Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 6

2007
‎da. Arkume edo oilasko gibela arrautzekin eta ardi esnezko gazta eta perrexil oso fin moztua nahasten dituen platera da. Kostarik handieneko eskualdeetan gehiago nabaritzen da arrainen presentzia barrualdean baino, nahiz eta Albanian ohikoena haragia jatea izan.
2008
‎Osagai horiek osagai kozinatu edo epelei laguntzeko funtzioa betetzen dute. Osagai epelak plantxan eginda egon daitezke (haragi edo arrain oso fin moztuak, perretxikoak, itsaskiak edo barazki erreak) edo zartagin batean salteatuta, denak batera edo bereizita (txanpinoiak baratxuriarekin, ganbekin, baratxuri kimuekin edo perretxiko salteatuak azpizun menudiloekin). Entsalada mota baterako, barazki erreak erabili ohi dira, hala nola piperrak, berenjenak edo tipulak.
2011
‎Oilaskoaren eta gaztaren alternatiba Oilaskoaz gain, txahal xerra edo txerri solomoa erabil daiteke, baita indioilar fianbrea ere betegarrirako. Beste aldaera batek oilasko bularkia, txahal xerra edo txerri solomoa erabili ordez, dena oso fin moztua. Betegarria ere aldatu egin daiteke, eta, urdaiazpikoa erabili beharrean, indioilar fianbrea edo gazta mota desberdinak erabil daitezke.
2012
‎Beste barazki bigunago batzuek, hala nola tipulinek, kalabazinek, perretxikoek edo piperek, ez dute aldez aurreko pausorik behar. Halakoetan, barazkiak oso fin moztu behar dira. Perretxikoetarako, txikienak osorik erabiltzen dira, eta handiak, xerratan.
2022
‎3 Kroketetarako goarnizioak Oilasko kroketak, txorizoa, bakailaoa, urdaiazpikoa, gazta, arrautza, perretxikoak… egin daitezke. Bexamel orea prest dagoenean, oilasko zatitxoak (egosia edo errea eta papurtua), txorizoa edo urdaiazpikoa (zatitxo oso finetan moztua), arrautza egosia, zuritua eta zatitua edo zapalduta sardexka baten laguntzarekin; bakailao izpitua edo xerratan; gazta birrindua; perretxiko salteatuak, zatituak. Betegarriak eta hornigaiak nahierara erabiliko dira, oso xehatuak eta saltsarik eta koiperik gabeak, dagoeneko egin den bexamel saltsa arindu dezaketelako.
2023
‎300 g kalabaza, 200 g azenario, bi porru, 100 g arbi, 50 g tipula, 500 ml barazki salda, 40 ml oliba olio eta gatz pixka bat. Nola egiten den Barazki guztiak garbitu, pisatu eta xehatu egiten ditu; ez da oso fin moztu behar, gero likidotu egingo baitira. Berotu hiru koilarakadatxo olio kazola batean, su ez oso bizian, eta gehitu tipula.
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia