Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 10

2002
‎Konbinatzeko neurriak eta landareak Urdaileko mukosa narritatzen bada, ez da erabili behar, eta ez da komeni haurdunetan edo edoskitzaroan kontsumitzea. Oso ondo konbinatzen ditu kalagala, bardana, saponaria, zarzaparrilla, hartz belarria, intxaurrondoa, izpilikua, manzanilla, ezkaia, baraila, milenadarra, ulmaria, harpagofitoa, consuelda, zarzamora, artzain poltsa, altzifrea, aniak eta linaza. Aurkezteko moduak Infusiorako edo desegosketarako poltsatxoetan lor daiteke, hala nola landare freskoaren xarabea edo zukua, ekintza topikoko krema eta lozio gisa, hala nola estraktu lehorra edo jariakorra eta hautsa.
2003
‎Gayuba ere hautsa, pilulak eta tindaketa agertzen dira. Oso ondo konbinatzen ditu ezaugarri antiseptiko eta antiinflamatorioak dituzten landareak, hala nola arto bizarrak, llanten nagusia, xakea, ahabia, zaldi buztana, urrezko makila, katu isatsa, malba, ortiga…
‎Freskoa da hartzeko modurik onena; xerratan zatitzen da, eta horiei azukrea eta lima zukua gehitu dakizkieke, zaporea indartzeko. Entsaladetan ere erabiltzen da, irabiatua hartu eta jeleak egiten dira… Oso ondo konbinatzen da itsaskiarekin, hegaztiekin, urdaiazpikoarekin, haragiarekin eta arrainarekin.
2006
‎Adar horiek, zuhaitza bezala, naturalak edo artifizialak izan daitezke. Oso ondo konbinatuta geratzen dira zurarekin, sabaiko habeetan edo ate eta leihoen markoetan. Konbinazio zoragarriak lor daitezke apar, girlanda, argi edo belekin.
2007
‎Kristalezko ontziak Aukera landuxeagoa da beirazko ontziak (botilak, edalontziak edo potoak) erabiltzea. Oso ondo konbinatzen dute eta aukera bikainak eskaintzen dituzte mahaigaineko bi elementu ohikoenetarako: kandelak eta loreak.
2014
‎Izan ere, plater gaziak ontzeko marrubi saltsa egiten bada, wasabi tanta batzuk edo soja saltsa edo piperbeltz pixka bat gehitu daitezke gozotasunaren kontrapuntu gisa. Oso ondo konbinatzen ditu elikagai koipetsuak foiea eta patea, gaztak eta ozpin olioak, entsaladak ontzeko. Imagen:
2023
‎Laranjak du protagonismo handiena gastronomian; izan ere, nazioarteko sukaldeetan erabiltzen da hainbat plater laguntzeko, tartak, pastelak, bizkotxoak, irabiakiak, mazedoniak, izozkiak, koktelak, entsaladak, betegarriak eta saltsak egiteko. Oso ondo konbinatzen dira txokolatearekin, eta, beraz, maiz erabiltzen dira gozogintzako eta gozogintzako produktuekin betetzeko. Laranja, gainera, ekialdeko sukaldaritzan ohikoak diren saltsa gazi gezetako funtsezko osagaia da, haragizko plateren osagarri bikaina.
‎f468‍f373f469‍f373 Laranjak du protagonismo handiena gastronomian; izan ere, nazioarteko sukaldeetan hainbat plater laguntzeko erabiltzen da, tartak, pastelak, bizkotxoak, irabiakiak, mazedoniak, izozkiak, koktelak, entsaladak, betegarriak eta saltsak egiteko. f468‍f373f469‍f373 Oso ondo konbinatzen dute txokolatearekin; beraz, maiz erabiltzen dira gozogintzako eta gozogintzako produktuez betetzeko. f468‍f373f469‍f373 Ekialdeko sukaldaritzan ohikoak diren saltsa gazi gezetako osagai nagusia da laranja, haragizko plateretarako osagarri bikaina.
‎Mamiak zapore gozoa du, eta, horri esker, gozogintzan eta plater gazietan erabil daiteke. Oso ondo konbinatzen ditu lekaleak, zopak hobetzen ditu eta bizkotxoen osagai gisa erabil daiteke. f538 Kalabazina Udako kalabaza.
‎Mamia frijituta, plantxan, sueztituta edo egosita egin daiteke. Oso ondo konbinatuta geratzen da arrozarekin, zopetan eta gisatuetan. Egosia eta birrindua, osagai garrantzitsua da barazki pureetarako.
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia