Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 562

2005
‎Urtero bezala, Arabako Errioxa osatzen duten hamabost udalerriak ordezkatuta egon ziren neska mutikoen kale-jira honetan, udalerri bakoitzetik ekarritako mahatsak bertan uzten baitituzte geroago zapaltzeko. Mahatsa zapalduz lortutako muztioarekin topa egiten dute, aurtengo uztaren emaitzak onak izan daitezen. Nekazaritza eta Arrantza sailburua, Arabako ahaldun nagusia eta Arabako Foru Aldundiko Nekazaritza diputatua, besteak beste, eguneko ekitaldietan izan ziren.
‎Esan bezala, ekitaldi asko antolatu zituzten egun osoan, eta jai giroa nagusi izan zen. Giro bikain horretan, artzainek herriaren esker ona jaso zuten. Izan ere, haien lanbidea itzal handikoa da euskaldunon herrian.
‎Baina dena oso ongi dago. Ez nuen uste hain lagun onak topatuko nituenik. Primeran hartu gaituzte.
‎Familiakoekin, lagunekin, Arabako Errioxako jendearekin egun honetaz gozatzeko aukera izan dut eta horrek sekulako poza ematen dit. Ardo ona dastatzen eta igande honetako eguraldi bikainak lagun, primera pasatzen ari naiz Nabaridasen.
‎Halako eguzkiak bizitza alaitu eta bihotza suspertzen digu. Gainera, oso ona da gure mahastietarako. Bestalde, jende asko etorri da, aurreko urteetan bezala, gutxi gora behera.
‎Hazle berriak animatzeko ere balio dute. Eta hori ere ona da, bertoko abere gutxi daude eta.
‎Jardunaldi teknikoaren amaieran, antolatzaileak pozik agertu dira emaitza ikusita. Beraz, badirudi Euskal Herriko abere arrazen etorkizuna ere ona izango dela. Larunbatean, Oñatiko unibertsitatearen ondoan, bertoko arraza guztiak erakutsi zituzten.
‎Urte haietan Euskadiren egoera ez zen oso ona . Beharrak bultzatu zuen alde egitera.
‎Tamalez, horietako batzuk desagertzeko arriskuan daude. Kasu gehienetan, abeltzainen borondate onari esker iraun dute gaur arte.
‎ko k behirik onenaren saria irabazi zuen.
‎Lehiaketan aurkeztutako abereen kalitate ona zela eta, epaimahaikideek zaila izan zuten. Hori berez poztekoa da, arrazaren alde egindako lana ildo onetik baitoa.
‎Lehiaketan aurkeztutako abereen kalitate ona zela eta, epaimahaikideek zaila izan zuten. Hori berez poztekoa da, arrazaren alde egindako lana ildo onetik baitoa.
‎Txakolin ona lortzeko, ezinbestekoa da mahatsa une egokian biltzea.
‎Behin betiko datuak oraindik heldu ez bazaizkigu ere, badirudi aurtengo uzta ona izango dela. Dena den, â?. Getariako Txakolinakâ?
‎eta â?, latxa gaztaâ? etiketadun gaztak Idiazabal markako gaztarik onenak dira. Imanol Arias, Martin Fiz, Rafa Alkorta eta Antonio Mercero dira, besteak beste, klub edo elkarte sortu berriaren ohorezko kide.
‎Gero, stanaren itxura ederra ere kontuan hartzen dugu, baita barietate kopurua ere. Barazkien atalean, Adela Andikoetxeak atera du puntuaziorik onena , hark baitzituen fruiturik gehien: 65 barietate guztira.
‎Bi arrazoi horiengatik, besteak beste, Euskadiko baserri turismoak gorakada nabarmena izan du. Azken urteotan, etengabe hazi da eta aurten erdietsi ditu emaitzarik onenak .
‎Hizlariek eta bertaratuek sektoreko politiken eraginari buruz egin zuten gogoeta eta politika horiek hobetzeko biderik onenak izan zituzten eztabaidagai.
‎Produktuen kalitateari postuen itxura gehitzen zaie. Gauzak horrela, ia ezinezkoa zen aurrera egitea nonbait gelditu gabe eta gure herriko jaki onenetako batzuk erosi gabe.
‎Eguna aparteko giroan igarotzeaz gain, jendeak aukera ezin hobea du euskal elikagairik onenak etxera eramateko.
‎Gaur, Idiazabal gaztari buruzko albiste on batekin hasiko dugu albistegia, â?. Aizpeaâ, izeneko gaztak urrezko domina irabazi baitu Italian.
‎izeneko gaztak urrezko domina irabazi baitu Italian. Lehiaketa Verona hirian egiten da eta mendiko artzain gaztarik onena saritzen du. Aurten, Eli Arrillaga eta Mikel Etxezarreta saritu dituzte, eurena baita gazta irabazlearen gaztandegia.
‎Zaharberritu genuen eta horra hor emaitza. Balantzea ona da. Hamar urteotan oso jende jatorra igaro da hemendik.
‎Latxa ardia gogorra da, esnetarako oso ona . Zailtasun meteorologiko eta orografikoei ondo egiten die aurre.
‎Berriki Urrezko Domina irabazi du Mendiko IV. Gazta Olinpiadetan, Veronan (Italia). Han, Idiazabal jatorriko gazta, Olaberriko Aizpea gaztandegiak egindakoa, dastatzailerik onenek lehenetsi zuten 900 gaztaren artetik. mundu osoko bazterretatik etorriak ziren.
‎Artzaintza lan gogorra da, dudarik gabe, baina horrelako sariei esker artzainen lana goraipatua da; eta gizarteak euskal artzainen ahalegina, ilusioa eta lan ona saritzen ditu.
‎Gure herriko Limousin arrazako behien maila izugarri altua da. Beste lurralde batzuekin alderatuta, Euskadik estatu osoko limousinik onenak ditu. Hori hala da hainbat arrazoirengatik; baina batez ere, euskal abeltzainek egindako lan gogorrarengatikâ? ¦
‎Arrony Robert nazioarteko epaimahaikidea da. Eta abererik onenak aukeratzeko, lehiaketa hauetan kontuan hartzen diren irizpideak zeintzuk diren azaldu digu.
‎Asteburuan, Zamudioko lehiaketan saritutakoak, Fernando Heras eta Meabe Egiluz anaiak izan ziren. Lehenak Aziendarik eta Zezenik onenaren sariak irabazi zituen eta bigarrenek Limousin arrazako behirik onenaren saria jaso zuten, irudian ikusten duzuen abere zoragarri honengatik, hain zuzen.
‎Asteburuan, Zamudioko lehiaketan saritutakoak, Fernando Heras eta Meabe Egiluz anaiak izan ziren. Lehenak Aziendarik eta Zezenik onenaren sariak irabazi zituen eta bigarrenek Limousin arrazako behirik onenaren saria jaso zuten, irudian ikusten duzuen abere zoragarri honengatik, hain zuzen.
‎Limousin arrazaren haragitarako eta ugalketarako gaitasunak ezbairik gabeak izanik, haragi ekoizle askok erabaki dute behi arraza honekin lan egitea. Eta emaitzak berez onak baziren, are hobeak izan dira euskal abeltzainek lortu dituztenak. Izan ere, munduko aziendarik onenetakoak lortu baitituzte.
‎Eta emaitzak berez onak baziren, are hobeak izan dira euskal abeltzainek lortu dituztenak. Izan ere, munduko aziendarik onenetakoak lortu baitituzte.
‎Lehiaketa mota honetan ganadutegi guztiak aurkezten dira; norberaren abererik onenak dira. Ni abereak sailkatzeaz arduratzen naiz, abereen ezaugarriak kontuan hartuta.
‎Oso behi ona da. Bular sakona du.
‎Haragitarako ezaugarri bikainak ditu. Izterraldea da behiaren zatirik garrantzizkoena, okelarik onena hor nonbait dago. Eta beste alde honetan ere haragi ona dago, bizkarraldea da, sakona, oso luzea, on ona.
‎Izterraldea da behiaren zatirik garrantzizkoena, okelarik onena hor nonbait dago. Eta beste alde honetan ere haragi ona dago, bizkarraldea da, sakona, oso luzea, on ona. Gero, arraza batzuen eta besteen arteko aldea ugalketan datza.
‎Izterraldea da behiaren zatirik garrantzizkoena, okelarik onena hor nonbait dago. Eta beste alde honetan ere haragi ona dago, bizkarraldea da, sakona, oso luzea, on ona . Gero, arraza batzuen eta besteen arteko aldea ugalketan datza.
‎Hau oso ugalkorra da. Eta kumeek ongi edoskitzen dute, errape onak ditu eta.
‎1999an sortu zenetik, Zumitzek artzain bakoitzaren gaztarik onenak aukeratzen dihardu. Goi mailako gaztak sailkatzeko, bi txartel erabiltzen ditu:
‎antolatu zituen bosgarrenik. Urtero, gazta honen egilerik onena saritzen du. Horrez gain, Idiazabal gaztaren aldeko lanagatik nabarmendu diren pertsonak eta erakundeak ere saritzen ditu.
‎Zumitzeko kideek gaztagilerik onena saritzen dute Urrezko Kaikuarekin. Oraingoan, 2005 urteko Urrezko Kaikua, Jesus Ansolari eta Rosa Maria Salegiri eman diete, Elgoibarko Mausitxa baserrikoei, aurten zazpi sari irabazi izanagatik.
‎Sari banaketa amaitzeko, kalitate oneko gaztak egon ziren dastatzeko. Zumitz Etiketa Berdeko gaztak ziren, Mausitxa baserritik ekarriak, 2005eko Urrezko Kaikuaren irabazlearenak.
‎Hotza edo beroa, berdin jasaten dute eta. Arrazoi guztioriengatik, hirurogeiko hamarkadan emuak hazteko lehen saioak egin ziren eta emaitza oso onak erdietsi ziren.
‎Oraingoan, 22 gazta aritu dira lehian aurreneko sariagatik; batzuk, kalitate handikoak; hain onak beste lehiaketa batzuetan sariak irabazita batzuek. ((eareago, aurten bertan sariak irabazi dituzte beste lehiaketa batzuetan.))
‎Emuaren alderik onena honako hau da. Okelarik onena hemen dago.
‎Emuaren alderik onena honako hau da. Okelarik onena hemen dago. Lepoaldea ere ona da gisatuak prestatzeko (isats erregosiaren antzekoa da eta).
‎Okelarik onena hemen dago. Lepoaldea ere ona da gisatuak prestatzeko (isats erregosiaren antzekoa da eta). Haragi kopururik handiena hortik ateratzen da, izterretatik.
‎Eta ezaugarri oso onak ditu; errule ona da eta haragi ona ematen du. Euskal oiloak ez du oilo arruntak adina erruten.
‎Eta ezaugarri oso onak ditu; errule ona da eta haragi ona ematen du. Euskal oiloak ez du oilo arruntak adina erruten.
‎Eta ezaugarri oso onak ditu; errule ona da eta haragi ona ematen du. Euskal oiloak ez du oilo arruntak adina erruten.
‎Euskal oiloak ez du oilo arruntak adina erruten. Hala ere, bi urtean emaitza onak ateratzen dizkiozu eta gainera, gero gisatu ederra egingo duzu berarekin. Azken batean, baserritarrek eta etxekoandreek hori nahi dute:
‎Azken batean, baserritarrek eta etxekoandreek hori nahi dute: gisatu on bat egin, ezta?
‎Ustekabe ederra izan da. Eta esker oneko sentitzen naiz.
‎Beste herrialde batzuetan dagoeneko probatuta dagoen esperientzia da eta Euskadin ere nahiko emaitza onak ari da ematen.
‎Dena dela, ez dugu ahaztu behar gure herrian gertatzen diren sute gehienak nahita edota ustekabean piztuak direla. Horregatik, suaren aurka borrokatzeko modurik onena da herritar guztiok arriskuaz jabetzea.
‎Hiru urte igaro eta gero, emaitzak oso onak izan dira. Azken batean, nahi genuen guzti guztia ezin izan dugu hobetu, baina hala ere, gauza batzuk ondo egin dira.
‎Hego Euskal Herriko lau lurraldeak ordezkatuz, 40 gaztagile izan ziren finalean: Nafarroa, Araba, Gipuzkoa eta Bizkaiko hamar gaztagilerik onenak .
‎Latx arrazako ardi esne gordinez egina betiko moduari jarraiki, eta osasun aldetik zorrotz kontrolatua, Idiazabal gazta munduko gaztarik onenetakoa da gaur egun. Eta aurten Lizarrari egokitu zaio lehiaketa babestea, punta puntako 40 gaztagileri abegi eginik.
‎Carmen de Vega elikagaien teknologia irakaslea da, eta berak ere goraipatu zituen lehiaketara aurkeztutako gaztak; kalitate izugarria zutela aitortu zigun. Haren eskutik jakin genuen zeintzuk diren gazta on baten ezaugarriak, eta nola dastatu behar den ere azaldu zigun.
‎Azkenik, 2005 urteko Idiazabal Gaztarik onenaren saria Jesus Ansolak eta Rosa Maria Salegik irabazi zuten, Elgoibarko Mausitxa baserrikoek.
‎Edonola ere, irabazleek beste sari batzuk ere eskuratuak dituzte aurten. Aipagarriena, agian, Urrezko Kaikua, Zumitz Elkarteak Urteko Gaztarik Onenari ematen dion saria.
‎Gaztazale on batek huts egin ez lukeen lehiaketa dela eta, sekulako jaia egin zuten Lizarran. Irabazleak, berriz, denok izan ginen, baina batez ere Euskal Herriko artzainak eta gaztagileak.
‎Proiektua arestian aurkeztu dute. Landa ingurunearen hutsuneak aztertzen ditu eta alderik onenak bultzatzea bilatzen du.
‎Hauxe duzue boilur beltza. Arteak, hurritzak eta haritzak erabiltzen genituen lehen; gaur egun, arteak eta haritzak bakarrik, gure esperientziaren arabera horietxek baitira onenak . Boilurrak ekoizteko orduan, zuhaitz horiekin lortzen ditugu emaitzarik onenak.
‎Arteak, hurritzak eta haritzak erabiltzen genituen lehen; gaur egun, arteak eta haritzak bakarrik, gure esperientziaren arabera horietxek baitira onenak. Boilurrak ekoizteko orduan, zuhaitz horiekin lortzen ditugu emaitzarik onenak . Arteekin, seigarren edo zazpigarren urtean hasten gara emaitzak lortzen.
2006
‎Ramon Amenabar Zallako Frutatzaintza Estazioaren arduradunak azaldu digu ikastaro hauek zertan diren eta inausketa on baten sekretuak zeintzuk diren kontatu digu.
‎Munduko rankinean gaude. Munduko hiru sukaldaritzarik onenetakoan dago gurea.
‎Laster Madrilen eta Lyonen izango diren lehiaketetan parte hartu ahal izango du Txapelketako irabazleak. Bata Estatutuko Sukaldaririk Onenaren Lehiaketa da eta bestea Europako Sukaldaririk Onenarena. Historiari begiratuz gero, txapelketa hauek oso ongi joan izan zaizkie euskal sukaldariei.
‎Laster Madrilen eta Lyonen izango diren lehiaketetan parte hartu ahal izango du Txapelketako irabazleak. Bata Estatutuko Sukaldaririk Onenaren Lehiaketa da eta bestea Europako Sukaldaririk Onenarena . Historiari begiratuz gero, txapelketa hauek oso ongi joan izan zaizkie euskal sukaldariei.
‎Euskadik sukaldari onak ematen jarraitzen du. Hor ditugu, esaterako, Daniel Negreira eta Iban Garin.
‎Amaitzeko, Euskadiko odolki eta lukainkarik onenak ekarriko ditugu hizpidera. Ea non aurkitu ditugunâ? ¦?
‎Aurreko igandean, urtarrilak 29, Ordiziak Esne Arkume Labeldunaren Eguna ospatu zuen. Arkumearen Mahaiak, Goimen ek eta Ordiziako Udalak antolatuta, sukaldaritza onaren zale asko erakarri zituen.
‎Zergatik Laudion? Nire senarra Laudiokoa da, 10 urte daramat hemen, izugarri gustatzen zait Laudio eta jendeak oso harrera ona egin dit. Gogo handia nuen zerbait egiteko hemen.
‎Txakolin kontuetaz asko dakitenak bat etorri dira esaten eguraldi aldetik oso urte ona izan dela, ahogozorako nahiko suabea, alkohol graduazioa handiagoa izan arren.
‎hazkundeari eustea eta Arabako txakolina mundu osoan ezagutaraztea. Sustraia saiotik onena opa diegu Arabako txakolingileei!
‎Arraza preziatu horren beste ezaugarri batzuk hauek dira: oso menditarrak dira, edozein tokitara ongi egokitzen dira eta haragitarako oso onak dira.
‎Interneten bidez aurkezturiko eta salduriko 27 behirekin, Pozoblancoko feriaren emaitzak oso onak izan dira, eta errepikatu beharreko esperientziatzat jo dute. Ez da bat ere harrigarria:
‎Ardo azoka hau jende askori zuzenduta dago, baina batez ere ostalaritzako profesionalei, ardo elkarteei, denda espezializatuei eta ardo onak preziatzen dituztenei.
‎Gaur egun, Bizkaiko Ardo Azoka erabat ospetsu bihurtu da. Ardo onak preziatzen dituztenentzat huts egin ezinezko hitzordua da.
‎Esperientzia oso ona izan da. Saltzailearentzat oso esperientzia interesgarria izan da.
‎Turismoa eta abentura ere osagarriak dira. Esaterako, bidaiatxo bat globoan egin eta gero, upategi batean bazkari on bat egitea. Piragusimo saioak ere antolatzen ditugu Ebro ibaian, eta mendi ibilaldiak, e.a.
‎Jendea azkar hasi zen telefonoz deitzen, mezu elektronikoak bidaltzenâ? ¦ Gaur egun, egoera sendotzea lortu dugu. Oro har, jendearen erantzuna ona izan da. Enpresa handitzea espero dugu, baina oraingoz ezin gara kexatu.
‎Han mota guztietako garaiak ezagutu genituen: onak , ez hain onak eta txarrak. Arrantza sektore osoaren berregituraketa osoa egitea egokitu zitzaigun, eta 86an Europan sartzeko lanak prestatu behar izan genituen...
‎Han mota guztietako garaiak ezagutu genituen: onak, ez hain onak eta txarrak. Arrantza sektore osoaren berregituraketa osoa egitea egokitu zitzaigun, eta 86an Europan sartzeko lanak prestatu behar izan genituen...
‎Egia esan, askoz errazagoa da elkarrekin lan egitea, gauzak aginduz egitea baino. Sistema honek beti eman dizkit emaitza onak . Beti saiatu naiz lan-taldeak sortzen eta lan-talde horiek ongi ibili dira.
‎Euskal Herriko Goi Kontserbatorioko ikasleen soinuek amaiera eman zioten aurtengo Nardiz sariketari, Euskadiko lehen sektoreari euren bizitzako onena eman dioten hiru gizonek egindako lana aintzatetsiz eta eskertuz.
‎Atzerantz begiratzean, Luis Marik azken 35 urteotaz egiten duen balantzea oso ona da.
‎Begiak atzera itzuliz, egindako lana ildo onetik joan zela ikus daiteke.
‎Oraingoan, portuko agintaritza bere gain hartzera. Hemen, lan-gela honetan, esker oneko agertzen da, bere lan-taldeen arteko lankidetza estua dela eta. Taldekako lana da Jose Ignaziorentzat lorpen mota guztien funtsezko urratsa.
‎Lurrak eman ditzakeen fruiturik onenez inguraturik, lorategi honetan zehar paseatzen aritu gara gizon honi lagunduz. Jose Etxebarriak bizitza osoa eman du frutazaintzan eta haren kemena eta bizkortasuna hektarea hauetan islaturik daude.
‎Baina hona etortzean, nire anaiarekin eta beste auzoko batekin â?. Robertorekinâ?? elkartu eta gero, gauzek onera egin zuten. Beharbada, lehen baino gutxixeago irabazten da, baina ondo bizi gaitezke behintzat.
‎2005 urteko txakolinaren uzta zer dela-eta izan den horren bikaina ulertzeko, hiru arrazoi ekarri behar ditugu gogora: Bizkaiko ardogileek egindako lan ona , upategietan bultzatutako hobekuntza teknologikoak eta mahastien aldeko eguraldia. Egia esan, Jatorri Izenaren Kontseilu Arautzailea sortu zenetik, aurtengo ardoak izan dira kalitaterik handienekoak.
‎Iaz Euskal Herrian izan genuen eguraldia oso ona izan zen mahastizaintzarako. Hortik datorkio aurtengo txakolinari bere kalitate bikaina.
‎Alde horretatik, ikastaroan jaso dituen aholkuak eta irakaspenak oso baliagarriak izango ditu etorkizunerako. Beraz, Aitorrek ikastaroa eskertu eta oso balorazio ona egiten du Artzain Eskolako ikastaroez.
‎Dena den, mahastietan eskuz egiten den hautaketari esker gaitzak saihestea lortzen dugu. Oro har, uzta oso ona izan zela esan dezakegu. Bestalde, mahastiek gero eta urte gehiago dituzte; beraz, mahastien ekoizpen gaitasuna gorantz doa.
‎Bestalde, mahastiek gero eta urte gehiago dituzte; beraz, mahastien ekoizpen gaitasuna gorantz doa. Aurreko urteekin alderatuta, mahatsaren kalitatea oso ona izan zen; graduazio askotxoa zuen eta. Gradu bat eta erdi edo ia bi gradu gehiago zituen.
‎Egun berean hainbat kide omentzeko ere aprobetxatu zuten. Batzuk egin duten ibilbideagatik edo irabazi duten izen onagatik omendu zituzten; eta beste batzuk eskarmentu handikoak izateagatik, edo alderantziz, gazteak eta etorkizun onekoak izateagatik.
‎Egun berean hainbat kide omentzeko ere aprobetxatu zuten. Batzuk egin duten ibilbideagatik edo irabazi duten izen onagatik omendu zituzten; eta beste batzuk eskarmentu handikoak izateagatik, edo alderantziz, gazteak eta etorkizun onekoak izateagatik.
‎Zer esango dizuet nik galgoei buruz? Gauza onak , besterik ez. Galgoak santu hutsak direla esaten dute; ez dira bat ere balakariak.
‎Aztik Alex Iturrate urpekariaren lankidetzarekin argitaratu duen liburu honek, euskal kostaldean murgilaldiak egiteko lekurik onenak jasotzen ditu eta segurtasun osoz urpean igeri egiteko hainbat gomendio ematen ditu. â?. Itsaspeko ibilaldia euskal kostaldean zeharâ?
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...
Aldaerak
Lehen forma
ona 155 (1,02)
onak 104 (0,68)
onena 85 (0,56)
onenak 80 (0,53)
oneko 22 (0,14)
onenetako 16 (0,11)
on 13 (0,09)
onenaren 10 (0,07)
onenen artean 6 (0,04)
onean 5 (0,03)
Onena 4 (0,03)
onaren 4 (0,03)
onenek 4 (0,03)
onetik 4 (0,03)
onari 3 (0,02)
onenekin 3 (0,02)
onenen 3 (0,02)
onera 3 (0,02)
ontzat 3 (0,02)
Onenaren 2 (0,01)
onarekin 2 (0,01)
onekoak 2 (0,01)
onenarekin 2 (0,01)
oneneko 2 (0,01)
onenengandik 2 (0,01)
onenetakoa 2 (0,01)
onenetan 2 (0,01)
ONAK 1 (0,01)
ONENAREN 1 (0,01)
Onak 1 (0,01)
Onaren 1 (0,01)
Onenarena 1 (0,01)
Onenari 1 (0,01)
onagatik 1 (0,01)
onaren alde 1 (0,01)
onei buruz 1 (0,01)
onekin 1 (0,01)
onekoa 1 (0,01)
onen aldeko 1 (0,01)
onenean 1 (0,01)
onenetakoak 1 (0,01)
onenetakoan 1 (0,01)
onenetakoaren 1 (0,01)
onenetakoen aurrean 1 (0,01)
onenetara 1 (0,01)
onenez 1 (0,01)
Argitaratzailea
Konbinazioak (2 lema)
on bat 28 (0,18)
on egin 25 (0,16)
on eman 15 (0,10)
on lortu 15 (0,10)
on ukan 15 (0,10)
on aukeratu 11 (0,07)
on egon 11 (0,07)
on eskaini 8 (0,05)
on sari 8 (0,05)
on zein 7 (0,05)
on atera 6 (0,04)
on ekarri 6 (0,04)
on jarri 6 (0,04)
on jaso 6 (0,04)
on erabili 5 (0,03)
on ikusi 5 (0,03)
on ardo 4 (0,03)
on eskuratu 4 (0,03)
on ez 4 (0,03)
on saritu 4 (0,03)
on baino 3 (0,02)
on bildu 3 (0,02)
on ere 3 (0,02)
on ezagutu 3 (0,02)
on gazta 3 (0,02)
on joan 3 (0,02)
on kontu 3 (0,02)
on lur 3 (0,02)
on opa 3 (0,02)
on preziatu 3 (0,02)
on sentitu 3 (0,02)
on agertu 2 (0,01)
on aipatu 2 (0,01)
on bakar 2 (0,01)
on barietate 2 (0,01)
on bultzatu 2 (0,01)
on dastatu 2 (0,01)
on eduki 2 (0,01)
on euskal 2 (0,01)
on hartu 2 (0,01)
on helarazi 2 (0,01)
on hitz 2 (0,01)
on hori 2 (0,01)
on omendu 2 (0,01)
on suertatu 2 (0,01)
on sustatu 2 (0,01)
on topatu 2 (0,01)
on uzta 2 (0,01)
on zabaldu 2 (0,01)
on ziurtatu 2 (0,01)
on Aralar 1 (0,01)
on Frantzia 1 (0,01)
on Mosku 1 (0,01)
on Samaniego 1 (0,01)
on aldarrikatu 1 (0,01)
on alde 1 (0,01)
on ardozale 1 (0,01)
on ari 1 (0,01)
on arrisku 1 (0,01)
on artzaintza 1 (0,01)
on aurkeztu 1 (0,01)
on babestu 1 (0,01)
on batzuk 1 (0,01)
on behar 1 (0,01)
on bereziki 1 (0,01)
on bertoko 1 (0,01)
on beste 1 (0,01)
on bila 1 (0,01)
on bilakatu 1 (0,01)
on bisitatu 1 (0,01)
on bizi 1 (0,01)
on dagoeneko 1 (0,01)
on ekintza 1 (0,01)
on ekoitzi 1 (0,01)
on ekoizpen 1 (0,01)
on eraikin 1 (0,01)
on erakarri 1 (0,01)
on erakutsi 1 (0,01)
on eraman 1 (0,01)
on erdi 1 (0,01)
on erdietsi 1 (0,01)
on erosi 1 (0,01)
on erosketa 1 (0,01)
on esker 1 (0,01)
on etorri 1 (0,01)
on etxe 1 (0,01)
on eurak 1 (0,01)
on euskarri 1 (0,01)
on finkatu 1 (0,01)
on ganadu 1 (0,01)
Konbinazioak (3 lema)
on baino ez 3 (0,02)
on ardo mota 2 (0,01)
on bakar bakarrik 2 (0,01)
on barietate guzti 2 (0,01)
on bat egin 2 (0,01)
on bat hasiera 2 (0,01)
on bat ondu 2 (0,01)
on egin gustatu 2 (0,01)
on egin tradizio 2 (0,01)
on lortu espero 2 (0,01)
on lur etorri 2 (0,01)
on sari irabazi 2 (0,01)
on sari jaso 2 (0,01)
on ukan merkatu 2 (0,01)
on agertu behar 1 (0,01)
on alde lan 1 (0,01)
on Aralar ETA 1 (0,01)
on ardo epaile 1 (0,01)
on ardozale txoratu 1 (0,01)
on arrisku ekidin 1 (0,01)
on aukeratu jardun 1 (0,01)
on aukeratu ordu 1 (0,01)
on babestu etzan 1 (0,01)
on bat busti 1 (0,01)
on bat egon 1 (0,01)
on bat ezaugarri 1 (0,01)
on bat gozatu 1 (0,01)
on bat hasi 1 (0,01)
on bat huts 1 (0,01)
on bat jan 1 (0,01)
on bat lortu 1 (0,01)
on bat oinarri 1 (0,01)
on bat prestatu 1 (0,01)
on bat sekretu 1 (0,01)
on batzuk erosi 1 (0,01)
on bereziki azpimarratu 1 (0,01)
on bertoko produktu 1 (0,01)
on beste lehiaketa 1 (0,01)
on bildu espero 1 (0,01)
on bizi ukan 1 (0,01)
on bultzatu bilatu 1 (0,01)
on bultzatu eskatu 1 (0,01)
on dagoeneko hasi 1 (0,01)
on egin ari 1 (0,01)
on egin aukera 1 (0,01)
on egon esan 1 (0,01)
on egon gu 1 (0,01)
on egon lehendabizi 1 (0,01)
on ekintza bat 1 (0,01)
on ekoizpen merkaturatu 1 (0,01)
on eman behar 1 (0,01)
on eman jarraitu 1 (0,01)
on erabili behar 1 (0,01)
on erabili saiatu 1 (0,01)
on erakutsi izugarri 1 (0,01)
on erdi iritsi 1 (0,01)
on ere erakutsi 1 (0,01)
on ere ukan 1 (0,01)
on erosi aukera 1 (0,01)
on erosketa egin 1 (0,01)
on eskaini etzan 1 (0,01)
on eskaini gauza 1 (0,01)
on esker iraun 1 (0,01)
on eskuratu aukera 1 (0,01)
on eskuratu nahi 1 (0,01)
on etxe eraman 1 (0,01)
on eurak gazta 1 (0,01)
on euskal etxalde 1 (0,01)
on euskal gaztagile 1 (0,01)
on euskarri seguru 1 (0,01)
on ez ukan 1 (0,01)
on ezagutu azken 1 (0,01)
on Frantzia lortu 1 (0,01)
on ganadu ostera 1 (0,01)
on gazta egon 1 (0,01)
on gazta jan 1 (0,01)
on helarazi nahi 1 (0,01)
on hitz baino 1 (0,01)
on hitz egin 1 (0,01)
on ikusi ahal 1 (0,01)
on ikusi etorri 1 (0,01)
on ikusi ezan 1 (0,01)
on jaso esperientzia 1 (0,01)
on jaso ilusio 1 (0,01)
on kontu hartu 1 (0,01)
on lortu arte 1 (0,01)
on lortu nahi 1 (0,01)
on Mosku iritsi 1 (0,01)
on omendu modu 1 (0,01)
on sari Jesus 1 (0,01)
on sustatu hitzarmen 1 (0,01)
on ukan abere 1 (0,01)
on ukan zaldi 1 (0,01)
on uzta bat 1 (0,01)
on uzta jaso 1 (0,01)
on zabaldu joan 1 (0,01)
on ziurtatu egon 1 (0,01)
Urtea

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia