2003
|
|
Azkenik, dena limoi zuku pixka batekin bustitzen da. Saltsa arrosako kanapeak ganbekin Osagaiak 12 ogitxo txigortu 24 ganba egosi 2 arrautza egosi 2 koilarakada tomate frijitu 8 koilarakada maionesa Laranja erdiko zukua Gatza Brandy pixka
|
bat
Saltsa arrosa maionesarekin, laranja zukuarekin, tomate saltsa pixka batekin eta brandy zorrotadatxo batekin prestatzen da. Dena ondo ligatzen da eta ogi txigortuaren gainean jartzen da.
|
2008
|
|
Halaber, komeni da goiko aldetik zotz batekin ixtea eta, kozinatu ondoren, kentzea. Kontsumitzeko modu ohikoenetako
|
bat
saltsa beltza da, baina zatikatuak eta frijituak ere egin daitezke, “orly” pasta batekin irineztatuak edo arrautza irinetan pasatuak, txibiak edo buztanak. Oso preziatuak dira, halaber, plantxan edo parrillan egindako jaki osoak, arrozetan edo marinel saltsekin egindako gisatuak eta zertxobait tomatatuak.
|
2009
|
|
Arrain zuriak, barazkiak eta zati txiki eta homogeneotan ebakitako patatak etxean zatituta eramaten dira, banakako poltsatxoetan saltzen den aurrez egositako arroza edo kuskusa berehala prestatzen dira. Adibidez, minutu batzuetan, patata erreak presta daitezke izokin ketuarekin (zati batean eramaten da), legatz xerra bat tomatearekin eta pikilloekin edo arroz
|
bat
saltsarekin. Gainera, mikrouhin labeak grill funtzioa badu, prestazio gehiago eskaintzen ditu, urreztatzeko edo gainerretzeko aukera ematen baitu, eta, hala, platerak erakargarriagoak eta gustagarriagoak izango baitira.
|
2011
|
|
Brokolia gaztarekin, espinakak bexamelarekin, zerba zakilak gaztatxoarekin eta urdaiazpiko gozoarekin edo lekak patatekin lehen platerak dira, eta haurren menuan barazkiak agertzen dira. Eguneroko barazki anoa horrekin batera, haragia edo arraina (txahal xerra bat, legatz gurpil on
|
bat
saltsan edo labean edo etxeko albondigak), egunero egon behar ez duen proteina anoa, lekale errazio aberats batekin, paella batekin, fideuarekin edo makarroi platera batekin txandakatuko da. Agian, ohitura gisa barneratzeko zailena plater bakar batek egindako janaria baliozkotzat jotzea da.
|
2012
|
|
Haragia kuzinatzen dugun lehen 50 minutuen ondoren, kipulak eta azenarioak haragi lapikoan sartu, eta 10 minutuz poliki poliki prestatzen utzi. Koilarakada
|
bat
saltsa ukitu azenarioekin eta tipulekin, eta morteroan txikitu. Jarri tomatea eltzean eta kendu.
|
2013
|
|
CONSUMER EROSKI Haragi xehatua oso ongi markatua barazkiekin, baina baita pasta eta zerealekin ere, arroza bezala. Haragizko pastelak, albondigak eta salteatuak, pizzetarako adsortzioa, eta, jakina, kaneloi batzuk, lasagna edo saltsa
|
bat
saltsa bolognesa duen pasta bati emateko aukera ematen du. Pasta edo arroz zuri bati laguntzeko, nahikoa da baratxuri ale xehatu bat tipulin fresko batekin salteatzea, eta, barazkiak prestatu ondoren, haragia eranstea.
|
2014
|
|
Gainerako osagaietan, bada
|
bat
saltsa guztietan ageri dena, gatzaz eta olioaz gain: tipula.
|
|
Ondoren, salda pixka bat eta mmaiena diluitua gehitu. Bota nahasketa hori burruntzali batera (zintzilikatu) eta irakin pixka
|
bat
saltsa loditzeko. Behar izanez gero, gatza bota.
|
2016
|
|
Gainera, oso garrantzitsua da ogi mota bat hautatzea betegarriaren arabera: Osagaietako
|
bat
saltsak edo zukuak dituzten elikagaiak badira (tomatea, barazkiak, perretxikoak, tipula edo piper sueztatua), komeni da azalez pixka bat erresistentea den ogia erabiltzea: hazi ogia, zereal anitzekoa edo txapata motako ogia.
|
2021
|
|
Gainontzekoak: denetik pixka
|
bat
Saltsa horrek tomate zatikatuak (%10, 2) eta tipula (%7, 2) ere baditu. Produktuaren guztizkoaren %31 baino ez dagokio guakamolearen osagai tipikoei —aguakatea, tomatea, tipula eta gozagarriak—; beraz, guakamole saltsaren anoa batean (15 g) 2 g aguakate, 1,5 g tomate eta 1 g tipula baino ez ditugu aurkituko.
|
2022
|
|
Entsalada epelak oso egokiak dira etxean jateko. Denbora pixka batekin eta konbinazio onekin, landare gordinez egindako plater osasungarri bat egin daiteke, elementu beroren baten ukituarekin, hala nola perretxikoak, oilasko bularki salteatua edo itsaski pixka
|
bat
saltsa bero batekin. Errezeta:
|
|
Apaintzeko, tipulina zatitu berria. Koilarakada
|
bat
saltsarekin ere ondu daiteke. maionesa edo saltsa eratorrietakoren bat.
|
|
Adibidez, Asturiasko saltsak 12 dauzkate, besteak beste ekilore olioa, piperra, tipula, baratxuria, espeziak edo ziapea. Beste kasu
|
bat
saltsa da. Tabasco Habanero 14 osagai ditu:
|
2023
|
|
Hiru elementu aurkitu ohi ditugu: orea hornigai gutun azal
|
bat
saltsa edo ongailu batekin Prestatzeko, normalean ur irakina bota behar izaten da pasta eta hornigaia berregiteko, eta, azkenik, ongailua. Horregatik, horietako askotan osagaiak multzokatuta adierazten dira, eta horrek erraztu egiten du etiketaren interpretazioa.
|
|
✅ Gabonetako zopa klasikoa egitea hondakinekin. ✅ Piperrentzako betegarri
|
bat
saltsan prestatzea. Errezeta hau oso aberatsa da bakailao hondarrak saltsan aprobetxatuz gero.
|