2006
|
|
Marokotik etorrita, molusku horiek txirlak, maskor fina, muskuilua, kokinak, labanak… ez dira pasatu dagozkien analisietatik, eta, beraz, horiek kontsumitzeak gaixotasun hori harrapatzeko arrisku handia dakar. Horregatik, ez da komeni molusku horiek behar bezalako osasun bermerik ez
|
duten
ostalaritza establezimenduetan kontsumitzea eta molusku horiek kalez kale erostea, Garbínek gomendatu zuenez. Jatearen arriskuaz ohartarazteko, Gizarte Ongizateko Sailak informazio kanpaina batzuk egingo ditu jatetxe arloko enpresentzat eta kontsumitzaileentzat.
|
|
Alde horretatik, UGTko Emilio Ferrerok eskupekoak murrizten lagundu dezakeen hirugarren faktore bat aipatu du. Sindikalista horrek azpimarratzen du kontsumitzaileak uste
|
duela
ostalaritzako eta sukaldaritzako sektoreak desprofesionalizatuta daudela. “Lehen baloratzen zen, baina orain gizarteak gutxi ezagutzen duen lana da”, azaldu du.
|
2007
|
|
Hala ere, ez dago zalantzarik AKPKA, ondo aplikatuta, oso tresna eraginkorra dela elikagaien segurtasuna bermatzeko esparru guztietan, baita lehengoratzean ere, lehengaia jasotzen denetik azken kontsumora arte. Nahitaez ezarri beharrekoa, edozein kalitate ziurtagiri eskatu nahi
|
duten
ostalaritzako enpresaburuek AKPKA sartu behar dute beren kudeaketa sistemetan ezinbesteko baldintza gisa. Aplikazioa Teknologia hori errentagarria da, arreta eta baliabideak benetan garrantzitsuak diren puntuetan jartzen baititu.
|
2010
|
|
Lan arriskuen prebentzioari buruzko irakurketa errazeko eskuliburu bat argitaratu dute adimen minusbaliotasuna
|
duten
ostalaritzako profesionalentzat
|
2011
|
|
Elikagaien osasun eta higieneak etengabeko jarrera izan behar
|
du
ostalaritzako profesionalen eguneroko lanean, eta horregatik da hain garrantzitsua haien prestakuntza.
|
|
Bidezko merkataritzako Inportatzaileen II. Azokak elikaduraren, osagarrien, kosmetikaren eta sektoreko papertegien berrikuntzak azaldu ditu. Ekainaren 25ean egin zen ekitaldian, produktu horiek inportatzen dituzten erakundeak eta banatu nahi
|
dituzten
ostalaritzako denda eta establezimenduak elkartu dira. Bidezko Merkataritzako Estatuko Koordinakundeak antolatuta, 2.000 produktu baino gehiago aurkeztu dira jendaurrean.
|
2013
|
|
Hala ere, urte osoan ez dira horretara dedikatzen eta egun jakinetarako daude. Jaia ostalaritzako edo jarduera mota hau antolatzeko baimenik ez
|
duten
ostalaritzako establezimenduetan egiten denean, udalaren baimena behar da. Segurtasunari dagokionez, funtsezko alderdiak egiaztatu behar ditu:
|
2016
|
|
Hala ere, elikagaien segurtasunarekin lotutako beste alderdi batzuk ez lirateke kontuan hartu behar. Janari bermeak lehentasuna
|
dute
ostalaritza lokal askorentzat, eta hainbat tresna dituzte hori horrela dela bermatzeko. Jateko seguruak diren produktuak zerbitzatzeko betebeharra eta erantzukizuna dute, eta higiene baldintza jakin batzuk bete behar dituzte (bai lokalarenak, bai langileenak).
|