Emaitzak: 6
2007 | ||
da. Arkume edo oilasko gibela arrautzekin eta ardi esnezko gazta eta perrexil | oso fin moztua nahasten dituen platera da. Kostarik handieneko eskualdeetan gehiago nabaritzen da arrainen presentzia barrualdean baino, nahiz eta Albanian ohikoena haragia jatea izan. | |
2008 | ||
Osagai horiek osagai kozinatu edo epelei laguntzeko funtzioa betetzen dute. Osagai epelak plantxan eginda egon daitezke (haragi edo arrain | oso fin moztuak, perretxikoak, itsaskiak edo barazki erreak) edo zartagin batean salteatuta, denak batera edo bereizita (txanpinoiak baratxuriarekin, ganbekin, baratxuri kimuekin edo perretxiko salteatuak azpizun menudiloekin). Entsalada mota baterako, barazki erreak erabili ohi dira, hala nola piperrak, berenjenak edo tipulak. | |
2011 | ||
Oilaskoaren eta gaztaren alternatiba Oilaskoaz gain, txahal xerra edo txerri solomoa erabil daiteke, baita indioilar fianbrea ere betegarrirako. Beste aldaera batek oilasko bularkia, txahal xerra edo txerri solomoa erabili ordez, dena | oso fin moztua. Betegarria ere aldatu egin daiteke, eta, urdaiazpikoa erabili beharrean, indioilar fianbrea edo gazta mota desberdinak erabil daitezke. | |
2012 | ||
Beste barazki bigunago batzuek, hala nola tipulinek, kalabazinek, perretxikoek edo piperek, ez dute aldez aurreko pausorik behar. Halakoetan, barazkiak | oso fin moztu behar dira. Perretxikoetarako, txikienak osorik erabiltzen dira, eta handiak, xerratan. | |
2022 | ||
3 Kroketetarako goarnizioak Oilasko kroketak, txorizoa, bakailaoa, urdaiazpikoa, gazta, arrautza, perretxikoak… egin daitezke. Bexamel orea prest dagoenean, oilasko zatitxoak (egosia edo errea eta papurtua), txorizoa edo urdaiazpikoa (zatitxo | oso finetan moztua), arrautza egosia, zuritua eta zatitua edo zapalduta sardexka baten laguntzarekin; bakailao izpitua edo xerratan; gazta birrindua; perretxiko salteatuak, zatituak. Betegarriak eta hornigaiak nahierara erabiliko dira, oso xehatuak eta saltsarik eta koiperik gabeak, dagoeneko egin den bexamel saltsa arindu dezaketelako. | |
2023 | ||
300 g kalabaza, 200 g azenario, bi porru, 100 g arbi, 50 g tipula, 500 ml barazki salda, 40 ml oliba olio eta gatz pixka bat. Nola egiten den Barazki guztiak garbitu, pisatu eta xehatu egiten ditu; ez da | oso fin moztu behar, gero likidotu egingo baitira. Berotu hiru koilarakadatxo olio kazola batean, su ez oso bizian, eta gehitu tipula. |
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...
Aldaerak
oso | 6 (0,04) |
Lehen forma
oso | 6 (0,04) |
Argitaratzailea
Consumer | 6 (0,04) |
Konbinazioak (2 lema)
oso fin | 6 (0,04) |
Konbinazioak (3 lema)
oso fin moztu | 6 (0,04) |
Urtea
Bilaketarako laguntza: adibideak
Oinarrizko galderak | |
---|---|
katu | "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu |
!katuaren | "katuaren" formaren agerpenak bilatu |
katu* | "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu |
!katu* | "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu |
*ganatu | "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu |
!*ganatu | "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu |
katu + handi | "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu |
katu + !handia | "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu |
Distantziak | |
katu +3 handi | "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu |
katu +2 !handia | "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu |
katu +2 !handi* | "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu |
Formen konbinazioa desberdinak | |
bero + handi | asko | "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu |
bero +2 !handi* | !asko* | "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak |
!bero + handi|asko|gutxi|txiki | "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak |
Ezaugarri morfologikoekin | |
proba + m:adj | "proba" lema eta jarraian adjketibo bat |
proba +2 m:adj | "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat |
bero + handi|asko + m:adi | "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat |
proba + m:izearr-erg | "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta |
Ezaugarri morfologikoak
KATEGORIA
adb | adberbioa |
---|---|
adi | aditza |
adilok | aditz-lokuzioa |
adj | adjektiboa |
det | determinatzailea |
ior | izenordaina |
izearr | izen arrunta |
izepib | pertsona-izena |
izelib | leku-izena |
izeizb | erakunde-izena |
lbt | laburtzapena |
lotjnt | juntagailua |
lotlok | lokailua |
esr | esaera |
esk | esklamazioa |
prt | partikula |
ono | onomatopeia |
tit | titulua |
KASUA
abs | absolutiboa |
---|---|
abl | ablatiboa |
ala | adlatiboa |
ban | banatzailea |
dat | datiboa |
des | destinatiboa |
erg | ergatiboa |
abz | hurbiltze-adlatiboa |
ine | inesiboa |
ins | instrumentala |
gel | leku-genitiboa |
mot | motibatiboa |
abu | muga-adlatiboa |
par | partitiboa |
psp | postposizioa |
pro | prolatiboa |
soz | soziatiboa |
MUGATASUNA/NUMEROA
mg | mugagabea |
---|---|
ms | mugatu singularra |
mp | mugatu plurala |
mph | mugatu plural hurbila |
ADITZ MOTA
da | da |
---|---|
du | du |
dio | dio |
zaio | zaio |
da-du | da-du |
du-zaio | du-zaio |
dio-zaio | dio-zaio |
da-zaio | da-zaio |
du-dio | du-dio |
da-zaio-du | da-zaio-du |
da-zaio-du-dio | da-zaio-du-dio |