2008
|
|
Balio bizitza luzatzea Frutak eta barazkiak dira polimeroen propietateei onura gehien ateratzen dieten produktu freskoetako bi. PropaFresh P2G k hainbat
|
egunetan
elikagai freskoen gama zabal baten bizitza erabilgarria luzatzeko gai diren polimeroen formulazioa du; PropaFresh P2GAFk, berriz, elikagaiak transpiratzeko lurrunaren aurkako propietateak eskaintzen ditu. Badirudi produktu freskoen bizitza erabilgarria bi edo hiru egunetarako luzatzeko aukera oso baliotsua dela, ez bakarrik ekoizle, txikizkako saltzaile eta kontsumitzaileentzat, baita ingurumenerako ere.
|
2011
|
|
Eguneroko garraioa eta muntaketa Elikagaiak garraiatzeko helburu nagusia da ibilgailua egoera higieniko ezin hobean edukitzea eta, ahal den neurrian, horretarako bakarrik erabiltzea. Beste merkantzia batzuetarako ere erabiltzen bada, merkatuko
|
egunetan
elikagaiak bakarrik garraiatu behar dira. Hotza behar badu, barruko tenperatura eta tenperatura adierazleen funtzionamendu egokia egiaztatu behar dira.
|
|
Elikagaiak prozesatzeak zenbait mantenugai galtzea badakar ere, aise konpentsatzen du azken emaitza, abantailak ematen baititu eta beharrezkoa baita elikagai guztien segurtasuna bermatzeko. Prozesatze teknikei esker, dieta askotarikoa egin daiteke, nahiz eta gaur egun erritmo frenetikoa izan, urteko edozein
|
egunetan
elikagaiak kontsumitu edo denboraldiko produktuak lortu baino ordu batzuk lehenago eduki. Kontsumitzailearen eskakizunetara egokitzeko, garrantzitsua da elikagaiak prozesatzea.
|
2012
|
|
Udari esker, mokadu osasungarriak ia inolako esfortzurik gabe dasta daitezke, zeren eta plater ugari jateko gogo gutxiago baitago eta fruta eta barazki freskoen kontsumoa handitzen baita. Hondartzan janez gero, zenbait gomendio hartu behar dira kontuan, bero
|
egunetan
elikagaiak maneiatu eta kontserbatzeko arriskuak gutxitzeko. Hondartzan zer elikagai elikagarri eta praktiko jatea eta elikagaien segurtasuna bermatzeko nola prestatu ikastea da hurrengo lerroen helburua.
|
2014
|
|
egunean hainbat aldiz ehizatzen dute eta janari kantitate txikiak jaten dituzte. 2 Jaten ez duten katuak eta txakurrak Lipidosi hepatikoa da katuetan maizenik agertzen den gibel patologietako bat, eta felidoak hainbat
|
egunetan
elikagairik hartzen ez duenean gertatzen da, beti ere, gizentasuna edo gaixotasunak eragiten dituen edozein arrazoirengatik. «Katuek gantza metabolizatzen dute gibelean proteinen ekintzari esker, irensten dituen elikagaiek ematen baitiote; horregatik, jateari uzten badio, patologia hepatiko hau sortzen da», dio Tania Velascok, katuetan adituak diren albaitariak.
|
2017
|
|
Festa eta ospakizun
|
egunetan
elikagai edo plater bereziak jateko ohitura izaten da, egunerokoan agertzen ez direnak normalean: otarrainxkak, adibidez, itsaski kokteletan jartzen dira, entsaladetan, plantxan eginda limoiarekin, arrain zopa eta kremetan, egosita eta zenbait saltsarekin lagunduta...
|