2005
|
|
Beste aldetik, Espainiako sukaldaritza tipikoa geroz eta errazkiago onartzen dutela ere frogatu da, hainbat motibo medio: erosoagoa izatearren, beren burua integratzeko, immigrante horietako batzuek neskame edo etxeko lanetan diharduelarik, jaki tradizionalak egiten ikasi behar dutelako, umeak eskolara joan eta
|
bertan
jaten dutelako, etc.
|
2007
|
|
Horrez gainera, galarazita dago
|
bertan
jan, edan eta erretzea.
|
2013
|
|
Irtenbide ona izaten da bazkaria etxetik eraman eta lantokian
|
bertan
jatea.
|
|
Zaharberritze kolektiboko zerbitzuei dagokienez, zerbitzua bizkortzen du eta menuak arrazionalizatzen eta planifikatzen laguntzen du. Elikagaiak prestatu ondoren, unean
|
bertan
jan daitezke, edo berehala hoztu daitezke, eta hozkailuan gorde, gero jateko. Zerbitzu motaren araberako berariazko egostea Tenperatura eta denbora berariaz aplikatzen dira prestatutako elikagaien azken erabileraren eta produktuaren hasierako ezaugarrien arabera.
|
2014
|
|
Mahaigaina garbi edukitzea Ikerketaren arabera, «inkestatuen %36k bakarrik garbitzen dituzte lan eremuak (idazmahaia, teklatua edo sagua) astean behin». Arriskua areagotu egiten da mahaigainean
|
bertan
jaten denean. Kasu horietan, desberdinak dira akatsak besteak beste, ez garbitu eremua bazkaldu aurretik eta ondoren táper eta elikagaiak giro tenperaturan utzi hartu aurretik.
|
2015
|
|
Batzuetan sustraia kontsumitzen da, bestetan hostoak, fruituak edo haziak. Landareak biltzen diren egunean
|
bertan
jatea komeni da, turbulentzia eta kolorea gal ez dezaten. Hozkailuan gorde daitezke bi eta hiru egun bitartean, ontzi itxi batean.
|
2017
|
|
Aurrez berotu besterik ez da egin behar jateko, ohiko labean edo mikrouhinean, eta ez dute eskatzen manipulazio handirik (ontzian
|
bertan
jateko modua ematen dute hainbatek).
|
|
Gaztarik samurrenek, aldiz, %40ko gantz proportzioa dute, hobeto jasaten dute izoztea eta produktua gutxiago aldatzen da. Gazta zati txikitan, birrinduan edo ziri txikitan izoztea komeni da, praktikoagoa eta azkarrago desizoztuko delako, baina baita unean
|
bertan
jatea errazagoa izango delako ere. Film paperean bildu edo izozte poltsa batean jar daiteke, airea kentzeko.
|
2020
|
|
Elikagaien segurtasuna zure esku dago Elikagaiak prest daudenean, hoztu baino lehen hozten utzi behar zaie, baina muga batzuen barruan, “ez ordubete baino gehiago (udan) edo bi ordu baino gehiago (neguan), ingurumenaren kutsadura gure produktuetan sar ez dadin”, esan du Del Cañok. Biltegiratzean, jakiak ukitzeko ziurtatuta dauden ontziak ere erabili dira (ahal baduzu, lehentasuna ematen die kristalezko ontziei), askotan
|
bertan
jango baititugu. Hori dela eta, platera kontsumitu aurretik berotu behar bada, ziurtatu ontzia mikrouhin laberako egokia dela (eta ez da gaizki etorriko ontzi garbigailuan garbitu daitekeela egiaztatzea), bestela janaria kutsa baitezake.
|