Bilaketa
dist.
non
lema/forma
nola
bilaketa
kategoria
Iragazkiak

Emaitzak: 9

2003
‎Gai honetaz egiten dudan bigarren liburua da. Lehendabizikoan, ikerketaren irakurketa estatistikoa agertzen nuen, eta oraingoan, estatistika hura egiteko erabili nuen materiala, uste dudalako inportantea dela haurrak nola espresatzen ziren agertzea, beren hitzekin (hau da, beraiekin egindako elkarrizketak), eta baita ere beraiek egindako marrazkiekin.
2004
‎Gazta urtua erdigaingabetua, ur gehiago egoteagatik gantz eduki txikiagoa izateaz gain, kaloria gutxiago ditu eta krematsuagoa eta bigunagoa da ahosabaian. Produktu hau kaltzio iturri egokitzat jotzen da, esnetik eta hura egiteko erabiltzen diren deribatuetatik datorrena. Kaltzioa mineral garrantzitsua da elikaduran, funtsezkoa baita hezurrak eratzeko eta garatzeko, baita osteoporosia prebenitzeko ere.
2008
‎Kalitatearen kontrola beharrezkoa da haragia eraldatzeko prozesu osoan, beharrezkoa baita xehetasun guztiak zaintzea eta produktua zehaztapenen arabera egiten dela ziurtatzea. Azken etiketak haragiaren jatorria, hura egiteko erabilitako osagaiak, nutrizio informazioa, iraungipena eta pisua erakutsi behar ditu.
‎Osaera. Datu horrek agertu behar du, baldin eta hura egiteko erabiltzen diren materialek erabilera, kalitatea, segurtasuna edo eraginkortasuna zehazten badute. Egitura (zura, plastikoa, beira), estaldurak (xafla, melamina, pvc), betegarriak (aparra, zuntza), akaberak (tindagaia, argizaria, berniza) eta alderdi apaingarriak (zahartzea, desugertzea) hartzen ditu.
2011
‎Ez da zehazten produktuarekin batera nahitaez produktuari buruzko informazioa eman behar denik, hala nola izena, fabrikatzailea edo osagaien zerrenda. Azken puntu hori garrantzitsua da hura egiteko erabilitako substantziaren bati alergia izanez gero. Nahi izanez gero, produktuaren etiketa eska daiteke, nahitaez gorde behar baita saldu bitartean.
2020
‎Garrafa deritzon edariari hura egiteko erabiltzen zen ontzitik datorkio izena: egurrezko upel bat zen, barruan metalezko ontzi bat zuena.
‎Zein motatakoa da turroi hau? Turroiaren barietatea eta hura egiteko erabiltzen diren oinarrizko gaiak ezagutzeko, komeni da etiketa begiratzea, eta, zehatzago esanda, produktuaren izena, osagaien zerrendaren aurrean egon ohi dena. Hainbat turroitan, hori bereziki garrantzitsua da, batzuek ez direla ematen baitute.
2021
‎«Partikulen soziologia» deitu die Joaquin Fernandez Rossierrek, ikerketan parte hartu duen Alacanteko Unibertsitateko fisikari batek: «Halako esperimentuek erakusten dute sistema baten propietateak eta hura egiteko erabilitako piezenak ezberdinak direla».
2022
‎«Gaur egun, kontsumitzailea itsu itsuan doa moda etiko eta jasangarria erosteko orduan. Etiketetan ez da beharrezkoa ekoizpen baldintzen inguruko informaziorik jartzea, salbu non egin den, eta horrek ez du balio handirik, ez baitu esaten nondik datozen hura egiteko erabili diren materialak eta oihalak».
Emaitza gehiago eskuratzen...
Loading...

Bilaketarako laguntza: adibideak

Oinarrizko galderak
katu "katu" lema duten agerpen guztiak bilatu
!katuaren "katuaren" formaren agerpenak bilatu
katu* "katu" hasiera duten lema guztiak bilatzen ditu
!katu* "katu" hasiera duten forma guztiak bilatzen ditu
*ganatu "ganatu" bukaera duten lema guztiak bilatzen ditu
!*ganatu "ganatu" bukaera duten forma guztiak bilatzen ditu
katu + handi "katu" eta "handi" lemak jarraian bilatu
katu + !handia "katu" lema eta "handia" forma jarraian bilatu
Distantziak
katu +3 handi "katu" eta "handi" lemak 3 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handia "katu" lema eta "handia" forma 2 elementuetako distantzian bilatu
katu +2 !handi* "katu" lema eta "handi"z hasten diren formak 2 elementuetako distantzian bilatu
Formen konbinazioa desberdinak
bero + handi | asko "bero" lema eta jarraian "handi" edo "asko" lemak bilatu
bero +2 !handi* | !asko* "bero" lema eta jarraian "handi"z edo "asko"z hasten diren formak
!bero + handi|asko|gutxi|txiki "bero" forma eta jarraian "handi", "asko", "gutxi", "txiki" lemak
Ezaugarri morfologikoekin
proba + m:adj "proba" lema eta jarraian adjketibo bat
proba +2 m:adj "proba" lema eta bi hitzetako distantziak adjektibo bat adjketibo bat
bero + handi|asko + m:adi "bero" lema jarraian "handi" edo "asko" eta jarraian aditz bat
proba + m:izearr-erg "proba" lema eta ergatibo kasuan dagoen izen arrunta

Ezaugarri morfologikoak

KATEGORIA
adb adberbioa
adi aditza
adilok aditz-lokuzioa
adj adjektiboa
det determinatzailea
ior izenordaina
izearr izen arrunta
izepib pertsona-izena
izelib leku-izena
izeizb erakunde-izena
lbt laburtzapena
lotjnt juntagailua
lotlok lokailua
esr esaera
esk esklamazioa
prt partikula
ono onomatopeia
tit titulua
KASUA
abs absolutiboa
abl ablatiboa
ala adlatiboa
ban banatzailea
dat datiboa
des destinatiboa
erg ergatiboa
abz hurbiltze-adlatiboa
ine inesiboa
ins instrumentala
gel leku-genitiboa
mot motibatiboa
abu muga-adlatiboa
par partitiboa
psp postposizioa
pro prolatiboa
soz soziatiboa
MUGATASUNA/NUMEROA
mg mugagabea
ms mugatu singularra
mp mugatu plurala
mph mugatu plural hurbila
ADITZ MOTA
da da
du du
dio dio
zaio zaio
da-du da-du
du-zaio du-zaio
dio-zaio dio-zaio
da-zaio da-zaio
du-dio du-dio
da-zaio-du da-zaio-du
da-zaio-du-dio da-zaio-du-dio

Euskararen Erreferentzia Corpusa Euskararen Erreferentzia Corpusa (EEC)
© 2025 Euskaltzaindia