Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 46

2002
‎Konbinatzeko neurriak eta landareak Urdaileko mukosa narritatzen bada, ez da erabili behar, eta ez da komeni haurdunetan edo edoskitzaroan kontsumitzea. Oso ondo konbinatzen ditu kalagala, bardana, saponaria, zarzaparrilla, hartz belarria, intxaurrondoa, izpilikua, manzanilla, ezkaia, baraila, milenadarra, ulmaria, harpagofitoa, consuelda, zarzamora, artzain poltsa, altzifrea, aniak eta linaza. Aurkezteko moduak Infusiorako edo desegosketarako poltsatxoetan lor daiteke, hala nola landare freskoaren xarabea edo zukua, ekintza topikoko krema eta lozio gisa, hala nola estraktu lehorra edo jariakorra eta hautsa.
‎Zurezkoak. Haren presentziak izaera klasikoagoa ematen dio inguruneari, eta barietate guztietan oso ondo konbinatzen da mota guztietako landareekin. Okerrena da zainketa asko behar direla, hala nola egurra tratatzeko noizean behin hustu behar izatea eta, oro har, astunak eta mugitzeko zailak izaten direla.
‎Azkenik, gatz puntuan jarri eta kontsumitzeko prest egongo da. Saltsa hori oso ondo konbinatzen da barazkiekin, gaztarekin, haragi egosi zatiekin, hestebeteekin, itsaskiekin eta abarrekin. Esne litro bakoitzeko irin eta gurin proportzioa, ematen diogun erabileraren arabera Bexamel saltsa:
2003
‎Hebrearrek eta feniziarrek guinnamon bihurtu zituzten, feniziarrek, kinnamom gisa, greziarrei transmititu zieten, eta erromatarrei, berriz, cinnamomum gisa.Horregatik da gaztelaniazko zinamomoa. Zapore lurrin eta beroa Sukaldean kanela adarrean eta ehota erabiltzen da, eta oso ondo konbinatzen ditu bai plater gozoetan bai gazietan. Ukitu berezia eman Marokoko erara egindako arkume platerari, lagundu frutak haragiz eta hegaztiz beteta, arroz platerak, hainbat postre, hala nola fruta konpotak, txokolate gozokiak, bizkotxoak, arroz esnea, natillak, kanela izozkia… Edari beroek, hala nola txokolateak eta kafeak, gozo gozoak dituzte kanelarekin.
‎Gayuba ere hautsa, pilulak eta tindaketa agertzen dira. Oso ondo konbinatzen ditu ezaugarri antiseptiko eta antiinflamatorioak dituzten landareak, hala nola arto bizarrak, llanten nagusia, xakea, ahabia, zaldi buztana, urrezko makila, katu isatsa, malba, ortiga…
‎Azkenik, komeni da jakitea, materialei dagokienez, burdina forjatua dela aukerarik dotoreena etxe zahar eta seinalezkoetarako. Hala ere, desabantaila gisa, zurezko ate bat baino askoz garestiagoa da, oso ondo konbinatzen baitu etxe modernoetan eta egungoetan. Laburbilduz, norberaren gustua, ingurunearen diseinu lerroa eta estiloaren soiltasuna dira edozein etxetako sarrera nagusia egiteko ildo nagusiak.
‎Espagetia da, seguruenik, pastarik ezagunena. Bere testura sendoari esker, hainbat saltsarentzat ezin hobea da.Linguine Haren izenak “hizkuntzak” esan nahi du, eta forma laua eta irristakorra askoz ere ezagunagoa da Italiatik kanpo, han kontsumitzen baitira herrialdearen hegoaldeko eskualde batzuetan.Bucatini Cobratelli ere deitzen zaie.Espagetiak dira, zulodunak (edateko lastotxoak), eta oso ondo konbinatzen dituzte Italiako hegoaldean eta erdialdean dauden saltsa sendoekin. Bucatoniak bucatiniak baino lodixeagoak dira.Fusilli lunghi.
‎Freskoa da hartzeko modurik onena; xerratan zatitzen da, eta horiei azukrea eta lima zukua gehitu dakizkieke, zaporea indartzeko. Entsaladetan ere erabiltzen da, irabiatua hartu eta jeleak egiten dira… Oso ondo konbinatzen da itsaskiarekin, hegaztiekin, urdaiazpikoarekin, haragiarekin eta arrainarekin.
2004
‎arrautzak, esne krema, esnea, azukrea eta zaporerik gabeko gelatina baizik, eta postre horrek kolore zuri deigarria du. Panakotaren zaporea eta kolorea oso ondo konbinatzen dira karameluarekin, aurkezpenean gehien erabiltzen den osagaietako bat. Bat ideia ona da panakota frutekin laguntzea:
‎Barazki salda egokia egiteko, honako hauek erabil daitezke: nahi izatea, oro har haien zaporeek oso ondo konbinatzen baitute; salda elikagarriagoa eta osoagoa da. Nabarmendu behar da badirela funtzio diuretikoa duten zenbait barazki areagotu egin da, eta, beraz, arazte ahalmen handiagoa izango du.
2005
‎hurbilekoak. Neguan eta udaberrian, orri moreak nerbio zuriekin daudenean samurrak, zapore mikatz samarrak kontrapuntua ematen die entsalada mistoei, eta oso ondo konbinatzen ditu beste barazki batzuekin. Balio elikagarriari dagokionez, hostoetan, urarekin batera, osagaiak karbohidratoak dira nagusi.
‎Osagai guztiak batera irabiatu behar dira, sardexka baten edo pastelgintzako hagatxo batzuen laguntzarekin. Saltsa hau oso ondo konbinatzen da mota guztietako entsaladekin eta barazki gordinekin. Tomate ozpin saltsa Honela egiten da:
‎moztu egiten da letxuga juliana eran moztuta, eta haren gainean, aukeratu den itsaskia jartzen da une horretarako, osorik edo zati erregularretan. Itsaskiak gehien ganbak, otarrainxkak, eta zapoa ere oso ondo konbinatzen du. Hori guztia napa, saltsa arrosaz estaltzen da.
2006
‎Horien artean daude konfiturak, marmeladak eta gelatinak, azal ilunaren barietateetatik abiatuta prestatzen direnak. Fruta idortu gisa, aranpasa aukera interesgarria da plater originalak egiteko, oso ondo konbinatzen baitira ehizakiekin, hegaztiekin edo txerriarekin. Horiekin gozo gozoak ere presta daitezke.
‎Baina jan aurretik, hozkailutik atera eta giro tenperaturan uztea komeni da, gozoagoa izan dadin. Fruta hori fresko, konpotan, marmeladan, tartetan jan daiteke, eta gure sukaldaritza tradizionalean oso ezaguna ez den arren, jakin behar dugu oso ondo konbinatzen duela haragia, eta beste fruta batzuekin nahastuta irabiakietan edo sorbetetan, adibidez. bitamina ugari, jan aurretik, giro tenperaturan edukitzea komeni da.
‎Adar horiek, zuhaitza bezala, naturalak edo artifizialak izan daitezke. Oso ondo konbinatuta geratzen dira zurarekin, sabaiko habeetan edo ate eta leihoen markoetan. Konbinazio zoragarriak lor daitezke apar, girlanda, argi edo belekin.
‎Gainera, brotxetak egiteko ere erabil daitezke, haragi, arrain eta barazkiekin konbinatuz. Azken finean, muskuiluak elikagai eta gozagarri guztiekin oso ondo konbinatzen diren elikagaiak dira. aromatikoak.
2007
‎Hainbat utilitate Taloei hainbat erabilera eman dakizkieke eguneko orduaren eta horiekin batera doazen elikagaien arabera. Ogi masa hori oso ondo konbinatzen da zapore eta testura desberdinekin. – Lagun egiteko:
‎Kristalezko ontziak Aukera landuxeagoa da beirazko ontziak (botilak, edalontziak edo potoak) erabiltzea. Oso ondo konbinatzen dute eta aukera bikainak eskaintzen dituzte mahaigaineko bi elementu ohikoenetarako: kandelak eta loreak.
‎Nahi izanez gero, sareta puska batekin egin daiteke, eta hori egitea baino errazagoa da oheburuan jartzeko armairu txiki bateko bi ate erostea. Burualde original horrek landa itxura emango dio egonaldiari, eta oso ondo konbina dezake kolore berotan margotutako paretekin. Armairuaren zabalera erabilgarri dagoen lekuaren eta ohearen tamainaren araberakoa izango da, eta horregatik ez da neurri orientagarririk ematen.
‎Bestalde, pastel tonuak dira egokienak erlaxazio eta lasaitasun sentsazioa eragiteko. Berdea, gainera, oso ondo konbinatzen da zurarekin eta ehun naturalekin. Urdin pastelak edo argiak zerua eta itsasoa gogorarazten ditu, erlaxatzen laguntzen du eta sormena bultzatzen du.
2008
‎Salteatu barazkiak eta erabili sofritoak, bexamela, saltsa arrosa, tartariarra. Lekale hotzek oso ondo konbinatzen dituzte mota guztietako entsaladak eta barazki batzuk, hala nola garbantzu entsalada arrozarekin eta txanpinoiekin, edo babarrun zurien entsalada eta izokin ketua. Jateko gogorik ez badago, plater berezi osoak egin; adibidez, dilistak haragi albondiga txikiekin, purea oilaskoarekin edo arrainarekin.
‎Kaputxinek, antzinatik gehien erabiltzen zirenetako batek, hasieran zapore mingarria zutenez, Indietako berro izena hartzen zuten. Entsaladetan erabiltzen dira, eta oso ondo konbinatzen dira perrexilarekin, estragoiarekin eta tipulinekin. Moreek oso ongi konbinatzen dituzte endibiak eta tortillak egiteko betegarri gisa.
2010
‎Tomate saltsa ere erabil daiteke, pikante pixka batekin, tigreak tomatearekin lortzeko. Saltsa berdean edo marinel saltsan probatzea komeni da, bi prestakin horiek oso ondo konbinatzen baitituzte. Baina muskuilu frijitu birrineztatuen errezeta arrakastatsuenetako bat da.
2011
‎Poliki poliki kozinatzean, odolkiak bi aldeak ukitzen ditu, eta arroza kurruskari geratzen da. Plantxan egindako arroz odolki hori oso ondo konbinatzen da krema batekin edo fruta chutney batekin, hala nola udarea, sagarra, mangoa edo melokotoia. Odolkiari laguntzeko proposamen horrek tradizionalagoak ordezkatzen ditu, hala nola piper gorri erreak, tomate saltsa edo bizkaitar leuna.
2012
‎Programazioa egiteko, hiru teknika horiek oso ondo konbina daitezke, beti ere kontuan hartuta interesguneak eta txokoak, luzaroan mantendu behar direnez, haurrekin lan egiteko teknika sistematizatuak direla.
2013
‎Bexamel saltsak lana eskatzen du eta delikatua, baina baita zaporetsua eta aldakorra ere: oso ondo konbinatzen ditu barazki, gazta, haragi egosiaren zati, hestebete, itsaski… Gurinaren eta irinaren proportzioak berdinak dira beti, baina aldatu egiten dira esne kantitatearen arabera, zer saltsa motaren arabera egin nahi dugun. Horrela:
‎Google Drive Google Drive bilatzailearen zerbitzu guztiekin modu naturalean integratzen da Google Drive da fitxategiak «hodeian» gordetzeko Googleren plataforma. Aipatzekoa da Google ren ekosistema osoarekin ondo konbinatzea. Google Docs erabiltzen badugu, mezu elektronikoak bidaltzen ditugu Gmail txartelarekin, abestiak Google Play en gordetzen ditugu, Chromerekin nabigatzen dugu, eta abar, gure zerbitzua da.
‎Aukerarik onena saltsa gozo batekin laguntzea da, hala nola marmeladekin edo konfiturekin. (e) koa basoko frutak klasikoenetako bat da, foiearen gantz ukitua oso ondo konbinatzen baita ahabien, mugurdien eta masusten gazi gozoarekin. Baita Nekazaritzako laguntzailea laranja marmeladak, piku konpotak eta, jakina, tipula eta limoi konpotak.
2014
‎Izan ere, plater gaziak ontzeko marrubi saltsa egiten bada, wasabi tanta batzuk edo soja saltsa edo piperbeltz pixka bat gehitu daitezke gozotasunaren kontrapuntu gisa. Oso ondo konbinatzen ditu elikagai koipetsuak foiea eta patea, gaztak eta ozpin olioak, entsaladak ontzeko. Imagen:
2015
‎nola egin brownie tradizional bat Browniearen bertsio asko daude: txokolatea eta txokolate zuria, Oreo galletak, kakao krema, kafea… Eta errezetan osagai ugari sar daitezke, bizkotxoaren testurarekin eta zaporearekin oso ondo konbinatzen baitira. Fruitu lehorrak, marmeladak, jogurta, bananak, datilak edo marrubiak dira adibide batzuk.
‎Pazko arrautzak pegatinekin eta purpurinarekin Hori aplikatzeko oso erraza da. Pegatinen eta purpurinen koloreek eta distirek oso ondo konbinatzen dituzte lehen deskribatutako marrazki eta pinturak. Kontuz ibili behar da purpurina txikiekin, oso toxikoa baita arnasten badute edo ahoan eramaten badute.
2016
‎Barazkien antzera, frutak nabarmen handituko du ogitartekoen nutrizio balioa. Adibidez, udareak oso ondo konbinatzen ditu gazta urdina eta marrubiak gazta freskoarekin. Lekale kremak edo barazki pateak.
2017
‎Gainera, nutrizioaren ikuspegitik, konpota beste biak baino osasungarriagoa da. Fruitu gorrien konpotak, gosariak eta postreak laguntzeaz gain, haragi errea orekatzeko erabil daitezke( oso ondo konbinatzen dira ahate paparrarekin eta txerri azpizun errea). Konpota hauen beste erabileretako bat irabiaki azkarrak prestatzea da.
2021
‎Hala ere, landare iraunkorra denez, udazkenean ere landatu daitezke haziak eta loreen jaiotza negura aurreratu. Primulak oso ondo konbinatzen dira beste landare bulbosoekin, hala nola tulipanekin, krokoekin edo nartzisoekin. 550 bat formula espezie daude, jatorriz Txinakoak.
‎Horregatik, ale horiek mantenugairik kontsumi ez dezaten, askotan baztertu eta berriak landatzen dira hurrengo denboraldirako. Primulak oso ondo konbinatzen dira lorategian, baita loreontzi berean ere, beste ale bulboso batzuekin, hala nola tulipanekin, crocusekin edo nartzisoekin. Lurrari kolorea ematen dioten tapizatzaileak dituzten multzo politak ere sor daitezke, hala nola sagu edo manzanilla belarria edo zintzilikarioak, hala nola huntza edo tradescantia.
2022
‎Gustuko baditugu espeziak, bota eta zapore ukitu bat emateko. erromeroa, ezkaia, oreganoa eta albahaka erabilienak dira, oso ondo konbinatzen baitute tomatearekin. Control de la manera de la manera de la medida.
2023
‎Sukaldean Mahatsa oso elikagai aldakorra da, eta halakotzat hartzen da, freskoa, mazedonia, irabiaki edo postre desberdinen osagai gisa. Oro har, mahats guztiak oso ondo konbinatzen dira gaztarekin, eta moskatel mahatsak foie grasarekin oso ondo moldatzen dira. Muztioa edo mahats zukua oso preziatua da, eta aleak xehatu eta likidotzean lortzen da, azal eta mahats pipitarik gabe.
‎Udako menua antolatzeko, entsalada bat presta daiteke egunero, fruitu lehorrak, haziak, frutak, beste barazki batzuk edo animalia proteinak erantsiz, hala nola atuna, arrautza edo oilaskoa. Lekaleekin oso ondo konbinatzen den zereala artoa da. Pasta edo kus arekin Garbantzuak zartaginean espeziekin sueztitu, hozten utzi eta kus-kusa bota.
‎Arinak eta osasungarriak dira, eta baratzeko gauzarik onenak aprobetxatzen dituzte, udako azken altxorretatik udazkeneko lehen barazkietaraino. Gainera, oso ondo konbinatzen dute lekaleekin, landareaberatsak baitira. Hona hemen etxean prestatzeko zenbait ideia erraz eta gozo.
‎Laranjak du protagonismo handiena gastronomian; izan ere, nazioarteko sukaldeetan erabiltzen da hainbat plater laguntzeko, tartak, pastelak, bizkotxoak, irabiakiak, mazedoniak, izozkiak, koktelak, entsaladak, betegarriak eta saltsak egiteko. Oso ondo konbinatzen dira txokolatearekin, eta, beraz, maiz erabiltzen dira gozogintzako eta gozogintzako produktuekin betetzeko. Laranja, gainera, ekialdeko sukaldaritzan ohikoak diren saltsa gazi gezetako funtsezko osagaia da, haragizko plateren osagarri bikaina.
‎Eta kasu bakoitzerako barietaterik egokienak aukeratu behar dira. Naturalean, zuritu ondoren, zatika jaten dira edo xerratan zatitzen badira, oso ondo konbinatzen dira azukrearekin edo kanelarekin. f468‍f373f469‍f373Zukua oso freskagarria da.
‎f468‍f373f469‍f373 Laranjak du protagonismo handiena gastronomian; izan ere, nazioarteko sukaldeetan hainbat plater laguntzeko erabiltzen da, tartak, pastelak, bizkotxoak, irabiakiak, mazedoniak, izozkiak, koktelak, entsaladak, betegarriak eta saltsak egiteko. f468‍f373f469‍f373 Oso ondo konbinatzen dute txokolatearekin; beraz, maiz erabiltzen dira gozogintzako eta gozogintzako produktuez betetzeko. f468‍f373f469‍f373 Ekialdeko sukaldaritzan ohikoak diren saltsa gazi gezetako osagai nagusia da laranja, haragizko plateretarako osagarri bikaina.
‎Mamiak zapore gozoa du, eta, horri esker, gozogintzan eta plater gazietan erabil daiteke. Oso ondo konbinatzen ditu lekaleak, zopak hobetzen ditu eta bizkotxoen osagai gisa erabil daiteke. f538 Kalabazina Udako kalabaza.
‎Mamia frijituta, plantxan, sueztituta edo egosita egin daiteke. Oso ondo konbinatuta geratzen da arrozarekin, zopetan eta gisatuetan. Egosia eta birrindua, osagai garrantzitsua da barazki pureetarako.
‎konbinazio bikaina eguna hasteko. f449 Mazedonia batean, oso ondo konbinatzen dituzte meloia, sandia, sagarra, melokotoia eta mugurdiak. f449 Zatitxo fresko gisa aurkeztu daitezke tomate eta izokin ketuzko entsaladan, edo bakailao eta laranja entsalada, eskarola eta atuna oliba oliotan… Konbinazio horietako edozeinek oso ondo markatzen ditu mahatsak, eta horien zaporea izugarri handitzen da oliba olioarekin eta gatz pitin batekin gozatzen direnean.
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia