Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 53

2001
‎Beste egoera bat da esneak geroko tratamendu termikoari aurre egin ahal izatea, baina mikrobio karga handiak tratamendu biziagoa eskatzen duela, eta horrek tratamenduaren kostua garestitu du, energia gehiago kontsumitzen duelako. Bi egoeretako edozeinek ekarriko du kalitate nutritibo eta garestiagoa duen produktua. Ekonomikoa.
2002
‎Herritarren joan etorri horrek garraio publikoen eskaera gehitzea sustatuko du datozen urteetan. Etxe barruan, Espainiako kontsumitzaile berriak arreta handia jartzen du dekorazioan eta altzarien erosketan, eta, gainera, nahiago du kalitatezkoa izan. Espainiako kontsumitzaileak nahiago du altzari tradizionalak eta zur naturalezko altzariak erosi, Europako" kit" altzarien eta kalitate apalagoko altzarien joeren aldean.
2003
‎Gillette Blue II Plus laginak (banda labaingarria duena) ematen du kalitatea eta prezioaren arteko erlaziorik hoberena, aitzur denetan.
‎Telefonia finkoko zerbitzuen balorazioa mugikorrarena baino txikiagoa da. Hala, galdetutako etxeen% 65,6k “ontzat” jotzen du zerbitzu hori, eta% 24k uste du kalitatea “normala” dela, erregulatzaileak egindako inkestaren arabera.
2004
‎Reach kalitate orokorrean oso ongi lortu duten bietako bat da bestea Licor del Polo da eta, gainerakoak baino merkeagoa denez (1,90 euro), berak du kalitate prezio erlaziorik onena.
‎Sunsilk da merkeena, eta berak du kalitate/ prezio erlaziorik onena, osaera egokia duelako eta erabilera proban oso balorazio egokia izan zuelako.
‎ez da garestienetakoa (384 euro), osoko kalitatean bera da oso ongi lortu duen bakarra, konexio analogikoaz gainera digitala dauka: ordenagailuak geroz eta ohikoagoa den konexio egoki hori baldin badauka, ez du kalitate galerarik izango.
‎COAGek ohartarazi du kalitate" zalantzagarriko" atzerriko eztiak EBn sartu direla
‎Nekazari eta Abeltzainen Elkarteen Koordinakundeak (COAG) ohartarazi du kalitate" zalantzagarria" duten atzerriko eztiak Europar Batasunean sartu direla. COAGen arabera, ezti horietan antibiotikoen hondakinak detektatu dira, eta, gainera, esan du oso gutxitan jakin daitekeela haien jatorria eta elaborazio prozesua.
‎Deigarriena da Sierra Máginako Jatorrizko Deituran kalifikatutako eta babestutako oliotik 2 milioi kg inguru besterik ez direla ontziratu bere bereizgarriarekin. Horrek esan nahi du kalitate goreneko olio horren zati handi bat soltean saltzen dela, eta almazarak bere marka du bere komertzializazioan bere prezio ezin hobean saltzeko aukera galdu duela, bere olio erregulatzailea ere saritu duelako. DO baten eskakizunak Sierra Mágina Nekazaritza Sailaren 1995eko azaroaren 29ko Aginduaren bidez onartu zen Andaluziako Juntako Nekazaritza eta Arrantza Sailaren Erregelamendua, eta Nekazaritza, Arrantza eta Elikadura Ministerioak berretsi zuen, 1997ko otsailaren 25eko Aginduaren arabera.
2006
‎Hiru otordutik batek ez du kalitate dietetikoaren proba gainditu
2007
‎Erabilera ez du kalitateak determinatzen, aldean eramateak baizik.
‎Joan den martxoaren 29an Diputatuen Kongresuak onartutako Unibertsitateei buruzko Lege Organikoaren (LOU) erreforma partzialak adierazten duenez, unibertsitateko irakasleen% 50ek, unibertsitate publikoetan zein pribatuetan, doktore titulua izan behar du gutxienez. Halaber, doktoreen% 60k egiaztatuko du Kalitatea Ebaluatu eta Egiaztatzeko Agentzia Nazionalak (Aneca) edo dagokion organo autonomikoak ebaluazio positiboa egin dutela. Baldintza horiek betetzea zailagoa da erakunde pribatuetan publikoetan baino, horietan lanaldi osoko irakasle eta ikertzaileen %49 baino ezin baita kontratatu.
‎Ordainketa ez da abestiagatik, deskargatutako datuen bolumenaren arabera. Horrek esan nahi du kalitate gutxiagoko abestiak, gutxiago okupatzen dutenak, gehiago dira merkeak. Gunean doako abestiak daude, baja dutenak kalitatea, telefonokoaren antzekoa.
2008
‎Erabat zeramikazkoak izateak edo zeramikazko estaldura bakarrik izateak ez du kalitatearen baitan eraginik, baina Braun eta Philips laginek ez dute proba gainditu, zeramikazkoa estaldura bakarrik dela behar bezain argi ez ohartaraztearren.
‎Haragiaren kalitatea: eredutzat erabili dugun paparraren antzeko elikadura ezaugarriak ditu (gantz pixkatxo bat gehiago du, hori da alde bakarra), eta horrek esan nahi du kalitate onekoa dela.
‎Haragiaren kalitatea: eredutzat erabili dugun paparraren antzeko elikadura ezaugarriak ditu (hark baino proteina gehiago eta gantz pixkatxo bat gutxiago), eta horrek esan nahi du kalitate onekoa dela.
‎Oilasko prestakinez egindakoen artean, Kentucky Fried Chicken izenekoak eman du kalitate onena: beste biek baino gantz gutxiago dauka askoz, eta gantz saturatuagoak ere ez dauzka besteek bezainbeste.
‎Horrek ere erantzukizun handia eskatzen du. Ikastetxea da hezkuntza sistemaren bizkarrezurra, eta erantzukizun handia du kalitatean. Kontuan hartu behar da ikastetxea dela hezkuntza sistemaren bizkarrezurra, eta oso erantzukizun garrantzitsua duela bere kalitatean, gizarte konplexu batean elkarrekin bizitzeko gaitasuna duten herritarrak" eraikitzeko" konpromisoa hartzen baitu.
‎Behaketa hori da berez zulo beltzaren eskalara iristea lortzen duen lehena, 16 milioi kilometroko “Schwarzschild erradioa” baitu. Horrek erakusten du kalitate behaketak “egingarriak direla”, eta “leiho berri bat” irekitzen du, zulo beltzetik hurbil dagoen espazioaren eta denboraren egitura aztertzeko eta Einsteinen grabitate teoriari buruzko probak egiteko, adierazi zuen Avi Loebek, Harvardeko Unibertsitateko teorikoak.
2009
‎Laborategi probak aintzak hartuta, Tensoval Duo Control modeloak eman du kalitate emai tzarik onena (oso ona).
‎Soja gainerako lekaleetatik bereizten da bere proteinen kalitate bikainean, hots, animalia jatorriko elikagaiena. bitamina eta burdina Lekaleen, zerealen eta fruitu lehorren konbinazio egokiak bakarrik ematen du kalitatezko landare proteinak lortzeko aukera Elikagaietan, burdinak bi forma hartzen ditu: hemo burdina, animalia jatorriko elikagaiek dutena, eta hemo ez den burdina, landare elikagaietan (lekaleak, fruitu lehorrak, barazki berdeak edo zereal burdinaz aberastuak) eta arrautzaren gorringoan dagoena.
2010
‎Zergatik? “Sistema berriak antzinatasuna saritzen du kalitatearen eta prezioaren ordez” Kupoen aplikazio praktikoak sektorearen benetako jarduera desitxuratu du. Arau berriak abian jartzeak eragindako atzerapenari (sei hilabete, praktikan) gehitu behar zaio antzinatasuna modu murriztuan saritzen duen sistema baten atzerapena, kalitatearen eta prezioaren ordez.
‎Mahats bilketaren garaia iritsita, makina guztiak jartzen dira martxan, mahatsa biltzeko prozesua eta ondorengo urratsak segurtasun berme guztiekin egin daitezen. Landaketaren diseinua, landaketa metodo egokiak edo lurzoruaren ezaugarri klimatikoak bezalako faktoreak ezagutzeak zuzeneko eragina izanen du kalitatezko produktu baten prestakuntzan.
‎Jarduera horretan, ez dira ahaztu behar zenbait elaborazio jarraibide, hala nola, mahatsak ahalik eta baldintza fisikokimiko eta sentsorial onenak izan ditzan behar bezala heltzea. Zorroztasunez tratatutako andui batetik datorren fruituak bakarrik lortzen du kalitatezko mahats bilketa. Data egokiena zein den erabakitzeko, komeni da heltzearen jarraipena egitea eta kalitatea zehazten duten parametro garrantzitsuenak aztertzea:
2011
‎Okerrera egin du kalitateak, eta hirutik batek elikadura gabeziak dauzka
‎Era berean, planteatutako errezeta proposamenek osagaien zerrendan azukrea izan arren, gozagarri hori baztertu egin daiteke, postre gozo, kaloria eta osasungarriago batera egokitzeko. Kasu horietan guztietan, merezi du kalitatezko fruta ondo heldua aukeratzea, azukrea edo beste gozagarri batzuk, hala nola eztia, ez eransteko, errezetaren zapore naturala desitxuratzen baitute. Fruta lehortuak, zapore gozoa areagotzeko Fruta lehorrak, hala nola aran lehorrak, mahats mahaspasak, pikuak eta melokotoi eta abrikot orejoiak, gozoak dira, eta deshidratatzean, azukreak kontzentratzen dituzte.
‎Finlandiako osasun agintariek Sendagaien eta Osasun Produktuen Espainiako Agentziari (AEMPS) jakinarazi diote “Polar Frost Instant Cold PacK” berehalako hotza sortzen duen gailuak (Niva Medical Oy enpresa fabrikatzailea) CE marka duela, 0546 zenbakiarekin batera. Beraz, Osasun Ministerioak ez du kalitate eta segurtasun bermerik. AEMPSek azaltzen duenez, 0546 zenbakia “Certiquality S.r.L Instituto di Certificazione Della Qualita” Italiako erakunde jakinaraziaren identifikazioari dagokio.
2012
‎2011: Okerrera egin du kalitateak, eta hirutik batek elikadura gabeziak dauzka.
‎Eskulangilea produktu bakoitzera eraman dezake, ekoizpena mugatuagoa baita. Gainera, aitzakia gisa balio du kalitate goreneko tokiko osagaiekin afaria prestatzeko. 4 Bidezko merkataritzako produktuak Eskura ditugun bidezko merkataritzako elikagai ugariek aukera ematen dute Aitaren Eguneko oparia egiteko, aberatsa, mundu hobea bilatzeko oinarri sozial eta erantzukizun handikoa.
‎Eta zurekin izaten jarraituko dugu”. Osasuna izapidetzen duen errege dekretuak Espainiako legeriara ekarri du Kalitate eta Segurtasunari buruzko 2010eko Europako Zuzentaraua, organoen dohaintzari eta transplanteari buruzkoa. Ministerioak zehaztu du testuak eutsi egiten diela Espainiako transplante sistemaren oinarri diren printzipio etikoei:
‎Islandiako ingurumenak 9,6ko nota lortu du. pm10 aren emisio kutsatzaileak 14,5 µg/ m3 dira, eta %2, 6 jaitsi dira. Islandiarren% 97k uste du kalitatezko ura kontsumitzen dutela, Europako batez bestekoaren gainetik(% 85). 4 Alemania:
2013
‎Kalitate berezia dute, eta kalitatezko ezaugarri osagarriak dituzten nekazaritzako elikagaiak babestea da helburu nagusia, arau zorrotzagoak dituztelako, prozesatzeagatik edo ezarritako kontrol sistemagatik. Europako Batasunak arautzen du kalitate berezi hori, eta baldintza gogorrak betetzea bermatzen du, gainerako elikagaientzat eskatzen direnak baino askoz ere gehiago. Beraz, kalitate izendapenek desberdintasun bat markatzen dute.
‎4 Kalitatezko produktuak erostea Merkea garestia da, dio esaera zaharrak, etxebizitza ekologiko adimendunetan ere aplikatzen baita. Bax ek azaldu du kalitate gutxiko produktuak saihestu behar direla eta ez dituztela betetzen merkatuko munduko estandarren baldintzak. 5 Sistema Internetera konektatzea Internetek aukera gehiago eskaintzen dizkio etxe adimentsu bati, eta, horregatik, konektatuta egon behar du.
‎Etxeko bideoak haurrekin Gabonak zoriontzeko Irudia: hoyasmeg Ez du kalitate bera izango, baina bai berotasun handiagoa. Aurrez diseinatutako bideo baten ordez, etxean bat grabatzeko aukera dago, gaur egun oso erraza baita ordenagailu batekin eta web kamera batekin edo smartphone batekin egitea.
‎Bozgorailua, handia eta distiratsua, eszenaren erdian dago. Jakina, antzinako teknologiara jotzea, binilozko diskoen antzera, ez du kalitatea galdu behar. Are gehiago:
‎Untxia (aranpasekin eta pinaziak, edo almendrak eta perretxikoak), baserriko oilaskoa (papillote eran mahatsa edo anana) eta, are gehiago, txokoren bat ere ez dira oso gomendagarriak, baina bakarra egiten da jaki batzuk dira, eta, sukaldaritzako jakinduriarekin, ezbairik gabe, lehen prezioan aitortzen dira. low cost. Merkea, gogora dezagun, ez du kalitatearekin egon behar. Hala ere, denboraren eta espazioaren hurbiltasunari lotuta dago.
2014
‎Zigarreta elektronikoen banatzaileak biltzen ditu elkarte horrek, eta ANEV zigilua sortu du kalitate ziurtagiri gisa.
‎Etorkizuneko Legeak Babestutako Jatorrizko Deiturak (BJD) eta Adierazpen Geografiko Babestuak (IGP) babesten ditu. Horien lurralde eremua autonomia erkidego bat baino gehiagotara hedatzen da, eta Europar Batasuneko legedia osatzen du kalitatezko elikagaien arloan. Neurri legegile honen helburua kontrol sistemak dira, eta, ondorioz, kontsumitzaileari informazio egokia eta egiazkoa ematea, baita operadoreen arteko lehia leiala errespetatzea ere.
‎Jamie McCall Markarik onenak dituzten telebistak, kontsolak edo sukaldeko bateriak dira finantza erakundeek gordailu bat edukitzeagatik ematen dituzten oparietako batzuk, dirua dirutan eman ordez. Aurrezki produktuen modalitate honek aukera ematen du kalitatezko artikuluak edukitzeko denbora tarte batean ekarpenak geldiarazita edukitzearen truke (urte baten inguruan, proposamen malguagoak badaude ere), baina arazo bat dute, kontratazioa zailtzen duena: ezin dira inolaz ere baliogabetu.
2015
‎Ikertzaile horiek ikerketa harrigarria argitaratu dute 2015eko maiatzean, milioi bat pertsona baino gehiagoren elikaduraren eta osasun egoeraren arteko harremana baloratu duena. Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics zientzia aldizkarian jasotako lanak ondorioztatzen du kalitate dietetiko hobea izateak arrisku gutxiago dakarrela, eta, ondorioz, garaiz hiltzeko arriskua txikiagoa dela. Minbizia, 2 motako diabetesa edo gaixotasun kardiobaskularrak izateko arriskua ere murrizten da (hiru gaitz horiek jasateko aukerak %15 eta %22 bitartean murrizten dira).
2016
‎Historia horrek nabarmen baldintzatzen du kalitatea, segurtasuna eta prebentzioa.
‎CONSUMER EROSKI Piramidearen muturrean gatz, azukre eta gantz ugari duten elikagai guztiak daude, eta oso noizbehinka eta gogoetatsua izan lukete. Puntu horretan asko eragiten du kalitatearen alderdiak. Arancetak dioenez, hobe da etxean opil industrialak kontsumitzen dituen bizkotxoa prestatzea, nutrizio baliorik ez dutenak.
‎ingurumen inpaktu txikiko prozesua Jatorrizko balio eta kondizio ia guztiak dituen produktu bat mantentzeaz gain, ultraizoztua ekoizpen eraginkorreko metodoan oinarritzen da, eta ingurumen inpaktu txikia eragiten du, hondakin organikoen ehunekoa murrizten baitu. Barazki izoztuak zuzenean ekoizpen eremu nagusietan egiten dira, eta horrek bermatzen du kalitate oneko lehengaiak biltzea, heltze unerik onenean, produktuak hondatzea saihestuz eta hondakin organikoen ehunekoa murriztuz. Izan ere, landare transformatuen industrian sortzen diren hondakinen zati handi bat osatzen dute landare lehengaien aurretiazko tratamendutik eratorritako frakzio organiko solidoak, hau da, barazkiaren prestakinak eta garbiketak zati aprobetxagarria ateratzeko.
2017
‎orburuak, espinakak, azalorea, brokolia edo tipulak. Barazki izoztuak zuzenean ekoizpen eremu nagusietan egiten dira, eta horrek bermatzen du kalitate oneko lehengaiak biltzea, heltze unerik onenean, produktuak hondatzea saihestuz eta hondakin organikoen ehunekoa murriztuz. Sociedad Española de Fabricadores Izoztos (ASEVEC) izeneko Espainiako Landareen Fabrikatzaileen Elkarteak (ASEVEC) Interneteko gune bat du barazki izoztuen mundua sakon eta zehaztasunez ezagutzeko.
2018
‎oliba olio birjina estra, oliba olio birjina, oliba olioa edo oliba patsaren olioa.Enpresaren jatorria edo identifikazioa.Sorta zenbakia eta kantitate garbia.Gutxieneko iraupen data (aurretik hitz hauek dituela consumir preferentemente antes de...). Oliba motaren eta kontserbatzeko moduaren araberakoa izango da epe hori.Biltegiratzeko jarraibideak.Osagaiak eta nutrizio arloko informazioa.Olioaren mailari buruzko informazioa.ZER AGERTU DAITEKEEN, EKOIZLEAK NAHI BADU: Zaporearen ezaugarriak eta ezaugarri organoleptikoak (oliba olio birjina estra eta oliba olio birjina denean). Azidotasuna, peroxidoen maila (oxidazio maila), argizari kantitatea eta ultramoreen xurgagarritasuna.Ezaugarri horiek adieraziko dute zenbateraino den osasungarria, zein neurritan hondatu den ekoitzi denetik, zenbateko purutasuna duen eta zenbateraino kontserbatu den modu egokian.Peroxidoen maila: ...satu, handitu egiten da.Zer nolako oxidazio egoera duen adierazten du eta zenbateraino hondatu diren polifenolak, bitamina... Zenbat eta maila handiagoa, olioak hainbat eta gaitasun gutxiago edukiko du herdoilaren aurka egiteko.Argizari kantitateak eta ultramorearen xurgagarritasunak zehazten dute olioaren purutasuna.Argizariak olibaren azalean egoten dira; argizari kantitatea murrizteak esan nahi du kalitate hobea duela olioak.Lehenbizikoak ez luke gainditu behar 250 mg/ kg ko kantitatea, eta bigarrenari dagokionez, eredu gisa, 0,20ko zifra bat legokioke birjina estra bati (K270 esaten zaion koefiziente batekin neurtzen da). Oliba olioarekin beste abizenik gabe edo oliba patsarena beste olio batzuekin nahasia doanean, honako esaldi hau eduki behar du: contiene aceite de oliva refinado y aceite de oliva virgen" (oliba olio findua eta oliba olio birjina daramatza)..
‎Bi kasuetan ere, 31/ 2009 Errege Dekretuak arautzen du salmenta, eta horrek ezartzen du kalitate arau komertziala Espainiako merkatuan jaten diren patatentzat.
2019
‎Irudia: pexels Loaldian kulunkak oroimena hobetzen du Kalitateko loak gorputzeko beste sistema batzuetan eragiten du, hala nola garunean. Atsedenaldian, organo horrek oroitzapen eta ikaskuntza garrantzitsuak gordetzen ditu eta garrantzirik gabekoak ezabatzen ditu.
2020
‎Egoste denboraren arabera, haragiaren antzeko ehundura duen masa trinkoa edo harroagoa lortzen da, eta propietate teknologikoak ditu, sukaldaritzako prestakin eta aurkezpen desberdinetan (errea, gisatua, hanburgesa…) landare ordezko gisa erabiltzeko. Hala ere, nutrizioaren ikuspegitik, ez du kalitate oneko proteinarik ematen, lisina (funtsezko aminoazidoa) gutxi duelako eta digestio erraztasun onik ez duelako (proteina ez da xurgatzen), beste landare proteina batzuek ez bezala, hala nola sojak edo garbantzuek. Zergatik ez da gomendatzen haur txikiek hosto berdeko barazkiak jatea?
‎Inkestatutako hamarretik lauk adierazi zuten konfiantza hori produktu bakoitzaren atzean dagoen fabrikatzailearengan. Banatzailearen marka gainerakoekin alderatuta,% 70ek uste du kalitate berekoa dela, eta 100 pertsonatik hiruk uste dute produktu horiek hobeak direla. Kalitatea (%43) eta prezioa (%29) dira erosteko orduan gehien kontuan hartzen diren faktoreak.
‎Ikusi zer ematen dizuten akuikulturako 6 jaki hauek Arrain basatia eta baserriko arraina: osaera nutrizional desberdina AZTI itsas eta elikagai berrikuntzan aditua den zentro teknologikoaren arabera, arrain haztegiko produktuak bermatzen du kalitatea eta freskotasuna. Hainbeste, ezen kontsumitzaileak bere mahaian eduki baitezake, biltzen duen egun berean.
2021
‎Haragia hezurrari gehiago itsatsita du eta zapore biziagoa du, gantz kontzentrazio handiagoa duelako. Arraza bereko txerria bada ere eta elikadura berdina izan bada ere, paleta merkeagoa da, baina ez du kalitatearekin zerikusirik, pisuarekin eta sendatzeko denborarekin baizik: ezkur beso iberikoak 24 hilabete inguru behar ditu, eta urdaiazpikoak 36 hilabete inguru.
2023
‎Badira, halaber, osasungarriak diren osagaien edukia nabarmentzen duten beste batzuk ere, hala nola ilarra, baina ontziaren erakargarritasunek proportzio txikia edo ez hain handia dute, Snatt en gertatzen den bezala,% 32 ilar irina baitu. Osagai nagusia mota, proportzioa, olio mota eta gatz edukia kontuan hartuta, Eroskik du kalitate prezio erlaziorik onena: % 43 ilar irina,% 14 oliba olioa,% 0,2 gatza eta 1,36 euro 100 g ko.
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia