2008
|
|
Haragiaren kalitatea: eredutzat erabili dugun paparraren antzeko elikadura ezaugarriak ditu (gantz pixkatxo bat gehiago du, hori da alde bakarra), eta horrek esan nahi
|
du
kalitate onekoa dela.
|
|
Haragiaren kalitatea: eredutzat erabili dugun paparraren antzeko elikadura ezaugarriak ditu (hark baino proteina gehiago eta gantz pixkatxo bat gutxiago), eta horrek esan nahi
|
du
kalitate onekoa dela.
|
|
Oilasko prestakinez egindakoen artean, Kentucky Fried Chicken izenekoak eman
|
du
kalitate onena: beste biek baino gantz gutxiago dauka askoz, eta gantz saturatuagoak ere ez dauzka besteek bezainbeste.
|
2016
|
|
ingurumen inpaktu txikiko prozesua Jatorrizko balio eta kondizio ia guztiak dituen produktu bat mantentzeaz gain, ultraizoztua ekoizpen eraginkorreko metodoan oinarritzen da, eta ingurumen inpaktu txikia eragiten du, hondakin organikoen ehunekoa murrizten baitu. Barazki izoztuak zuzenean ekoizpen eremu nagusietan egiten dira, eta horrek bermatzen
|
du
kalitate oneko lehengaiak biltzea, heltze unerik onenean, produktuak hondatzea saihestuz eta hondakin organikoen ehunekoa murriztuz. Izan ere, landare transformatuen industrian sortzen diren hondakinen zati handi bat osatzen dute landare lehengaien aurretiazko tratamendutik eratorritako frakzio organiko solidoak, hau da, barazkiaren prestakinak eta garbiketak zati aprobetxagarria ateratzeko.
|
2017
|
|
orburuak, espinakak, azalorea, brokolia edo tipulak. Barazki izoztuak zuzenean ekoizpen eremu nagusietan egiten dira, eta horrek bermatzen
|
du
kalitate oneko lehengaiak biltzea, heltze unerik onenean, produktuak hondatzea saihestuz eta hondakin organikoen ehunekoa murriztuz. Sociedad Española de Fabricadores Izoztos (ASEVEC) izeneko Espainiako Landareen Fabrikatzaileen Elkarteak (ASEVEC) Interneteko gune bat du barazki izoztuen mundua sakon eta zehaztasunez ezagutzeko.
|
2018
|
|
«Programaren egitura islatu dugu espazioan, eta artista bakoitzak bere espazio propioa hartu du». Komisarioak nabarmendu
|
du
kalitate oneko proposamenak direla oro har, eta, bidenabar, Euskal Herriko artean «Artista Berrien Programa bezalako ekimenek» zer nolako garrantzia duten azpimarratu du bidea egiten hasiak diren sortzaileei aukerak zabaltze aldera. «Gazteen talentua» sustatzeko beharra defendatu du, halaber, Maria Jose Telleria Gipuzkoako Foru Aldundiko Kultura zuzendariak.Ugaria da artistek eremuari eman dioten forma, espazio beteagoetatik soilagoetara.
|
2020
|
|
Egoste denboraren arabera, haragiaren antzeko ehundura duen masa trinkoa edo harroagoa lortzen da, eta propietate teknologikoak ditu, sukaldaritzako prestakin eta aurkezpen desberdinetan (errea, gisatua, hanburgesa…) landare ordezko gisa erabiltzeko. Hala ere, nutrizioaren ikuspegitik, ez
|
du
kalitate oneko proteinarik ematen, lisina (funtsezko aminoazidoa) gutxi duelako eta digestio erraztasun onik ez duelako (proteina ez da xurgatzen), beste landare proteina batzuek ez bezala, hala nola sojak edo garbantzuek. Zergatik ez da gomendatzen haur txikiek hosto berdeko barazkiak jatea?
|