Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 11

2005
‎Krema edo ziape-pasta frantsesa-ozpin-ukituarekin eta haragien akonpainamendu gisa-eta beste saltsa batzuk, hala nola ozpin-olioa eta maionesa, prestatzeko ehota erabiltzea proposatzen du. Hautsa izanez gero, ur hotzarekin egin daiteke krema, nahi den testura lortu arte. Ozpin edo garagardo pixka bat ere gehitu daiteke, zaporea hobetzeko.
2006
‎Roux saltsetarako Irina eta koipea (gurina, olioa edo margarina) rouxaren osagai nagusietako bi dira. Saltsak loditzeko erabiltzen da, nahi den testura lortzen ez dutenean eta likidoegi geratzen direnean. Proportzioa, oro har, 40 gramo irin eta 40 gramo gantz-elementu da.
2007
‎Ehotzea Gehien erabiltzen da, eta krema edo ziape-pasta frantsesa prestatzeko erabiltzen da, ozpin-ukituarekin, eta haragiei laguntzeko erabiltzen da, baita saltsa ugari egiteko ere, besteak beste, ozpin-olioa eta maionesa. Ziape-hautsa dagoenean eta krema egin nahi denean, pixkanaka-pixkanaka ur hotza gehitu behar da, nahi den testura lortu arte. Era berean, ozpin edo garagardo pixka bat ere gehitu daiteke, espero den zaporea emateko.
2008
‎Jarri bi litro ur burruntzali batean, eta irakiten dugunean, sartu osagai garbiak, zurituak eta zatituak. Egosita daudenean, puregailutik pasatu, egosketako ura gehituz, nahi den testura lortu arte. Gatz-puntuan jarri, oliba-olioa gordinik bota eta loditu arte eragin.
2012
‎Egosita daudenean, patataren mamia oliba-olioz edo gurin urtuaz, esne edo ur pixka batez eta hegazti-saldaren koilarakada bateraino birrindu. Osagai horiek pixkanaka gehitzen dira, purea egin ahala, nahi den testura lortu arte. Gero, espezia edo belar aromatikoren batekin ukitu bat eman dakioke, eta platera osatzeko, urdaiazpiko kurruskari bat edo ogi frijituko zarakar batzuk erabil daitezke.
2013
‎Behin egosi denean, xehatu egiten da guztia, nahi den testura lortu arte.
‎Zuritu pikarpikuak, zatitu eta egosi 15 -20 minutuz sagar-xarabe txorrotadatxo batekin. Xehatu edo zanpatu sardexkarekin, nahi den testura lortu arte. Marrubiak «light» motako gaztarekin.
2014
‎Olio edo gurin pixka bat gehitu, eta ore uniformea osatzen lagunduko digu. Antxoa-purea lortu ondoren, esne-gain likidoa bota, pixkanaka-pixkanaka, nahi den testura lortu arte. Nahasketa horren zaporea indartzeko, funtsezkoa da berotzea.
‎Fruta bigun geratu arte prestatzen da, pure baten testuraz, eta irabiagailuarekin edo minipimer-arekin pasatzen da. Ur freskoa gehitu daiteke nahi den testura lortu arte eta… prest! 2 Azenario eta ahabi zukua… txakurrentzat eta gizakientzat!
2015
‎Dena su baxuan prestatzen da, gazta esne-gainarekin desegiten da eta zapore krematsua eta zapore fina lortzen da. Leunago geratzea nahi badugu, irabiagailuarekin birrindu eta su baxuan irakin, nahi duzun testura lortu arte. 2 Barazki eta perretxikoen salteatua.
2023
‎Irabiagailuaren laguntzarekin, udarea, platanoa eta laranja-eta limoi-zukua xehatzen dira. Fruta-irabiakia lortu ondoren, banan-banan gehitzen dira lau jogurt, nahi den testura lortu arte. Ondoren, jarri azukre puntuan.
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia