2003
|
|
Agentziak bere web orrian azaltzen duenez, ura haragi produktuari gehitzen zaio “berreraikitzeko” eta, ondorioz, uste baino handiagoa eta astunagoa ematen du, eta haragia garraiatzean behar baino gehiago lehortzea saihets dezake.
|
Beste
osagai batzuk, hala nola animalia jatorriko proteinak, sarritan gehitzen dira haragiari ura atxikitzen laguntzeko, baita kozinatu ondoren ere. “Ura gehitzea”, azaldu du Jacint Arnauk, IRTAko haragiaren teknologia prozesuetan aditua denak, “batez ere haragi produktu egosietan aplikatzen da”.
|
2004
|
|
|
Beste
osagai batzuk, hala nola fruitu argizari naturalak, bitaminak, mineralak, proteinak edota esne hidratatzailea lagin bakoitza bereizteko eta ustezko hainbat ezaugarri positibo eransteko erabiltzen dira.
|
2005
|
|
|
Beste
osagai batzuei dagokiela, azpimarra dezagun bainila estraktu hutsarekin txokolate bikainak fabrikatzen direla; gainontzekoak egiteko bainillina izeneko suzedaneoa baliatzen da.
|
2008
|
|
Gainera, kaxaren diametroan ebakitako labe papera duten geruzetan bildu behar dira.
|
Beste
osagai batzuk ere gehitu daitezke, hala nola koko birrindua, edo aromatizatu laranja, pomelo, luma eta limoi birringailuekin edo banilla ukitu batekin.
|
|
Dirudienez, ginkgo bilobaren estraktuak oxido nitrikoaren eta endotelina mailak erregulatzen jardun lezake arteria gaixotasun koronarioa duten gaixoetan.
|
Beste
osagai batzuei, B motako ginkgolidoei, plaketen agregazioa (odol koagulazioan parte hartzen duten zelulak) saihesteko gaitasuna ematen zaie. Plaketen agregazioa galaraztean, odol biskositatea normalizatzen da eta tronboak sortzea saihesten da.
|
|
|
Beste
osagai batzuekin bateratzeko duten gaitasunagatik, laguntzaile ezin hobea dira plater askotan
|
2011
|
|
Letxugei buruzko datuetatik abiatuta, kalkulatutako esposizioa ez da haurren osasun arazoa izango, kalkulatutako balioa GNAren (Eguneko Irensketa Onargarria) azpitik baitago.
|
Beste
osagai batzuekin batera prestatutako espinaketan, ume txikiei nitratoen esposizioa GNAren azpitik dago edo hurbil dago, eta, beraz, kasu horretan ere ez da osasunerako arriskurik sortzen. Hala ere, arriskua dago espinaka kontsumoa egunean errazio bat baino gehiago denean.
|
|
edariaren %90 ura da, eta berdin tratatzen dute.
|
Beste
osagai batzuk, hala nola anhidriko karbonikoa, zaporeemaileak, koloratzaileak, edulkoratzaileak, azidotzaileak, kontserbatzaileak, hozkatzaileak edo apartzaileak, marka bakoitzaren formula berezien arabera gehitzen dira. Lehenik, ura iragazten da, partikula koloidal esekiak kentzeko, haren gogortasuna murrizteko eta pHa erregulatzeko.
|
2013
|
|
Kilo bat indar irin (gozogintzarako ez dena), zazpi edo zortzi arrautza (tamainaren arabera) eta gatz pixka bat besterik ez dugu behar.
|
Beste
osagai batzuk izanez gero, hala nola espinakak, tomateak edo erremolatxa, errezetaren osaera alda dezakegu, eta arrautzen ordez horiek erabil ditzakegu, koloretako pastak lortzeko. Irudia:
|
2015
|
|
adogslifephoto 1 Gozo eta janari arriskutsuak Gozoki batzuek xilitoa dute, txakurrentzako substantzia toxikoa, konbultsioak sortzen dituena eta baita animaliaren heriotza ere Trufoan edo tratuan banatutako gozokiak oso arriskutsuak izan daitezke txakurrarentzat.
|
Beste
osagai batzuen artean, gozoki horietako askok xilitola izan dezakete, gozoki eta gozokietan erabiltzen den gozagarria, zeina kaltegarria izan baitaiteke maskotarentzat. «Xilitola pertsonentzat segurua den arren, eragin laxanteak ditu, kantitate handitan irentsi badugu.
|
2016
|
|
Opilak, janari prestatuak, ogiak, azukrerik gabeko irinak eta edariak produktu ultrre finatuen adibide onak dira, eta odolean glukosa ez dute izaten, nahiz eta azukrerik ez eduki.
|
Beste
osagai batzuk oso finduak dituztelako gertatzen da hori; esate baterako, almidoiak edo irin finduak. Beste zerealen azpiproduktu horiek oso azkar digeritzen dira, eta, praktikan, azukrea irensten balitz bezala da.
|
2017
|
|
|
Beste
osagai batzuk
|
2018
|
|
Horretarako, sei orduz behin aldatu behar da ura, eta, prozesu horretan, bakailaoa hozkailuan eduki.
|
Beste
osagai batzuk: zortzi arrautza, tipula erdia, piper berde bat, baratxuri ale bat, pipermin bat, perrexila eta frijitzeko olioa.
|
2019
|
|
Fruta zukuan edo irabiatuan, azukre aske guztia daukate.
|
Beste
osagai batzuek, hala nola esnea eta izozkia, karbohidratoak dituzte. Hotzak baino freskoagoak.
|
2020
|
|
Horrela, sendotasun, osotasun eta elastikotasun maila desberdinak lor daitezke. Alde horretatik, deigarria da Kiri markaren produktua, formulazioan ez baita gatz urtuik erabiltzen, gazta urtua izan arren; beraz, metodo fisikoetatik soilik lortzen da, hau da, nahaste, berotze eta irabiatze prozesu baten bidez.
|
Beste
osagai batzuk Aztertutako produktu batzuetan, beste osagai batzuk ere aurki ditzakegu, hala nola lodigarriak (Eroski Sannia), testura hobetzeko erabiltzen direnak, edo kontserbatzaileak (El Edificio, Eroski Sannia), kontserbazioa hobetzeko. Zaindu proteinak, gantza… eta ura Hiru dimentsioko proteina sare batek osatzen du gazta, eta barruan ura eta koipea harrapatuta geratzen dira; gazta urtua, berriz, uretako gantz emultsioa da, hau da, bi substantzia horien nahasketa homogeneoa.
|
2021
|
|
Kétchup saltsa gatzez, ozpinez, azukrez eta espeziez ondutako tomateaz egindako produktua da.
|
Beste
osagai batzuk ere gehitu dakizkieke, hala nola almidoiak edo aromak, legeriak araututakoak. Saltsa hori, gainera, gure herrialdeko ezagunenetako bat da.
|
2022
|
|
Baina zaporean eta usainean ere badira aldeak, leunagoak eta tomatezko produktuetan ñabardura gehiago dituztenak pureak edo kontzentratuak dituztenak baino.
|
Beste
osagai batzuk Tomatez egindako saltsen artean, hiru talde handi egin ditzakegu, osagaien arabera: batetik, haragia dutenak (bolognarra), eta, bestetik, gazta duten saltsak (saltsa parmigiarra), eta, azkenik, saltsak, nagusiki barazkiz eta beste barazki batzuez osatuak (napolitana eta oliba).
|
|
Gainerako saltsetan ere ez dugu horrelako hurbilketarik egiteko modurik.
|
Beste
osagai batzuk Saltsa Tabasco originala ia salbuespena da, hiru osagai besterik ez baititu. produktu horiek zerrenda luze batez osatuta egotea da ohikoena.
|
2023
|
|
Kakao hautsa kakao ale txigortuen transformaziotik lortzen den produktua da, eta gutxienez %20 kakao gantza du.
|
Beste
osagai batzuk dituzten txokolate batzuek, hala nola frutak edo fruitu lehorrak, kakao portzentaje bat nabarmentzen dute ontziaren aurrealdean eta beste bat atzeko aldean. Lehenengoa bigarrena baino askoz handiagoa izaten da.
|
|
Komeni da karbohidratoen konbinazio bat izatea.
|
Beste
osagai batzuk, hala nola bitaminak eta mineralak, ez dira beharrezkoak, eta kaltegarria ere izan liteke. Gozagarri edo lurrinen gisako osagaiek edaria kontsumitzea errazten dute.
|