2008
|
|
Adibidez, irentsitako hanburgesa bakoitzak 2.400 litro ur hartzen ditu. Kontsumitutako produktuen baturatik eta ur birtualean duten baliokidetasunetik abiatuta, esan daiteke
|
pertsona
bakoitzak batez beste 2.000 eta 5.000 litro ur gastatzen dituela egunean. Bizi den herrialdeak ere alde nabarmenak ditu:
|
2010
|
|
balio produktiboari dagozkie. Zifren irakurketa erraztearren,
|
pertsona
bakoitzeko batez besteko balio ez produktiboa 5.725?/ pertsonakoa da, horietatik
|
|
Adierazle horrek gogorarazten du herritarrek, edaten edo dutxatzen direnean ez ezik, jaten edo janzten direnean ere kontsumitzen dutela ura. Kontsumitutako produktuen baturatik eta ur birtualean duten baliokidetasunetik abiatuta, esan daiteke
|
pertsona
bakoitzak batez beste 2.000 eta 5.000 litro ur gastatzen dituela egunean. Hanburgesa bat jateak 2.400 litro ur kontsumitzea dakar.
|
2011
|
|
Aipagarria da, Nafarroan, osasun arloko gastua dezente jaitsi zela joan den urtean: %9, 8.Banakoen datuak ere baiEtxeetako gastuaz gain,
|
pertsona
bakoitzaren batez bestekoak ere atera ditu estatistika erakundeak. 13.634 euro gastatu dituzte Araba, Bizkai eta Gipuzkoan; horietatik 4.479 euro, etxeari lotutako fakturetan; %32, 85, hain zuzen.
|
|
Costa de la Luz (kostaldeko alokairuen %14, 7) eta Costa del Sol (%12, 9) dira. Cadizen,
|
pertsona
bakoitzeko batez besteko alokairua 29,3 euro da, eta Malagan 28,4 euro pertsonako eta gaueko. Garestiena Aitzitik, uharteak dira apartamentuak alokatzeko lekurik garestienak.
|
2012
|
|
AEBetako Center for Sustainable Economy (Ekonomia Jasangarrirako Zentroa) erakundearen gune honek bakoitzaren aztarna ekologikoaren berri ematen du, gizarte jasangarriagoa helburu. Gaur egun, munduan
|
pertsona
bakoitzak batez beste kontsumitzen duenarekin, baliabideak suntsitzen ari gara, gehiegi kontsumitzen dugu eta ez diogu inguruneari bere onera etortzen uzten.
|
|
Eguen Gurenez lapak jateko tradizinoa egon da Mungian. Garizumako barikuetan okelea jan ahal izateko buldea, bulea erosten zan eleizan,
|
pertsona
bakotxeko bat.
|
2013
|
|
|
Pertsona
bakoitzaren batez besteko gastuari dagokionez, aurreko bi erkidego horietan ageri dira berriz ere bi muturrak: Balearretan %6 murriztu zen eta Galizian %8 handitu.
|
|
|
Pertsona
bakoitzaren batez besteko gastua (eurotan)
|
|
2009ko datu orokorrei begiratzen badiegu, turismo hartzailearen gastu orokorra 47.957 milioi eurokoa izan zen (aurreko urtean baino% 7,2 gutxiago).
|
Pertsona
bakoitzaren batez besteko gastua, ostera, 922 eurokoa izan zen (2008an baino% 1,7 gehiago); batez besteko egonaldia 10 gauekoa izan zen, eta eguneko batez besteko gastua, berriz, 95 eurokoa (2008an baino% 0,3 gutxiago).
|
|
Baina ez da haurrei mugatutako fenomenoa, helduek ere gehiago erabiltzen baitute. 2012an, Espainiako
|
pertsona
bakoitzeko batez besteko telebistaren kontsumoa lau ordu eta sei minutukoa izan zen, Barlovento Comunicación aholkularitza enpresaren txosten baten arabera. Zifra hori, aurreko urtean baino zazpi minutu lehenago, errekor historikoa izan zen.
|
2016
|
|
Baina ez da ahaztu behar Espainian ere bidezko merkataritza 20 urteko atzerapenarekin iritsi zela. Bidezko merkataritzan kontsumitutako 35 milioi euroak Espainiako 46,6 milioi biztanleen artean banatuko balira,
|
pertsona
bakoitzeko batez besteko gastua 75 zentimokoa da, Europako batez besteko gastutik urrun, 13,4 euro. Bidezko merkataritza gehien erabiltzen den herrialdeak Suitza (48 euro urteko), Erresuma Batua (33), Suedia (32) eta Finlandia (30) dira.
|
2017
|
|
|
Pertsona
bakoitzak batez beste dituen diru sarrerak kontuan hartuz ere, Euskal Autonomia Erkidegoa ageri da denen buruan.
|
|
Kontsumoari dagokionez, berriz,
|
pertsona
bakoitzak batez beste 2,51 kilo jan zituen urtean, 2014an baino zertxobait gehiago (%1, 1 gehiago), eta urteko gastua 8,98 eurokoa izan zen pertsona bakoitzeko, aurreko urtekoa baino %4 handiagoa.
|
2020
|
|
Balio dezakete erreprodukzio tasa [R0] kalkulatzeko; hau da,
|
pertsona
bakoitzak batez beste zenbat kutsatzen dituen. Ondorioz, balio desberdinen bidez, kalkula daiteke zein den osasun sistemak onar dezakeen gehienekoa.
|
|
Ba Frantzian hiru
|
pertsona
bakoitzeko batek idazten du.
|
2023
|
|
edo mokadutxo bat edo menu formalago bat aukeratu, sarguneak, zopak edo kremak, plater nagusia eta etxeko postreak, bertsiorik klasikoena eta landuena. f468f373f469f373 Familiarentzako edo lagunentzako menua ere proposa daiteke, hainbat plater dastatuz, eta
|
pertsona
bakoitzak bat ekar dezala. Hori eginez gero, oso garrantzitsua da anfitrioi bakoitzak zer ekartzen duen esatea; horrela, era askotako platerak egongo dira.
|