2006
|
|
Hagaxken bidez eragin, pixka bat egosi arte, eta saiatu inoiz ere ontziari ez heltzen. Zerbitzatu behar dugun lekuan, itzuli krema kopetan, eta
|
sartu
hozkailuan ordubetez. Zerbitzatzeko unean, hautseztatu krema banilla edo kanela hauts pixka batekin, eta haren gainean brownien zati batzuk jarri.
|
2008
|
|
Prestakin beroak aukeratzen baditugu, berriz, aldez aurretik hozten utzi behar dira giro tenperaturan, gehienez ere ordubetez. Ezin da inoiz berorik
|
sartu
hozkailuan. Otordu horiek hoztu ondoren, hermetikoki estali eta hozkailuan gorde.
|
|
Janari berorik ez
|
sartu
hozkailuan, ezta izotz kutxan ere.
|
2009
|
|
Irina margarinarekin, arrautza irabiatuarekin eta bi koilarakada urarekin nahastu. Oratu bola bat osatu arte, eta
|
sartu
hozkailuan 30 minutuz. Ondoren, orea arrabolarekin tenkatu, eta tarta azpiko moldearen oinarrian jarri.
|
2010
|
|
Erosketak egiterakoan, bukaera bukaeran hartu behar da izozkia, eta lehenbailehen
|
sartu
hozkailuan.
|
2012
|
|
, bukaera bukaeran hartu izozkia, eta lehenbailehen
|
sartu
hozkailuan.
|
|
Gero, gelatinaren aurreko nahasketa pixkanaka gehitzen joango gara. Jarri molde angeluzuzen batean eta
|
sartu
hozkailuan 6 orduz. Entsalada:
|
2013
|
|
LEIRE: (freskagarriak seinalatuz)
|
Sartu
hozkailuan?
|
|
Fruta xehatuaren gainean, laranja zukua eta almibarra isuri. Guztiari eragin, eta
|
sartu
hozkailuan. Mahaira ateratzeko orduan, xanpaina bota.
|
|
|
Sartu
hozkailuan eta eduki hantxe hotz hotz jartzen den arte (bezperan egitea komeni da).
|
|
|
Sartu
hozkailuan, hotz egon daitezen.
|
|
Harrotu pixka bat esne gaina, eta, krema ingelesa erdi hotza dagoenean, gehitu esne gaina irabiatzeari utzi gabe.Nahastea homogeneoa dagoenean, banatu moldeetan eta
|
sartu
hozkailuan, mamitu dadin.
|
|
Egin plantxa bizkotxoa erdibi, zabaldu marmelada erdi baten gainean eta jarri beste erdia gainean, itsatsita geldi daitezen; zabaldu marmelada bigarren erdiaren gainean.
|
Sartu
hozkailuan, ondo itsatsita gera daitezen.
|
|
Estali bizkotxoaz, eta
|
sartu
hozkailuan.
|
|
Puntu honetan, txokolate txirbil xehatu pixka bat gehitu diezaiokezu nahasteari, barruan nahasita gera dadin. Uztai molde baten hondoan bizkotxoa jarri, nahaste guztia hara isuri, eta
|
sartu
hozkailuan, solidotu dadin.
|
|
Epeltzen denean, gehitu esne gain erdi harrotua. Bizkor bizkor, jarri banakako kopatan, eta
|
sartu
hozkailuan.
|
|
Jarri uztai molde batean, azpian bizkotxo diskoa jarrita.
|
Sartu
hozkailuan, mamitu dadin.
|
|
Azkenik, nahaste hori epeltzen denean, gehitu esne gain erdi harrotua. Ipini mousse kopatan, eta
|
sartu
hozkailuan hozteko.
|
|
Ipini moldean, eta
|
sartu
hozkailuan, mamitu dadin.
|
|
Eragin ondo, eta jarri moldean, azpian bizkotxo diskoa jarri ondoren.
|
Sartu
hozkailuan, mamitu dadin.
|
|
Egin sumendi bat irinarekin, eta, erdian, jarri gurina, koilarakada bat ur, koilarakada bat azukre (25 gramo) eta arrautza oso bat. Oratu guztia ondo, bola trinko bat egin arte, eta
|
sartu
hozkailuan jalki dadin (eduki 2 orduz).
|
|
Segituan, ipini krema masa eginaren barruan, eta
|
sartu
hozkailuan, solidotu dadin.
|
|
Azkenik, gehitu zuringo harrotuak (elur puntuan). Jarri banakako uztai moldeetan, azpian bizkotxo diskoa jarrita, eta
|
sartu
hozkailuan, mamitzeko. Mamituta daudenean, gainetik hezetasunaren aurkako azukre hautsa botata apaindu ditzakezu.
|
|
lehenik, ipini bizkotxo disko bat hondoan; estali mousseaz moldearen erdiraino iritsi arte; jarri beste* bizkotxo disko bat, bustia; eta, azkenik, bete molde osoa.
|
Sartu
hozkailuan mamitu dadin.
|
|
|
Sartu
hozkailuan mamitu dadin.
|
|
|
Sartu
hozkailuan, eta, mamitzen denean, atera moldetik eta busti estaldura txokolate gelatinadunaz.
|
|
Azkar azkar, gehitu esne gain erdi harrotua, eta jarri moldean.
|
Sartu
hozkailuan, mamitu dadin.
|
|
Ore likatsu samarra atera behar zaigu.
|
Sartu
hozkailuan jalki dadin.
|
|
Jarri gainean bizkotxo geruza bat, estaltzeko, eta zapaldu pixka bat.
|
Sartu
hozkailuan, gogortu dadin.
|
|
Nahasita daudenean, oratu mahai baten gainean, gutxienez 10 minutuz.
|
Sartu
hozkailuan, eta utzi han egun batez, gutxienez.
|
|
Tarta muntatzeko edo amaitzeko, tarta molde batean ipini bizkotxo disko bat eta krema gainean, eta
|
sartu
hozkailuan, hoztu dadin.
|
|
Zatiak ontzi batean jartzen dira denak batera, beren zukuak nahastu eta airearekin kontaktuan oxidatu ez daitezen. Ondoren,
|
sartu
hozkailuan 50 minutu inguru. Hurrengo pausoa haurren gustukoena izango da.
|
2014
|
|
Hutsunea gatza eta piperbeltza nahierara bota. Txikitu hegalaburra eta nahastu zatitutako tomate mamiarekin, gaztarekin, oliba zatituekin, artoarekin, olioarekin eta albahaka freskoa. Bete tomateak eta
|
sartu
hozkailuan pare bat orduz, gutxienez, zerbitzatu aurretik. Irudia:
|
|
Gainetik gazta birrindua botako dugu eta guztia laberatuko dugu azala gorritu arte, 200 ºC tan 10 bat minutuz. Atera labetik, utzi epeltzen eta
|
sartu
hozkailuan. Hurrengo egunera arte gordeko dugu, hondartzara eramaten dugunean.
|
2015
|
|
Irina margarina likidoarekin (baina hotza), arrautza irabiatuarekin eta bi koilarakada urarekin nahastu. Oratu bola bat osatu arte, eta
|
sartu
hozkailuan 30 minutuz. Ondoren, luzatu orea arrabolarekin, eta jarri tarta moldearen oinarrian.
|
2016
|
|
Errulo moduan biribiltzen dugu, hirugihar xerrak azpizuna betegarriarekin itzul dezaten eta, era berean, erruloa film paperaren xaflan bil dezaten.
|
Sartu
hozkailuan ordubetez. Hozkailuko azpizuna atera eta paper papera kendu.
|
2017
|
|
Bordara berriro
|
sartzean
hozkailura jo zuen, gorputzari zerbait solido sartzeko asmoz. Ez zuen ezer aurkitu.
|
2018
|
|
OM giro tenperatura astebete irauten dute. Bai gehiago iraun dezaten nahi dugu
|
sartu
hozkailua. Limoia:
|
2019
|
|
–Badakizu ez naizela esku hutsik etortzekoa;
|
sartu
hozkailuan afaldu artean.
|
2021
|
|
Nahastu dena ongi eskuekin. Estali ontzia film gardenarekin eta
|
sartu
hozkailuan. Egun oso bat egin du bertan.
|
2022
|
|
• esnea mamitu eta berezko usaina harrotzen duenean,
|
sartu
hozkailuan, kontsumitu arte.
|
2023
|
|
Lotu melokotoi krema zuringoekin pixkanaka pixkanaka, eta nahasi zurezko edo silikonazko koilarakada batekin (ez hagaxkekin edo irabiagailuarekin; hala, ez da harroa jaitsiko). Nahastu, kopetan banatu, tapoiak filmarekin eta
|
sartu
hozkailuan pare bat orduz, moussea gogortzeko. Ongi zerbitzatu behar da hotza.
|