2001
|
|
Produktu horiek, kanelarekin eta banillarekin batera, etxeko errezetak egiteko erabil daitezke. Argaltzeko dieta egiteko orduan, kaloria gutxien
|
dituzten
elikagaiak aukeratzeaz gain, platerak prestatzeko modua eta horiei gehitzen zaien olio kopurua ere kontuan hartu behar dira, bai janaria prestatzeko bai ontzeko. Hori dela eta, lehentasuna eman behar zaie elikagaiei gantz gutxien ematen dieten sukaldaritzako teknikei:
|
2002
|
|
Horrela, plater digerigarriagoa eta kaloria gutxiagokoa lortuko dugu. Teknika honetan, ur gutxi
|
duten
elikagaiak aukeratzen ditu, arrautza irinetan sartzea saihesteko. Plantxan.
|
2006
|
|
Epaileek eta legegileek adierazi dutenez, bistan da auziak sortzen dituen gatazkak, bai nazioartean, bai Estatuan, ez direla soilik ingurumen, osasun edo kontsumitzaile arlokoak, baizik eta politikoak eta, batez ere, herrialde industrializatuen arteko interes ekonomiko indartsuak. Gainera, globalizazio prozesu baten barruan kokatzen da; prozesu horretan, batetik, merkataritza librerako eskubidea dute, eta, bestetik, pertsonek beren osasuna eta ingurumena zaintzeko, informatuta egoteko eta kontsumitu nahi
|
dituzten
elikagaiak aukeratzeko eskubidea dute. Argentinako kasua Argentinako arauak kontsumitzaileari eskaintzen dizkioten produktu transgenikoen zerrenda edukitzea eskatzen die saltokiei Duela urtebete eskas, Argentinako justiziak, eta zehazkiago Río Negroko Auzitegi Gorenak, Sofía Ak planteatutako gai bitxi bati buruzko iritzia eman behar izan zuen.
|
2009
|
|
Beste bizidunek bezala, energia eta mantenugaiak behar ditugu bizitzeko, eta gosearen eta asetzearen mekanismoak erregulatzen du zenbat energia hartu. Oso mekanismo konplexua da, eta ez da osorik ezagutzen, baina badirudi gizakiak energia dentsitate handia
|
duten
elikagaiak aukeratzeko berezko joera duela.
|
|
Ez dugu aipatu publizitatea. Zenbaterainoko eragina
|
du
elikagaiak aukeratzean?
|
|
4 Elikagai koipetsuak aukeratzea. Sukaldaritza arina praktikatzea bezain garrantzitsua da gantz gutxien
|
duten
elikagaiak aukeratzen jakitea. Adibidez, ehun g untxik zazpi g gantz inguru ematen dituzte, txerri saiheski edo arkume beso kopuru bera baino hiru aldiz gutxiago.
|
2010
|
|
Monika SzczygieÅ Edari hotzak izotzarekin hartzea edo ke gehiegi arnastea, hainbat arrazoirengatik hotzaren eraginpean egotea edo aire girotua aire lehorrean egotea, edo ordu luzez jendaurrean hitz egiteko gehiegizko ahalegina egitea eguneroko egoerak dira, eta ondorioz, eztarria narritatu eta ahotsa galtzen da. Afonian, marrantan eta eztarriko narritaduran, dietoterapiaren helburu nagusia da ezaugarri antiinflamatorio, antiseptiko eta muzilagodunak
|
dituzten
elikagaiak aukeratzea. Emaitza ondoeza arintzea eta hobekuntza goiztiarragoa da.
|
2014
|
|
Zerrenda osasungarri batek mantenugai eta konposatu osasungarriak eduki behar ditu. Hori egiteko, ezaugarri nutritibo espezifikoak
|
dituzten
elikagaiak aukeratu daitezke, bai eta izaera bereko beste elikagai batzuk ere, baina desberdintasun handiekin, lehen postuak merezi dituztenak. Honako hauek dira:
|