2005
|
|
Krema edo ziape-pasta frantsesa-ozpin-ukituarekin eta haragien akonpainamendu gisa-eta beste saltsa batzuk, hala nola ozpin-olioa eta maionesa, prestatzeko ehota erabiltzea proposatzen du. Hautsa izanez gero, ur hotzarekin egin daiteke krema,
|
nahi den
testura lortu arte. Ozpin edo garagardo pixka bat ere gehitu daiteke, zaporea hobetzeko.
|
2006
|
|
Roux saltsetarako Irina eta koipea (gurina, olioa edo margarina) rouxaren osagai nagusietako bi dira. Saltsak loditzeko erabiltzen da,
|
nahi den
testura lortzen ez dutenean eta likidoegi geratzen direnean. Proportzioa, oro har, 40 gramo irin eta 40 gramo gantz-elementu da.
|
2007
|
|
Ehotzea Gehien erabiltzen da, eta krema edo ziape-pasta frantsesa prestatzeko erabiltzen da, ozpin-ukituarekin, eta haragiei laguntzeko erabiltzen da, baita saltsa ugari egiteko ere, besteak beste, ozpin-olioa eta maionesa. Ziape-hautsa dagoenean eta krema egin nahi denean, pixkanaka-pixkanaka ur hotza gehitu behar da,
|
nahi den
testura lortu arte. Era berean, ozpin edo garagardo pixka bat ere gehitu daiteke, espero den zaporea emateko.
|
2008
|
|
Jarri bi litro ur burruntzali batean, eta irakiten dugunean, sartu osagai garbiak, zurituak eta zatituak. Egosita daudenean, puregailutik pasatu, egosketako ura gehituz,
|
nahi den
testura lortu arte. Gatz-puntuan jarri, oliba-olioa gordinik bota eta loditu arte eragin.
|
2012
|
|
Egosita daudenean, patataren mamia oliba-olioz edo gurin urtuaz, esne edo ur pixka batez eta hegazti-saldaren koilarakada bateraino birrindu. Osagai horiek pixkanaka gehitzen dira, purea egin ahala,
|
nahi den
testura lortu arte. Gero, espezia edo belar aromatikoren batekin ukitu bat eman dakioke, eta platera osatzeko, urdaiazpiko kurruskari bat edo ogi frijituko zarakar batzuk erabil daitezke.
|
2013
|
|
Behin egosi denean, xehatu egiten da guztia,
|
nahi den
testura lortu arte.
|
|
Zuritu pikarpikuak, zatitu eta egosi 15 -20 minutuz sagar-xarabe txorrotadatxo batekin. Xehatu edo zanpatu sardexkarekin,
|
nahi den
testura lortu arte. Marrubiak «light» motako gaztarekin.
|
2014
|
|
Olio edo gurin pixka bat gehitu, eta ore uniformea osatzen lagunduko digu. Antxoa-purea lortu ondoren, esne-gain likidoa bota, pixkanaka-pixkanaka,
|
nahi den
testura lortu arte. Nahasketa horren zaporea indartzeko, funtsezkoa da berotzea.
|
|
Fruta bigun geratu arte prestatzen da, pure baten testuraz, eta irabiagailuarekin edo minipimer-arekin pasatzen da. Ur freskoa gehitu daiteke
|
nahi den
testura lortu arte eta… prest! 2 Azenario eta ahabi zukua… txakurrentzat eta gizakientzat!
|
2015
|
|
Dena su baxuan prestatzen da, gazta esne-gainarekin desegiten da eta zapore krematsua eta zapore fina lortzen da. Leunago geratzea nahi badugu, irabiagailuarekin birrindu eta su baxuan irakin,
|
nahi duzun
testura lortu arte. 2 Barazki eta perretxikoen salteatua.
|
2023
|
|
Irabiagailuaren laguntzarekin, udarea, platanoa eta laranja-eta limoi-zukua xehatzen dira. Fruta-irabiakia lortu ondoren, banan-banan gehitzen dira lau jogurt,
|
nahi den
testura lortu arte. Ondoren, jarri azukre puntuan.
|