Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 19

2003
‎Proteinak: elikagai horien urritasunak ile lazio, despigmentatua, erauzteko erraza eta distirarik gabea eragiten du.Ohiko dietan ez da falta behar elikagai proteikorik, hala nola haragia, arraina, arrautzak, esnekiak eta zerealen eta lekaleen edo fruitu lehorren konbinazioak; horiek animalia jatorriko elikagaiek duten kalitate elikagarriko proteina ematen dute. Zinka:
‎Pentsuen kalitatea, ongarri mota, uraren kalitatea eta mota kontrolatzea, gaixotasunak tratatu ondorengo itxaronaldiak ezagutu eta errespetatzea, eta animaliak eta landareak hobeto manipulatzea edo maneiatzea berme onena da arrazoizko segurtasun maila duten kalitatezko produktuetarako.
2004
‎Arrain txikizkako Enpresarien Elkarte Probintzialen Federazio Nazionalak (FEDEPESCA) eta Elikagaien Segurtasunerako Espainiako Agentziak (AESA)" Higieneko Praktika Egokien Gida" aurkeztu dute arrantza eta akuikultura produktuen sektore xehekariorako, sektorea indarrean dagoen araudiari egokitzeko eta arrantza produktuen osasungarritasuna bermatuko duten kalitate sistemen ezarpena sustatzeko.
2005
‎Losadaren iritziz, “artisau arrantza da itsas ingurunea zentzuz ustiatzera hobekien egokitzen dena, eta uste dugu bai kontsumitzaileek bai Administrazioak aktiboki lagundu lioketela sektore horri”. “Administrazioak –gaineratu du– zeregin garrantzitsua du ingurumen irizpideetan oinarritutako etiketak babestuz, eta ez ingurumen eraginari buruzko informaziorik ematen ez duten kalitate irizpide abstraktuetan oinarrituta dauden etiketak babestuz”.
2006
‎Reflex motako kamera denetan, gainera, objektiboak aldatzeko modukoak direnez, hainbat lente konbina daitezke eta, orokorki, horri esker konpaktuek eskaintzen duten kalitatea baino hobea erdiesten da.
2008
‎Imagen: Gözde Otman Mundu osoan zehar hainbat erakundek urtero argitaratzen dituzten unibertsitateen rankinga egiteko orduan, zein dira ospe handiena duten unibertsitateak edo zein eskaintzen duten kalitate akademiko handiena dutenak. Hala ere, horietako bakar batean ere ez da ebaluatzen goi mailako hezkuntzako ikastetxe horiek Internetek eskaintzen dituen baliabideez egiten duten aprobetxamendua, horien barruan sortzen den ezagutza iturri zabala zabaldu eta argitaratzeko.
‎Horrelakorik gerta ez dadin, animalia bakoitzarentzat egokiena den janaria aukeratu behar dugu. Nutrizio behar guztiak asetzeko diseinatutako prestakin komertzialek haien kontsumoa bermatzen duten kalitate kontrolak dituzte. Kontrol horiek ez dira pertsonenak bezain zorrotzak, baina araudi higieniko sanitarioa bete behar dute.
2009
‎irakasleek, Atzerriko Gaietako ministerioetako ordezkariek eta arte eta garapen arloetako adituek. Proiektuen sormena eta originaltasuna, mezuaren argitasuna eta maketazioan, konposizioan, estiloan edo kolorean duten kalitatea baloratuko dira.
‎Ez da lan erraza. Egoitza guztiek ez dute araudia betetzen, ezta jabeek eskatzen duten kalitate maila ere; egiten dutenek, ia beti dute" beteta" kartela. Zentro horietan leku gutxi dagoenez, erreserbak askoz lehenago egin behar dira (batzuetan 60 egun baino gehiago), batez ere, eskatutako eguna udako oporrak, gabonak edo tokiko jaiegunak badira.
2010
‎Baina fidagarriak al dira eduki horiek? Europako 24 erakundek garatu dute Linguanet Europa ataria, eta 3.700 esteka baino gehiago hautatu eta katalogatu ditu hizkuntza zuzentasuna bermatzen duten kalitate irizpideei erantzuten dieten hizkuntza baliabideetarako.
‎Profesional horien prestakuntza osoa lortzeko, Europako Batzordeko Itzulpen Zuzendaritza Nagusiak EMT (European Master’s in Translation) sarea sortu du. Zigilu berarekin, Europako goi mailako hezkuntza erakundeen graduatu ondoko master programa guztiak biltzeko proiektua, itzultzaileen gaitasun profesionala bermatzen duten kalitate estandar jakin batzuk betetzen badituzte. 24 estatutako 93 eskaera aurkeztu ziren sarera atxikitzeko lehen deialdian Iaz 24 herrialdetako 93 eskaera aurkeztu ziren Sarean sartzeko lehen deialdian.
‎Gehien saltzen diren produktuen artean, landare kontserbak, gurina eta pastak nabarmentzen dira. Artikulu horiek egiteko metodoari dagokionez duten kalitate bereziagatik bereizten dira, Ingurumen eta Landa eta Itsas Inguruneko Ministerioak (MARM) egindako azterlan baten arabera. Azterlan horrek sektore ekologikoan “gabezia garrantzitsuak” adierazten ditu kontsumitzailearen/ eroslearen eta, beraz, kontsumoaren atalean, baita merkatuaren bilakaerari buruzko datuetan ere.
‎Lipido iturria da, eta azido oleiko ugari duelako nabarmentzen da. Hegaztien Prozesamendua Ikertzeko Unitateko eta ARSko Haragiaren Kalitatea Ikertzeko Unitateko elikagai teknologiako adituek arrautzak biltegiratzean duten kalitatea baloratu dute, eta denborarekin hondatu diren aztertu dute. Ikertzaileek mahaiko arrautzen kalitatea eta funtzionaltasuna aztertu dituzte hamar astez, ohikoa baino denbora luzeagoan, errunalditik 30 bat egunera.
2013
‎Horiek hurrengo artikuluan aipatzen dira: tailerren eskaintzak aprobetxatzea proposatzen da, ofizialak izan beharrik ez duten kalitatezko piezak erabiltzea edo norberaren autoaren oinarrizko mantentze lanak egitea.
‎dietaren osagaiak Zakur meheak gantz eta proteina gehiago behar ditu janarian, baita haragi eta arrautza gogorrak ere Txakur oso mehe baten dietako lehen osagaiak oilaskoa, indioilarra, arkumea edo haragia izan behar du. Bila itzazu %18ko gantz edukia duten kalitatezko elikagaiak, eta proteinak %28 eta %30 artean. Pisua irabazi behar duten txakurrek gantz gehiago behar izaten dute elikaduran, eta, beraz, txakurraren dietan proteina ugariko elikagai batzuk gehitzeak ez du eragozpen handirik.
‎Telefono mugikorren kamerak konpaktuak ordezkatzen ari dira. Izan ere, kamera horiek dituzten osagaiek (sentsoreak, lenteak eta pantailak) lortu duten kalitatea dela eta, nahikoa da irudiak egunero hartzeko. Hala ere, erabiltzaileentzat, argazkiak egiteko telefonoarekin batera datorren softwarea da baloratu beharreko garrantzitsuena.
2014
‎Adituen iritziz, funtsezkoa da kalitatea kontrolatzeko metodoen estandarizazioaren bidez karakterizazio molekularreko sistemak harmonizatzea, gaixotasunak eragiten dituzten bakterioen anduiak sailkatu eta konparatzeko. Lehentasunetako bat da datu molekularren fidagarritasuna bermatuko duten kalitate kontroleko metodoak izatea. Batzuetan, teknika batzuk erabiliz, sekuentziazioan eta analisian akats teknikoak gerta daitezke, eta horrek zaildu egiten du ondorengo emaitzak interpretatzea.
2015
‎Batzuk bere formagatik nabarmentzen dira, espazio murriztuetara egokitzen dela edo erraz eramaten dela, potentziari uko egin gabe. Beste batzuek oso prezio ona dute eskaintzen duten kalitatearentzat. Artikulu honek azken urtean merkatuan agertutako haririk gabeko soinu aldien bost eredu azaltzen ditu, horietako bi soinu barrak eta beste hiru diseinu bozgorailuak.
2023
‎Maitekorrak dira eta giza konpainia gustatzen zaie. Ez da arraza egokia, eskatzen duten kalitatezko arreta eman ezin bazaie. Bakarrik utzi eta estresatzen badira, masailezurra erabil dezakete suntsitzaileak izateko eta etxean kalteak eragiteko.
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia