2001
|
|
pisu gutxi dute, edozein poltsikotan sartzen dira, hobeto jasaten dituzte beroa eta hotza isolatzaile termikorik gabe, ia esfortzurik gabe desegiten dira ahoan eta erraz digeritzen dira. Karbohidratoak dira produktu
|
horien
osagai nagusia, glukosa eta fruktosa, hain zuzen ere. Horri esker, oso azkar birkarga daitezke glukogeno biltegiak.
|
|
Nutrizio balioa: Babarrunak zuntz, folato, potasio eta burdina ugari duten elikagaiak dira (animalia jatorriko elikagaietatik datorrena baino xurgapen okerragokoak), baina
|
horien
osagai nagusia karbohidratoak dira. Era berean, landare proteina kantitate handia ematen dute, animalia jatorrikoak baino kalitate txarragokoa (funtsezko aminoazido baten, metioninaren, eskasak direlako).
|
|
Nutrizio balioa: Ura da barazki
|
horien
osagai nagusia, eta, ondoren, karbohidratoak eta proteinak; proteinak gainerako barazkiak baino gehiago dira. bitamina eta folatoen iturri ona dira, eta, proportzio txikiagoan, A probitamina eta B taldeko bitaminak (B1, B2, B3 eta B6) dituzte.
|
2003
|
|
irina, almidoia, ogi birrindua, arrautzak, koipeak edo landare olioak. Osagai
|
horiek
osagai nagusiari gehitzen zaizkio, baina zenbait barazki ere nahas daitezke zapore eta propietate nutrizional desberdinetako elikagaiak lortzeko. Landare patean, gantz osagaiak kaloria kopurua markatzen du Ohiko pateek bezala, barazkiek ere kalitate nutrizionala hobetzen dute oliba olioa edo hazi olioa erabiltzen bada (ekilorea, artoa, soja…).
|
2005
|
|
Horregatik, analisi multibariantea egin behar da (osagai nagusien analisia), n ardatz horiek 3raino murrizteko. Hiru ardatz
|
horiek
osagai nagusi I, II eta III dira, eta hor posible izango da emaitzak errepresentatzea. Antz handiagoa duten espezieak hurbil geratuko dira, eta haien arteko distantzia desberdintasunaren neurria izango da.
|
2008
|
|
Elikagai gordinak dituzten paredatuak dira modurik azkarrena, baina sandwich beroak ere aukera ona dira, osagai kozinatuak dituztenak. Prestakin
|
horien
osagai nagusia moldeko ogia da, eta, barrako ogiarekin alderatuta, badu abantaila bat: zortzi edo bederatzi egunez kontserbatzen da egoera ezin hobean, iraungitze dataren arabera, nahiz eta koipe gehiago duen.
|
2013
|
|
Telebista entretenigarria da, batez ere, eta horixe bilatzen du ikusleak pizten duenean. Hala, aisia eta gozamena dira programa
|
horien
osagai nagusiak, baita helburu dokumental edo didaktikoa lortu nahi dutenak ere. 2009an, Michael Pollan ek artikulu bat zuen The New York Times en, honela:
|
2015
|
|
Gorotz horiek erre eta erre, denborarekin, gatz berezi bat sortzen zen Amoni eskaintzak egiten zitzaizkion inguru eta tximinietan. Gatz honi, nola ez, Amonen gatza deitu zitzaion eta hortik dator gatz
|
horien
osagai nagusiaren izena: amoniakoa.
|
2020
|
|
esnea, gazta, esne gantza (esne gaina edo gurina), esne gaina eta esne gazura. Esnea Produktu
|
horien
osagai nagusia da, eta hainbat formatutan erabiltzen da: Esne gaingabetu kontzentratua:
|
2022
|
|
Hobe da Asturiasko Chimichurri saltsak azukre gutxi dute(% 1,8) eta gatz gutxiago(% 0,84); gainera, talde horretako merkeenak dira (0,20 euro 20 g ko). Baina energia gehien ematen dutenak dira (54 kcal errazio bakoitzeko), eta
|
horien
osagai nagusiak ozpina eta ekilore olioa dira. Nolanahi ere, nutrizio aldetik osaera onik ez duten saltsak dira, azukre, koipe edo gatz asko dutelako.
|