Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 971

2001
‎Nahitaez eduki behar ditugun atzealdekoari esker, gure presentzia behar bezain laster hauteman dezakete gainerakoek.
‎derrigorrez eskura eduki behar ditugun ordezko piezak aldatzeko behar diren guztiak.
‎Horrenbestez, etxebizitzarako arrisku anitzetarako asegurua kontratatzeko garaian kontu hauek gogoan eduki behar dira.
‎Aitaldeko abizena aldatzeko, aita biologikoaren baimena eduki behar
‎Adineko pertsonak, zaharragoekin mugimendu edo elkarteak sortu eta osatu ahal izateko aukera eduki behar du.
‎Hozkailuan eduki behar delarik, beirazko txarroan saltzen den Goiburu laginak ere egoera mikrobiologiko onean zegoela erakutsi zuen.
‎Margarina esango dugun (nahiz eta Holland markakoa bakarrik den margarina, halakotzat agertzeko eduki osoaren %80 %90 gantz eduki behar baitute) produktuaren zortzi lagin aztertu dira oraingoan..
‎Arropa eta premiazko gauzak eskueran eduki behar dituzte zaharrek, gehienez ere metro batera edo.
‎Barroteak: batetik bestera tarte txikia eduki behar dute, haurraren burua horietan sar ez dadin.
‎Botikineko sendagai guztiek etiketa behar bezala eduki behar dute.
‎Era berean, produktu toxikoek ere argi eta garbi zer den dioen etiketa eduki behar dute.
‎Arropa garbigailuak, irekialdia geroratzeko aparatua eduki behar du.
‎Landatu ondoren, eguzki izpietatik aldendurik eduki behar da ontzia, hostoen itxurak landarea sustraitu dela adierazten duen arte.
‎Joan den 2000ko ekainaren 5ean indarrean sartu zen arautegi batek hartaraxe beharturik, atun argia daukatela dioten latek, Thunnus albacares (yelowfin ezaguna) bakarrik eduki behar dute, ez besterik.
‎...an dugulako, hain zuzen ere, elikagaien bidezko toxiinfekzioa harrapatzeko aukera ahalik eta ñimiñoena izan dadin lagungarri izango dituen estrategiei (hala nola sukaldean baliatu behar dituen lanabes eta tresnak behar bezain garbi egon behar direla edo elikagaien kontserbazioan hotz katea inola ere eteterik ez dagoela, adibidez) eta irensten dituen elikagaiei buruzko informazio egiati eta argia eduki behar du kontsumitzaileak eskura.
‎peyri Elikadura Kodeak arrautza freskoak zer diren ere zehazten du, eta zehazten du arrautza horiek, usain eta zapore bereizgarriekin, lehorrean egindako garbiketa baino manipulazio gehiago izan ez dutenak direla. Ingurunetik isolatuta, hozkailuetan edo 4 °C tik gorako tenperatura ez duten lokaletan hamabost egun baino gehiagoan eta hogeita hamar baino gutxiagoan eduki behar badira, arrautza hoztuak dira. Arrain eta itsaski freskoa Arrainari dagokionez, freskoaren kontzeptua hura kontserbatzeko eragiketarik egin ez duten harrapaketei aplikatzen zaie; hala ere, izotz zatitu purua edo gatzarekin nahastua gehitu daiteke, edo itsas urarekin edo gatzun hoztuarekin kontserbatu arrantza ontzietan.
‎Banbuzko saskian elikagai asko presta daitezke, zerealetatik hasi eta era guztietako barazki eta frutetaraino. Banbuzko saskiarekin kozinatzeko, saskiaren tamaina bereko eltze bat eduki behar da. Honek eltzearen gainean ahokatu behar du.
‎Ondoren, espatula batekin askatutako pintura kenduko da. Eragiketa hori egitean, ongi aireztatuta eduki behar da gela, produktuak begiak eta sudurra narritatzen baititu. Azkenik, xaboi uretan bustitako belaki batekin, geratzen diren desugertzaile hondarrak kendu, azala garbitu eta trapu heze bat pasatu.
‎Hasteko, hutsunea behar bezala neurtu eta armairuaren banaketa argi eduki behar da. Garrantzitsua da hasieratik erabakitzea zer banaketa izango duen armairuak, gehien komeni den ate sistema aukeratzea (gidaridunak, eraisgarriak, bandak dituztenak…), baita apalen kopurua, haien kokapena eta abar ere.
‎Guztizko estraktu lehorraren %12 gutxienez masan duten produktuak. Bestalde, sorbetearen ezaugarri nagusia da gutxienez %15 fruta eta %20 estraktu lehor eduki behar dituela. Aipaturiko motek, gainera, beren izenarekin batera, dagokien fruta edo frutaren izena eraman ahal izango dute, baldin eta gutxieneko fruta portzentaje hauek gehitzen bazaizkie masan, edo horien baliokidea zuku naturaletan edo kontzentratuetan:
‎Handituz joatean, hartualdien kopurua gutxituz joango da, eta, beraz, edoskitzaroa hasten den egunean 6 aldiz, lehen urtearen bigarren erdian 4 hartune izatera pasatuko da pixkanaka. Horrek ez du arriskuan jarri behar egunean litro erditik gora eduki behar den esne guztia. Elikagai berriak banan banan sartzea.
‎Tenperatura hori gainditu ahal izango da, arrazoi teknologikoengatik, baldin eta prestatutako janarien segurtasuna eta osasungarritasuna bermatzen duen ebidentzia zientifiko edo teknikoa badago eta, nolanahi ere, agintaritza eskudunak egiaztatu baditu. Prestatutako jaki prestatuak, aldez aurretik desizoztu direnak barne, hozkailuan eduki behar dira erabili arte, eta ahalik eta denbora laburrenean berotu behar dira, produktuaren erdigunean 65 °C ko edo gehiagoko tenperatura lortzeko. Arrazoi praktikoak direla eta, legegileak prestaturiko janariak manipulatzean, prestatzean, garraiatzean eta azken kontsumitzaileari ematean tenperatura kontrolik gabeko aldi mugatuak onartzen ditu, baldin eta janarien segurtasun eta osasungarritasunarekin bateragarria bada eta agintaritza eskudunak egiaztatu baditu.
2002
‎Legeriak agindurik, txigortze naturaleko kafe ehoak gutxieneko kafeina edukia (%0, 7, gai lehorrarekiko), gehieneko hezetasuna (%5), guztirako errautsak (%6, gai lehorrarekiko) eta gehieneko ur estraktuko solido disolbagarriak %20 eta %30 bitartean) eduki behar ditu.
‎Baina horretara ere iritsi egiten da, guztiek ahots ona eta polita eduki beharrik izan gabe.
‎Kontratua amaitzeko eskubidea ere izan dezake kontsumitzaileak: kontratuak legez eduki behar dituen datuak ez baldin baditu edo kontsumitzaileari behar bezalako informazioa eman ez baldin bazaio, hiru hilabeteko epean kontratua amaitutzat jo dezake eta berari zaio inolako gasturik ordainarazi.
‎Oporraldi gune guztiek udal lizentzia eta jardueren egitaraua eduki behar dituzte.
‎beteriko ordenagailua eduki behar omen da; izan ere, horien tamaina dela medio, egin berri diren ordenagailuetan bakarrik balia daitezke.
‎Tailerrera joatean bi gauza eduki behar dira argi eta garbi: baliatzen ditugun gurpilen tamaina eta aurrekontua.
‎Argi eduki behar da zein diren gastu finkoak eta urteko ordainketak aseguru eta zerga gisa
‎Pintatu nahi den gainazaletik 25 bat zentimetrora egon behar du pistolak. Prozesuan zehar eskumuturra erlaxatuta eduki behar da, pistola besoaren mugimendu osoekin erabiltzeko, gainazalarekiko paraleloan. Pintaketa erritmoak uniformea izan behar du.
‎Sifoi potoa, sifoia ordezkatzen duena, lurrean dago, sareta batez estalia. Ura beti eduki behar da, usain txarrik ez isurtzeko, puntu horretan hustubideak lotzen baitira.
‎Salaketa aurkezteko AIk erabiltzen duen lehen argudioa hauxe da: kanpainan parte hartu nahi duten prestakuntza zentroetarako ekipamendu informatikoko lau eskakizunen artean, “Internet Information Server” 4.0 bertsioan edo bertsio berriagoan instalatuta duen web zerbitzari bat eta “Windows 98” edo “Windows 2000” sistema eragile gisa duten beste ordenagailu batzuk eduki behar dira, guztiak Microsoftenak. Elkarte horren arabera, “Gobernuak elementu distortsionatzaile bat sartu du “Interneten sartzeko sistema eragile egokien “softwarearen”, Interneterako aplikazioen eta bere aukeren erabileraren” esparruan egon behar duen gaitasun legitimoan”.
‎Auzitegi Gorenaren jurisprudentziaren bilakaerak eta araua gizarte errealitatera egokitzeak eskatzen dute arrisku egoera bat sortzen duen pertsona orok, erantzukizunetik salbuesteko, erakutsi behar duela eskatzen zaion arretaz jokatu duela, lekuaren eta denboraren inguruabarrak eta sortutako arriskua kontuan hartuta. Zalantzarik gabe, ikasle guztientzat edo horietako batzuentzat tortilla ogitartekoak eduki behar dira, ziur asko ez zeudenean horrelako ogitartekoak, eta gerta zitekeenean ikasleak probatzen bazuen ondorio larriak sor zitzakeela, ekintza axolagabetzat har liteke. Segur aski, irakasleak edo txangoko arduradunak alergiaren arriskua “kontrolatuta” zutela uste zuen ikasleak, eta horrek segurtasun handiagoa ekarri zion haurrari; izan ere, ez zuen pentsatu jateko eskaintzen zitzaiona “tortilla ogitartekoa” zenik.
‎– Ateetako konpartimentuak edo apalak hozkailuko hotz txikienekoak dira (10 °C), eta hozte txiki bat besterik behar ez duten produktuak gordetzeko erabiltzen dira, hala nola edariak, ziapea, ketchupa, gurina eta margarina bezalako saltsa komertzialak. – Esnea, gurina eta margarina bezalako produktuak usaina galarazten duten elikagaietatik isolatuta eduki behar dira, erraz hartzen baitute. · Ez gehiegi kargatu hozkailuaren edukiera Ez da komeni hozkailuan janari gehiegi jartzea.
‎Hozkailuko bananak belztu egiten dira, kalitatea galdu ez arren. Heldu behar duten frutak eta barazkiak giro tenperaturan eduki behar dira. Ogia azkarrago hondatzen da hozkailuan.
‎Horren ondorioz, aldaketa produktu gordina baino askoz denbora gehiagoz motelduko da. Oro har, merkataritza bizitza are gehiago luzatzeko, ozpinaren eraginez tratatutako elikagaiak hozkailuan eduki behar dira. Azidotasuna eta hotza konbinatuz gero, 24 ordu gordin baino gehiago irauten ez duten elikagaiak (arraina eta zenbait barazki, prozesatu ondoren) egoera ezin hobean eduki daitezke 15 egunez baino gehiagoz, eta, lehengaiaren baldintzak ezin hobeak direnean, bizitza komertzialeko hilabetea gaindi dezakete.
‎Jon Armentiak, Euskal Mendizale Federazioko mediku aholkulariak, oinarrizko jarraibide batzuk eman zituen, bidalketako botikina antolatzeko, eta garrantzitsuena, hau da, «txikia eta aldakorra» izatea. Botikinak, Armentiaren arabera, bendajeak eta josturak, analgesikoak, antitermikoak eta antibiotikoak, kolirioak eta pomadak eduki behar ditu goi mendiko arazo ohikoenei aurre egiteko: zaintiratuak, luxazioak, hausturak, digestio arazoak, bronkitisa eta pneumoniak.
‎Fenomeno horri “sentsazioak edo berrikuntzak bilatzea” esaten zaio psikiatrian, eta zenbait parametro biologikok baldintzatzen dute, aipatutako espezialistaren arabera. Ramón y Cajal ospitaleko Psikiatria Taldeak egiaztatu duenez, abismotik kanpoko egoeretan egon ohi diren pertsonek neurotransmisio neuronaleko sistemarik aktiboena dute, seguru asko zentzumen guztiak erne eduki behar dituztelako. “Esperimentuak egin ditugu Poliziaren toreatzaile eta artifizialtzaileekin eta bi kolektiboetan, neurotransmisoreen degradazioa erregulatzen duen monoaminoxidasa entzimaren maila handiagoa hautematen baita.
‎Funtsezkoa da higieneari eta elikagaien segurtasunari buruzko oinarrizko arauak kontuan hartzea, elikagaien ondoriozko toxiinfekzioak saihesteko. Esnea edo gainerako elikagai freskoak, ireki ondoren, ez dira giro tenperaturan eduki behar. Esne hautsa edo kondentsatua aukera daiteke, eta likidoa unean bertan kontsumituko dela jakiten denean bakarrik utz daiteke.
‎Urtebete baino lehen odoleko glukosaren neurgailu iraunkorra eduki behar da.
‎Organismo edo produktu horiek lehen aldiz merkaturatu nahi dituztenek baimen eskaera aurkeztu dute, eta, horrekin batera, azterketa teknikoa aurkeztu dute, erregelamendu bidez eskatzen diren txosten eta datu teknikoekin; giza osasunerako eta ingurumenerako arriskuaren ebaluazioa; produktua merkaturatzeko baldintzak (erabilera eta erabilera baldintzak barne); etiketatze eta ontziratze proposamen bat; iraupen aldiaren proposamen bat; jarraipen plan bat, haren indarraldi proposamenarekin; eta beste batzuk, Baimenak honako hauek zehaztu ditu: baimenaren irismena, merkaturatuko den GEOren identifikazioa eta identifikatzaile bakarra; baimenaren balio epea; produktua merkaturatzeko baldintzak; gordailuan eduki behar diren kontrol laginak; etiketatze eta ontziratze baldintzak; eta produktuaren jarraipen baldintzak. Emandako baimen guztiak aldi baterakoak dira.
‎Norberaren diseinuaren arrazoiak Ez da zaila norberaren motiboekin zigiluak edo tanpoiak egitea. Lehenik eta behin, argi eduki behar da zer motibo edo marrazki erreproduzituko den, eta, erabakia hartu ondoren, irudia paper lodi batean fotokopiatu, guraize edo kuter batekin ebaki eta tanpoi gisa erabiliko den gainazalaren gainean jarri. Horretarako, kautxua, kortxoa, aparra edo patata erabil daitezke.
2003
‎Horretarako abokatua eta prokuradorea eduki behar dira.
‎Kereila jartzeko (baita prozeduran akusazio partikular gisa jardutean ere) abokatua eta prokuradorea eduki behar da.
‎Baina erreklamazioak jartzeko mekanismoak ere aldatzen dira, igerilekuaren jabegoaren arabera: udal igerilekuak direnean, jendearentzako ateak zabalik dituen zeinahi establezimenduk eduki behar dituen erreklamazio orrietan ez ezik, erreklamazioa kontsumo bulegoetan edo udaletxean bertan egin daiteke.
‎Kasuren batean, itzalgailuak mantenu egoera kaskarrean zeuden (den denak aztertu ondoren, bakoitzak bere hertsapena eta presio egokia eduki behar du, ondo funtzionatzeko)
‎Zein liburu eduki behar ditu liburutegi on batek?
‎Elikagai galkorrak 10ºC baino tenperatura hotzagoan eduki behar dira, hau da, jakitegi hoztuan, hozkailuan edo izozkailuan.
‎Esne pasteurizatua (eguneko esne freskoa), jogurtak eta esneki gehientsuenak (flan, natilla,, etab.) hotzetan eduki behar dira beti.
‎: toki fresko lehorrean eduki behar dira, ilunpetan, edo hozkailuko hotzik gutxieneko alderdian.
‎Komunitatearen arauen arabera, elikagai batez aberastu gisa merkaturatutako esneak, populazio arruntarentzat gomendatzen den elikagai horren eguneroko ingestioaren %15, gutxienez, eduki behar du 100 mililitrotan.
‎Konplikazioak murrizten ditu ebakuntzan eta ebakuntzaren ondoren: Alfredo Mannelli doktoreak, Bartzelonako Mikrokirurgia Okularreko Institutuko (IMO) Glaukomaren Unitateko zuzendariak, azaldu duenez," gaixoa mugitu egin daiteke ebakuntzaren ondoren, eta ez du begiak estalita eduki behar". Baina ez da aukera bakarra.
‎Zerrien nahasketa: Zerriak ahalik eta gutxien nahastuta eduki behar dira taldeka. Zerriak beren artean ohituta ez badaude, ahalik eta adin goiztiarrenean nahastu behar dira, ahal dela titia kendu baino lehen edo, gehienez ere, astebete geroago.
‎Egun berean, funtsa eraman nahi dugun erakundera joango gara, eta beste erakundera pasatzeko eskatuko diegu. Bost egun igaro ondoren, dirua funts berrian eduki behar dugu. Gure arreta bakarra izango da beste erakunde batera eskualdatzeagatik kobratuko dizkiguten diru itzultzeen komisioak ezagutzea, izan ere, finantza erakundeak gehienezko legeetan jartzen hasi dira, funtsen balizko irteeren aurrean “blindatzeko”.
‎ESPGANeko Nutrizio Batzordeak (European Society for Paediatric Gastroenterology, Hepatology and Nutrition) hainbat fasetako tratamendua gomendatzen du, erregurgitazioa konpontzeko: Jarrera tratamendua – Haurra ahoz aho eduki behar da 30º ko inklinazioarekin. Horretarako, koltxoiaren burua 15 bat zentimetro igo behar da.
‎“Zenbait ordu jarraian lan egin behar baduzu, pantailak aurrean egon behar du; bertikalarekiko bost edo hamar gradu egon behar du atzerantz okertuta, erabiltzaileak ohikoa baino beheraxeago lan egiteko joera baitu, eta irudi zentratuena ikusi; testuak begiradaren lerrotik behera egon beherago egon behar luke”, dio Mendicutek. Ingurumen argiztapenari dagokionez, Gipuzkoako ospitaleko Oftalmologiako arduradunak adierazi duenez, “ez da fluoreszente bakarra eduki behar, bibrazio maiztasunagatik nabaritzen ez den keinada eragiten baitu. Bi piztuta eduki behar dira”.
‎Ingurumen argiztapenari dagokionez, Gipuzkoako ospitaleko Oftalmologiako arduradunak adierazi duenez, “ez da fluoreszente bakarra eduki behar, bibrazio maiztasunagatik nabaritzen ez den keinada eragiten baitu. Bi piztuta eduki behar dira”. Eta bat urtzen denean, aldatu biak luminaria berean ez badaude, “une desberdinetan ibil daitezen”.
‎Hori ez ezik, ikastetxeek ere izan behar dute tresnaren bat larrialdi batean une jakin batean zer egin behar duten edo laneko prebentzio zer politika egin behar duten azaltzeko”, dio Nekane Agirrek, Easo Institutuko irakasleak eta proiektu honen koordinatzaileetako batek. Eskuliburua Eusko Jaurlaritzako Hezkuntza Saileko teknikariek, PAKEAko profesionalek eta Easo Institutuko irakasleek idatzi dute, eta “oinarrizko galderei erantzuten die, esate baterako, zein sarrera ate jarri behar den, edo botikinek zein tresna eta material eduki behar dituzten edo zein makinek ez dituzten betetzen segurtasun baldintzak”, azaldu du Iñaki Mújica Eusko Jaurlaritzako Lanbide Heziketako zuzendariak. Urtebete inguru lan handia egin ondoren, laneko arriskuen prebentzioan integratutako kudeaketa sistema berriak, besteak beste, oinarrizko ildo batzuk eskaintzen ditu eskola gela batean egon daitezkeen arrisku kimikoak aztertzeko, bai eta produktu toxikoen zerrenda, prebentzio adierazleak eta larrialdi planak ere.
‎Hurrengo eragiketa sua jaistea izango da, eta irakite leun eta konstante bati eustea. Txahalaren, idiaren edo behiaren hondoa irakiten eduki behar da lau orduz, eta hegaztiarena bada, ordu eta erdiz. Hondoa eginda dagoenean, txinotik iragaziko dugu edo, behar izanez gero, estanpak jarriko ditugu (trapu oso porotsua eta fina), ezpurutasunak bertan gera daitezen.
‎Usainak leuna, usaintsua eta fruta gustukoa izan behar du. Erosi ondoren, guztiz heldu ez diren melokotoiak giro tenperaturan eduki behar dira heldu arte. Helduta dagoen hozkailuan gordetzen badira, beste fruta batzuetatik bereizita gorde behar dira.
‎Era berean, txostenak dio web gune guztietako dokumentuak “on line” kontsultarako “ez direla egokiak”. Hala, adierazi du Sarean kontsultatzeko idatzi ez diren dokumentuen zerrenda luzeak erakusten direla (adibidez, errege dekretuak), “testuek inprimakien erdia eduki behar duten bitartekoa”. Ildo horretatik, ASTICek esan du testu luzeak pantailetan irakurtzea “deserosoa” dela, monitoreen bereizmen txikia dela eta.
‎Horregatik, askotan alternatiba bakarra “gure maskota senideen eta lagunen etxean edo animalientzako egoitzaren batean uztea da”, erantsi du. UCA/ UCEk berriro adierazi du konpainiako animalia bat izateak bere gain hartu beharreko erantzukizunak dituela, eta, beraz, konponduta eduki behar ditugu bidaia/ maskota bateragarri egiteko zailtasunak dituzten egoera guztiak, hala nola oporrak.
‎Espero zitekeen bezala, estudioa ez zaio batere gustatu sektoreko patronalari, Belar Produktuen Ameriketako Elkarteari. Taldeak uste du eskrupulurik gabeko saltzaileen aurka borrokatu behar dela, baina enpresaburuek ez dute uste datu klinikoak eduki behar direnik beren produktuak sustatzeko. Susane Shelton ugazaben eledunak adierazi duenez, “gezurra da FDAren onespen eredua ezeren berme izatea”.
‎Kasu guztietan ez da lortzen, baina bai kopuru handi batean. Prozesurako, karbono peroxidozko gela behar da, erabiltzaileak egunean bi orduz eduki behar duen hortz babes fin bati aplikatzen zaiona. Tratamendua hilabete batean osatzen da, eta boliaren kolore naturala bi tonutan gutxitzea du helburu.
2004
‎eguneko janaldirik garrantzitsuenetako bat da eta gutxienez esneki bat eta zerealak eduki behar ditu (gailetak, gosaltzeko zerealak, ogi xigortua, opil soilak...).
‎Haurtzaindegiak, nola jolaserako eta dibertitzeko gelak hala eskulanak egiteko edo gaztetxoenen atsedenerako gelak eduki behar ditu.
‎Ikastetxeak bainugela bat eduki behar du ikasgelako.
‎Bainugela ikasgelatik ikusi eta bertatik sartu ahal izango da hartara, eta bi konketa eta bi komun eduki behar ditu.
‎Bederatzi ikasgelako, hots, zatikiko, 75 metro koadrotik gorako azalerako jolastoki bat eduki behar du.
‎Oreka lortzeko, afaltzeko plater bakar gisa hartzen bada, entsaladak kalitate oneko proteina dosiak (arrautza, oilaskoa edo indioilarra, arraina, urdaiazpikoa, gazta...), irintsuak (ogi pixka bat, arroza, pasta edo patatak) eta olioa eduki behar ditu, barazkiez gainera.
‎Kirurgia estetikoko ebakuntzak egiten dituzten medikuek Kirurgia Plastiko, Konpontzaile eta Estetikoko Espezialista titulua eduki behar dute, Medikuntza eta Kirurgian lizentziatu eta homologaturiko ospitale batean Barne Sendagile Egoiliar gisa bost urte eman ondoren: urtebetea Kirurgia Orokorrean, beste bat antzeko espezialitate kirurgikoetan eta hiru, azkenik, urte Kirurgia Plastikan.
‎Konposta egitea zaila ez bada ere, metro karratu bat eduki behar da hondakinen depositu bat antolatzeko, eta zabor organikoa metodikoki bereizi eta ebakitzeko asmoa eta pazientzia.
‎Ibiltzean egiten dugun mugimenduak odol zirkulazioari eta behatzen konfortari ez eragiteko moduko punta eduki behar du oinetakoak.
‎Beste mito bat hautsi beharra dago: besoak uretan eduki behar dira, sorospen eskean dabilen naufragoaren irudi horren kontrakoa, hain zuzen.
‎Horretarako, produktu susmagarriak sorbaldaren, goi aldean multzotan biltzen dira, partxeekin estali eta horrela pare bat egun eduki behar dira.
‎Matxura eta intzidentzia larrien arreta: legeak behartzen du etxe komertzializatzailea zerbitzu hau eskaintzera, bere kontura edo banatzailearen bitartez eta, azken aukera dela eta, banatzailearekin kontratu bat sinatuta eduki behar du etxe komertzializatzaileak.
‎Lagunarekin lo egiten baduzu, bietako bakoitzak bere premien araberako burkoa eduki behar du.
‎bidaiariak informatzeko departamentua argi eta garbi erakutsita eduki behar
eduki behar dituzte, bidaiariek gorabehera meteorologikoen ondorio gordinak nozi ez ditzaten.
‎Horrelakoetan, haurrarentzako eserlekuak bizkarralde altua eduki behar du; txikia gerriko batez loturik joango da eta hankak ezartzeko toki aproposa izango du, bizikleta martxan doala erradioen tartetik oinak sartzeko arriskua saihesteko.
‎Andaluziako Al Andalus Kontsumitzaileen eta Etxekoandreen Federazioak atzo gogorarazi zuen beherapenetan produktu guztiek argi eta garbi markatuta eduki behar dituztela prezioak, bai aurrekoek, bai egungoek; kontsumitzaileak, urteko gainerako hilabeteetan merkataritzak onartzen dituen ordainbideekin ordain dezakeela; beheratutako produktuek gainerakoetatik bananduta egon behar dutela, edo iraileko merkealdian erositako produktu akastunak itzuli egin daitezkeela, bermeak sartu zirenetik. Al Andalusek “beharrezkotzat” jotzen du kontsumitzaileek jakitea merkealdi gisa eskaintzen diren artikuluek beren prezio normalean egon behar dutela, gutxienez hilabete lehenago, establezimenduan, eta kalitate bera izan behar dutela, akatsik ez dutela eta prezio baxuagoa izan behar dutela.
‎bitaminaren kasuan, eduki hori 2.000 UI/ kg koa da, eta elikagai osagarriari dagokio, modu diluituan. Hortik ondorioztatzen da elikagai osagarri batek bitamina eduki behar duela, eta, aurreikusitako proportzioetan beste elikagai batekin diluituta, pentsu konposatu osoan 2.000 UI/ kg baino gehiago ez izatea. Izan ere, gai honen xedea den produktua bezalakoxea da, forma garbian (hau da, ez diluitua) 16.000 UI/ kg ditu eta, ondoren, batetik zazpira arteko proportzioan diluitu behar da.
‎Plateraren arrakasta oinarrizko puntu hauetan datza: * Produktuaren freskotasuna,* Hotz katea ez apurtzea erosten denetik produktua egiteko tratatu arte, eta* Frijitzeko olioa tenperatura egokian berotzea, 180 °C. Frijitzea egokia izan dadin, olio beroa prestatuta eduki behar da 180 °C ko tenperaturan, irin garbia eta askatua, iragazki handia, “armiarma” izeneko hagaxka aparra, txurro dendetan erabiltzen direnak bezalakoa, eta, azkenik, xukadera bat, arraintxoa frijitu ondoren bertan jartzeko eta, hartara, frijitutako gehiegizko olioa askatzeko. Plater hau prestatzeko urratsak:
‎Etxebizitza baten teilatuan leihoak jartzea dirudiena baino errazagoa da, eta asteburuetan jar daitezke. Argi eduki behar den lehenengo gauza etorkizuneko leihoaren kokapena eta neurriak dira. Egokiena ekialdera begira jartzea da, ahalik eta eguzki argi gehien izateko.
‎Kafeinari esker, kafearen propietate kitzikagarriei eusten die, kafeinaren eduki purua beti %2 baino handiagoa baita. Industriak, ordea, kafe disolbagarria deskafeinatzea lortu du, kafeina gehiena pikorretik ateratzen duten garbiketa metodoen bidez. Kafe deskafeinatuek oso ezagunak Espainian, munduko bigarren herrialde kontsumitzailea %0, 3tik gorako kafeina eduki behar dute. Adituen ustez, kafe on batek lau ezaugarri izan behar ditu:
‎Dekretuaren arabera, ibilgailua hiriarteko bide bateko bazterbidera edo galtzadara ateratzen den gidariak nahitaez erabili du. Beraz, txalekoa eskura eduki behar da irten aurretik jartzeko. Maletategian eraman daiteke, baldin eta barrutik sartzen bagara.
‎Puntu horretan, kontu handiz ibili behar da; izan ere, lotura horren bidez, erradiadorea ura askatzen hasiko da: ura gordetzeko ontzi bat edo ontzi bat eduki behar da eskura, eta ez da komeni zorua urez zikintzea (ez da komeni, halaber, zoru garbigailu bat izatea). Erradiadoreek 5 litro inguru dituzte, txikienek 8 eta 10 artean, ertainak badira, eta 15 litro bitarte, modelo handienak.
‎Gehien erabiltzen den gantza pomadako gurina da. Horretarako, zurezko espatulaz oratu eta 18 °C an eduki behar da. Sandwich beroen kasuan, moldeko ogia erabiltzen da beti, eta prestakinak hainbat motatakoak izan daitezke.
‎‘Iragazkiak’ epigrafeko aukeren artean daude. Posta kudeatzaileen artean alderik badago, lehenengo urratsa iragazki bakoitzerako baldintzak hautatzea da, eta “Nondik”, “Para”, “Gaia” edo testuan (eremuren batean, hainbat eremutan edo guztietan) mezuak zer eduki behar duen (edo zer ez) zehaztea, araua aplika dadin. Ondoren, egin beharreko ekintza definitzen da:
2005
‎Arauak agindutakoa betetzeko, eduki osoaren %16 ur eta %2 gihar estraktu lehorra (ura eta gantza erauzi ondoren geratzen dena) eduki behar du gurinak, gehienez ere; guztirako gantz kopurua, beraz, %80 eta %90 bitartean ibiliko da.
‎Desabantaila, aitzitik, bistan da: trebezia eta inplikazio pertsonal handia behar da surfean egiteko eta, gainera, federazioko asegurua eduki behar da.
‎Laguntzarik gabeko adin txikikotzat bidaiatzen duten ahurrek ere, beste zeinahi bidaiarik bezala, beren dokumentazioa eduki behar dute ibilbide guztietan: pasaportea, NAN, famili liburua edo honen fotokopia konpultsatua.
‎Ordezko pieza ofizialen katalogo eta tarifa gaurkotuak ez ezik, eskulanaren kostua ere jendearen eskura eduki behar dituzte markako lantegi ofizialek.
‎Elikatzeko eta bizitzeko bide egokien alde jardungo badu familiak oinarri bat eduki behar du, otordu orekatuak ez ezik, erakargarriak ere planifikatu eta gauzatu ahal izateko.
‎Erabilera esklusiboko establezimendua izan behar du haurtzaindegiak, berariazko sarbide independentea daukana, eta gutxieneko espazio batzuk eduki behar ditu.
‎Ikasgela bakoitzak bere komuna eduki behar du, behar bezainbesteko material sanitarioz hornitua (bi komun, bi lababo eta kristalezko bereizketa, haur batek komuna darabilen bitartean hezitzaileak gainerako haurrak ikus ditzan), ikasgelatik ikusteko eta bertatik sartzeko modukoa.
‎Hori zuzen ez dagoen arren, ez du legea urratzen, bi arrazoirengatik: testuak ez du xedatua produktuaren osaketa eta, bestetik, txerri gibeldun patea izendapena agertzeko, produktuak eduki behar duen txerri gibelaren gutxieneko proportzioa ere ez du agintzen.
‎DHA eta EPA gantzez ari garela, oraindik ez da finkatu eguneko dosi aholkatua (EDA) baina, egunean 200 miligramotan ezar daitekeela kontuan izaki, horrelakoak dauzkaten elikagaiek ehun gramoko bakoitzean EDA ren %15 (30 mg 100 gramoko, alegia) gutxienez eduki beharra xedatuko lukeen araua beteko lukete.
‎Erabiltzaileak irakurleak bezala mezuak bahetzeko nolabaiteko gaitasuna agertu behar du eta horretarako aurretiko ezagutzak eduki behar ditu; bestela alferrikako edukiak etengabe jasoko ditu, www orri bat zabaltzearen prezioa hutsa baita.
eduki behar dituzte.
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia