2001
|
|
Rodanoko bailaran aurkitzen dugu.
|
Egiteko
prozesua: Ardo beltza egiteko, mahats hartu berriak bota eta muztioa askatzen da, azukre hartzigarrietan aberatsa baita.
|
|
Zerealekin konbinatuta egiten denean (garagarra, arroza…) edo ura gehitzen zaionean, izen desberdinak hartzen ditu.
|
Egiteko
oso teknika zaharra erabiltzen da: ontzi batean soja aleak eta beste zereal batzuenak (aukerakoa) jartzen dira, eta bi urtez egoten dira han, presioa eginda.
|
|
arrisku mikrobiologikoa, gazura, egonkortasuna galtzea, produktua horixka eta iraungitze denbora txikia.
|
Egiteko
eta kontserbatzeko metodoa Produktua ontziratu ondoren, izoztu egiten da, 20 °C ko tenperaturan, eta ez dago elikagai gehigarririk gehitu beharrik. Izoztuta, egoera ezin hobean gordetzen da 18 hilabete arte, eta, horri esker, beti izan dezakegu stockean nahikoa, produktua hondatzeko arriskurik ez dagoelako.
|
2002
|
|
Harrezkero, txufazko hortxata egiten ikusi da, edari freskagarri eta elikagarria, azken urteotan ospe handia lortu duena, ez bakarrik Espainian, baita nazioartean ere.
|
Egiteko
prozesua: Edari hori eskuz edo industrian lor daiteke, prozedura erraz baten bidez.* Etxean litro bat egiteko prozesua hau da:
|
|
Egin" choucrute" etxean…" Choucroute" delakoa gatzarekin egindako azaren hartzidura laktikoaren emaitza da.
|
Egiteko
," Quintal de Alsacia" edo" Brunswick aza zuria" izeneko aza aukeratu behar da. " Choucroute" aren prestaketa ez da oso konplikatua, hobeto ateratzen da kantitate handiagoa eginez (gutxienez bi aza samur, estuagoak eta tamaina onekoak, eta sobran badago, soberan dagoena, kontserba flaskoetan jartzen dira, esterilizatu egiten dira eta denbora gorde daiteke).
|
2003
|
|
Batzuk eta besteak hozkailuan gordetzen dira, itxitura hermetikoa duen poto batean, eta egun gutxitan kontsumitu behar dira. Hainbat zapore eta propietate nutritibo
|
Egiteko
paterik errazena humusa edo garbantzu patea da, eta horri intxaurrak gehitu dakizkioke. Nahi izanez gero, berenjena sesamoarekin edo txanpinoiekin erabil daiteke.
|
|
Hori dela eta, Ibilgailu Motordunen Saltzaileen, Konponketen eta Ordezko Ibilgailuen Elkarte Nazionalak, GANVAMek, 1996 urteaz geroztik, Bigarren Mailako Ibilgailuen Estatistika Buletina argitaratu du, eta balorazioen zerrenda bat, marka, ibilgailu eta adinaren arabera.
|
Egiteko
metodoa estatistikoa da. Enpresa espezializatu batek 600 enpresak egindako ibilgailu transakzioei buruzko datuak biltzen ditu, hilean hiru mila datu inguru ematen dituztenak.
|
2004
|
|
Jarrera hori bat dator Europako eta Ipar Amerikako elkarte medikoek hartu dituzten ekimenekin. Minbiziari Aurre
|
Egiteko
Plan Nazionalak oraindik onartu ez den arren, erreferentziako denbora batzuk ezarri ditu bularreko minbizia egon daitekeela uste denean, Antonio Antonek zioenez. Ildo beretik, Osasun Ministerioko bozeramaileak agertu ziren, itxaron zerrendei buruzko dekretuaren bidez asistentzia mota bakoitzerako gutxieneko denborak ezarri nahi direla ziurtatzen zutenak.
|
2005
|
|
Nola prestatu kola Animalia kola tabletetan, hautsetan eta anbar koloreko bolatxoetan merkaturatzen da.
|
Egiteko
, ontzi batean bota behar dira behar diren bolatxoak, tabletak edo kola hautsak, eta urez estali. Ehunekoak isatsaren zati bat izan behar du, ur bitako.
|
2006
|
|
Askatasuna Programaren funtzionamendua aztertzea eta norberarenera egokitzea beharrak.
|
Egiteko
askatasuna programaren kopiak eta banatu. Askatasuna programa hobetzea eta bertsio hobetua zabaltzea publikoki.
|
2007
|
|
Zahi ogia ogi integral faltsua da, egiteko irin zuria erabiltzen duelako Zahi ogia ogi sasi integrala da, hau da, ez da integrala %100ean.
|
Egiteko
, irin finduak edo zuriak erabiltzen dira, eta horiei modu artifizialean gehitzen zaizkie salbatzailearen zati osoak tregosiaren pikorraren azala. Zerealaren ale osoa eransten ez duenez, ogiak ez du hozirik, hain zuzen ere bitamina, mineral eta funtsezko gantz azidotan aberatsena den zatia.
|
|
Kasu horietan, konponketari dagokion gutxi gorabeherako zenbatekoa bakarrik ordainduko da.
|
Egiteko
denbora Neurrira egindako jantzia egiteko batez besteko denbora 15 eta 30 egun bitartekoa izaten da. “Hala ere, neurri handi batean, bezeroa nolakoa den, halakoa izango da.
|
|
Jogurt saltsa tartariarra Ozpinetan ondutakoen zapore bizia (olibak, ozpinetako pepinoak eta tipulinak) eta lurrina dira saltsa tartariarraren ezaugarri nagusiak.
|
Egiteko
, moztu koilarakada bat oliba, beste bat ozpin pepinoekin eta beste bat tipulinekin. Bestalde, jogurt natural bat, arrautza egosizko gorringo bat, gatz apur bat, koilarakada bat oliba olio eta koilarakada bat sagardo ozpin.
|
|
arrastatu eta askatu egiten da.
|
Egiteko
zeregin hori zehaztasunez erabiltzea komeni da luparen sinboloarekin (edo Control+ 1), soinu grafikoak. Abesti bat irekitzen denean, soinuaren irudikapen grafikoa ikus daiteke, muntaketa lanerako orientazio gisa balio duena.
|
|
Harrera zentroa arreta sare berriaren parte da, eta lehengo ekimenak ordeztu eta hobetu nahi ditu, hala nola Atotxako metroaren ahoa “logela” gisa gaitzea. Hala ere, aurtengo Hotzari Aurre
|
Egiteko
Kanpainaren estrategiarako funtsezkoa izaten jarraituko du Atochak, hori izango baita etxerik gabeko pertsonak Raimundo osabaren putzura eramango dituzten autobusen abiapuntua. Bertan, lo egiteaz gain, afaltzeko, gosaltzeko eta doan garbitzeko aukera izango dute.
|
2008
|
|
Cornichon.org Quenelle edo quenefa bat mokadu gisa erabili ohi diren bolen forma duen xehatu bat da.
|
Egiteko
, urrats batzuk egin behar dira orea lantzeko testura egokia emateko. Moussea egiteko, bost arrain xerretatik abiatzen da (legatza, oilarrak, mihi arrainak edo amuarrain izokina, nahastuta ala ez).
|
|
Seitana prestatzeko, kilo bat gari irin, litro bat ur, basokada bat tamari (soja saltsa), baratxuri, ongailu eta espezie buru bat (koilarakadatxo bat) eta kombu alga zatitxo bat (aukeran) behar dira.
|
Egiteko
, lehenik eta behin irina urez oratzen da, ogia egiten den bezala. Ondo oratuta dagoenean, urez estalitako ontzi batean utzi ordu erdiz edo 45 minutuz.
|
|
Horrek koloretako pastak sortzen ditu.
|
Egiteko
, irinarekin sumendi bat egin, arrautzen zati bat bota (edo aukeratu dugun purearen zati bat), eta oratu, eskuekin itsasten ez den bola uniforme bat osatu arte. Bola hori hazten denean, ez da hausten.
|
2009
|
|
|
Egiteko
modukoa da hori?
|
|
Hori dela eta, pazienteek jakin behar dute ezen, kolonoskopia birtualeko polipo bat aurkituz gero, ohikoaren mende jarri litzatekeela anomalia ezabatzeko, Miramar Poliklinikatik jakinarazten dutela.
|
Egiteko
denborari dagokionez, kolonoskopia birtuala onuragarria da; izan ere, azterketa oso batek 20 minutu inguru irauten du, lasaigarririk gabe, eta pazienteek berehala ekin diezaiokete ohiko jarduerei. Ohiko aukera, pazientea iristen denetik etxera itzultzen den arte, ordubetekoa izan daiteke.
|
|
beste zerbitzu batzuk, ateratzen den irudia kalitate onekoa da, JPG eta PNG formatuetan dago eskuragarri.
|
Egiteko
aukera duzu orriaren edo zatiaren harrapaketa osoa haren gainetik. Gainera, aukera hauek daude:
|
|
Prestatu zainzuri zuriak Zainzuri zuriak, lurpean hazten direnak, normalean egosita jaten dira.
|
Egiteko
, aldez aurretik prestatu behar dira: puntatik oinarriraino zuritu, eta, ondoren, eskuz lotu, tamainaren arabera ordenatuz.
|
|
Jay Cross Velouté saltsa roux zuriz eta hegazti, arrain, itsaski edo haragi saldaz osatuta dago.
|
Egiteko
, lehenik roux a prestatu behar da, irin eta koipe konbinazio bat, gurina, olioa, margarina edo horien guztien nahasketa izan daitekeena. Prestakinak lotura izan dezan, irinaren eta koipearen proportzioa 40 g izaten da elementu bakoitzeko.
|
|
Nolanahi ere, erabili ondoren kanpoko aldea zimurtsua edo itxura txarrekoa bada, nahikoa da berriro zuritzea.
|
Egiteko
moduak Arkume errea lagun ona da, baina ongi konbinatzen dira mota guztietako haragi eta arrainekin. Okin patata hainbat modutan prestatzen da.
|
|
Zein mezu bidali behar diren Nola transmititu ideiak modu egokian?
|
Egiteko
modua edukia bezain garrantzitsua da ia. Oinarrizko alderdi bat errealitatea kontatzea da, etorkizunean etsipenak saihesteko.
|
2010
|
|
Etiketatuei dagokienez, kontsumitzaile gehienek kontsultatu egiten dituzte, eta gustura daude iraungitze datei buruzko datuekin.
|
Egiteko
moduari buruzko informazioa aurkitzea zailagoa da.
|
|
Betelan ohikoenak Pastel krema edo krema eratorriak dira ijito besoaren betegarri ohikoenak.
|
Egiteko
esnea, arrautzak, azukrea, irina eta aroma behar dira. Berotu esnea lurrinarekin eta gorde kantitate txiki bat beste osagaiak nahasteko.
|
|
Ras al Hanut gozo eta berezia da, eta maiz erabiltzen da Marokoko sukaldaritzan, baina gure herrialdeko sukaldeen artean ez da oso ezaguna.
|
Egiteko
, 20 eta 40 espezie bitarte erabiltzen dira, eta ez dago jatorrizko errezetarik egiteko. Berezitasun horrek azaltzen du hainbat barietate daudela gozagarri horretan.
|
|
Osagaien proportzio desberdinetatik eratorritako ezaugarri eta ñabardura esklusiboak ditu.
|
Egiteko
modu horrek balio erantsia ematen du, eta horrek agerian uzten du osotasunaren garrantzia bere zatien baturaren emaitza gisa. Hartara, Marokoko errezeta liburuko ohiko plater askoren ezinbesteko osagaitzat hartzen da Ras al Hanut, hala nola arkume, barazki eta arrain tajina edo kuskus ezaguna.
