Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 6

2008
‎Balio bizitza luzatzea Frutak eta barazkiak dira polimeroen propietateei onura gehien ateratzen dieten produktu freskoetako bi. PropaFresh P2G k hainbat egunetan elikagai freskoen gama zabal baten bizitza erabilgarria luzatzeko gai diren polimeroen formulazioa du; PropaFresh P2GAFk, berriz, elikagaiak transpiratzeko lurrunaren aurkako propietateak eskaintzen ditu. Badirudi produktu freskoen bizitza erabilgarria bi edo hiru egunetarako luzatzeko aukera oso baliotsua dela, ez bakarrik ekoizle, txikizkako saltzaile eta kontsumitzaileentzat, baita ingurumenerako ere.
2011
‎Eguneroko garraioa eta muntaketa Elikagaiak garraiatzeko helburu nagusia da ibilgailua egoera higieniko ezin hobean edukitzea eta, ahal den neurrian, horretarako bakarrik erabiltzea. Beste merkantzia batzuetarako ere erabiltzen bada, merkatuko egunetan elikagaiak bakarrik garraiatu behar dira. Hotza behar badu, barruko tenperatura eta tenperatura adierazleen funtzionamendu egokia egiaztatu behar dira.
‎Elikagaiak prozesatzeak zenbait mantenugai galtzea badakar ere, aise konpentsatzen du azken emaitza, abantailak ematen baititu eta beharrezkoa baita elikagai guztien segurtasuna bermatzeko. Prozesatze teknikei esker, dieta askotarikoa egin daiteke, nahiz eta gaur egun erritmo frenetikoa izan, urteko edozein egunetan elikagaiak kontsumitu edo denboraldiko produktuak lortu baino ordu batzuk lehenago eduki. Kontsumitzailearen eskakizunetara egokitzeko, garrantzitsua da elikagaiak prozesatzea.
2012
‎Udari esker, mokadu osasungarriak ia inolako esfortzurik gabe dasta daitezke, zeren eta plater ugari jateko gogo gutxiago baitago eta fruta eta barazki freskoen kontsumoa handitzen baita. Hondartzan janez gero, zenbait gomendio hartu behar dira kontuan, bero egunetan elikagaiak maneiatu eta kontserbatzeko arriskuak gutxitzeko. Hondartzan zer elikagai elikagarri eta praktiko jatea eta elikagaien segurtasuna bermatzeko nola prestatu ikastea da hurrengo lerroen helburua.
2014
‎egunean hainbat aldiz ehizatzen dute eta janari kantitate txikiak jaten dituzte. 2 Jaten ez duten katuak eta txakurrak Lipidosi hepatikoa da katuetan maizenik agertzen den gibel patologietako bat, eta felidoak hainbat egunetan elikagairik hartzen ez duenean gertatzen da, beti ere, gizentasuna edo gaixotasunak eragiten dituen edozein arrazoirengatik. «Katuek gantza metabolizatzen dute gibelean proteinen ekintzari esker, irensten dituen elikagaiek ematen baitiote; horregatik, jateari uzten badio, patologia hepatiko hau sortzen da», dio Tania Velascok, katuetan adituak diren albaitariak.
2017
‎Festa eta ospakizun egunetan elikagai edo plater bereziak jateko ohitura izaten da, egunerokoan agertzen ez direnak normalean: otarrainxkak, adibidez, itsaski kokteletan jartzen dira, entsaladetan, plantxan eginda limoiarekin, arrain zopa eta kremetan, egosita eta zenbait saltsarekin lagunduta...
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia