2003
|
|
100 g inguru. 30 g patata frijituko pakete batek 11 g koipe ditu, hau da, haur batek koipe kontsumoan egunero kontsumitzen duen energiaren% 10 Aperitibo gaziek elikaduran
|
duten
eragina hainbat puntutan laburbil daiteke: Gehiegi kontsumituz gero, jateko gogoa gal dezake haurrak.
|
2006
|
|
Banantzea edota dibortzioa konponbide egokia izan liteke, haurrek gatazkasumatzea edo ikustea saihesten bada. Haurraren eta bikotekideen ongizateakizango
|
duen
eragina hainbat faktoreren menpe egongo da: gatazkaren iraupenaren, haurraren adinaren, edota lagunek, familiak edo besteren batek emandako laguntzaren eta abarren menpe.
|
2010
|
|
Lehentasun eta ikerketetatik hasi eta zapore eta elikagai zehatzetaraino, horien balio elikagarriraino, komenigarritasun gutxi asko osasungarria edo kostua. Elikagaien prezioak haiek hautatzean
|
duen
eragina hainbat azterlanetan islatu da. Horiek administrazio publikoei indarra eman diete kanpoko faktore hori osasun publikoko tresna gisa erabil dezaten gizentasun tasa handiak geldiarazteko, azukre eta koipe gehiegi kontsumitzearekin lotzen dutelako.
|
2014
|
|
Gehiegikeria horiek eta dietako aldaketak urdaileko arazoak dituzte, hala nola beherakoa edo gonbitoak. Alterazio horiek txakurraren osasunean
|
duten
eragina hainbat sintomatan agertzen da, urdailean eragiten den patologiaren larritasunaren arabera. Beherakoa eta okadak ez ezik, gasak, gastritisa edo gastroenteritisa ere sor daitezke, batez ere elikadura ohitura desegokiak mantentzen badira.
|
|
Estrategia komunikatibo eta emozionalak zurrumurruen kudeaketarako eta Zurrumurruen aurkako erantzunak landuko ditu bertan.Hara hemen egitarauaren xehetasun gehiago: TAILER TEORIKO PRAKTIKOADeseroso sentitzen al zara esames iraingarriak entzuten dituzunean beste jatorrietako jendeaz? Sutan jartzen eta zeure onetik ateratzen al zaitu esamesei nola erantzun ez jakiteak. EZ ZAITZATELA ODOLTXARTU! Prestakuntza honekin helburua da kontzientzia kritikoa piztea aurreiritzi, estereotipo eta zurrumurruei bide ematen dieten gezurrek
|
duten
eraginaz hainbat gizarte taldetan, eta zein ondorio dituen pertsonen eguneroko bizitzan. Zurrumurruak zergatik sinesten eta zabaltzen ditugun argitzeaz gain, mintzagai izango dugu zein estrategia erabil daitezkeen berauek ezeztatu edo gutxienez kolokan jartzeko.
|
2015
|
|
gaur egungo elikagai gehiegikeriak zenbait gaixotasun kronikoren jatorriarekin du zerikusia, eta horietako asko heriotza eta ezintasunaren lehen kausen artean daude. Horrek
|
badu
eraginik hainbat ingurunetan, hala nola dendetan, jatetxeetan, tabernetan eta (baita etxeetan ere), gero eta handiagoa den elikagai anoa baten eraginpean egoteak? 1978tik 2013ra bitartean gai horri buruz argitaratutako azterlan guztiak berrikusi ondoren, eta metodo zientifiko zorrotzen bidez baloratu ondoren, Cambridgeko ikertzaileek ondorioztatu dute Ā«pertsonek sistematikoki janari eta edari gehiago kontsumitzen dutela tamaina handiagoko zatiak, paketeak edo baxerak eskaintzen zaizkieneanĀ».
|
2022
|
|
Klima aldaketan aditua den Marc Jancovici ingeniari frantsesak banakako karbono aztarna hori zehazteko kalkulu sistema ezarri zuen. Hala, gizaki bakoitzak ingurumenean
|
duen
eragina hainbat faktoreren baturaren araberakoa da: etxebizitza, mugikortasuna, kontsumitzen dituen produktuak edo energia, besteak beste.
|
2023
|
|
Klima aldaketak gaixotasun infekziosoetan
|
duen
eraginari buruzko hainbat azterlan aipatzen dituzte liburuan. Horien arabera, gizakiari eragiten dioten hamar eritasun infekziosoetatik sei larriagotu egin dira klima aldaketaren ondorioz.
|