|
2011
|
|
San jakoboen osagai ohikoenak urdaiazpiko egosia eta gazta koipetsua dira.
|
Egiteko
, nahikoa da gazta xerra urdaiazpiko egosiarekin biltzea, irinetatik, arrautza irabiatuetatik eta ogi birrindua pasatzea eta frijitzea gainazala gorritu arte. Frijitu ondoren, jarri plater batean sukaldeko paperarekin, gehiegizko olioa xurga dezan.
|
|
Haren arduradunek, League of American Bicyclists delakoak, ingurumenarentzat, osasunarentzat eta ekonomiarentzat lanean bizikletaren erabilera zabaltzeko beharra aldarrikatu dute, jai giroan eta publikoki. Era berean, Lan
|
Egiteko
Bizikletaren Astea (Bike to Work Week) hainbat herrialde egiten den urteroko jaieguna da. Antolatzaile beteranoetako eta sendotuenetako bat, Greater Victoria Bike to Work Society, 1995ean hasi zen Columbia Britainiarrean (Kanada) ospatzen, eta gaur egun zazpi mila lagunek baino gehiagok hartzen dute parte.
|
|
Egoste laburrekoa, prestakin honek produktuaren zaporea errespetatzen du, masajea ematen dioten saltsarik gabe.
|
Egiteko
, lehengaiak, kasu honetan arrautzek, kalitatezkoa izan behar du eta, ahal bada, aske hazitako oiloena. Prestatu aurretik, zulatu arrautza Arrautza irakiten hasi aurretik, egin zulo txiki bat alderik biribilenean.
|
|
Horren gainean urre koloreko solomoak muntatu eta kaba murriztuz saltatzen dira.
|
Egiteko
, ontze batean erreketako zukuak berreskuratu, eta beste ontzi bat gehitu, azukre pixka bat eta gatz pixka bat gehitu. Iragazi eta berriro ligatu, gurin dado bat gehituta.
|
2012
|
|
Zaragozan, adibidez, ez da beharrezkoa zakurrak muga batzuk gainditzea, jabeak isuna jaso dezan. Zaragozako Lagun
|
Egiteko
Animaliak Eduki eta Zirkulatzeari buruzko Udal Ordenantzak ezartzen duenez, etxean txakur bat edukitzeko baldintza da “auzokoei eragozpenik ez sortzeko”. Herritarren arteko bizikidetzari buruzko arauak dio hiriko etxeetatik igorritako soinuak ezin direla 45 dB baino gehiago izan egunez eta 27 dB baino gehiago gauez.
|
|
|
Egiteko
modua: Moztu kipula kasko handietan.
|
2013
|
|
Bi elikagai horiek prestatzeko ideia original bat da bakun batzuk egitea. milorriak.
|
Egiteko
, nahikoa da moztu gazta eta fruta xerra mehetan (zartaginean bira eta bira pasa daiteke, samurrago jar dadin). Ondoren, txandaka jarri behar dira fruta geruza bat eta gazta geruza bat, hostopila osatzeko.
|
|
Ondoren, hiru etxeko gaileta errezeta merke, merke eta azkar egingo ditugu mikrouhin labean.
|
Egiteko
denbora, guztira, ez da 15 edo 20 minututik gorakoa izan behar, egosita. 1 Etxeko galletak mikrouhin labean:
|
|
Bi ontzi edo katilu irin behar dira (hobe, integrala bada), arrautza bat eta txahalki edo oilasko haragi salda erdia, gatz gutxikoa.
|
Egiteko
prozedura oso sinplea da: irina eta arrautza nahasten dira, lehorrean.
|
|
Hala ere, gozo eta gazia zerealekin konbinatzeko aukera dago, adibidez, etxeko nugget batzuk egiteko.
|
Egiteko
, 30 minutuz oilasko bularkiaren zerrendak marinatu baratxuri, olio, gatz eta limoiarekin nahastuta. Ordu erdi pasa ondoren, marinatu marinatu oilaskoa xukatu eta, ondoren, irinetan pasatuz, irinez, arrautzaz eta zereal gozo ezti eztiz igurtzi.
|
|
«Ez dugu jakin behar felidoarekin jolasean aritzeak bere osasun fisiko eta emozionalerako duen garrantziaz», azaldu du Pam Jonhson etologoak. Katuek 30 minutu joko behar dituzte egunero bizirauteko eta zoriontsu bizitzeko, eta gehiegizko pisu arriskua murrizteko Espainian, bi milioi katuk gehiegizko pisua dute, eta, beraz, borroka egin behar diote baskulari, Lagun
|
Egiteko
Animalien Obesitatea Prebenitzeko Elkartearen datuen arabera. «Gehiegizko pisua duen felinoarekin ordu erdi jolasean ibiltzea funtsezkoa da behar dituen kiloak gal ditzan», gaineratu du Patricia González albaitariak.
|
2014
|
|
Paperezko loreak aukera bikaina dira apaingarri bat edo mahai zentro original bat egin edo opari bat edo beste pakete bat apaintzeko.
|
Egiteko
teknika konplexuak badaude ere, badaude beste batzuk oso sinpleak, krespoi paperean edo kartoi mehean oinarrituak. Artikulu honek arrosa, azucena eta bestelako lore ereduak erraz eta papera edo kartoi mehea baino erabili gabe, guraizeak eta kola sortzeko urratsak ematen ditu.
|
|
CONSUMER EROSKI Atun entsalada eta dilistak.
|
Egiteko
, letxuga askotarikoak, tipulin freskoa, entsaladako tomate heldua, atun freskoa, tipulin zurtoinak, dilista egosiak, sagardo ozpina, ziapea eta gatz pixka bat behar ditugu. Lehenengo urratsa atuna marinatzeko ongailu bat prestatzea da.
|
|
Izen horiek kontsumitzaileak nahas ditzakete, baina teorian oinarria bera da.
|
Egiteko
erabilitako materialak naturalak dira, eta nekazaritza ekologikoko sistemak dituzte. Iruzurrak saihesteko, kosmetiko ekologiko ziurtatuak erostea gomendatzen da Gainera, kosmetiko horiek ez dute koloratzailerik, ez kontserbakaririk, ez sintesirik, parafinik edo petroliotik eratorritako bestelako produkturik, ezta hildako animaliarik ere, eta ez dira animalietan probatu.
|
|
Kosmetiko ekologikoen erronkak Kosmetiko ekologikoak, oro har, garestiagoak dira industrian egindakoak baino.
|
Egiteko
moduak kostu handiagoak dakartza. Produkzio intentsiboko metodorik erabiltzen ez denez, ekoizpena txikiagoa da.
|
|
CONSUMER EROSKI 1 Azenarioz, hegaluzez eta albahakaz betetako tomateak.
|
Egiteko
behar dugu: 4 tomate, 2 azenario, 250 g hegaluze oliotan, 40 g maionesa, albahaka, 20 ml oliba olio eta gatz pixka bat.
|
|
2 Artoz betetako tomateak.
|
Egiteko
behar dugu: 4 tomate, 250 g arto kontserban, 250 g azenario, 250 g sagar, 200 g maionesa, limoi 1, 4 oliba beltzak eta gatz pixka bat.
|
|
CONSUMER EROSKI 3 Garbantzu eta kuskusez betetako tomateak.
|
Egiteko
behar dugu: 4 tomate heldu, 40 g azenario, 40 g tipulin fresko, 40 g pepino, 100 g kuskus, 100 g garbantzu egosi, 1 baratxuri ale, 60 ml oliba olio birjina, 20 ml sagardo ozpin, hainbat letxuga orri eta Dijongo ziape koilarakada bat.
|
|
4 Gazta freskoz eta atunez betetako tomateak.
|
Egiteko
behar dugu: 4 tomate, 200 g atun oliotan, 50 g oliba berde eta beltz, 50 g arto kontserban, 50 g gazta fresko, 100 ml oliba olio, albaka, piperbeltza eta gatz pixka bat.
|
|
Errezeta beroa da hau, eta gehiago prestatu behar da.
|
Egiteko
behar dugu: 4 tomate, kipula 1, piper berde 1, 50 g ilar, 75 g arroz, 250 g ganba izoztu eta zuritu, 60 ml oliba olio, 2 baso arrain salda, piperrauts gozo eta gatz apur bat.
|
|
erraz garraiatzen da zati batzuetan, eta oso ondo geratzen da giro tenperaturan.
|
Egiteko
, pasta hautsi hotzeko xafla bat, 175 g txanpiñoi, 40 g tipula, 125 g esne gain prestatzeko, arrautza bat, 40 g mozzarella gazta, gatz pixka bat eta intxaur muskatu pixka bat ditugu. Prestaketa:
|
|
Irudia: Bistroa Katuaren elikadura zaintzeko teknologia Teknologiak felidoen gizentasun gero eta handiagoari aurre egiteko asmoa du (hamar katutik seik gehiegizko pisua dute), Lagun
|
Egiteko
Animalien Obesitatea Prebenitzeko Elkartearen datuen arabera. Nola?
|
2015
|
|
Oso errazak dira egiteko eta ia doan!
|
Egiteko
, paper leuna erabil daiteke, eta, gero, poltsa apaindu, edo ilargi paperak, loreak, etab. Hurrengo bideoak erraz erakusten du nola egin daitezkeen paperezko poltsa hauek: 5 Oparia zintekin apaintzea Oparia itzuli edo kaxa bat forratu ondoren, apaindu egin behar dira, are politagoak izan daitezen.
|
|
Erabiltzen den almendra kopurua izendapenean zehazten dena da (Estra, Suprema, Estandarra eta Popular).
|
Egiteko
irina, azukrea, animalia gantza eta almendra ehoak nahasten dira, eta, ondoren, beste osagai batzuk eransten zaizkio, hala nola kokoa birrindua, txokolatea edo kanela. Sarritan, azukre hautsez edo glasé batez estaltzen dira.
|
2016
|
|
Ustiategiko lehengaiak dituzte.
|
Egiteko
irizpideak arau teknikoek finkatzen dituzte. Ekoizpena kontrolatua eta mugatua da.
|
|
Aditu honek aipatzen duen epidemiak datuak ditu: etxeko animalien erdiek baino gehiagok gehiegizko pisua, gehiegizko pisua edo obesitatea jasaten dute, Lagun
|
Egiteko
Animalien Obesitatea Prebenitzeko Elkartearen arabera. Hezurrek gehiegizko pisua izan behar dute, eta horrek artritisa edo artikulazioak kaltetu behar ditu.
|
2017
|
|
Diabetesa duten harburu kopurua hazi egin da, eta erruduna kiloak dira. Bazenekien hiriko txakurren erdiek baino gehiagok gehiegizko pisua dutela elikadura txarragatik eta ariketa gutxi egiteagatik, Lagun
|
Egiteko
Animalien Obesitatea Prebenitzeko Elkartearen arabera. Eta lau hankako lagunengan gaitz horren aurrerapena kezkagarria da.
|
|
Haiekin jolasteko intsektuak sortzea da asmoa!
|
Egiteko
, oihal zerrendak moztu egin behar dira moztuta. Bospasei tira aukeratu, korapilatu eta… kolpatzeko eta jarraitzeko prest!
|
2018
|
|
Desizozteko:
|
Egiteko
modurik onena mantso egitea da, hozkailuan. Ondo aurreikusi behar da, untxia hezurrarekin ebakitzeko eta untxi osoek egun bat edo gehiago behar baitute desizozteko.
|
2019
|
|
konnotazioetara jotzen duen publizitate amua osasungarriak, nahasketa sor dezaketenak.
|
Egiteko
alegazio hauek, araudiak eskatzen du elikagaia eragin onuragarria duen mantenugai bat izatea probatua eta modu adierazgarria (kantitate berdina edo handiagoa) mantenugai bakoitzerako legez ezarritakoa; edari horien kasuan, erreferentziako balioaren% 7,5 mantenugaiak 100 ml bakoitzeko). Antiox efektua bitaminaren 12 mg-ri zor zaio; Defence efektua, 0,21 mg B6 eta 0,38 mikrogramo B12; eta Repair, 2,4 mg B3rekin eta 7,5 mikrogramorekin B8 Kopuru horiek erraz gaindi daitezke dieta osasungarria:
|
2020
|
|
Bistan denez, saltsa horren osagai nagusia tomatea da.
|
Egiteko
, batez ere udare tomatea aukeratzen da, bere piezak mamitsuak direlako eta beste barietate batzuekin alderatuta ur proportzio txikia dutelako, eta horrek etekin handiagoa lortzen du. Gainera, forma luzangak zuritzea errazten du.
|
2021
|
|
Hor sartuko lirateke barazkiak, barazkiak, haragia, arraina, arrautzak, esnea, jogurtak… Edozein markatatik kontsumi daitezke, eta oso garrantzitsua da esatea elikagai horien etiketetan ezin dela “glutenik gabe” legenda sartu. Elikagai konbentzionalak
|
Egiteko
edo formulatzeko prozesuaren arabera, glutenarekin kutsatuta egon daitezke. Adibidez, esnekiak, kontserbak, hestebeteak, kafe kapsulak… Produktu bat egokia den jakiteko, Espainiako Zeliakoen Elkarteen Federazioko (FACE) glutenik gabeko elikagaien zerrendan egiazta daiteke.
|
|
Baina ez da gauza bera bi edo hiru urteko haur bati edo sei edo zazpi urte dituen beste haur bati azaltzea.
|
Egiteko
modua erabat desberdina izango da, ondoren azalduko dizugun moduan. Gainera, umea etxean dagoenerako aholku batzuk emango dizkizugu.
|
2022
|
|
Txinatar fideoak, frijituak edo salteatuak Los fideo frijituak edo chow mein Txinako sukaldaritzaren errezetarik ezagunenetako bat dira.
|
Egiteko
, lehenbizi egostea (edo berriz hidratatzea) da trikimailua. Bigun daudenean, wok batean salteatu barazki freskoekin batera (tipulina, espinakak edo piperrak).
|
|
1 Tomate saltsa Arroz zuriaren lankide ezagunena tomate saltsa da.
|
Egiteko
erraztasunak, zapore gozoak eta kostu baxuak oinarrizko aukera bihurtzen dute (ia bizirauteko aukera) haur eta gazteekin egiten den edozein etxetarako. Norentzat tomate saltsa egitea, frijitu egiten da tipula, baratxuria eta piper berdea eta tomate birrindua frijituta egosi dadin.
|
|
Mizina Beldurrezko askaria izateko, munstrozko begi krematsua baino hoberik ez dago, batez ere begi osasungarria bada, jogurt natural eta frutarena.
|
Egiteko
ere oso erraza da. Plater batean jogurt natural bat desmoldatzen da (jogurt grekoa izan daiteke, haren loditasunak lagunduko baitu), eta gainean xerra bat jartzen da.
|
|
Beste aukera bat etxeko freskagarriak dira, zapore desberdinetakoak eta azukre erantsirik gabeak.
|
Egiteko
, nahikoa da behar den gaseosa kantitatea limoi zukuarekin, laranjarekin, marrubiekin, meloiarekin, sandiarekin, mangoarekin, kafearekin edo tearekin konbinatzea. Limoi edo marrubi zaporeko izotz poloak prestatzeko ere balio du errezeta horrek.
|
|
Bestela esanda, stripping aren ondorioz, askatu nahi ez diren eta animaliaren azalean eta mantuan geratu diren ile hilak erauzten dira.
|
Egiteko
bi modu daude. Lehena hatzekin da.
|
2023
|
|
Irabiakietan Lekaleak smoothietan eta irabiakietan ere sar daitezke.
|
Egiteko
, soja edari edo jogurta erabil daiteke, edo tofu biguna gehitu. Frutekin nahastu eta ondo frijituta edaten da.
|