2003
|
|
Gainera, bakterio patogenoak ugaritzen dira kontserbazio tenperatura 18 eta 24 °C bitartean mantentzen ez denean. Horregatik, hotzaren kateak zehatza izan behar
|
du
elikagai mota bakoitzerako. Nola eragiten die izozteak nutrizio propietateei?
|
2013
|
|
Bizitza estiloen aldaketen ondorioz, gero eta produktu berritzaileagoak eskatzen dira. Elikagai freskoen itxura gorde behar
|
duten
elikagai mota horietan, egitura submikroskopikoa ahalik eta gehien errespetatu behar da tratamendu guztietan; adibidez, laugarren gamako elikagaietan edo plater prestatuetan. Elikagai batekin zerikusirik ez duten material mikroskopikoen presentzia da iruzurrak detektatzeko aukera ematen duena.
|
2016
|
|
‘Dija para la diálogo’ izeneko artikuluan, hauxe irakur daiteke: «gose mailaren eta jan nahi
|
duen
elikagai motaren arabera, aholkurik onena da». Jakina da dieta astringenteak ez duela gorozkien trinkotasuna hobetzen, ez eta deposizioen maiztasuna gutxitzen ere.
|
2018
|
|
Inkesta egin diegu 800 herritarri baino gehiagori (etxeko erosketaz arduratzen direnak eta esnekiak kontsumitzen dituztenak), jakiteko zer nolako ohiturak
|
dituzten
elikagai mota horren inguruan eta ezagutzen ote dituzten ontzian daramatzaten kalitate eta berme zigiluak
|
2020
|
|
Hala, fruitu lehorrak maiz jateak, gantz asko izan arren, patologia kronikoen arriskua murrizteaz gain, gizentasun arriskua ez handitzea ere ekarri du (eta, ziurrenik, gutxitu egingo da) ”. Anana, limoi eta pomeloaren dieta ❌ Denbora tarte jakin batean egunero irenstean, ustez koipea ‘erretzen’
|
duten
elikagai mota horiek soilik hartzen dira oinarri. Julio Basulto nekaezina da argaltzeko metodo hau baloratzeko orduan:
|
2021
|
|
Oxford-en azterketak jasotzen duen esnearen aztarna (litro bakoitzeko hiru kilogramo CO2 baliokide) Euskadiko baserrietan gertatzen denaren ia hirukoitza da (1,2 kilo batez beste), Klima Aldaketarako Euskal Zentroko ikertzaileek egindako kalkulu baten arabera (Basque Climate Change Center, BC3). Nola aldatu gure kontsumoa Faktore horien guztien artean, gure platerean jarri nahi
|
dugun
elikagai mota da erabakigarriena. Oxford-en datuen arabera, 100 g landare proteina ekoitz daitezke (babarrunak, ilarrak edo lekaleak landuz), 0,3 kg co2baliokide baino ez sortuz —prozesatzea, paketatzea eta garraioa barne— eta metro karratu bat lur erabiliz.
|
|
Urteurren horrek erakusten du Nafarroako ekoizpen agroekologikoaren hitzordua beharrezko proiektua dela, eta lagundu egiten duela kontsumitzaileei erakusten Nafarroan ekoitzitako eta sasoiko elikagai ekologikoen eta jasangarrien aldeko hautua egin daitekeela. Izan ere, urtetik urtera gero eta enpresa eta pertsona gehiago batzen dira ekoizpen ekologikora, eta horrek zerikusi handia
|
du
elikagai mota horien eskaria areagotzearekin, kutsatzailerik gabe eta ingurumenarekin errespetuzkoak izanik.
|
2023
|
|
✅ 1 Zer prestatu Gabonetan Imagen: RitaE Lanean hasi aurretik, garrantzitsua da zerbitzatu nahi
|
dugun
elikagai motari buruz pentsatzea. Eta batera pentsatu behar dira, hasieratik amaierara arte.
|