Emaitzak: 7
2001 | ||
Elikagai horien manipulatzaileek debekatuta dute lantokietan erretzea, listu egitea, edatea eta jatea, baita lehengaiak eta produktuak biltegiratzeko lokaletan ere. Saltokietako enpresaburuen erantzukizuna da izozkiak higiene egoera | onean daudela bermatzea eta produktuak ez kutsatzeko prebentzio neurriak hartzea. | |
2004 | ||
Mahatsondoen horizonteak ez du nahasten. Errioxan sartu, eta ia osorik bisitatzea, ardoen zapore gozoarekin estropezu egitea da, mahai | ona dagoela bermatzen baitu. Tipikoena, ezbairik gabe: | |
2005 | ||
bezeroak egoera fisiko eta psikologiko | onean dagoela bermatzea dela eta, enpresen %18k ez die eskatzen inolako baldintzarik (adina, egoera fisikoa, titulua edo eginiko ikastaroak, osasun egiaztagiria...) betetzea; %55ek eskatu egiten badie ere, oso oso modu oinarrizkoan egiten du. | |
Kontrako baldintza atmosferikoekiko “bihozgabea” da. Teilatua egoera | onean dagoela bermatzen du eta euri, elur edo haizetik babesten du. “Ura xurgatzeko koefizientea %1 baino txikiagoa da”, azpimarratu du Galiziako Pizarristen Elkarteak. | |
2008 | ||
Entsaladan dauden barazkiak produktu fresko eta gordina dira, eta ez dute tratamendu termikorik; beraz, ez dira kentzen elikagai horiek jatorritik edo manipulatu ondoren izan ditzaketen mikroorganismoak. Haragikiei dagokienez, haragi egosiak dira, eta horien tratamenduak prestakina egoera higieniko sanitario | onean dagoela bermatzen du. Hala ere, gero gaizki erabiliz gero, kutsaduraren bat sor daiteke. | |
2013 | ||
Patogenoak ez ugaltzeko modurik seguruenetako bat da elikagaiak 4 ºc baino tenperatura baxuagoan edukitzea, horietako askok ez baitute 8 ºc baino tenperatura baxuagoan garatzeko gaitasunik. Hotz katearen garrantzia Elikagai galkorrak, hala nola barazkiak, haragiak, frutak edo arrainak, hozkailuan eduki behar dira, egoera | onean daudela bermatzeko. Tenperatura gorabeheren eraginpean jartzeak, puntualki bada ere, kontrolatu gabeko heldutasunak edo mikroorganismoen garapena eragin ditzake. | |
2015 | ||
Horixe da gereziak, mahatsak, laranjak edo pinaburuak. Fruta nola antolatu Jaten den fruta egoera | onean dagoela bermatzeko, garrantzitsua da une jakinetan arreta jartzea, adibidez, erosketan. Fruta erosten denean, egiaztatu behar da ez duela odolik, ez kalteturik; gainera, bai frutari bai barazkiari dagokienez, hobe da kopuru txikitan erostea, laster kontsumitzen dena. |
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...
Aldaerak
on | 7 (0,05) |
Lehen forma
Argitaratzailea
Consumer | 7 (0,05) |
Konbinazioak (2 lema)
on egon | 7 (0,05) |
Konbinazioak (3 lema)
on egon bermatu | 7 (0,05) |
Urtea
Bilaketarako laguntza: adibideak
Oinarrizko galderak | |
---|---|
katu | "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu |
!katuaren | "katuaren" formaren agerpenak bilatu |
katu* | "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu |
!katu* | "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu |
*ganatu | "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu |
!*ganatu | "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu |
katu + handi | "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu |
katu + !handia | "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu |
Distantziak | |
katu +3 handi | "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu |
katu +2 !handia | "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu |
katu +2 !handi* | "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu |
Formen konbinazioa desberdinak | |
bero + handi | asko | "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu |
bero +2 !handi* | !asko* | "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak |
!bero + handi|asko|gutxi|txiki | "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak |
Ezaugarri morfologikoekin | |
proba + m:adj | "proba" lema eta jarraian adjketibo bat |
proba +2 m:adj | "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat |
bero + handi|asko + m:adi | "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat |
proba + m:izearr-erg | "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta |
Ezaugarri morfologikoak
KATEGORIA
adb | adberbioa |
---|---|
adi | aditza |
adilok | aditz-lokuzioa |
adj | adjektiboa |
det | determinatzailea |
ior | izenordaina |
izearr | izen arrunta |
izepib | pertsona-izena |
izelib | leku-izena |
izeizb | erakunde-izena |
lbt | laburtzapena |
lotjnt | juntagailua |
lotlok | lokailua |
esr | esaera |
esk | esklamazioa |
prt | partikula |
ono | onomatopeia |
tit | titulua |
KASUA
abs | absolutiboa |
---|---|
abl | ablatiboa |
ala | adlatiboa |
ban | banatzailea |
dat | datiboa |
des | destinatiboa |
erg | ergatiboa |
abz | hurbiltze-adlatiboa |
ine | inesiboa |
ins | instrumentala |
gel | leku-genitiboa |
mot | motibatiboa |
abu | muga-adlatiboa |
par | partitiboa |
psp | postposizioa |
pro | prolatiboa |
soz | soziatiboa |
MUGATASUNA/NUMEROA
mg | mugagabea |
---|---|
ms | mugatu singularra |
mp | mugatu plurala |
mph | mugatu plural hurbila |
ADITZ MOTA
da | da |
---|---|
du | du |
dio | dio |
zaio | zaio |
da-du | da-du |
du-zaio | du-zaio |
dio-zaio | dio-zaio |
da-zaio | da-zaio |
du-dio | du-dio |
da-zaio-du | da-zaio-du |
da-zaio-du-dio | da-zaio-du-dio |