2004
|
|
Estali aurretik trapu batekin hozten utzi erabiltzeko. Koka Balearretako prestakuntza tipikoa da, pizza moduko
|
bat
labean prestatu behar den ontziaren forma eta tamaina oso meheak dira. eta osagai begetalak, haragia, itsaskia edo arraina.
|
2006
|
|
erretzeko hanka, frijitzeko xerrak, erregu eta menestretarako gona, etab. Nola atera partidarik handiena? Arkume pieza osoak prestatzeko moduetako
|
bat
labean erretzea da. Hau oso egokia da okela gazteentzat, hala nola esneko arkume errea, ternaskoa eta Pascual.
|
2008
|
|
Oro har, krepeak betetze motaren arabera saltsa gozo edo gazi batekin batera jaten dira. Beste modu
|
bat
labean gainerretzea da. Hala ere, ez da hain ohikoa, nahiz eta jateko oso gozoa izan, frijituak dira.
|
|
Arkumea prestatu Hanka, txuletak, besoa edo bularra oso pieza gozoak dira labean egiten badira. Arkume pieza osoak prestatzeko moduetako
|
bat
labean erretzea da. Teknika hau oso egokia da haragi gazteentzat, hala nola esneko arkume errea, ternaskoa eta pascual.
|
2009
|
|
Arraina prestatzeko modurik originalenetako eta ikusgarrienetako
|
bat
labean egitea da. Elikagai horretaz gozatzeko eta nutrizio ezaugarriez baliatzeko aukera asko daude, bai piezak aukeratzean, bai betegarriak egitean, haragiaren zaporea osatu edo areagotu dezaketenak.
|
2010
|
|
Baina baliteke hori horrela ez izatea. Nutrizioaren ikuspegitik, oilasko
|
bat
labean edo plantxan prestatzea, patatak irakitea edo frijitzea ez da gauza bera; baina, Rovira i Virgili Unibertsitateko (URV) adituek egindako ikerketa baten arabera, ez da oso esanguratsua batzuen eta besteen arteko poluitzaile kargaren aldea, eta produktu gordinaren izaeraren araberakoa da prozesu horren araberakoa.
|
2011
|
|
Azpimarratu behar da ez direla aurrez prestatutako platerak, laugarren eta bosgarren gamako produktuak erabili behar direla plater bat prestatzeko. Ez da mihiztatzeko sukaldaritzatzat hartzen legatz
|
bat
labean prestatzea, errezeta honetako guztia freskoa baita, eta arraina, patata onak eta labea ongi erabiltzea besterik ez baita egiten. Baina, zer gertatzen da batzuk egitean?
|
2013
|
|
pazientzia. Etxean egiteko, sukalderako denbora, gogoa eta gustua izan behar ditugu, ogia denbora bat behar du oratzeko, beste bat atseden hartzeko, beste
|
bat
laberako eta aldagaiekin esperimentatzeko, bidezko puntua aurkitu arte. Horrela, egiten ditugun lehen ogiek lagunduko digute okintzako esperientzia elikatzen eta, jakina, ondorengo ogien prestaketa hobetzen.
|
|
Nahasketa honi perretxikoak eta moztutako txanpinoiak gehitu. Azkenik, masaren zati
|
bat
labe iturri batean zabaldu, betegarria jarri eta gainerako masarekin estali. Platera epel edo hotz kontsumitzen da labean sartu ondoren.
|
2016
|
|
Patata egosiak eta azenarioak gehitu tipulin salteatuari, sueztitu, bota bexamela koilarakada pare bat, jarri gatza eta gorde leku epel batean, hoztu daitezen. Zerba orriak bete patata eta azenarioekin, eta, orri azpil gorrien zurtoinekin batera, jarri labe azpil batean, bota gainetik bexamel saltsa eta gainerre pixka
|
bat
labean zerbitzatu aurretik.
|
|
Ostiraletan: esne basoa mueslirekin eta sagar
|
bat
labean. Larunbata:
|
2018
|
|
Zentzumen guztiak plazerez urtzen dira lasagna eder
|
bat
labetik ateratzen dugunean.
|
2021
|
|
Erabilerak. Nahasketa hau aproposa da oilasko
|
bat
labean edo txingarretan prestatzeko. Ez da aparteko zerbitzurik eman mahaian, haragiak zapore nahikoa izango baitu.
|
2022
|
|
Nola egin bizkotxo
|
bat
laberik gabe
|
2023
|
|
Beste muturrean daude koipe gutxiko produktuak, kaloria gutxien ematen dituztenak, hain zuzen ere La Lechera (156 kcal/ 100 g) eta Casa Xanceda (137 kcal/ 100 g). Ideia bat izateko, leka berde eta patata egosiek 160 kcal ematen dituzte, eta izokin plater
|
bat
labean barazkiekin, 250 kcal inguru. Nota txarra Nutri Score sisteman Izozki gehienek D bat lortzen dute, koipe, koipe saturatu, azukre eta kaloria asko baitituzte.
|
|
Luma eta erraiak garbitu, eta gero gorritu. Barazki batzuekin eta frutaren batekin (ukitu gozoa emango du), ardo eta salda pixka
|
bat
labean prestatzen amaitzen da 180 °C an. Noizean behin irekiko dugu, bere zukuarekin ureztatzeko.
|
|
Gonbidatuak iritsi aurretik, ogi txigortuak eduki behar dira, gaztaren gainazala zartagin itsasgaitz batean gorritu eta kipula karamelatu. Ondoren, kanapea muntatu, zerbitzatu baino lehen, berotu pixka
|
bat
labean. Gazta gainerrearekin epeldu ondoren, labetik atera eta tipularekin, udarearekin eta urdaiazpiko iberiko edo paletako txirbilekin aurkezten da.
|
|
RitaE Ideia on bat bazkaldu edo afaldu aurretik krepe batzuk prestatzea da, eta sukaldean gordetzea postrea egin arte: Berotu pixka
|
bat
labean, eta bete jogurt hotz batekin. Betegarri horren gainean fruta mazedonia bat muntatzen da, eta bi elikagai oso osasungarri eta digestibo konbinatzen dira, hala nola jogurta eta fruta freskoa.
|
|
Berotu labea 220 °C tan, bai zorua bai sabaia. Eta adierazitako tenperaturara iristen zarenean, busti pixka
|
bat
labearen behealdea, barruan lurruna sortzeko. Hori gertatzen denean, jaitsi tenperatura 200 ºC ra eta sartu erretilua ogiarekin.
|