Emaitzak: 10
2005 | ||
Krema edo ziape-pasta frantsesa-ozpin-ukituarekin eta haragien akonpainamendu gisa-eta beste saltsa batzuk, hala nola ozpin-olioa eta maionesa, prestatzeko ehota erabiltzea proposatzen du. Hautsa izanez gero, ur hotzarekin egin daiteke krema, | nahi den testura lortu arte. Ozpin edo garagardo pixka bat ere gehitu daiteke, zaporea hobetzeko. | |
2006 | ||
Roux saltsetarako Irina eta koipea (gurina, olioa edo margarina) rouxaren osagai nagusietako bi dira. Saltsak loditzeko erabiltzen da, | nahi den testura lortzen ez dutenean eta likidoegi geratzen direnean. Proportzioa, oro har, 40 gramo irin eta 40 gramo gantz-elementu da. | |
2007 | ||
Ehotzea Gehien erabiltzen da, eta krema edo ziape-pasta frantsesa prestatzeko erabiltzen da, ozpin-ukituarekin, eta haragiei laguntzeko erabiltzen da, baita saltsa ugari egiteko ere, besteak beste, ozpin-olioa eta maionesa. Ziape-hautsa dagoenean eta krema egin nahi denean, pixkanaka-pixkanaka ur hotza gehitu behar da, | nahi den testura lortu arte. Era berean, ozpin edo garagardo pixka bat ere gehitu daiteke, espero den zaporea emateko. | |
2008 | ||
Jarri bi litro ur burruntzali batean, eta irakiten dugunean, sartu osagai garbiak, zurituak eta zatituak. Egosita daudenean, puregailutik pasatu, egosketako ura gehituz, | nahi den testura lortu arte. Gatz-puntuan jarri, oliba-olioa gordinik bota eta loditu arte eragin. | |
2012 | ||
Egosita daudenean, patataren mamia oliba-olioz edo gurin urtuaz, esne edo ur pixka batez eta hegazti-saldaren koilarakada bateraino birrindu. Osagai horiek pixkanaka gehitzen dira, purea egin ahala, | nahi den testura lortu arte. Gero, espezia edo belar aromatikoren batekin ukitu bat eman dakioke, eta platera osatzeko, urdaiazpiko kurruskari bat edo ogi frijituko zarakar batzuk erabil daitezke. | |
2013 | ||
Behin egosi denean, xehatu egiten da guztia, | nahi den testura lortu arte. | |
Zuritu pikarpikuak, zatitu eta egosi 15 -20 minutuz sagar-xarabe txorrotadatxo batekin. Xehatu edo zanpatu sardexkarekin, | nahi den testura lortu arte. Marrubiak «light» motako gaztarekin. | |
2014 | ||
Olio edo gurin pixka bat gehitu, eta ore uniformea osatzen lagunduko digu. Antxoa-purea lortu ondoren, esne-gain likidoa bota, pixkanaka-pixkanaka, | nahi den testura lortu arte. Nahasketa horren zaporea indartzeko, funtsezkoa da berotzea. | |
Fruta bigun geratu arte prestatzen da, pure baten testuraz, eta irabiagailuarekin edo minipimer-arekin pasatzen da. Ur freskoa gehitu daiteke | nahi den testura lortu arte eta… prest! 2 Azenario eta ahabi zukua… txakurrentzat eta gizakientzat! | |
2023 | ||
Irabiagailuaren laguntzarekin, udarea, platanoa eta laranja-eta limoi-zukua xehatzen dira. Fruta-irabiakia lortu ondoren, banan-banan gehitzen dira lau jogurt, | nahi den testura lortu arte. Ondoren, jarri azukre puntuan. |
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...
Aldaerak
nahi izan | 10 (0,07) |
Lehen forma
nahi den | 10 (0,07) |
Argitaratzailea
Consumer | 10 (0,07) |
Konbinazioak (2 lema)
nahi izan testura | 10 (0,07) |
Konbinazioak (3 lema)
nahi izan testura lortu | 10 (0,07) |
Urtea
Bilaketarako laguntza: adibideak
Oinarrizko galderak | |
---|---|
katu | "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu |
!katuaren | "katuaren" formaren agerpenak bilatu |
katu* | "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu |
!katu* | "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu |
*ganatu | "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu |
!*ganatu | "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu |
katu + handi | "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu |
katu + !handia | "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu |
Distantziak | |
katu +3 handi | "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu |
katu +2 !handia | "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu |
katu +2 !handi* | "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu |
Formen konbinazioa desberdinak | |
bero + handi | asko | "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu |
bero +2 !handi* | !asko* | "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak |
!bero + handi|asko|gutxi|txiki | "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak |
Ezaugarri morfologikoekin | |
proba + m:adj | "proba" lema eta jarraian adjketibo bat |
proba +2 m:adj | "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat |
bero + handi|asko + m:adi | "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat |
proba + m:izearr-erg | "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta |
Ezaugarri morfologikoak
KATEGORIA
adb | adberbioa |
---|---|
adi | aditza |
adilok | aditz-lokuzioa |
adj | adjektiboa |
det | determinatzailea |
ior | izenordaina |
izearr | izen arrunta |
izepib | pertsona-izena |
izelib | leku-izena |
izeizb | erakunde-izena |
lbt | laburtzapena |
lotjnt | juntagailua |
lotlok | lokailua |
esr | esaera |
esk | esklamazioa |
prt | partikula |
ono | onomatopeia |
tit | titulua |
KASUA
abs | absolutiboa |
---|---|
abl | ablatiboa |
ala | adlatiboa |
ban | banatzailea |
dat | datiboa |
des | destinatiboa |
erg | ergatiboa |
abz | hurbiltze-adlatiboa |
ine | inesiboa |
ins | instrumentala |
gel | leku-genitiboa |
mot | motibatiboa |
abu | muga-adlatiboa |
par | partitiboa |
psp | postposizioa |
pro | prolatiboa |
soz | soziatiboa |
MUGATASUNA/NUMEROA
mg | mugagabea |
---|---|
ms | mugatu singularra |
mp | mugatu plurala |
mph | mugatu plural hurbila |
ADITZ MOTA
da | da |
---|---|
du | du |
dio | dio |
zaio | zaio |
da-du | da-du |
du-zaio | du-zaio |
dio-zaio | dio-zaio |
da-zaio | da-zaio |
du-dio | du-dio |
da-zaio-du | da-zaio-du |
da-zaio-du-dio | da-zaio-du-dio |