Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 16

2001
‎Abusuko umeek garai batean irin lantegia izandako eraikin batean ikasten dute. Beren baitan mende ugari gordetzen duten harri horiek Erdi Aroan errota bat osatu zutela uste da, beranduago berriz, okindegia eta labeak.
2004
‎Koilaratxo bat piperrauts gozo. Ontzi batean irina, osagai guztiak eta legamia xehatua. Ondoren, nahasketa hau oratu egiten da gainazal leuna, masa leun, elastiko eta ez itsaskorra lortu arte.
2005
‎2 koilarakada sagar pektina. Orea egitea Bol batean irina, gatza, almendra hautsa, azukrea eta legamia jartzen dira. Nahastu dena, gehitu gurina eta nahastu berriro.
2009
‎Gainazal batean irin geruza fin bat zabaldu (sekula ez olioa) eta haren gainean jartzen dute ore zati bat.
‎Errota zaharraren parean hasten da bisita. . Garai batean irina ehotzeko erabiltzen zen errota hau?, dio Peio Iriarte bisitako gidak,, baina XX. mendearen hasieran argindarra lortzeko erabili zen?. Hori izan zen inguruko errota askoren bilakaera.
2010
‎Labea 180 °C an berotu ondoren, bizkotxoa 15 bat minutuz egosi. Denbora hori igarotakoan, labeko paper batean irin pixka bat bota, eta ez itsasteko moduan bildu. Utzi hozten biribilkatuta 20 bat minutuz.
2012
‎Jarri bol batean irina sumendi moduan, eta, pixkanaka pixkanaka, nahastu gainerako osagaiak erdian: irabiatutako arrautza, gatz apur bat, azukrea, esnea giro tenperaturan eta legamia.
2013
‎Masa hautsia: Katilu batean irina eta gurin biguna («pomada puntua» delakoan) jarri, eta eskuz nahastu, masa hareatsua lortu arte. Gehitu gatz apur bat, glass azukrea eta irabiatutako arrautza.
2014
‎Ontzi zabal batean irin nahasiak botako ditugu. Urtegi batean legamia ur epel pixka batekin diluitu eta irinetan bota.
‎Hasteko, masa hautsia. Katilu batean irina eta gurin biguna («pomada puntua» delakoan) jarri, eta eskuz nahastu, masa hareatsua lortu arte. Gehitu gatz apur bat eta irabiatutako arrautza.
‎250 g irin, 20 g azukre beltzaran, 3 g kanela hauts, 10 g ezti, 50 g gurin, arrautza bat, jengibre birrindu bat eta azukre krema bat apaintzeko. Bol batean irina, azukre beltza, kanela eta legamia nahasten ditugu. Osagai horiek lotuta daudenean, gurina (pomada), eztia, jengibre birrindura eta arrautza gehitu.
‎Irin guztia bukatuta daukazunean, gainazal garbi batean irin pixka bat bota eta masari azken “meneoa” eman. Bitan zatitu, eta zati bakoitzari zilindro baten forma eman; kontuan izan zilindroaren lodiera gaileten azalera izango dela, gero xaflatan moztuko duzu eta.
2015
‎Ontzi batean irina eta legamia
2016
‎Ontzi batean irina eta legamia nahastuko ditugu, lehenik.
2017
‎Lehenik eta behin, Gabonetako apaingarriaren oinarrirako bildu behar dira materialak, erraz eta merke (irina, gatza eta ura). Baso erdi batean irin zurizko irin zuria eta baso bat ur nahasi behar dira, pizza baten antzeko masa trinkoa lortu arte. Irudia:
2018
‎5 Espinaka gnocchiak eta endibia entsalada Espinaka gnocchiak etxean egin daitezke. Horretarako, bota mahai batean irina, estali espinakak eta pasatu puregailutik. Dena maitatu nahasketa oso leun egon arte.
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia