2001
|
|
Azkenik,
|
esan
beharra dago azterketa oso zorrotza eta zehatza izan dela eta zenbait hutsune edo akats antzeman direla (adibidez, jolas batzuetan arduradunek ez dute ongi zaintzen jendearen sarrera eta, ondorioz, ez dituzte behar bezala egiaztatzen erabiltzaileak instalazioetara lotzeko segurtasun tresnak); akats horiek nahikoa izan dira zenbait parkek segurtasun arloko azterketa gaindi ez dezaten, batez bestek...
|
|
Ñabardura horiek egin ondoren,
|
esan
beharra dago zazpi parkeetatik hiruk (Port Aventura, Terra Mítica eta Mijaseko Acuáticok) bakarrik gainditu dutela, erdipurdiko onargarri batekin gainditu ere, segurtasun arloko azterketa.
|
2002
|
|
Lehenik eta behin
|
esan
beharra dago kasurik gehienetan arazoa besterik ez dela, eta ez egiazko gaixotasuna.
|
|
Maitasun eta atsegin bereziz gogoratzen dut Tourraren Bilboko irteera: jendeak guztia eman zuen eta
|
esan
beharrean nago etapa osoan zehar airean eraman nindutela.
|
2003
|
|
Hileta bat ordaintzeari dagokionez desberdintasunak oso handiak direla ere
|
esan
beharra dago, bai hiriburu eta probintzia bakoitzeko batez besteko tarifak kontuan hartuta (gure herrialdean hiru ehorzketa etxetik bi hiriburuetatik kanpo daude), bai alderaketa hiri edo probintzia bereko etxeen artean egiten bada.
|
|
Azkenik, zoritxarrez,
|
esan
beharra dago oso zaila dela ehorzketa etxeen prezioen eta zerbitzuen arteko alderaketak egitea, horietako askok ez dutelako informazioa ematearen aldeko jarrerarik, edo oso modu ilunean ematen dutelako, beren tarifen barruan sartzen diren kontzeptuak zehaztu gabe.
|
2005
|
|
Honako hau da nabarmenena: Bimboren bi laginak %99 koiperik gabekoak zirela adierazten zuten, baina azterketaren arabera %2, 3 koipe dute biek(
|
esan
beharra dago azterketa egindakoen artean koipe gutxienekoak zirela).
|
2008
|
|
Bestetik
|
esan
beharra dago arau berriarekin gantz azidoen proportzioak aurki utziko diola kalitate irizpide izateari alde eta desadostasun handiak egon izan baitira analisi metodoetan; aurrerantzean, ziurtagiriak ematen dituzten erakundeen azterketek soilik balioko dute.
|
2009
|
|
Alderdi onen artean,
|
esan
beharra dago kaleen% 86tan ez labaingarria izan dela zorua.
|
|
Zaldi haragiaren elikadura ezaugarriak zein diren ikusita, adin guztietako pertsonek jateko modukoa dela
|
esan
beharra dago, eta, batik bat, pisu gehiegi dutenei komeni zaie, kolesterol arazoak dituztenei eta odolean triglizerido asko dauzkatenei, oso gantz gutxiko haragia baita; anemia izaten duten pertsonentzat ere oso ona da.
|
|
bigarren horretan, gantz guztien% 1,5 ziren trans erakoak margarinetan.Azken honetan, berriz,% 0,7 dira.Horrek erakusten du, beraz, margarina ekoizleek jakin izan dutela formulak modernizatzen eta Europatik etorriko diren araudi zorro tzenen barruan sartzeko prestatzen.Itxura denez, elikadura industriak asko murriztu ditu trans gantzak elikagaietan (galarazi egingo dituztela ere esaten du zenbaitek); horrez gain, kontsumitzaileek ere gero eta informazio gehiago daukate, eta gero eta zorrotzago jokatzen dute elikadurarekin, ohartu baitira berebiziko garrantzia duela osasuna zaintzeko.Gurin ekoizleak ere hasi dira bide berriak urratzen, eta gantz gutxiago duten gurinak merkaturatzen.Egun, badira gantza% 50 duten gurinak, eta are% 20 dutenak ere.Gantz kopurua gutxituta, kaloriak ere dezente gutxitzen dituzte, eta berdin gantz saturatuak eta trans erakoak ere.Azken batean, produktu osasungarriagoak eskaintzen dituzte.Produktu onak eta konparatzeko taulaBanan bananProduktu onakGuk aztertu ditugun gurin eta margarina guztiak ongi egindako produktuak izan dira (margarinek, adibidez, etiketan ageri diren bitamina guztiak dauzkate, eta esaten duten baino ugariago, gainera), eta elikagai seguruak dira kontsumitzeko (higiene eta osasun egoera egokia eduki dute guztiek). Kalitate arau ia guztiak ere egoki bete dituzte: hezetasuna, estraktu lehor giharra, gatza, gantzaren proportzioa eta jatorria (landarea edo animalia), gehigarrien erabilera eta kopurua, azidotasuna.Garrantzi gutxiko kontua bada ere,
|
esan
beharra dago sei gurinek akatsa eduki dutela etiketan.Bestalde, dastatze proba egiteko, jakia gordinik eman diegu kontsumitzaileei, zer zen esan gabe, gurina edo margarina.Haiek ez dute jakin zer ari ziren dastatzen.Pentsa liteke, betiko usteek eraginda edo, gurinek emaitza hobea lortuko zutela margarinek baino... baina ez.6, 9 puntu eman dizkiete dastatzaileek gurinik gustukoenei (Breda eta Pré... 6,9 Ligeresa etxekoak eta 6,8 Flora k.Emaitzarik kaskarrena lortu duten gurinek, berriz (Pascual eta Central Lechera Asturiana), 5,5 puntu jaso dituzte, eta margarinetan, 6 puntu baino gehiago lortu ditu gutxien atera dituenak ere (Artua). Dastatze probak eta laborategiko azterketak argi erakutsi dute ia guztiz berdinak direla ohiko gurinak eta zabalerrazak, eta ia ez dagoela alderik ez elikadura osaeran eta ez ezaugarri organoleptikoetan.Horiek guztiak ikusita, uste izatekoa da margarina batek lortu izango duela emaitzarik onena kalitate prezioetan, eta halaxe izan da:
|
2010
|
|
Desabantailak aipatzen hasita,
|
esan
beharra dago Android oraindik ez dagoela iPhone ak darabilen sistema eragilearen mailan, nahiz eta adituen ustez, aukera berdintsuak eskaintzeko moduan egongo den urtebeteren buruan.
|
|
Parkeen egoera eta hornidura hiri bakoitzean zer nolakoa den zerrendatzen hasita,
|
esan
beharra dago ezein hirik ez duela lortu emaitza oso ona, baina badira besteen gainetik nabarmendu diren hiri batzuk: A Coruña, Bartzelona, Bilbo, Donostia, Gasteiz, Iruñea, Kordoba, Madril, Murtzia, Oviedo, Sevilla, Valentzia eta Valladolid.
|
2013
|
|
Ezaugarri onak nabarmentzen hasita, berriz,
|
esan
beharra dago jatorrizko tomate saltsak dituen substantzia antioxidatzaile berberak dituela ketchupak, bereziki tomatearen likopenoa (koloratzaile naturala), bitamina eta polifenolak (prestatzean olioa erabiltzen bada).
|
2014
|
|
Edonola ere,
|
esan
beharra dago oraindik azterketa gehiago behar direla jakiteko ea likopenoaren onurak egiazkoak diren edo eragin hori gertatzen ote den tomatea eta haren eratorriak maiz jaten dituztenek bizimodu osasungarriagoa egiten dutelako.
|