Emaitzak: 9
2004 | ||
Neurri handi batean, arazo hori ingurumen kutsadurarekin lotu izan da tradizionalki. | Baina arrain haztegietako espezieetan, gainera, animalia horiek gizentzeko erabiltzen diren pentsuetan sor daitekeen kutsadura ere gehitu behar da, Science n argitaratutako azterketak erakusten duenez. Ia 15 urtez ikertu eta garatu ondoren, eta mundu osoan esperientzia handia izan ondoren, arrain haztegiko izokinen ekoizpena guztiz estandarizatua dela esan daiteke. | |
2006 | ||
Hasieran (hazkundearen lehen faseetan) pentsua itsasoko elikadura naturalaren oso antzekoa da, baina ugariagoa. | Baina arraina hazi ahala, landare olioak sar daitezke, merkeagoak direnak, eta arrainek ehuneko handietaraino asimilatzen dituzte. Horrek eragina du arrainaren, omega 3 eta omega 6 gantz azido' osasungarrien' kopuruan. | |
2008 | ||
“Nudibrankio horien kolore biziek haien toxikotasuna adierazten dute. | Baina arrainek ezagutzen ez dituztenez, eraso egiten diete. Horregatik aurkitu behar izan dute haiek babesten dituzten substantzia toxikoak sintetizatzeko behar duten elikagaia”, adierazi du CSICeko ikertzaileak. | |
2009 | ||
| Baina arrainaz gain olioa ere jango bagenu, hartuko genukeen kaloria kopurua asko aldatuko litzateke ontzitik ontzira: Isabel hegaluzeak 480 kaloria emango lizkiguke ehun gramo bakoitzeko, eta Ortiz hegaluzeak edo Calvo atun argiak, 340. | |
Hala ere, iritsi berriak direnez, arrain berri horiek merkatuan sendotuz joan behar dute, eta kontsumitzaileen konfiantza irabazi, gure herrialdean tradizio handiagoa duten espezieekin ohituta baitaude. | Baina arrain berri hauek mesede argia dute: prezioa. | |
2012 | ||
ez du betetzen. | Baina arrain on bat eskaintzen denean, bere puntuan prestatua eta arretaz apaindua, ez dago aitzakiarik. Horretarako, alde batera utzi behar dira oilar frijituak, legatz arrautzaztatua eta izokina saltsa berdean. | |
2013 | ||
| Baina arraina oso aintzat hartzeko elikagaia da, eta are gehiago urdina bada, gantz osasungarriagoak ditu eta. | |
2016 | ||
Arraina zentzumenen bidez aztertzea da freskotasuna eta kalitatea ebaluatzeko metodorik garrantzitsuena. | Baina arrain bat aurrean badugu, zertan begiratu behar da. Azala Begiak Zakatzak Ehundura AZTI zentro teknologikoak, itsas eta elikagaien berrikuntzan aditua, gida bat prestatu du arrainaren zentzumen ebaluazioa egiteko. | |
2022 | ||
Kolesterolarentzat ona edo txarra den galdetzen duenak jakin behar du: kolesterol edukia ere txikia da. | Baina arrain zopa batean denak ez dira mantenugaiak. Bertan, elikagaien kimikarekiko grina duen edonork izen konplexuak dituzten ehunka substantzia lurrunkor aurkituko ditu, batzuk ahosabaiarekiko eta nerbio usaintsuekiko atseginenak direnak. Zaporea funtsezkoa da modu osasungarrian jateko gogoa pizteko. |
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...
Aldaerak
baina | 9 (0,06) |
Lehen forma
Baina | 9 (0,06) |
Argitaratzailea
Consumer | 9 (0,06) |
Konbinazioak (2 lema)
baina arrain | 9 (0,06) |
Konbinazioak (3 lema)
baina arrain bat | 1 (0,01) |
baina arrain berri | 1 (0,01) |
baina arrain ezagutu | 1 (0,01) |
baina arrain hazi | 1 (0,01) |
baina arrain haztegi | 1 (0,01) |
baina arrain olio | 1 (0,01) |
baina arrain on | 1 (0,01) |
baina arrain oso | 1 (0,01) |
baina arrain zopa | 1 (0,01) |
Urtea
Bilaketarako laguntza: adibideak
Oinarrizko galderak | |
---|---|
katu | "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu |
!katuaren | "katuaren" formaren agerpenak bilatu |
katu* | "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu |
!katu* | "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu |
*ganatu | "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu |
!*ganatu | "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu |
katu + handi | "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu |
katu + !handia | "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu |
Distantziak | |
katu +3 handi | "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu |
katu +2 !handia | "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu |
katu +2 !handi* | "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu |
Formen konbinazioa desberdinak | |
bero + handi | asko | "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu |
bero +2 !handi* | !asko* | "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak |
!bero + handi|asko|gutxi|txiki | "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak |
Ezaugarri morfologikoekin | |
proba + m:adj | "proba" lema eta jarraian adjketibo bat |
proba +2 m:adj | "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat |
bero + handi|asko + m:adi | "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat |
proba + m:izearr-erg | "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta |
Ezaugarri morfologikoak
KATEGORIA
adb | adberbioa |
---|---|
adi | aditza |
adilok | aditz-lokuzioa |
adj | adjektiboa |
det | determinatzailea |
ior | izenordaina |
izearr | izen arrunta |
izepib | pertsona-izena |
izelib | leku-izena |
izeizb | erakunde-izena |
lbt | laburtzapena |
lotjnt | juntagailua |
lotlok | lokailua |
esr | esaera |
esk | esklamazioa |
prt | partikula |
ono | onomatopeia |
tit | titulua |
KASUA
abs | absolutiboa |
---|---|
abl | ablatiboa |
ala | adlatiboa |
ban | banatzailea |
dat | datiboa |
des | destinatiboa |
erg | ergatiboa |
abz | hurbiltze-adlatiboa |
ine | inesiboa |
ins | instrumentala |
gel | leku-genitiboa |
mot | motibatiboa |
abu | muga-adlatiboa |
par | partitiboa |
psp | postposizioa |
pro | prolatiboa |
soz | soziatiboa |
MUGATASUNA/NUMEROA
mg | mugagabea |
---|---|
ms | mugatu singularra |
mp | mugatu plurala |
mph | mugatu plural hurbila |
ADITZ MOTA
da | da |
---|---|
du | du |
dio | dio |
zaio | zaio |
da-du | da-du |
du-zaio | du-zaio |
dio-zaio | dio-zaio |
da-zaio | da-zaio |
du-dio | du-dio |
da-zaio-du | da-zaio-du |
da-zaio-du-dio | da-zaio-du-dio |