetan.
‎Adierazpena sinatzen dutenek gardentasun eta erantzukizun printzipioak errespetatzeko eta betetzeko konpromisoa hartzen dute. Herritarren arteko desberdintasunak murrizteak eskatzen du GKEek ahaleginak areagotu behar dituztela kalitate hobea eskaintzeko. Horregatik, Adierazpenaren sinatzaileek konpromisoa hartzen dute, besteak beste, erakundeetan gardentasunaren eta erantzukizunaren printzipioak errespetatzeko eta betetzeko, eta konpromiso horretan beste eragile batzuk inplikatzeko, hala nola administrazio publikoak.
‎Balio erantsia Zenbait produkturen jatorri izendapenek elaborazio baldintza zorrotzen babesa izan behar dute Jatorrizko deiturek, adierazpen geografiko babestuek edo ekoizpen ekologikoek balio erantsia ematen diete animalia jatorriko elikagaiei. Horiek kontrol baldintza zorrotzak bete behar dituzte kalitate bikaineko produktu gisa katalogatu ahal izateko. Adituek diotenez, animaliek beren bizitzan zehar jasotzen duten elikadura da haietatik lortuko den ekoizpenaren oinarria.
‎ikasketen kalitatea hobetzea Emaitza horiek elikagai organikoen nutrizio kalitateari buruzko azken berrikuspenaren aurka daude; azterketa hori London School of Hygiene and Tropical Medicine eskolako adituek egin zuten eta “American Journal of Clinical Nutrition” aldizkarian argitaratu zen joan den uztailean. Gai horri buruzko 162 artikulu garrantzitsu identifikatu ziren, azken 50 urteetan egindakoak, baina 55ek bakarrik bete zituzten kalitate oneko baldintzak. Azterketek honako hauei buruzko informazioa eman behar zuten:
2010
‎lehengai galkorrak eta oso izaera desberdinekoak, ekoizpen prozedura aldakorrak edo bizitza baliagarri motz batekin amaitutako produktuak, prozesuak egiteko eraginkortasun handia eskatzen dute. Eskulan kualifikatu eta entrenatuaren behar handia gero eta urriagoa da, eta, gainera, eskulan horrek eragina eta eragina ditu kalitatearen eta higienearen parametroetan. Hori ere kontuan hartu behar da elikadura prozesuak robotika bidez automatizatzeko aukera baloratzeko.
‎Abisu horretan esaten zen ugatz inplante horiek ez zutela betetzen zehaztutako fabrikazio protokoloa. Hori egiteko, silikonazko gela bat erabiltzen zen, aurretik legez onartzeko ebaluatutakoa ez bezalakoa; beraz, azken protesiek ez zuten kalitate eta segurtasun berme berberak. Frantzian, haustura gorabeheren kopurua eta horiek jartzeak eragindako konplikazio arinen kopurua handitu egin zen.
‎Produktu honek “elaborazio prozesu bakarra” du ezaugarri, olibaren bilketa goiztiarrean oinarritua. Batzordeak nabarmendu zuenez, Espainiako babes nazionala zuen kalitate aipamen horrek 30 milioi kilo oliba olio birjina estra ekoizten ditu urtean. Sevillako probintziaren hego mendebaldean kokatutako produkzio eremu batetik dator, eta Sevillako hamaika udalerrik (Aguadulce, Badolatosa, Casariche, Estepa, Gilena, Herrera, Lora de Estepa, Marinaleda, Pedrera, La Roda de Andalucía eta El Rubio) eta Kordobako probintziako batek (Genil) osatzen dute.
‎Gehien saltzen diren produktuen artean, landare kontserbak, gurina eta pastak nabarmentzen dira. Artikulu horiek egiteko metodoari dagokionez duten kalitate bereziagatik bereizten dira, Ingurumen eta Landa eta Itsas Inguruneko Ministerioak (MARM) egindako azterlan baten arabera. Azterlan horrek sektore ekologikoan “gabezia garrantzitsuak” adierazten ditu kontsumitzailearen/ eroslearen eta, beraz, kontsumoaren atalean, baita merkatuaren bilakaerari buruzko datuetan ere.
‎Lipido iturria da, eta azido oleiko ugari duelako nabarmentzen da. Hegaztien Prozesamendua Ikertzeko Unitateko eta ARSko Haragiaren Kalitatea Ikertzeko Unitateko elikagai teknologiako adituek arrautzak biltegiratzean duten kalitatea baloratu dute, eta denborarekin hondatu diren aztertu dute. Ikertzaileek mahaiko arrautzen kalitatea eta funtzionaltasuna aztertu dituzte hamar astez, ohikoa baino denbora luzeagoan, errunalditik 30 bat egunera.
2011
‎Espainian ia zortzi milioi tona burdina, altzairu eta aluminiozko txatar prozesatu gisa katalogatuko dira urritik aurrera. Europako 333/ 2011 Erregelamendu berriak finkatzen ditu hondakin mota horiek produktutzat jotzeko bete behar dituzten kalitate jarraibideak eta betekizunak. Araudiak berreskuratutako txatarrak bete behar dituen garbitasun eta kalitate baldintzak zehazten ditu, eta birziklatze eragiketetan sarrera material gisa erabil daitezkeen hondakinak kontrolatzeko mekanismoak ezartzen ditu.
‎Era berean, planteatutako errezeta proposamenek osagaien zerrendan azukrea izan arren, gozagarri hori baztertu egin daiteke, postre gozo, kaloria eta osasungarriago batera egokitzeko. Kasu horietan guztietan, merezi du kalitatezko fruta ondo heldua aukeratzea, azukrea edo beste gozagarri batzuk, hala nola eztia, ez eransteko, errezetaren zapore naturala desitxuratzen baitute. Fruta lehortuak, zapore gozoa areagotzeko Fruta lehorrak, hala nola aran lehorrak, mahats mahaspasak, pikuak eta melokotoi eta abrikot orejoiak, gozoak dira, eta deshidratatzean, azukreak kontzentratzen dituzte.
‎Finlandiako osasun agintariek Sendagaien eta Osasun Produktuen Espainiako Agentziari (AEMPS) jakinarazi diote “Polar Frost Instant Cold PacK” berehalako hotza sortzen duen gailuak (Niva Medical Oy enpresa fabrikatzailea) CE marka duela, 0546 zenbakiarekin batera. Beraz, Osasun Ministerioak ez du kalitate eta segurtasun bermerik. AEMPSek azaltzen duenez, 0546 zenbakia “Certiquality S.r.L Instituto di Certificazione Della Qualita” Italiako erakunde jakinaraziaren identifikazioari dagokio.
‎2008an %47 zen, eta gaur egun %70 Catering enpresa batekin batera egitea beste aukera bat da 22 ikastetxek. Notek zenbait desberdintasun dituzte kalitateari dagokionez: lehen modalitatea aukeratzen duten ikastetxeek batez besteko nota «onargarri» bat lortzen dute (duela 3 urte bezala), eta «onargarriaren» eta «ongiaren» artean dago menua catering enpresa bati esleitzen diotenak.
‎Alerta farmazeutiko batek botika horren C502 lotea erretiratu zela jakinarazi zuen joan den astean; hipertrofia prostatiko onbera tratatzeko erabili ohi da. Rottapharmek AEMPSri astebete geroago jakinarazi dio C502 loteak ere baduela kalitate akats hori, eta, beraz, merkatutik kendu behar dela.
‎Avaira Sphere lenteak egunero erabiltzeko dira, eta maiz ordezten dira, hilabete arteko bizitza erabilgarriarekin, lenteak ordezkatzeko denborarik luzeena. AEMPSek azaldu duenez, Avaira fabrikazio lerroak ikertu ondoren, Coopervision ek detektatu zuen Avaira Sphere ukipen lente sorta jakin batzuek ez dituztela kalitate baldintzak betetzen, hondakin bat (silikona olioa) dagoelako. Hondakin hori agertzeak ikusmen lausoa, eragozpenak, begietako min handia edo begietako lesioak eragin ditzake, tratamendu medikoa behar dutenak.
2012
‎Eskulangilea produktu bakoitzera eraman dezake, ekoizpena mugatuagoa baita. Gainera, aitzakia gisa balio du kalitate goreneko tokiko osagaiekin afaria prestatzeko. 4 Bidezko merkataritzako produktuak Eskura ditugun bidezko merkataritzako elikagai ugariek aukera ematen dute Aitaren Eguneko oparia egiteko, aberatsa, mundu hobea bilatzeko oinarri sozial eta erantzukizun handikoa.
‎Baina Saharaz hegoaldeko Afrikako haurren erdiak bakarrik osatzen du lehen hezkuntza eta gazteen enplegu tasa txikia da. Geeta Rao Gupta UNICEFeko zuzendari exekutiboak azaldu zuenez, “pobreziarekin, gizarte izaerarekin, generoarekin edo ezgaitasunarekin lotutako desabantailek milioika nerabek ezin dituzte kalitatezko hezkuntzarako, osasunerako, babeserako eta partaidetzarako eskubideak bete”. “Txosten sakon honek nerabe pobreenek eta pobreenek dituzten arazoak ulertzen laguntzen digu.
‎Txinako lurpeko uraren %57 poluituta edo oso poluituta dago, Ingurumena Babesteko Ministerioak herrialdeko hainbat tokitan egindako neurketen arabera. Txinan dauden zazpi ibai bide handietatik, Yangtsé eta Perla ibaietako urak bakarrik zuen kalitate ona iazko lehen seihilekoan aztertutako laginetan. Ministerioak zehaztu du Haihe ibaia oso kutsatuta zegoela, eta gainerakoek kutsadura maila “ertaina” zutela.
‎Islandiako ingurumenak 9,6ko nota lortu du. pm10 aren emisio kutsatzaileak 14,5 µg/ m3 dira, eta %2, 6 jaitsi dira. Islandiarren% 97k uste du kalitatezko ura kontsumitzen dutela, Europako batez bestekoaren gainetik(% 85). 4 Alemania:
2013
‎Kalitate deitura duten elikagaiek frogatu behar dute kalitate ezaugarri gehigarriak dituztela eta arau zorrotzak dituztela.
‎Horiek hurrengo artikuluan aipatzen dira: tailerren eskaintzak aprobetxatzea proposatzen da, ofizialak izan beharrik ez duten kalitatezko piezak erabiltzea edo norberaren autoaren oinarrizko mantentze lanak egitea.
‎dietaren osagaiak Zakur meheak gantz eta proteina gehiago behar ditu janarian, baita haragi eta arrautza gogorrak ere Txakur oso mehe baten dietako lehen osagaiak oilaskoa, indioilarra, arkumea edo haragia izan behar du. Bila itzazu %18ko gantz edukia duten kalitatezko elikagaiak, eta proteinak %28 eta %30 artean. Pisua irabazi behar duten txakurrek gantz gehiago behar izaten dute elikaduran, eta, beraz, txakurraren dietan proteina ugariko elikagai batzuk gehitzeak ez du eragozpen handirik.
2015
‎Elikagai gehiago, gutxiago alferrik galtzen kanpainan barne, neurria 2025erako botatzen den janaria erdira murriztea da. Hitzarmenen artean, azpimarratzekoa da jogurtak 35 egun dituenean kalitate handienari eusten diola. Eskolako arraina kontsumitzeko gomendioak.
‎Modelo estandarraren pisua 145 gramora iristen da, eta XL, 171 gramora; lodiera, berriz, 8,8 eta 9 milimetro bitartekoa da (modelo lehiakorragoak daude alderdi horietan). Hala ere, Microsoftek oso kostu onak ditu kalitateari dagokionez: 139 euro, 340 estandarra 3G estandarra eta 159 euro 4G bertsiorako.
2016
‎Guztiek dute kalitate bereizgarri bat, Europako araudiak babestua (2012ko azaroaren 21eko 1151/ 2012 (UE) Araudia, Europako Parlamentuarena eta Kontseiluarena), eta, hortaz, kalitate ezaugarri berezi batzuk betetzen dituzte guztiek (gainerako elikagaiei eskatzen zaizkien baldintzak baino zorrotzagoak bete behar izaten dituzte).
2018
‎oliba olio birjina estra, oliba olio birjina, oliba olioa edo oliba patsaren olioa.Enpresaren jatorria edo identifikazioa.Sorta zenbakia eta kantitate garbia.Gutxieneko iraupen data (aurretik hitz hauek dituela consumir preferentemente antes de...). Oliba motaren eta kontserbatzeko moduaren araberakoa izango da epe hori.Biltegiratzeko jarraibideak.Osagaiak eta nutrizio arloko informazioa.Olioaren mailari buruzko informazioa.ZER AGERTU DAITEKEEN, EKOIZLEAK NAHI BADU: Zaporearen ezaugarriak eta ezaugarri organoleptikoak (oliba olio birjina estra eta oliba olio birjina denean). Azidotasuna, peroxidoen maila (oxidazio maila), argizari kantitatea eta ultramoreen xurgagarritasuna.Ezaugarri horiek adieraziko dute zenbateraino den osasungarria, zein neurritan hondatu den ekoitzi denetik, zenbateko purutasuna duen eta zenbateraino kontserbatu den modu egokian.Peroxidoen maila: ...satu, handitu egiten da.Zer nolako oxidazio egoera duen adierazten du eta zenbateraino hondatu diren polifenolak, bitamina... Zenbat eta maila handiagoa, olioak hainbat eta gaitasun gutxiago edukiko du herdoilaren aurka egiteko.Argizari kantitateak eta ultramorearen xurgagarritasunak zehazten dute olioaren purutasuna.Argizariak olibaren azalean egoten dira; argizari kantitatea murrizteak esan nahi du kalitate hobea duela olioak.Lehenbizikoak ez luke gainditu behar 250 mg/ kg ko kantitatea, eta bigarrenari dagokionez, eredu gisa, 0,20ko zifra bat legokioke birjina estra bati (K270 esaten zaion koefiziente batekin neurtzen da). Oliba olioarekin beste abizenik gabe edo oliba patsarena beste olio batzuekin nahasia doanean, honako esaldi hau eduki behar du: contiene aceite de oliva refinado y aceite de oliva virgen" (oliba olio findua eta oliba olio birjina daramatza)..
‎Aldiz, artifizial baten alde egiten badugu Hobe da material iraunkorrak aukeratzea, hala nola zura eta ehun erresistenteak. Eta, plastikozkoa aukeratzen badugu, ziurtatu behar dugu kalitatezkoa dela Eguberri batzuetarako.
2020
‎Gaur egun, zigilu bat dago nazioartean onartutako produktu beganoak etiketatzeko: V Label Irizpide estandarizatuak dituen kalitate bereizgarri bakarra da, eta horri atxikitzen zaizkio enpresa batzuk. Europako Batasun Begetarianoak (EVU) sustatu du, eta begetarianismoan eta beganismoan aktibo dauden hainbat erakunde integratzen ditu.
‎Egoste denboraren arabera, haragiaren antzeko ehundura duen masa trinkoa edo harroagoa lortzen da, eta propietate teknologikoak ditu, sukaldaritzako prestakin eta aurkezpen desberdinetan (errea, gisatua, hanburgesa…) landare ordezko gisa erabiltzeko. Hala ere, nutrizioaren ikuspegitik, ez du kalitate oneko proteinarik ematen, lisina (funtsezko aminoazidoa) gutxi duelako eta digestio erraztasun onik ez duelako (proteina ez da xurgatzen), beste landare proteina batzuek ez bezala, hala nola sojak edo garbantzuek. Zergatik ez da gomendatzen haur txikiek hosto berdeko barazkiak jatea?
‎Inkestatutako hamarretik lauk adierazi zuten konfiantza hori produktu bakoitzaren atzean dagoen fabrikatzailearengan. Banatzailearen marka gainerakoekin alderatuta,% 70ek uste du kalitate berekoa dela, eta 100 pertsonatik hiruk uste dute produktu horiek hobeak direla. Kalitatea (%43) eta prezioa (%29) dira erosteko orduan gehien kontuan hartzen diren faktoreak.
2021
‎Haragia hezurrari gehiago itsatsita du eta zapore biziagoa du, gantz kontzentrazio handiagoa duelako. Arraza bereko txerria bada ere eta elikadura berdina izan bada ere, paleta merkeagoa da, baina ez du kalitatearekin zerikusirik, pisuarekin eta sendatzeko denborarekin baizik: ezkur beso iberikoak 24 hilabete inguru behar ditu, eta urdaiazpikoak 36 hilabete inguru.
‎Iberiko guztiek hanka beltza dute Gezurra. Hanka beltza gezurrezko adierazlea da, iberiko arrazak baitaude, hala nola Mantxada Jabugoa, ilaje eta apatxaren kolore hori ez duena eta ilaje eta apatx beltzek dituzten kalitate estandarrak dituena. Zerri batzuk ez dira arraza iberikokoak, eta azala edo apatxak beltzak dituzte.
2022
‎“Ekoizpena banaketarako prest dagoenean, produktu galkorretan eta, batez ere, oso galkorretan. Zenbat eta denbora gutxiago izan produktua iraungi baino, orduan eta probabilitate handiagoa dago botatzeko. bizitza baliagarriaren amaieran dagoelako eta, beraz, elikagai segurua izateari uzten diolako edo kontsumitzaileak espero duen kalitatea duelako”, azaldu du Ramírezek.
‎Afganistanen, uraren, saneamenduaren eta higienearen beharrak handitzen ari dira, eta, aldi berean, ‘La Niña’ izeneko hirugarren fenomeno klimatikoa gertatzeko aukera dago. Inkestatutako etxeen% 64k lehortea pairatzen dute,% 79k ur falta adierazten dute eta% 51k ez dute kalitatezko komunak erabiltzeko aukerarik. Gaixotasun agerraldiak aurrekaririk gabeko mailan erregistratu ziren, bi milioi beherako jakinarazita.
2023
‎Badira, halaber, osasungarriak diren osagaien edukia nabarmentzen duten beste batzuk ere, hala nola ilarra, baina ontziaren erakargarritasunek proportzio txikia edo ez hain handia dute, Snatt en gertatzen den bezala,% 32 ilar irina baitu. Osagai nagusia mota, proportzioa, olio mota eta gatz edukia kontuan hartuta, Eroskik du kalitate prezio erlaziorik onena: % 43 ilar irina,% 14 oliba olioa,% 0,2 gatza eta 1,36 euro 100 g ko.
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...
Aldaerak
Lehen forma
du 19 (0,13)
dituzten 9 (0,06)
dute 7 (0,05)
duten 7 (0,05)
ditu 6 (0,04)
dituzte 5 (0,03)
dituen 4 (0,03)
duen 3 (0,02)
dituztela 2 (0,01)
dugu 2 (0,01)
zuen 2 (0,01)
zuten 2 (0,01)
baduela 1 (0,01)
dituenean 1 (0,01)
dugun 1 (0,01)
dutenak 1 (0,01)
lituzke 1 (0,01)
zituzten 1 (0,01)
zutela 1 (0,01)
Argitaratzailea
Konbinazioak (2 lema)
Konbinazioak (3 lema)
Urtea

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia