2002
|
|
Konbinatzeko neurriak eta landareak Urdaileko mukosa narritatzen bada, ez da erabili behar, eta ez da komeni haurdunetan edo edoskitzaroan kontsumitzea.
|
Oso
ondo konbinatzen ditu kalagala, bardana, saponaria, zarzaparrilla, hartz belarria, intxaurrondoa, izpilikua, manzanilla, ezkaia, baraila, milenadarra, ulmaria, harpagofitoa, consuelda, zarzamora, artzain poltsa, altzifrea, aniak eta linaza. Aurkezteko moduak Infusiorako edo desegosketarako poltsatxoetan lor daiteke, hala nola landare freskoaren xarabea edo zukua, ekintza topikoko krema eta lozio gisa, hala nola estraktu lehorra edo jariakorra eta hautsa.
|
2003
|
|
Gayuba ere hautsa, pilulak eta tindaketa agertzen dira.
|
Oso
ondo konbinatzen ditu ezaugarri antiseptiko eta antiinflamatorioak dituzten landareak, hala nola arto bizarrak, llanten nagusia, xakea, ahabia, zaldi buztana, urrezko makila, katu isatsa, malba, ortiga…
|
|
Freskoa da hartzeko modurik onena; xerratan zatitzen da, eta horiei azukrea eta lima zukua gehitu dakizkieke, zaporea indartzeko. Entsaladetan ere erabiltzen da, irabiatua hartu eta jeleak egiten dira…
|
Oso
ondo konbinatzen da itsaskiarekin, hegaztiekin, urdaiazpikoarekin, haragiarekin eta arrainarekin.
|
2006
|
|
Adar horiek, zuhaitza bezala, naturalak edo artifizialak izan daitezke.
|
Oso
ondo konbinatuta geratzen dira zurarekin, sabaiko habeetan edo ate eta leihoen markoetan. Konbinazio zoragarriak lor daitezke apar, girlanda, argi edo belekin.
|
2007
|
|
Kristalezko ontziak Aukera landuxeagoa da beirazko ontziak (botilak, edalontziak edo potoak) erabiltzea.
|
Oso
ondo konbinatzen dute eta aukera bikainak eskaintzen dituzte mahaigaineko bi elementu ohikoenetarako: kandelak eta loreak.
|
2014
|
|
Izan ere, plater gaziak ontzeko marrubi saltsa egiten bada, wasabi tanta batzuk edo soja saltsa edo piperbeltz pixka bat gehitu daitezke gozotasunaren kontrapuntu gisa.
|
Oso
ondo konbinatzen ditu elikagai koipetsuak foiea eta patea, gaztak eta ozpin olioak, entsaladak ontzeko. Imagen:
|
2023
|
|
Laranjak du protagonismo handiena gastronomian; izan ere, nazioarteko sukaldeetan erabiltzen da hainbat plater laguntzeko, tartak, pastelak, bizkotxoak, irabiakiak, mazedoniak, izozkiak, koktelak, entsaladak, betegarriak eta saltsak egiteko.
|
Oso
ondo konbinatzen dira txokolatearekin, eta, beraz, maiz erabiltzen dira gozogintzako eta gozogintzako produktuekin betetzeko. Laranja, gainera, ekialdeko sukaldaritzan ohikoak diren saltsa gazi gezetako funtsezko osagaia da, haragizko plateren osagarri bikaina.
|
|
f468f373f469f373 Laranjak du protagonismo handiena gastronomian; izan ere, nazioarteko sukaldeetan hainbat plater laguntzeko erabiltzen da, tartak, pastelak, bizkotxoak, irabiakiak, mazedoniak, izozkiak, koktelak, entsaladak, betegarriak eta saltsak egiteko. f468f373f469f373
|
Oso
ondo konbinatzen dute txokolatearekin; beraz, maiz erabiltzen dira gozogintzako eta gozogintzako produktuez betetzeko. f468f373f469f373 Ekialdeko sukaldaritzan ohikoak diren saltsa gazi gezetako osagai nagusia da laranja, haragizko plateretarako osagarri bikaina.
|
|
Mamiak zapore gozoa du, eta, horri esker, gozogintzan eta plater gazietan erabil daiteke.
|
Oso
ondo konbinatzen ditu lekaleak, zopak hobetzen ditu eta bizkotxoen osagai gisa erabil daiteke. f538 Kalabazina Udako kalabaza.
|
|
Mamia frijituta, plantxan, sueztituta edo egosita egin daiteke.
|
Oso
ondo konbinatuta geratzen da arrozarekin, zopetan eta gisatuetan. Egosia eta birrindua, osagai garrantzitsua da barazki pureetarako.
|