Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 23

2003
‎Azkenik, dena limoi zuku pixka batekin bustitzen da. Saltsa arrosako kanapeak ganbekin Osagaiak 12 ogitxo txigortu 24 ganba egosi 2 arrautza egosi 2 koilarakada tomate frijitu 8 koilarakada maionesa Laranja erdiko zukua Gatza Brandy pixka bat Saltsa arrosa maionesarekin, laranja zukuarekin, tomate saltsa pixka batekin eta brandy zorrotadatxo batekin prestatzen da. Dena ondo ligatzen da eta ogi txigortuaren gainean jartzen da.
2006
‎Horien gaineko informazioa jasotzea komeni izaten da, une jakin batean saltsa bat edo bestea aukeratzeko ez ezik, kaloria eta gatz gehien daukaten saltsetatik platerean gutxiago jartzeko ere bai.
‎errezetak. Pasta edo arroz plater baterako saltsa, plater baterako goarnizioa arraina, haragia edo ehiza, baita tomate edo berenjenetarako betegarri bat ere. gazta hori izan dezakete osagaien artean, eta, hala, zapore eta usain desberdinak.
‎Lurrunetan kuzinatu daitezke, aldez aurretik frijitu arrautzaz eta ogiz. birrindua, barazkiz edo itsaskiz betea, edo errea, eta bakarren batekin saltsa arina. Hezur eta buru garbi eta garbiak salda egiteko erabil daitezke arrainezkoak une berean edo izoztu egin daitezke aurrerago erabiltzeko.
2008
‎Halaber, komeni da goiko aldetik zotz batekin ixtea eta, kozinatu ondoren, kentzea. Kontsumitzeko modu ohikoenetako bat saltsa beltza da, baina zatikatuak eta frijituak ere egin daitezke, “orly” pasta batekin irineztatuak edo arrautza irinetan pasatuak, txibiak edo buztanak. Oso preziatuak dira, halaber, plantxan edo parrillan egindako jaki osoak, arrozetan edo marinel saltsekin egindako gisatuak eta zertxobait tomatatuak.
2009
‎Arrain zuriak, barazkiak eta zati txiki eta homogeneotan ebakitako patatak etxean zatituta eramaten dira, banakako poltsatxoetan saltzen den aurrez egositako arroza edo kuskusa berehala prestatzen dira. Adibidez, minutu batzuetan, patata erreak presta daitezke izokin ketuarekin (zati batean eramaten da), legatz xerra bat tomatearekin eta pikilloekin edo arroz bat saltsarekin. Gainera, mikrouhin labeak grill funtzioa badu, prestazio gehiago eskaintzen ditu, urreztatzeko edo gainerretzeko aukera ematen baitu, eta, hala, platerak erakargarriagoak eta gustagarriagoak izango baitira.
2011
‎Brokolia gaztarekin, espinakak bexamelarekin, zerba zakilak gaztatxoarekin eta urdaiazpiko gozoarekin edo lekak patatekin lehen platerak dira, eta haurren menuan barazkiak agertzen dira. Eguneroko barazki anoa horrekin batera, haragia edo arraina (txahal xerra bat, legatz gurpil on bat saltsan edo labean edo etxeko albondigak), egunero egon behar ez duen proteina anoa, lekale errazio aberats batekin, paella batekin, fideuarekin edo makarroi platera batekin txandakatuko da. Agian, ohitura gisa barneratzeko zailena plater bakar batek egindako janaria baliozkotzat jotzea da.
2012
‎Haragia kuzinatzen dugun lehen 50 minutuen ondoren, kipulak eta azenarioak haragi lapikoan sartu, eta 10 minutuz poliki poliki prestatzen utzi. Koilarakada bat saltsa ukitu azenarioekin eta tipulekin, eta morteroan txikitu. Jarri tomatea eltzean eta kendu.
2013
‎CONSUMER EROSKI Haragi xehatua oso ongi markatua barazkiekin, baina baita pasta eta zerealekin ere, arroza bezala. Haragizko pastelak, albondigak eta salteatuak, pizzetarako adsortzioa, eta, jakina, kaneloi batzuk, lasagna edo saltsa bat saltsa bolognesa duen pasta bati emateko aukera ematen du. Pasta edo arroz zuri bati laguntzeko, nahikoa da baratxuri ale xehatu bat tipulin fresko batekin salteatzea, eta, barazkiak prestatu ondoren, haragia eranstea.
2014
‎Gainerako osagaietan, bada bat saltsa guztietan ageri dena, gatzaz eta olioaz gain: tipula.
‎Ondoren, salda pixka bat eta mmaiena diluitua gehitu. Bota nahasketa hori burruntzali batera (zintzilikatu) eta irakin pixka bat saltsa loditzeko. Behar izanez gero, gatza bota.
2015
‎Baina alderantziz ere gerta daiteke: nutrizioaren ikuspegitik asko okertu dezakegu plater bat kaloria eta gatz ugariko saltsa bat eransten badiogu; adibidez, entsalada bati saltsa arrosa botatzen badiogu.
‎Zazpi bat minutuz egosten jarraitzen du. Txikitu bitsegur batekin saltsa lodia eta tomate oso prestatua geratu arte. Azken unean tipulin puskatu pixka bat gehitzen zaio, eta oliba beltz hezurrik ez, eta gorde egiten da.
2016
‎Gainera, oso garrantzitsua da ogi mota bat hautatzea betegarriaren arabera: Osagaietako bat saltsak edo zukuak dituzten elikagaiak badira (tomatea, barazkiak, perretxikoak, tipula edo piper sueztatua), komeni da azalez pixka bat erresistentea den ogia erabiltzea: hazi ogia, zereal anitzekoa edo txapata motako ogia.
2021
‎Gainontzekoak: denetik pixka bat Saltsa horrek tomate zatikatuak (%10, 2) eta tipula (%7, 2) ere baditu. Produktuaren guztizkoaren %31 baino ez dagokio guakamolearen osagai tipikoei —aguakatea, tomatea, tipula eta gozagarriak—; beraz, guakamole saltsaren anoa batean (15 g) 2 g aguakate, 1,5 g tomate eta 1 g tipula baino ez ditugu aurkituko.
2022
‎Entsalada epelak oso egokiak dira etxean jateko. Denbora pixka batekin eta konbinazio onekin, landare gordinez egindako plater osasungarri bat egin daiteke, elementu beroren baten ukituarekin, hala nola perretxikoak, oilasko bularki salteatua edo itsaski pixka bat saltsa bero batekin. Errezeta:
‎Apaintzeko, tipulina zatitu berria. Koilarakada bat saltsarekin ere ondu daiteke. maionesa edo saltsa eratorrietakoren bat.
‎Txikitu arte egosi, gatz puntuan jarri eta gorde, gero multzo hori patata mamiarekin nahastu behar baita. Saltsa Beste lapiko batean saltsa egin: Erregosi kipula erdia.
‎Adibidez, Asturiasko saltsak 12 dauzkate, besteak beste ekilore olioa, piperra, tipula, baratxuria, espeziak edo ziapea. Beste kasu bat saltsa da. Tabasco Habanero 14 osagai ditu:
2023
‎Hiru elementu aurkitu ohi ditugu: orea hornigai gutun azal bat saltsa edo ongailu batekin Prestatzeko, normalean ur irakina bota behar izaten da pasta eta hornigaia berregiteko, eta, azkenik, ongailua. Horregatik, horietako askotan osagaiak multzokatuta adierazten dira, eta horrek erraztu egiten du etiketaren interpretazioa.
‎f449 Gisatzeko, hobe da arkumea apur bat handiagoa izatea. Belarrez egindako janariak zapore hobea ematen dio gisatu edo eltzekari baten saltsarekin. f449 Egun horietako bi errezeta tipiko —oso aberatsak— dira ahuntz txiki edo arkume errea, sagar berdeko chutneyarekin, eta saiheskia eta esneko arkume besoa, patatatxoekin eta tipula konfitatuarekin erreak.
‎Oliba olio birjinarekin, sagardo ozpinarekin eta gatzarekin ozpin olioa egiten da. Irabiatu sardexka batekin saltsa homogeneo bat osatu arte, eta zerbitzatzerakoan entsaladako hostoak ondu. Izokinaren gainean, bota dezagun aguakate leun bat limoiarekin.
‎✅ Gabonetako zopa klasikoa egitea hondakinekin. ✅ Piperrentzako betegarri bat saltsan prestatzea. Errezeta hau oso aberatsa da bakailao hondarrak saltsan aprobetxatuz gero.
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia