Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 26

2004
‎Estali aurretik trapu batekin hozten utzi erabiltzeko. Koka Balearretako prestakuntza tipikoa da, pizza moduko bat labean prestatu behar den ontziaren forma eta tamaina oso meheak dira. eta osagai begetalak, haragia, itsaskia edo arraina.
2005
‎Haragia txerri eta arkume errezetak egiteko erabiltzen dira gehien “musaka” ospetsua bezalakoa, grekoaren oso bestelakoa, Bulgaria patatekin eta haragi ehoarekin prestatzen da berenjenen ordez, eta gainera jogurt krema leun batekin estaltzen da. Haragia plater batean jan daiteke hainbat usain belarrez gozatutako saltxitxak “kebapche” gisa, edo “guiuvech” n, haragia laguntzeko ontzi baten barruan labean erretako tomate, piper eta ilarrak buztinezkoak. Postrerako, gaztarik onena Bulgariako janari goxoaren amaiera puntua aukeratzeko orduan zaila da gozoki gozoetako bat aukeratzea, gehienak horietako batzuk almibarretan prestatuta, edo gazta tradizional eta bizi batengatik, zuria edo horia.
2006
‎erretzeko hanka, frijitzeko xerrak, erregu eta menestretarako gona, etab. Nola atera partidarik handiena? Arkume pieza osoak prestatzeko moduetako bat labean erretzea da. Hau oso egokia da okela gazteentzat, hala nola esneko arkume errea, ternaskoa eta Pascual.
2008
‎Oro har, krepeak betetze motaren arabera saltsa gozo edo gazi batekin batera jaten dira. Beste modu bat labean gainerretzea da. Hala ere, ez da hain ohikoa, nahiz eta jateko oso gozoa izan, frijituak dira.
‎Arkumea prestatu Hanka, txuletak, besoa edo bularra oso pieza gozoak dira labean egiten badira. Arkume pieza osoak prestatzeko moduetako bat labean erretzea da. Teknika hau oso egokia da haragi gazteentzat, hala nola esneko arkume errea, ternaskoa eta pascual.
2009
‎Arraina prestatzeko modurik originalenetako eta ikusgarrienetako bat labean egitea da. Elikagai horretaz gozatzeko eta nutrizio ezaugarriez baliatzeko aukera asko daude, bai piezak aukeratzean, bai betegarriak egitean, haragiaren zaporea osatu edo areagotu dezaketenak.
2010
‎Labe batzuek “bere burua garbitzeko” gaitasuna dute, pirolisiaren funtzioari esker; funtzio horren bidez, 500 °C inguruko tenperaturetan jartzen da barrualdea. Metatutako hondakin organikoak errauts bihurtzen dira, eta erraz kentzen dira zapi heze batekin labea hotza dagoenean. Ekintza hori esterilizazioarekin osatzen da, prozesuak birusak eta bakterioak garatzeko aukera guztiak ere ezabatzen baititu.
‎Baina baliteke hori horrela ez izatea. Nutrizioaren ikuspegitik, oilasko bat labean edo plantxan prestatzea, patatak irakitea edo frijitzea ez da gauza bera; baina, Rovira i Virgili Unibertsitateko (URV) adituek egindako ikerketa baten arabera, ez da oso esanguratsua batzuen eta besteen arteko poluitzaile kargaren aldea, eta produktu gordinaren izaeraren araberakoa da prozesu horren araberakoa.
2011
‎Azpimarratu behar da ez direla aurrez prestatutako platerak, laugarren eta bosgarren gamako produktuak erabili behar direla plater bat prestatzeko. Ez da mihiztatzeko sukaldaritzatzat hartzen legatz bat labean prestatzea, errezeta honetako guztia freskoa baita, eta arraina, patata onak eta labea ongi erabiltzea besterik ez baita egiten. Baina, zer gertatzen da batzuk egitean?
2012
‎Tomate saltsarekin eta esne gain ukitu batekin labean sartu, eta piper bete gustagarriak izango ditugu.
‎Xerratan moztu, olioz igurtzi eta minutu pare batez labean sartu, 200 ºC an, mahaira atera aurretxoan.
2013
‎pazientzia. Etxean egiteko, sukalderako denbora, gogoa eta gustua izan behar ditugu, ogia denbora bat behar du oratzeko, beste bat atseden hartzeko, beste bat laberako eta aldagaiekin esperimentatzeko, bidezko puntua aurkitu arte. Horrela, egiten ditugun lehen ogiek lagunduko digute okintzako esperientzia elikatzen eta, jakina, ondorengo ogien prestaketa hobetzen.
