Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 13

2001
‎mantenugai gehiago kontserbatzen dituzte, uretan ez direnez disolbatzen ez dituzten bitaminak eta gatz mineralak, eta zaporea, aroma eta kolorea ia osorik mantentzen dira. Banbuzko saskian elikagai asko presta daitezke, zerealetatik hasi eta era guztietako barazki eta frutetaraino. Banbuzko saskiarekin kozinatzeko, saskiaren tamaina bereko eltze bat eduki behar da.
2002
‎Hori da kontsumitzaile askok egiten duten galdera, eta badirudi erantzuna baiezkoa dela; izan ere, espezialisten arabera, heriotzaren kostaldea ez da espezie horien haztegi naturala. Coruñako eta Pontevedrako itsasadarretako produkturik mitikoenari eraso egin diote garai txarrenean, Espainiako etxe asko prestatzen ari baitira itsaski mahaiak betetzeko Gabon gaueko eta Gabon Zaharreko afarian. Hilabete gogorrak dira lanperna, otarrainxka, ostra eta abarrentzat.
2003
‎Gaur egun, unibertsitate karrera hori Espainia osoko hamabost unibertsitatetan ematen da, eta horietako lau Madrilgo Erkidegoan daude. “Lanbide irteera aitorturik ez duten pertsona asko prestatzen ari dira; izan ere, ez da lanpostu publiko ofizialik sortu osasun arloan, ez ospitaleetan, ez lehen mailako arreta zentroetan, ez geriatrikoetan, ez ikastetxeetan, ez osasun publikoan…” salatu zuen Ricok. Dietista nutrizionisten Elkarteak arautzen dituen Europako Erakundeak (EFAD) honela definitzen du dietista nutrizionista:
2006
‎Argazkiok pantailaren goiko eskuineko angeluan agertuko dira. Oraingoz, hiri gutxi batzuetarako gidak baino ez daude (Madril, besteak beste), baina beste asko prestatzen ari dira. Hiriko alderdi eta auzo garrantzitsuenei buruzko hainbat kapitulu ditu.
2009
‎Urte osoan zehar, menu errazetan, kontsumitzaileak modu osasungarrian elikatzeko aukera du, sukaldean ia denborarik eman gabe. Elikagaien industriak eskaintzen dituen laugarren eta bosgarren gamako produktuak bezalako osagai gutxi asko prestatuak erabiltzea da gakoa: lekale egosiak eta kontserbakoak, aurrez prestatutako arrain izoztuak edo kontsumitzeko prest dauden entsalada garbiak eta zatikatuak.
‎Hotzak edo beroak har daitezke, eta erraz prestatzen dira. Hilabete bero horietan, asko presta daitezke eta hozkailuan gorde, hurrengo egunetan hartzeko. Janarietan, gosea irekitzeko modu bikaina dira, sarrera edo aperitibo gisa.
2012
‎Txikienekin sukaldean murgiltzeak haien sormena sustatzen du, etxean egindako janaria preziatzen laguntzen die eta trebetasun berriei ateak irekitzen dizkie. Horiekin errezeta asko presta badaitezke ere, erreportaje honetan gailetei buruz arituko gara: gozoak, aberatsak eta egiteko errazak dira, apaindu egin daitezke eta, are hobeto, moldekatu!
2015
‎Zopa edo salda asko prestatzen da hainbat egunetan, eta, egun batzuetarako, erronka bati egin behar dio aurre: hozte sistemari
2016
‎Nola frijitu seguruago Irudia: CNebraska Frijitzeko prozesu guztietan kontuan izan behar da elikagaia asko prestatzen bada, azken segurtasuna murriztu dezakeela. Gehiegi egosita, substantzia toxikoak sortzen dira, hala nola amina heteroziklikoak (AHC) eta almidoiz aberatsak diren elikagaiak (ogia, zerealak eta gailetak), gehiegi egosita, akrilamida sor daiteke.
‎Eguberrietan, elikagaiek transmititutako gaixotasunen arriskua areagotzen duten hainbat faktore elkartzen dira. Horietako bat janariak asko prestatzea da, maiz egiten ez diren platerak, hozkailu gehiegi janez. Garrantzitsua da batez ere haragiari eta arrainari arreta jartzea, Gabonetan gehien erabiltzen diren produktuetako bi.
2018
‎Etxean lekaleak beti edukitzeak ere areagotu egingo du kontsumoa. Asteburuan lekale asko presta ditzakezu (dilistak adibidez), hozkailuan utzi eta taper batean eraman. Eta koilararentzat bero handia egiten badu?
2022
‎Dena zor ondu saltsekin, hala nola ziape ozpin olioarekin, Zesar saltsarekin edo mugurdi baltsamikoarekin egindako ozpin olioarekin, betiere sukaldaritzaren logikaren arabera, osagaiei, zaporeei eta berritzeko gogoari dagokienez. Bestelako errezetak dilistekin Gainera, beste errezeta asko prestatzea dilistekin eta labean egin, zopan… Errezeta gozo eta ezagunenak dilistak txorizoarekin eta dilistak arrozarekin.
2023
‎ez daude oso familia ugarientzat edo janari kantitate handiak egiteko pentsatuta. Jan pazientzia handiz, elikagai asko prestatu behar badituzu. Saretaren gainean janari gehiegi jartzeak, gehiegi bilduta edo pilatuta, produktuak behar bezala prestatzea eragotziko du.
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia