Emaitzak: 7
2008 | ||
Haragiaren kalitatea: eredutzat erabili dugun paparraren antzeko elikadura ezaugarriak ditu (gantz pixkatxo bat gehiago du, hori da alde bakarra), eta horrek esan nahi | du kalitate onekoa dela. | |
Haragiaren kalitatea: eredutzat erabili dugun paparraren antzeko elikadura ezaugarriak ditu (hark baino proteina gehiago eta gantz pixkatxo bat gutxiago), eta horrek esan nahi | du kalitate onekoa dela. | |
Dena den, edonolakoak erabiltzeak ez du balio. Saria eskuratu nahi | duenak kalitate oneko jakiak erabili behar ditu, sukaldarien arteko lehia ez delako makala izaten. | |
Hark ateratako milaka argazkietatik aukeraketa bat egin dute eta horietatik 50 bat ipiniko dituzte erakusgai Aroztegin. Garai hartan argazkiak ateratzea ezohikoa izanda ere, Ramon Amasorrainek adierazi digu, apartekoena, argazkiek | duten kalitate ona dela. Baina argazkiez gain, filmak ere grabatzen zituen, eta hori ere erakutsiko dute aroztegin.Antzerkiaren arloan egin zuen lana ere islatuko du erakusketak, izan ere, 1965ean, Ernai antzerki taldea sortu zuen Juste Amenabarrekin batera, oraindik ere frankismoaren jazarpena euskararekiko eta euskal kulturarekiko ikaragarria zenean. | |
2009 | ||
ikasketen kalitatea hobetzea Emaitza horiek elikagai organikoen nutrizio kalitateari buruzko azken berrikuspenaren aurka daude; azterketa hori London School of Hygiene and Tropical Medicine eskolako adituek egin zuten eta “American Journal of Clinical Nutrition” aldizkarian argitaratu zen joan den uztailean. Gai horri buruzko 162 artikulu garrantzitsu identifikatu ziren, azken 50 urteetan egindakoak, baina 55ek bakarrik bete | zituzten kalitate oneko baldintzak. Azterketek honako hauei buruzko informazioa eman behar zuten: | |
2010 | ||
Lacalek ere beraiek inguruko produktuak erabiltzen dituztela nabarmendu du. Gure ingurua oso aberatsa da, eta esku eskura | ditugu kalitate oneko barazkiak, fruta, haragia, arraina... Beraz, ez du zentzurik urrutira joatea horien bila edo izoztutako produktuak erabiltzea. | |
2020 | ||
Egoste denboraren arabera, haragiaren antzeko ehundura duen masa trinkoa edo harroagoa lortzen da, eta propietate teknologikoak ditu, sukaldaritzako prestakin eta aurkezpen desberdinetan (errea, gisatua, hanburgesa…) landare ordezko gisa erabiltzeko. Hala ere, nutrizioaren ikuspegitik, ez | du kalitate oneko proteinarik ematen, lisina (funtsezko aminoazidoa) gutxi duelako eta digestio erraztasun onik ez duelako (proteina ez da xurgatzen), beste landare proteina batzuek ez bezala, hala nola sojak edo garbantzuek. Zergatik ez da gomendatzen haur txikiek hosto berdeko barazkiak jatea? |
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...
Aldaerak
ukan | 7 (0,05) |
Lehen forma
Argitaratzailea
Consumer | 4 (0,03) |
Berria | 2 (0,01) |
goiena.eus | 1 (0,01) |
Konbinazioak (2 lema)
ukan kalitate | 7 (0,05) |
Konbinazioak (3 lema)
ukan kalitate on | 7 (0,05) |
Urtea
Bilaketarako laguntza: adibideak
Oinarrizko galderak | |
---|---|
katu | "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu |
!katuaren | "katuaren" formaren agerpenak bilatu |
katu* | "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu |
!katu* | "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu |
*ganatu | "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu |
!*ganatu | "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu |
katu + handi | "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu |
katu + !handia | "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu |
Distantziak | |
katu +3 handi | "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu |
katu +2 !handia | "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu |
katu +2 !handi* | "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu |
Formen konbinazioa desberdinak | |
bero + handi | asko | "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu |
bero +2 !handi* | !asko* | "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak |
!bero + handi|asko|gutxi|txiki | "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak |
Ezaugarri morfologikoekin | |
proba + m:adj | "proba" lema eta jarraian adjketibo bat |
proba +2 m:adj | "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat |
bero + handi|asko + m:adi | "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat |
proba + m:izearr-erg | "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta |
Ezaugarri morfologikoak
KATEGORIA
adb | adberbioa |
---|---|
adi | aditza |
adilok | aditz-lokuzioa |
adj | adjektiboa |
det | determinatzailea |
ior | izenordaina |
izearr | izen arrunta |
izepib | pertsona-izena |
izelib | leku-izena |
izeizb | erakunde-izena |
lbt | laburtzapena |
lotjnt | juntagailua |
lotlok | lokailua |
esr | esaera |
esk | esklamazioa |
prt | partikula |
ono | onomatopeia |
tit | titulua |
KASUA
abs | absolutiboa |
---|---|
abl | ablatiboa |
ala | adlatiboa |
ban | banatzailea |
dat | datiboa |
des | destinatiboa |
erg | ergatiboa |
abz | hurbiltze-adlatiboa |
ine | inesiboa |
ins | instrumentala |
gel | leku-genitiboa |
mot | motibatiboa |
abu | muga-adlatiboa |
par | partitiboa |
psp | postposizioa |
pro | prolatiboa |
soz | soziatiboa |
MUGATASUNA/NUMEROA
mg | mugagabea |
---|---|
ms | mugatu singularra |
mp | mugatu plurala |
mph | mugatu plural hurbila |
ADITZ MOTA
da | da |
---|---|
du | du |
dio | dio |
zaio | zaio |
da-du | da-du |
du-zaio | du-zaio |
dio-zaio | dio-zaio |
da-zaio | da-zaio |
du-dio | du-dio |
da-zaio-du | da-zaio-du |
da-zaio-du-dio | da-zaio-du-dio |