Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 8

2006
‎Marokotik etorrita, molusku horiek txirlak, maskor fina, muskuilua, kokinak, labanak… ez dira pasatu dagozkien analisietatik, eta, beraz, horiek kontsumitzeak gaixotasun hori harrapatzeko arrisku handia dakar. Horregatik, ez da komeni molusku horiek behar bezalako osasun bermerik ez duten ostalaritza establezimenduetan kontsumitzea eta molusku horiek kalez kale erostea, Garbínek gomendatu zuenez. Jatearen arriskuaz ohartarazteko, Gizarte Ongizateko Sailak informazio kanpaina batzuk egingo ditu jatetxe arloko enpresentzat eta kontsumitzaileentzat.
‎Alde horretatik, UGTko Emilio Ferrerok eskupekoak murrizten lagundu dezakeen hirugarren faktore bat aipatu du. Sindikalista horrek azpimarratzen du kontsumitzaileak uste duela ostalaritzako eta sukaldaritzako sektoreak desprofesionalizatuta daudela. “Lehen baloratzen zen, baina orain gizarteak gutxi ezagutzen duen lana da”, azaldu du.
2007
‎Hala ere, ez dago zalantzarik AKPKA, ondo aplikatuta, oso tresna eraginkorra dela elikagaien segurtasuna bermatzeko esparru guztietan, baita lehengoratzean ere, lehengaia jasotzen denetik azken kontsumora arte. Nahitaez ezarri beharrekoa, edozein kalitate ziurtagiri eskatu nahi duten ostalaritzako enpresaburuek AKPKA sartu behar dute beren kudeaketa sistemetan ezinbesteko baldintza gisa. Aplikazioa Teknologia hori errentagarria da, arreta eta baliabideak benetan garrantzitsuak diren puntuetan jartzen baititu.
2010
‎Lan arriskuen prebentzioari buruzko irakurketa errazeko eskuliburu bat argitaratu dute adimen minusbaliotasuna duten ostalaritzako profesionalentzat
2011
‎Elikagaien osasun eta higieneak etengabeko jarrera izan behar du ostalaritzako profesionalen eguneroko lanean, eta horregatik da hain garrantzitsua haien prestakuntza.
‎Bidezko merkataritzako Inportatzaileen II. Azokak elikaduraren, osagarrien, kosmetikaren eta sektoreko papertegien berrikuntzak azaldu ditu. Ekainaren 25ean egin zen ekitaldian, produktu horiek inportatzen dituzten erakundeak eta banatu nahi dituzten ostalaritzako denda eta establezimenduak elkartu dira. Bidezko Merkataritzako Estatuko Koordinakundeak antolatuta, 2.000 produktu baino gehiago aurkeztu dira jendaurrean.
2013
‎Hala ere, urte osoan ez dira horretara dedikatzen eta egun jakinetarako daude. Jaia ostalaritzako edo jarduera mota hau antolatzeko baimenik ez duten ostalaritzako establezimenduetan egiten denean, udalaren baimena behar da. Segurtasunari dagokionez, funtsezko alderdiak egiaztatu behar ditu:
2016
‎Hala ere, elikagaien segurtasunarekin lotutako beste alderdi batzuk ez lirateke kontuan hartu behar. Janari bermeak lehentasuna dute ostalaritza lokal askorentzat, eta hainbat tresna dituzte hori horrela dela bermatzeko. Jateko seguruak diren produktuak zerbitzatzeko betebeharra eta erantzukizuna dute, eta higiene baldintza jakin batzuk bete behar dituzte (bai lokalarenak, bai langileenak).
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia