2005
|
|
Ni abereak sailkatzeaz arduratzen naiz, abereen ezaugarriak kontuan hartuta. Gero, aberearen aurkezpena
|
dator
. Bueno, lehenik, aberearen fenotipoa egin behar da.
|
|
Beraz, hainbat barietate lantzen ditugu: borraja, tipula, erretzeko eta frijitzeko piperrak, tomatea, alberjiniak edo berenjenak, zerba, brokolia, azaloreaâ? ¦ Orduan, etxekoandrea azokara
|
dator
eta denetik aurkitzen du gure postuan; ez du hamaika postutan ibili behar; nahi duena eskaintza ekologikoan topatuko du.
|
2006
|
|
Historiaurreko garaiez geroztik Euskal Herriko mendietan bizirik iraundako zaldi arraza arkaikoetatik
|
dator
, antza. Jatorriz zaldi basatiak dira beraz.
|
2007
|
|
Garai batean, gatzak balio handia zeukan, truke txanpon edo diru gisa. Hortik
|
dator
erdal hitza: â?, salarioâ?, hau da, â?, gatz sariaâ?.
|
|
Lehenik, eskabidea aurkeztu behar da. Baina zerbitzua eskaintzen duzunean
|
dator
onena, orduantxe eskertzen baita gehien. Baja bat edo istripu bat gertatzen denean, irtenbideak azkar bilatu behar dira.
|
|
Ardo ona lurretik
|
dator
, eta kupela on batean ontzen da. Kalitateko ardo ondua egin nahi baduzu, ardoaren ezaugarri onak kontuan izan dituzu:
|
|
Ardo ona lurretik
|
dator
, eta upel on batean ontzen da. Kalitateko ardo ondua egin nahi baduzu, ardoaren ezaugarri onak kontuan izan dituzu:
|
|
Nik badut iloba bat, guztiau gogoko duena, baina ez dut beste inor ezagutzen. Nire semeak ere ez du jarraitu nahi eta gazte gutxi ikusten dituzu mendira igotzen; inor ez
|
dator
laguntzera edo galde egitera... Lehen, bai, gaztetxo askori gustatzen zitzaien eta nirekin igotzen ziren behiak txakurrekin harrapatzera, baina orain ez duzu inor ikusiko.
|
2008
|
|
Nekazari gazte hau ez
|
dator
baserri girotik. Aitzitik, jatorriz bilbotarra da.
|
|
Euskadirako, esaterako, palmondo hau oso interesgarria da. Chamaedorea Cataractarum du izena eta Mexikotik
|
dator
. Ur jauzietan bizi da, ur askorekin, beti dago bustita.
|
|
Gaur Sustraia saioa zabaltzeko, Arabako Errioxako mahats bilketari buruzko erreportaje bat aukeratu dugu. Aurtengo uzta ona
|
dator
eta gainera mahatsaren osasun egoera bikaina da.
|
2009
|
|
Eusko Ikaskuntzarekin hitzarmen bat izenpetu berria izan arren, Gipuzkoako Foru Aldundiak parkeotan egiten duen lana aspalditik
|
dator
. Mendietako Zuzendaritzak, esaterako, hamabost urte darama bazkalekuotan beharrezko azpiegiturak bultzatzen, bertan lanean ari diren abeltzainek lan baldintza duinak izan ditzaten, bai artzainaren bizimoduari dagokionez (bordak eta mendi bideak eginez) bai ganaduaren baldintzei dagokienez (ur hornidurak, instalazioak, e.a. zabalduz).
|
|
Azken finean, gure elikagaien esparrua merkatu nazionala da eta gehien saltzen den produktua hori da. Gero urdaiazpikoa
|
dator
. Urdaiazpikoaren prezioaren araberakoa da.
|
|
Egiten duten ardo guztia beren mahastietatik
|
dator
. Mahastiak mahatsez mukuru ez edukitzen saiatzen dira, kalitateari ematen baitiote lehentasuna.
|
|
Hautapen prozesua hau da: lehenik, ondo garbitu behar dira; gero distira eman behar zaie; gero, kolorea bereizteko makina bat jartzen da martxan (oso tresna modernoa da eta era bikromatiko batez hautatzen ditu babarrunak); gero, langileek eskuz beste hautaketa bat egiten dute; eta azkenik ontziraketa
|
dator
.
|
|
Orain oso sasoi erakargarria
|
dator
: udazkenaren hasiera.
|
2011
|
|
Ekoizle erosleen arteko zuzeneko harremanak betidanik bultzatu dituen merkatuari bultzada berria eman nahi izan zaio, onuragarria izango baita bai ekoizleentzat bai kontsumitzaileentzat. Hornidura merkatuko zuzendaritzak berak adierazi digunez, apustu berria gastronomiari eta turismoari lotuta
|
dator
, kanpoko jendea ere erakartzeko xedez.
|
|
Urkaikoren filosofia bat
|
dator
Txerrizaleok, Gorbeiako Barraskiloak eta Arabako Txakolinarenarekin, eta orain elkarren eskutik leku berera eramango dituen bidaia bati ekin diote.
|
|
Inguru hauek ezin hobeak dira zaldi menditar eta gogor hauek hazteko. Gainera, ustiapen estentsiboa bat
|
dator
parke naturalaren filosofiarekin.
|
|
Bere lana bat
|
dator
hasierako bere lan itxaropenekin. Berarentzat ez dago monotoniarik, enpresak esandako lekuan antolatzen baitu bere lan jarduna, Enkarterrinalegia.
|
|
Lehiaketara aurkezten diren sagardotegi guztien lagin bilketarekin hasten den lehiaketak larunbateko ekitaldian egin zuen bere azkeneko urratsa. Hasteko, laginak Fraisoroko laborategira bidaltzen dira, bertan azter ditzaten; eta horren ostean, dastak egiteko txanda
|
dator
. Prozesu horretatik ateratzen dira finalera igarotzen diren sei sagardoak.
|