2002
|
|
Berotu labea 200 ºC an.
|
Jarri
labean kazola sakon erregogor bat olio pixka batekin, eta salteatu oilarra su bizian, beti azalaren aldetik, gorritu arte. Gaineratu barazkiak eta belar bereiziak, eta kozinatu 5 minutuz edo berdurak bigundu arte.
|
2008
|
|
Sardexka batekin, hondoa zulatuko dugu, aireak ihes egin dezan eta orea igo edo burbuilak sor ez daitezen. Ore hostopilaren gainean,
|
jarri
labe paper bat oinarriaren diametroan ebakita, eta jarri gainean babarrun lehor batzuk, pisua har dezaten eta laberatu ondoren oinarria altxatu ez dadin. Sartu prestaketa labean (labean eta grillean), aurrez 200 ºC an berotuta, 10 minutuz.
|
2009
|
|
Aurretik gurin eta irin pixka bat jarri diogu, itsats ez dadin.
|
Jarri
labeko papera eta pisua gainean (bete bol bat arrozarekin edo babarrunekin, pisua izan dezan eta labean sartzean masa ez dadin igo) eta sartu labean 20 minutuz 180 °C tan. Oinarria laberatu ondoren, papera eta pisua kenduko ditugu.
|
2011
|
|
Ordu betez utzi bularkiak hozkailuan. Denbora igaro ondoren, xukatu marinatua,
|
jarri
labe plaka baten gainean, busti oliba olioarekin eta erre labean. Erraketaren erdian, marinatuaren zuku pixka bat gehituko dugu, haragia mamitsua izan dadin eta ez dadin lehortu.
|
|
Arraina erretzea: Arraina erretzeko, nahastu bol batean olioa, gatza eta espeziak, eta nahasketa horrekin igurtzi arrainaren gainazala larruazaletik,
|
jarri
labe erretilu batean eta erre 15 minutuz 180 °C an. Arraina erre ondoren, labetik atera eta patata kremaren koilarakada batzuetan eta porrusaldaren oinarrian aurkeztuko dugu.
|
2012
|
|
Barazkiak zati handitan mozten dira urtu ez daitezen, eta haragiarekin eta hezurrarekin batera oliba olio pixka batekin igurtzi.
|
Jarri
labeko plaka batean eta sartu labean 200 °C tan, barazkien eta haragiaren gainazala gorritu arte. Atera labetik eta jarri barazkiak, haragia eta hezurra lapiko zabal eta altu batean; bereizi labe beroko plaka ardo beltzarekin eta berreskuratu labeko erretilutik ateratzen diren zukuak, eta bota lapikora.
|
|
Oinarriaren erdian ebakia egingo diegu, eta kontrako erpinerantz biribilduko ditugu.
|
Jarri
labe plaken gainean, eta utzi berriro hartzitzen (berogailuan, hartzigailuan edo labean hartzitze tenperaturan) bi ordu eta erdi inguru, 25 °C tik 30 °C ra. Ondoren, arrautza irabiatuarekin atera eta pintatuko dugu, eta 200 ºC ko tenperaturan egosten dugu zorua eta sabaia piztuta dituen labe batean, 10 minutuz, igo eta gorritu arte.
|
|
Barazkiak zati handitan mozten dira urtu ez daitezen, eta, haragi eta oilasko zatituarekin batera, oliba olio pixka batekin igurtzi.
|
Jarri
labeko plaka batean eta sartu labean 200 °C tan, barazkien eta haragiaren gainazala gorritu arte. Labetik atera eta barazkiak, haragia eta oilaskoa (bularkia izan ezik) lapiko zabal eta altu batean jarri, labe beroko plaka banatu ardo beltzezko koparekin eta labeko erretilutik ateratzen diren zukuak berreskuratu eta kazolan bota.
|
|
Likidotze makinaren ontzian, jarri zapoaren egosketako barazki birrinduak, gehitu zapo salda litro bat, bi koilarakada tomate frijitu eta likidotu, eta labar txiki bat atera fresko gelifikatzailea (agar) disolbatzeko. Ondoren, jarri zapo salda sutan, eta
|
jarri
labetik. Ondoren, bota labetik labera, eta bota.
|
|
Piperrak garbitu eta erditik moztu, luzetara, eta errabitoa hil. Kendu pipitak eta
|
jarri
labeko plaka batean olio pixka batekin. Sartu aurrez berotutako labean 200º ko tenperaturan 20 minutuz.
|
2013
|
|
Garbitu sagarrak, eta, ebaki biribil bat eginez, kendu mutxikina.
|
Jarri
labeko ontzi batean.
|
|
Moldeko bizkotxoa bada, banatu koipeztatu eta irineztatutako moldeetan; xaflako bizkotxoa bada, berriz, olio pixka batez koipeztatutako paper sulfurizatu bat
|
jarri
labeko xafla bati, eta hara isuri masa mahuka batetik.
|
|
|
Jarri
labeko xaflan, eta egin 200 ºC an.
|
|
Bete mahuka bat, aho mutur lau edo kizkurrekoa (zer emaitza lortu nahi dugun),
|
jarri
labeko xafla batean silpat estalkia, eta hantxe ipini masatxoak.
|
|
|
Jarri
labea su handian (190 ºC eta 210 ºC bitarteko tenperatura batean), eta sartu moldeak ordu erdi baterako, gutxi gorabehera, nahiz eta denbora hori ezberdina izango den labearen tenperaturaren arabera.
|
|
Patata purearekin egin daiteke, edo patata erre osoak eta gero birrindu. Haragia jateko beste elementu batzuekin (belar usaintsuak, piperbeltza, txistorra, etab.) haragia erregosi egiten da. eta geruzaka
|
jarri
labe iturri batean, haragi geruza batekin (hostopil bat balitz bezala) patata geruza bat tartekatuz. Lehenengo eta azken geruzak («zorua» eta «sabaia») patatazkoak izan behar dute.
|
|
Barazkiak zati handitan mozten dira urtu ez daitezen, eta, haragi eta oilasko zatituarekin batera, oliba olio pixka batekin aliatzen da.
|
Jarri
labeko plaka batean eta sartu labean 200º C tan, barazkien eta haragiaren gainazala gorritu arte. Atera labetik eta jarri barazkiak, haragia eta oilaskoa kazola zabal eta altu batean.
|
2015
|
|
Aldez aurretik, gurin eta irin pixka bat jarri behar diogu moldeari, itsats ez dadin.
|
Jarri
labeko papera eta pisua gainean (bete bol bat arrozarekin edo babarrunekin, labean sartu bitartean masa igo ez dadin) eta sartu labean 20 minutuz 180 °C tan. Laberatu ondoren, kendu papera eta pisua gainetik, eta prestatu quichearen betegarria.
|
|
Enpanadilla olaten gainean, zabaldu gazta xerra erdia, salteatuaren koilarakada bat eta biribilkatu zilindro forman, tututxo baten antzera.
|
Jarri
labe erretilu baten gainean, margotu gainazala arrautza irabiatu batekin, esne pixka batekin, eta laberatu gorritu eta kurruskari geratu arte, 10 minutuz eta 200 °C tan. Tututxoak labean sartu bitartean, kalabazin saltsa egingo dugu.
|
2016
|
|
Patata egosiak eta azenarioak gehitu tipulin salteatuari, sueztitu, bota bexamela koilarakada pare bat, jarri gatza eta gorde leku epel batean, hoztu daitezen. Zerba orriak bete patata eta azenarioekin, eta, orri azpil gorrien zurtoinekin batera,
|
jarri
labe azpil batean, bota gainetik bexamel saltsa eta gainerre pixka bat labean zerbitzatu aurretik.
|
|
Gero, sukaldariaren eskuan dago, hainbat hornigairekin lagunduta, entsalada, arroz zuria, patatak edo tipula frijituko uztaiak, eta horrekin plater bakarra, oso aberatsa eta osoa lortzeko. 1 Oilasko hegaltxoak saltsa teryaki Lehenik, oilasko hegalak ondo garbi eta lehor
|
jarri
labe azpilean. Lima zukua, azukrea, gatza eta jengibre birrindua nahasten dira, eta hozkailuan bi orduz marinatzen uzten da.
|
|
Ondoren, orea arrabolarekin luzatu, eta moldeko moldearen oinarriaren gainean jarri, aurrez gurin eta irin pixka bat jarrita, itsats ez dadin.
|
Jarri
labeko papera eta pisu bat gainean (bete bol bat arrozarekin edo babarrunekin, egosi bitartean pisua izan dezan eta egosi bitartean orea ez igo) eta sartu labean 20 minutuz 180 ºc tan. Oinarria laberatu ondoren, kendu papera eta pisua.
|
2019
|
|
Lehenik eta behin, berotu labea 200 ºC an eta prestatu barazkiak. Barazki ultraizoztuak moztuta eta kozinatzeko prest daudenez,
|
jarri
laberako kristalezko iturri batean, eta nahastu gainerako osagai guztiak (ahabiak eta almendrak izan ezik), kantitateak nahierara doituz. Nahastu eta laberatu 30 minutuz.
|
|
xukatu eta taper batean jarri besterik ez duzu egin behar. Ondoren, hautatu barazki ultraizoztuak (gorde gainerakoa izozkailuan, hurrengoan),
|
jarri
labe erretilu batean olio pixka batekin eta, gero, usaindu gehien gustatzen zaizkizun belarrak eta belar usaintsuak. Egosi hiru galeper arrautza, sartu guztia taperren eta kito!
|
|
9 Barazki papillotea eta arrautza gogorra Plater hau egiteko brokolia eta barazki batzuk (gari zainzuriak, azenarioa, kalabaza, porrua…) hartu behar dituzu.
|
Jarri
labean laberako molde batean, eta 20 bat minutuz labean sartu. Bitartean, pare bat arrautza egosi ditu.
|
2020
|
|
Mikrouhin labean sartu zortzi minutuz potentzia maximoan, atera, arrautza bat, gatz apur bat gehitu eta oso ondo nahastu. Labeko erretilu batean,
|
jarri
labeko paper bat eta zabaldu gure nahasketa kontu handiz. Koilara baten laguntzaz, zati biribilen edo angeluzuzenen forma ematen diogu.
|
2021
|
|
3 Hurrengo egunean, ipini untxi zatiak labeko erretilu batean, eta bota ur pixka bat, labean erretzen denean hezetasun apur bat izan dezan.
|
Jarri
labea berotzen, 180 gradutan, eta, tenperatura lortutakoan, sartu untxia. Eduki labean hogei minutuan.
|
2023
|
|
3 Legatza egiteko,
|
jarri
labea berotzen 200 gradutan. Jarri legatz zatiak labeko erretiluan.
|
|
Jarri guztiak labeko erretilu batean, bata bestearen ondoan, eta bota oliba olio txorrotada fin bat gainetik.
|
Jarri
labea berotzen 160 graduan, eta, beroa dagoenean, sartu piperren erretilua. Bost edo zazpi minutu inguru eduki labean.
|