2003
|
|
Kode horrek produktu herrikoien fabrikatzaileei egozten die erantzukizuna, baldin eta batez besteko kontsumitzaileak ez baditu ezagutzen produktu jakin batek osasunerako dituen ondorio kaltegarriak. Alde horretatik, Stephen Joseph demandaren abokatu arduradunak dio “partzialki hidrogenatutako koipeen kontrako kasua tabakoarena baino sendoagoa dela, jendeak ez
|
dakielako
zer arrisku duen”. Eskaria dela eta, Kaliforniako agintariek produktu horiek merkatutik kendu behar dituzte adin txikikoei.
|
2004
|
|
Baina beti esan izan da ingurumena errespetatzea askoz ere garestiagoa dela, enpresek lehiakortasuna galtzen baitute. «Gaur egun Europan merkaturatzen diren 100.000 substantzia kimikoei buruzko informazio nahikorik ez dago; ez
|
dakigu
zer arrisku kimiko duten». Guk, gutxienez, legea betetzeko eskatzen dugu.
|
|
Lan osasunari, ingurumenari eta osasun publikoari eragiten dien arau esparru berria ezartzen duen Europako araudia da. REACH araudiak dio gaur egun Europan merkaturatzen diren 100.000 substantzia kimikoei buruzko informazio nahikorik ez dagoela; ez
|
dakigu
zer arrisku kimiko duten. Beraz, REACH araudiak hiru, sei eta hamaika urteko epeak ezartzen ditu, substantzien arabera, industriak informazio hori eman dezan.
|
2009
|
|
ez dago konexiorik inguru horretan. Kasu honetan, garrantzitsua da aldez aurretik
|
jakitea
zer arrisku eta ahultasun dauden sare lokala eraginkortasunez babesteko. Horrela, ekipoei baimendu gabeko konexioak egiteko arriskua minimizatzen da konexio partekatua.
|
2013
|
|
Zer unetan pentsatu behar dugu, baskula edo ispilua begiratzean, egoera kezkagarria dela? Ba al
|
dakigu
zer arrisku duen “barratxoa markatzeak”. Gai hauetatik, honako artikulu hau jorratzen da, SEEN eta SEEDOren gomendioak kontuan hartu dituena.
|
|
Etxeko baratzeen kasuan, horiek ere ez dute patogenorik, terrazan partzela zati bat edo lorontzi bat erabiltzen bada. Garrantzitsua da
|
jakitea
zer arrisku izan ditzakeen manipulazio praktikak ezartzeko eta poluitzeko arriskua minimizatzeko. Erabilgarria izan daiteke elikagaien segurtasun plana egitea, kutsagarri fisiko edo kimikorik ez sortzeko, lurzoruaren berezko izaeragatik edo produktuak gaizki erabiltzeagatik, etxeko barazki edo barazki bat elikagai toxikorik ez sortzeko.
|
2015
|
|
Internetek abantaila ugari ekarri ditu, baina, zoritxarrez, plataforma berri bihurtu da abuztua egin nahi dutenentzat, besteak errugabea dela aprobetxatuz. On line egindako iruzurrak eta iruzurrak eguneko zerrendan daude, eta horregatik da garrantzitsua
|
jakitea
zer arrisku aurre egin diezaiokeen batek Sarean erosketak egitea erabakitzen duenean. Arazorik argiena da «itsu» pixka bat erosten dela, ez baitago produktua aurrean, eta saltzaileak web orrian jartzen duenarekin fidatu behar da.
|
2016
|
|
Txertaketa. Helmugaren arabera, beharrezkoa da
|
jakitea
zer arrisku eta gaixotasun dituen herrialde horrek. Bidaiaren aurretik, bidaiariaren medikuntzako zentro espezializatu batera joan edo mediku batekin kontsultatu.
|
2022
|
|
Andrés Iniesta futbolaria edo Matt Damon aktorea bezalako pertsonaiek ere sustatu dute horrelako aktiboetan inbertitzea. Hala ere, garrantzitsua da
|
jakitea
zer arrisku dakartzan inbertsio horrek, nola eta norekin egin dezakezun, eta jakitea nola eragotzi zure dirua inbertsio modu berri horretan jartzean. Artikulu honetan azalduko dizugu, Marcos Judel abokatuaren laguntzarekin, gaian aditua den abokatu bulego batean.
|
|
Control de la manera de la manera de la medida. Teknika eta trebetasun falta Eskiatzaileek, geltoki batera joaten direnean,
|
badakite
zer arrisku dakarren kirol horrek. Badakite, halaber, beren mailarako egokiak diren pistak erabili behar dituztela eta beren trebetasuna hartu behar dutela igotzeko, ibilbidea egiteko eta igogailuetatik segurtasunez jaisteko.
|
2023
|
|
asimojet Kolesterola altua izatearen arrazoiak Ez dago arrazoi bakar bat gure kolesterol maila osasungarrien gainetik jartzeko eta hiperkolesterolemia eragiteko. Hala ere,
|
badakigu
zer arrisku faktorek eragin dezaketen eta zer kontrolatu behar dugun. Hauek dira:
|