2008
|
|
Sardexka batekin, hondoa zulatuko dugu, aireak ihes egin dezan eta orea igo edo burbuilak sor ez daitezen. Ore hostopilaren gainean,
|
jarri
labe paper bat oinarriaren diametroan ebakita, eta jarri gainean babarrun lehor batzuk, pisua har dezaten eta laberatu ondoren oinarria altxatu ez dadin. Sartu prestaketa labean (labean eta grillean), aurrez 200 ºC an berotuta, 10 minutuz.
|
2011
|
|
Ordu betez utzi bularkiak hozkailuan. Denbora igaro ondoren, xukatu marinatua,
|
jarri
labe plaka baten gainean, busti oliba olioarekin eta erre labean. Erraketaren erdian, marinatuaren zuku pixka bat gehituko dugu, haragia mamitsua izan dadin eta ez dadin lehortu.
|
|
Arraina erretzea: Arraina erretzeko, nahastu bol batean olioa, gatza eta espeziak, eta nahasketa horrekin igurtzi arrainaren gainazala larruazaletik,
|
jarri
labe erretilu batean eta erre 15 minutuz 180 °C an. Arraina erre ondoren, labetik atera eta patata kremaren koilarakada batzuetan eta porrusaldaren oinarrian aurkeztuko dugu.
|
2012
|
|
Likidotze makinaren ontzian, jarri zapoaren egosketako barazki birrinduak, gehitu zapo salda litro bat, bi koilarakada tomate frijitu eta likidotu, eta labar txiki bat atera fresko gelifikatzailea (agar) disolbatzeko. Ondoren, jarri zapo salda sutan, eta
|
jarri
labetik. Ondoren, bota labetik labera, eta bota.
|
|
Piperrak garbitu eta erditik moztu, luzetara, eta errabitoa hil. Kendu pipitak eta
|
jarri
labeko plaka batean olio pixka batekin. Sartu aurrez berotutako labean 200º ko tenperaturan 20 minutuz.
|
2013
|
|
Moldeko bizkotxoa bada, banatu koipeztatu eta irineztatutako moldeetan; xaflako bizkotxoa bada, berriz, olio pixka batez koipeztatutako paper sulfurizatu bat
|
jarri
labeko xafla bati, eta hara isuri masa mahuka batetik.
|
|
Bete mahuka bat, aho mutur lau edo kizkurrekoa (zer emaitza lortu nahi dugun),
|
jarri
labeko xafla batean silpat estalkia, eta hantxe ipini masatxoak.
|
|
Patata purearekin egin daiteke, edo patata erre osoak eta gero birrindu. Haragia jateko beste elementu batzuekin (belar usaintsuak, piperbeltza, txistorra, etab.) haragia erregosi egiten da. eta geruzaka
|
jarri
labe iturri batean, haragi geruza batekin (hostopil bat balitz bezala) patata geruza bat tartekatuz. Lehenengo eta azken geruzak («zorua» eta «sabaia») patatazkoak izan behar dute.
|
2016
|
|
Patata egosiak eta azenarioak gehitu tipulin salteatuari, sueztitu, bota bexamela koilarakada pare bat, jarri gatza eta gorde leku epel batean, hoztu daitezen. Zerba orriak bete patata eta azenarioekin, eta, orri azpil gorrien zurtoinekin batera,
|
jarri
labe azpil batean, bota gainetik bexamel saltsa eta gainerre pixka bat labean zerbitzatu aurretik.
|
|
Gero, sukaldariaren eskuan dago, hainbat hornigairekin lagunduta, entsalada, arroz zuria, patatak edo tipula frijituko uztaiak, eta horrekin plater bakarra, oso aberatsa eta osoa lortzeko. 1 Oilasko hegaltxoak saltsa teryaki Lehenik, oilasko hegalak ondo garbi eta lehor
|
jarri
labe azpilean. Lima zukua, azukrea, gatza eta jengibre birrindua nahasten dira, eta hozkailuan bi orduz marinatzen uzten da.
|
2019
|
|
Lehenik eta behin, berotu labea 200 ºC an eta prestatu barazkiak. Barazki ultraizoztuak moztuta eta kozinatzeko prest daudenez,
|
jarri
laberako kristalezko iturri batean, eta nahastu gainerako osagai guztiak (ahabiak eta almendrak izan ezik), kantitateak nahierara doituz. Nahastu eta laberatu 30 minutuz.
|
|
xukatu eta taper batean jarri besterik ez duzu egin behar. Ondoren, hautatu barazki ultraizoztuak (gorde gainerakoa izozkailuan, hurrengoan),
|
jarri
labe erretilu batean olio pixka batekin eta, gero, usaindu gehien gustatzen zaizkizun belarrak eta belar usaintsuak. Egosi hiru galeper arrautza, sartu guztia taperren eta kito!
|
2020
|
|
Mikrouhin labean sartu zortzi minutuz potentzia maximoan, atera, arrautza bat, gatz apur bat gehitu eta oso ondo nahastu. Labeko erretilu batean,
|
jarri
labeko paper bat eta zabaldu gure nahasketa kontu handiz. Koilara baten laguntzaz, zati biribilen edo angeluzuzenen forma ematen diogu.
|
2023
|
|
3 Legatza egiteko,
|
jarri
labea berotzen 200 gradutan. Jarri legatz zatiak labeko erretiluan.
|