2001
|
|
Abusuko umeek garai
|
batean
irin lantegia izandako eraikin batean ikasten dute. Beren baitan mende ugari gordetzen duten harri horiek Erdi Aroan errota bat osatu zutela uste da, beranduago berriz, okindegia eta labeak.
|
2004
|
|
Koilaratxo bat piperrauts gozo. Ontzi
|
batean
irina, osagai guztiak eta legamia xehatua. Ondoren, nahasketa hau oratu egiten da gainazal leuna, masa leun, elastiko eta ez itsaskorra lortu arte.
|
2005
|
|
2 koilarakada sagar pektina. Orea egitea Bol
|
batean
irina, gatza, almendra hautsa, azukrea eta legamia jartzen dira. Nahastu dena, gehitu gurina eta nahastu berriro.
|
2009
|
|
Gainazal
|
batean
irin geruza fin bat zabaldu (sekula ez olioa) eta haren gainean jartzen dute ore zati bat.
|
|
Errota zaharraren parean hasten da bisita. . Garai
|
batean
irina ehotzeko erabiltzen zen errota hau?, dio Peio Iriarte bisitako gidak,, baina XX. mendearen hasieran argindarra lortzeko erabili zen?. Hori izan zen inguruko errota askoren bilakaera.
|
2010
|
|
Labea 180 °C an berotu ondoren, bizkotxoa 15 bat minutuz egosi. Denbora hori igarotakoan, labeko paper
|
batean
irin pixka bat bota, eta ez itsasteko moduan bildu. Utzi hozten biribilkatuta 20 bat minutuz.
|
2012
|
|
Jarri bol
|
batean
irina sumendi moduan, eta, pixkanaka pixkanaka, nahastu gainerako osagaiak erdian: irabiatutako arrautza, gatz apur bat, azukrea, esnea giro tenperaturan eta legamia.
|
2013
|
|
Masa hautsia: Katilu
|
batean
irina eta gurin biguna («pomada puntua» delakoan) jarri, eta eskuz nahastu, masa hareatsua lortu arte. Gehitu gatz apur bat, glass azukrea eta irabiatutako arrautza.
|
2014
|
|
Ontzi zabal
|
batean
irin nahasiak botako ditugu. Urtegi batean legamia ur epel pixka batekin diluitu eta irinetan bota.
|
|
Hasteko, masa hautsia. Katilu
|
batean
irina eta gurin biguna («pomada puntua» delakoan) jarri, eta eskuz nahastu, masa hareatsua lortu arte. Gehitu gatz apur bat eta irabiatutako arrautza.
|
|
250 g irin, 20 g azukre beltzaran, 3 g kanela hauts, 10 g ezti, 50 g gurin, arrautza bat, jengibre birrindu bat eta azukre krema bat apaintzeko. Bol
|
batean
irina, azukre beltza, kanela eta legamia nahasten ditugu. Osagai horiek lotuta daudenean, gurina (pomada), eztia, jengibre birrindura eta arrautza gehitu.
|
|
Irin guztia bukatuta daukazunean, gainazal garbi
|
batean
irin pixka bat bota eta masari azken “meneoa” eman. Bitan zatitu, eta zati bakoitzari zilindro baten forma eman; kontuan izan zilindroaren lodiera gaileten azalera izango dela, gero xaflatan moztuko duzu eta.
|
2015
|
|
Ontzi
|
batean
irina eta legamia
|
2016
|
|
Ontzi
|
batean
irina eta legamia nahastuko ditugu, lehenik.
|
2017
|
|
Lehenik eta behin, Gabonetako apaingarriaren oinarrirako bildu behar dira materialak, erraz eta merke (irina, gatza eta ura). Baso erdi
|
batean
irin zurizko irin zuria eta baso bat ur nahasi behar dira, pizza baten antzeko masa trinkoa lortu arte. Irudia:
|
2018
|
|
5 Espinaka gnocchiak eta endibia entsalada Espinaka gnocchiak etxean egin daitezke. Horretarako, bota mahai
|
batean
irina, estali espinakak eta pasatu puregailutik. Dena maitatu nahasketa oso leun egon arte.
|