‎Nahasketa honi perretxikoak eta moztutako txanpinoiak gehitu. Azkenik, masaren zati bat labe iturri batean zabaldu, betegarria jarri eta gainerako masarekin estali. Platera epel edo hotz kontsumitzen da labean sartu ondoren.
2016
‎Patata egosiak eta azenarioak gehitu tipulin salteatuari, sueztitu, bota bexamela koilarakada pare bat, jarri gatza eta gorde leku epel batean, hoztu daitezen. Zerba orriak bete patata eta azenarioekin, eta, orri azpil gorrien zurtoinekin batera, jarri labe azpil batean, bota gainetik bexamel saltsa eta gainerre pixka bat labean zerbitzatu aurretik.
‎Ostiraletan: esne basoa mueslirekin eta sagar bat labean. Larunbata:
‎Tatin tarta epela banilla izozkiarekin eta baiekin Irudia: koss13 Sagar eta udare konpota da errezeta hau, eta hostore xafla batekin labean amaitzen da. Alderantzizko tarta ere esaten zaio, laberatu egiten delako.
2018
‎Zentzumen guztiak plazerez urtzen dira lasagna eder bat labetik ateratzen dugunean.
2020
‎Nola aurreztu energia telelanak egiten badituzu, haurrek eskolak hartzen badituzte eta Interneten jolasten badira, eta sukaldea eta labea ohi baino ordu gehiago erabiltzen badituzu? Artikulu honetan, zeregin zail horretan lagun diezazuketen zenbait arrasto emango dizkizugu, hala nola ordutegi diskriminazioaren tarifa eskatzea, hainbat plater batera labean prestatzea edo ordenagailua stand by egoeran ez uztea.
2021
‎Erabilerak. Nahasketa hau aproposa da oilasko bat labean edo txingarretan prestatzeko. Ez da aparteko zerbitzurik eman mahaian, haragiak zapore nahikoa izango baitu.
2022
‎Nola egin bizkotxo bat laberik gabe
2023
‎Beste muturrean daude koipe gutxiko produktuak, kaloria gutxien ematen dituztenak, hain zuzen ere La Lechera (156 kcal/ 100 g) eta Casa Xanceda (137 kcal/ 100 g). Ideia bat izateko, leka berde eta patata egosiek 160 kcal ematen dituzte, eta izokin plater bat labean barazkiekin, 250 kcal inguru. Nota txarra Nutri Score sisteman Izozki gehienek D bat lortzen dute, koipe, koipe saturatu, azukre eta kaloria asko baitituzte.
‎Luma eta erraiak garbitu, eta gero gorritu. Barazki batzuekin eta frutaren batekin (ukitu gozoa emango du), ardo eta salda pixka bat labean prestatzen amaitzen da 180 °C an. Noizean behin irekiko dugu, bere zukuarekin ureztatzeko.
‎Lehenik, berenjena, tipula, piper gorria, piper berdea, tomatea eta lau baratxuri ale garbitu eta garbitu behar dira. Ondoren, ia bi orduz, barazki guztiak osorik eta batera labean erretzen dira 160 ºc tan, gatz pixka batekin eta oliba olio txorrotadatxo batekin. Erre ondoren zuritu eta zatitu egiten dira, eta ez ahaztu berenjenak eta piperrak pipitak kendu behar zaizkiela.
‎Gonbidatuak iritsi aurretik, ogi txigortuak eduki behar dira, gaztaren gainazala zartagin itsasgaitz batean gorritu eta kipula karamelatu. Ondoren, kanapea muntatu, zerbitzatu baino lehen, berotu pixka bat labean. Gazta gainerrearekin epeldu ondoren, labetik atera eta tipularekin, udarearekin eta urdaiazpiko iberiko edo paletako txirbilekin aurkezten da.
‎RitaE Ideia on bat bazkaldu edo afaldu aurretik krepe batzuk prestatzea da, eta sukaldean gordetzea postrea egin arte: Berotu pixka bat labean, eta bete jogurt hotz batekin. Betegarri horren gainean fruta mazedonia bat muntatzen da, eta bi elikagai oso osasungarri eta digestibo konbinatzen dira, hala nola jogurta eta fruta freskoa.
‎Berotu labea 220 °C tan, bai zorua bai sabaia. Eta adierazitako tenperaturara iristen zarenean, busti pixka bat labearen behealdea, barruan lurruna sortzeko. Hori gertatzen denean, jaitsi tenperatura 200 ºC ra eta sartu erretilua ogiarekin.
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia