Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 23

2001
‎Patatak egunero jan daitezke eta modu askotara prestaturik gainera.
2003
‎Merkatuan halibut osoa dago, xerratan edo gurpiletan (ohikoena xerrak dira), freskoa zein izoztua. Halibuta era askotara presta daiteke, baina haragia oso ahula da; beraz, kontu handiz ibili behar da sukaldean hasi aurretik eta prestatu bitartean. Egosita prestatzeko, usain belarrak erabil daitezke, zaporea eta aroma goraipatzeko, edo, bestela, arrautza irinetan pasatu eta saltsa maionesa arin batekin laguntzeko.
2006
‎Itsasotik hurbil dagoenez, arrainik eta itsaskirik freskoenak dastatzeko aukera ematen du, hala nola otarrain karibetarra baratxuri gurinarekin, karramarroa ziape saltsan edo izkira dotorea kreol erara. Behikia, txerrikia edo oilasko gisatua ere Belgikako gastronomiaren parte dira, eta modu askotara prestatzen dira, herrialdearen nahasketa etnikoa dela eta. Herrialde honetako fauna askotarikoari esker, jatetxerik ospetsuenetan haragi exotikoko platerak aurkitu ohi dira, hala nola armadiloa, venatua edo gibnuta, karraskari txiki bat.
2009
‎Udan fruta ugari dago eta era askotara presta daitezke. Baita barbakoan ere, non ehundura oso interesgarriak lortu eta zaporea nabarmendu baitaiteke.
2010
‎Jakiak era askotara prestatuta egon dira, baina arraina eta haragia, adibidez, frijituta eskaini dituzte gehienek, eta batzuetan arrautza irinetan eta ogi birrinetan pasatuta.
2012
‎Menuak planifikatu eta errazio gomendatuetara egokitzeko orduan, kontuan hartu behar da arrautza modu askotara presta daitekeela eta bakoitzak bere ezaugarriak dituela; adibidez, frijituta, tortilla eginda, nahaski eran edo beste plater batzuen osagarri (azken horietan zaila izaten da neurtzea zenbat arrautza jaten ari garen): flanak, natillak, krepeak, maionesa, bizkotxoak, opilak, gozoak eta galletak, eta abar.
‎Txahal haragia: prestatzeko modurik onena aukeratzea Txahal haragia era askotara presta daiteke: labean, plantxan, frijituta, gisatuta, parrillan… Egosketa mota bakoitzak aukera ematen du ebakidurak eta elikagaiaren ezaugarriak aprobetxatzeko.
‎profesionaletan eta etxekoetan, gourmetetan eta apaletan, bai eta egoera ekonomiko larrienei aurre egin nahi dieten sukaldeetan ere. Erabilera anitzekoa eta laguntzekoa, patata era askotara presta daiteke: egosita, gisatuta, erreta, frijituta, lurrunetan, plantxan, parrillan edo txingarren artean lurperatuta.
2013
‎Exudatutako likidoan gatza disolbatzen denean, pieza guztian zehar banatzen da, eta horrek zapore berdina ematen dio zati guztiei. Haragi mota bakoitzerako prestatua Behikia era askotara presta daiteke: labean, betegarri gisa, plantxan, frijituta, parrillan… Egosketa mota bakoitzak aukera ematen du ebakidurak eta elikagaiaren ezaugarriak aprobetxatzeko:
‎Patata aliatu handi bat da sukaldean, eta komodin huts hutsa sukaldean. Ez da ekonomikoa eta errendimendu handia du, ia mundu guztia gustatzen zaio eta era askotara presta daiteke. Frijituak, labean edo egosita, purean, xerratan edo xerratan, protagonista dira otordu bateko protagonistak, aperitibo zaporetsua edo sukaldean aurrezteko guarnizioa, patatak oso ondo egokitzen dira gourmet errezetak eta noizean behin, baina baita apalak eta egunerokoak ere.
2014
‎Garbitu aurretik moztea komeni da. Azkenean, fruta zuritzea erabakitzen bada, larruazala era askotara presta daiteke, eta horrela elikagai gutxiago alferrik gal daiteke. Zitrikoena, adibidez, errezeta batzuetan aromatizatzaile gisa erabil daiteke, eta lehortzen bada, tea bezalako edariak eransteko erabil daiteke.
‎Antxoak errazio gisa dasta daitezke, baina beste aukera gastronomiko asko ere eskaintzen dituzte. Gauza bera gertatzen da berdelarekin ere, modu askotara presta baitaiteke. 5 Intxaurrak edo kalabaza pipak.
‎Oinarrizko adobedo batek ozpina, oliba olioa, belarrak, gatza eta piperbeltza eduki ditzake. Behin marinatu ondoren, era askotara presta daiteke platera: parrillan, labean, labean, frijituta edo gisatuta.
2015
‎Izokina da prestatzeko arrainik erabilienetako bat. Gantz edukia, arrain urdina izaki, era askotara presta daiteke. Bere testurak, zaporeak eta haragiaren kolore bereziak laranja eta arrosa arrain zaporetsu, ahuskor eta erakargarria bihurtzen dute.
2016
‎Landare jatorrizkoa, perretxikoak era askotara presta daitezke eta oso gomendagarriak dira dieta orekatu eta osasungarria egiteko
2017
‎Uda garaiko ikur eztabaidaezina da mahaian. Oro har postrerako jaten den arren, naturalean edo mokadu freskagarri gisa, meloia era askotara presta daiteke: budin bat, zopa bat, entsalada bat… Artikulu honetan, meloiarekin egindako bost proposamen original, zaporetsu eta erraz egiteko modukoak biltzen dira.
‎Alde nagusia – koloreaz gain – gozotasun naturala da, tortilla bezalako betiko errezetei originaltasun puntu bat emateko aukera ematen duena. Boniatoa era askotara presta daiteke: zopa krematsua, purea (patata, azenario eta oliba olioarekin konbinatua), gozoa, labean edo plantxan, espeziekin ondua.
2018
‎Urtean 14 kilo pertsonako, Espainian gehien kontsumitzen den haragi freskoa da. Arrakastaren arrazoia jakiaren ontasuna da, zapore oso leuna baitu, helduei eta haurrei gustatzen baitzaie eta modu askotara presta baitaiteke. Gainera, oso haragi osasuntsua da.
‎Hala ere, haragi hori ehiza xeheari lotuta dago tradizioz, eta landako zaporeei dagokie. Hala, untxia modu askotara presta badaiteke ere, presentzia eta zaporea irabazten du sasoiko barazkiekin, perretxikoekin eta basoko fruituekin erregosi edo gisatzen denean.
2019
‎arrautzak. Azken horiek, gainera, interes handia dute gastronomian eta elikaduran, oso elikagai osatua eta osasungarria baitira, balio biologiko handiko proteinetan aberatsak, eta era askotara presta daitezke, hala nola egosita, frijituta, aperitiboak, kanapeak, pintxoak, brotxetak eta ogi txigortuak koroatuta.
‎Postrerako, fruta da egokiena. Egunero pieza bat eman, era askotara prestatua (osoa, mazedonia, burruntzietan, etab.).). Astean pare bat egunez esnekiak eskaini ahal izango dituzu.
2023
‎Orburua. Orburuak ere zuntz ugarikoak dira, eta era askotara presta daitezke (erreak, irakinak, salteatuak…). Kardua.
‎cook_ inspire Pasta edo arroz pakete batek, bizitza baliagarri luzea izateaz gain, estuasunetik atera gaitzake. Biak praktikoak, ekonomikoak eta erabilera anitzekoak dira, eta era askotara presta daitezke: bakarrik, tomate saltsa edo pesto pixka batekin, barazki zatitxoekin salteatuta, kontserbekin, zoparekin, entsaladetan, labean gainerreta gazta apur batekin… Bai pasta bai arroza elikagai osasungarriak eta asetzaileak dira, batez ere integralak direnean.
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia